Zoek Je Naar De Beste Wasdroger van 2020? De Beste Koop Kun Je Hier Vergelijken!

Ben je op zoek naar de beste wasdroger? Een wasdroger is bijna onmisbaar in huis. Met een dergelijk apparaat hoef je je namelijk geen zorgen meer te maken dat je de was moet ophangen nadat deze is gewassen. De wasdroger zorgt er namelijk voor dat de was kurkdroog wordt, waardoor je deze meteen in de kast kunt zetten. Sommige modellen drogen zelfs kreukvrij. Wij helpen je om het ultieme model te vinden!

Beste wasdroger in 2020

Als je op zoek bent naar de beste wasdroger, maar je weet niet precies waar je op moet letten, dan is het handig om een model uit een top 10 lijst te kiezen. Bekijk de onderstaande tabel met de energieklasse en het vulgewicht en kies het ultieme model uit.

 Product naamEnergieklasseVulgewicht 
1.Zanussi ZDP7203P NLB7KGMeer info »
2.AEG T76785NIHA++8KGMeer info »
3.Bosch WTY87700NLA++8KGMeer info »
4.Indesit IDC 75 B (EU)B7KGMeer info »
5.Zanussi ZDC8203P NLB8KGMeer info »
6.Beko DPU 7380XA++7KGMeer info »
7.Miele TKG 850 WPA+++8KGMeer info »
8.Samsung DV70M5020QWA++7KGMeer info »
9.Bosch WTW84562NLA++9KGMeer info »
10.Indesit IDV 75 (EU)B7KGMeer info »

1. Zanussi ZDP7203P NL

Zanussi ZDP7203P NLAls je op zoek bent naar de beste wasdroger en het beste model voor jou is een condensdroger, dan raden wij de Zanussi ZDP7203P NL aan. Dit model is wellicht de beste wasdroger voor jou, omdat hij een condensdroger is die de was van 1 tot 2 personen droogt. Hij is dus perfect voor samenwonende koppels zonder kinderen of als je alleen woont. Hoewel hij ideaal is voor een klein huishouden, betekent dat niet dat je er geen groot wasgoed in kunt doen. Deze condensdroger beschikt namelijk over een trommel die 7 kg wasgoed aankan. Dit betekent dat je grote beddensprei er ook gemakkelijk in kan. Het apparaat is tevens voorzien van verschillende droogprogramma’s, waardoor er voor al je kledingstukken en ander wasgoed een perfect programma aanwezig is.

Wanneer je jouw wasgoed in de trommel van de ZDP7203P NL van Zanussi zet, dan kies je gemakkelijk voor 1 van de 8 wasprogramma’s. Hierna druk je op start. Meer hoef je niet te doen. Zo gemakkelijk gaat het wanneer je werkt met deze wasdroger. De sensoren van het apparaat meten constant de vochtigheid van je kleding, waardoor deze niet onnodig lang in de trommel hoeft te blijven. Maak je dus geen zorgen over gekrompen kledingstukken, want die behoren tot het verleden. Je wasgoed is in de trommel bovendien beschermd, waardoor er minder slijtage aan je kleding plaatsvindt. Doordat de condensdroger is voorzien van een startuitstel, kun je met de druktoetsen de start van het drogen met maximaal 20 uur uitstellen. Maak gebruik van deze optie om te kunnen profiteren van het daltarief!

Voordelen:

 • Je kunt het condenswater direct afvoeren met een afvoerslang.
 • Hij droogt snel en goed.
 • Gebruik de startuitstelfunctie om te besparen op energiekosten door te drogen in de daluren.
 • Dit apparaat is eenvoudig te bedienen.
 • De trommel heeft een grote inhoud.
 • Deze condensdroger is aantrekkelijk geprijsd.
 • Je wasgoed is in de trommel beschermd tegen slijtage.

Nadelen:

 • Met een energieklasse B is dit model geen zuinige wasdroger.
 • Het apparaat is niet voorzien van trommelverlichting.
 • De afvoerslang waarmee je het condenswater kunt afvoeren dien je apart aan te schaffen.

2. AEG T76785NIH

AEG T76785NIHZoek je naar de beste wasdroger voor jouw behoeften en vind je het belangrijk dat het model dat je in huis haalt een middenklasse wasdroger is? Dan is de AEG T76785NIH wellicht de beste wasdroger voor jou. Dit model is een middenklasse wasdroger met een relatief grote trommel. Je kunt in dit apparaat ook voor verschillende droogprogramma’s kiezen, zodat er voor elk kledingstuk een perfect droogprogramma is. Er is onder andere een programma voor wol. In de koude maanden, wanneer je vaker warme kleding aandoet, zal je dit programma waarschijnlijk vaker gebruiken. Je kunt daarnaast ook een apart programma uitkiezen voor het drogen van je jeans kleding. Zelfs voor beddengoed is er een apart programma. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken dat je grote beddensprei niet in de droger past, want deze wasdroger heeft een vulgewicht van 8 kg.

Doordat je er 8 kg aan wasgoed in kwijt kunt, is de T76785NIH wasdroger van AEG perfect voor een huishouden met 3 tot 5 personen. Je kunt er namelijk veel wasgoed in 1 keer in drogen. Maak je daarnaast ook geen zorgen over de duur van de wasprogramma’s, want je wasgoed wordt in dit apparaat snel droog. Dankzij de A++ energieklasse ben je er bovendien van verzekerd dat je niet veel hoeft uit te geven aan energiekosten. De wasdroger is namelijk zuinig. Om hem nog zuiniger te maken, kun je gebruik maken van de startuitstelfunctie. Stel bijvoorbeeld in dat het wasgoed laat in de nacht wordt gedroogd. Hierdoor kun je profiteren van het goedkopere energietarief en is het wasgoed ’s morgens, wanneer je opstaat, droog. De AEG wasdroger beschikt zelfs over kinderbeveiliging.

Voordelen:

 • Maak gebruik van de startuitstelfunctie.
 • Hij is gemakkelijk te bedienen.
 • Je kunt veel wasgoed in 1 keer wassen.
 • Het apparaat is met een A++ energieklasse zuinig.
 • Hij stoot weinig vocht uit dus je kunt hem ook in vochtige of kleine ruimtes zetten.
 • Er zijn veel programma’s waar je uit kunt kiezen.
 • Dit model beschikt over een kinderslot.
 • Het in- en uitladen is gemakkelijk dankzij de grote opening.
 • Je kunt het condenswater met een afvoerslang afvoeren.

Nadelen:

 • Hij is met een geluidsniveau van 66 dB minder stil dan vergelijkbare wasdrogers.
 • Bij sommige programma’s wordt het wasgoed niet helemaal droog.
 • Klein wasgoed kan in het gleufje bij de deur gaan zitten.

3. Bosch WTY87700NL

Bosch WTY87700NLZoek je naar de beste wasdroger voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan welke eigenschappen voor jou van essentieel belang zijn. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat het ultieme model beschikt over veel verschillende droogprogramma’s? Wil je er wasgoed voor zo’n 3 tot 5 personen in drogen of moet hij in staat zijn om groter wasgoed gemakkelijk te drogen? Dan kun je kiezen voor de Bosch WTY87700NL. Wij vinden hem de beste wasdroger voor jou, omdat hij beschikt over een groot aantal droogprogramma’s. Je kunt onder andere kiezen voor aparte programma’s wanneer je sportkleding, synthetisch materiaal, wol, dekens, katoen, lingerie en zelfs overhemden wil drogen. Daarnaast kun je er wasgoed voor ongeveer 3 tot 5 personen in drogen, dankzij het drooggewicht van 8 kg. Dit gewicht zorgt er ook voor dat je met gemak zwaarder wasgoed kunt drogen.

De WTY87700NL wasdroger van Bosch is daarnaast relatief energiezuinig, omdat hij beschikt over een zelfreinigende condensor. Dit houdt in dat de condensor pluisvrij blijft waardoor de warmte die door de warmtepomp wordt geproduceerd, goed kan circuleren. Het apparaat heeft tevens een A++ energieklasse, die aantoont dat je op de lange termijn veel geld bespaart op je energierekening. Dit apparaat is voorzien van een antivibratie-functie. Deze functie zorgt ervoor dat hij stabiel is en een stille werking heeft. Hij heeft om deze reden een relatief laag geluidsniveau van slechts 64 dB. De droogtrommel van de wasdroger is zodanig ontworpen dat hij voorzichtig omgaat met je wasgoed, waardoor slijtage aan je kleding zoveel mogelijk wordt voorkomen. Ga dus snel aan de slag en droog al je wasgoed gemakkelijk en snel in deze warmtepompdroger!

Voordelen:

 • Je kunt het condenswater direct afvoeren met een afvoerslang.
 • Met een A++ energieniveau is hij zuinig.
 • Hij beschikt over een zelfreinigende condensor.
 • De wasdroger is gebruiksvriendelijk.
 • Dit apparaat is voorzien van een kinderslot.
 • De trommel is verlicht.
 • Met een geluidsniveau van 64 dB is hij relatief stil.
 • Er zijn veel verschillende droogprogramma’s.
 • Hij stoot weinig vocht uit.
 • Dit apparaat beschikt over een dubbel pluisfilter.
 • De warmtepompdroger beschikt over een ruime trommelinhoud.

Nadelen:

 • De wasdroger is niet voorzien van een stoomfunctie om wasgoed glad te stomen in de trommel.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs tegenvallen.
 • Hij beschikt niet over een automatische uitschakeling.

4. Indesit IDC 75 B (EU)

Indesit IDC 75 B (EU)Ben je iemand die niet veel tijd heeft voor huishoudelijke werkzaamheden, maar ben je toch op zoek naar de beste wasdroger? Als je niet veel tijd hebt, dan is het handig om een wasdroger in huis te halen die gemakkelijk is te gebruiken. Je hebt waarschijnlijk ook niet een heleboel verschillende droogprogramma’s nodig, omdat het voor jou alleen belangrijk is dat de was gemakkelijk droog wordt. Wij kennen het perfecte model voor jou. De Indesit IDC 75 B (EU) is wellicht de beste wasdroger voor jou, omdat hij niet over allerlei verwarrende droogprogramma’s beschikt. Dit model maakt het drogen van je wasgoed hierdoor zeer eenvoudig. Je hoeft namelijk geen programma te kiezen wanneer je je wasgoed in deze wasdroger zet. Het enige wat je hoeft te doen is de gewenste droogtijd instellen en het apparaat doet de rest.

Heb je eerder niet zelf je wasgoed gedroogd en weet je daardoor niet hoeveel tijd er nodig is om de verschillende typen kleding en stoffen te drogen? Geen nood. Je hoeft namelijk niet te gissen naar de droogtijd, want er staat op het bedieningspaneel duidelijk aangegeven hoeveel tijd er nodig is om je wasgoed te drogen. Handig toch? Een andere aantrekkelijke eigenschap van de IDC 75 B (EU) condensdroger van Indesit is dat hij beschikt over een trommelinhoud van 7 kg. Hierdoor kun je meer wasgoed in 1 keer drogen. Dit is ook handig als je weinig tijd hebt, want dan kun je al je wasgoed 1 keer in de week drogen in deze handige wasdroger. In de trommel is je kleding beschermd, waardoor de kans op slijtage enorm afneemt. Wanneer het wasgoed droog is, geeft het apparaat je een seintje.

Voordelen:

 • Je kleding is in de trommel beschermd tegen slijtage.
 • Het wasgoed wordt in deze droger snel droog.
 • De wasdroger beschikt over een ruime trommelinhoud.
 • Hij is gemakkelijk te gebruiken, doordat hij niet over een heleboel droogprogramma’s beschikt.

Nadelen:

 • Met een energieklasse B is dit model niet zuinig.
 • Hij heeft een geluidsniveau van 68 dB en is dus niet het stilste model.

5. Zanussi ZDC8203P NL

Zanussi ZDC8203P NLAls je op zoek bent naar de beste wasdroger voor jouw behoeften en het ultieme model voor jou is een condensdroger met alleen de noodzakelijke functies, dan is de Zanussi ZDC8203P NL wellicht de beste wasdroger voor jou. Dit model komt niet met allerlei toeters en bellen. Hij is speciaal ontworpen om je wasgoed op een eenvoudige manier te drogen. Daarnaast wordt de gebruiksvriendelijkheid verhoogd doordat hij is voorzien van een groot vulgewicht. Je kunt namelijk 8 kg wasgoed in 1 keer drogen in dit apparaat. Je hoeft dus niet in fases je wasgoed te drogen, want alles gaat er in 1 keer in. Dankzij het grote vulgewicht is dit apparaat bovendien perfect voor een huishouden met 3 tot 5 personen. Je kunt er ook groter wasgoed in drogen, dankzij het grote vulgewicht.

Wanneer je jouw wasgoed bezig bent te drogen in de ZDC8203P NL wasdroger van Zanussi, dan hoef je ook niet bij het apparaat te blijven staan om te zien wanneer je wasgoed droog is. Door te kijken naar de resttijdindicator zie je namelijk precies hoe lang het gekozen programma nog duurt, waardoor je in de tussentijd andere dingen kunt doen. Wanneer je wasgoed droog is, hoor je tevens een eindsignaal zodat je precies weet wanneer je het wasgoed uit de droger kunt halen. Het apparaat beschikt zelfs over de functie automatisch uitschakelen, dus je hoeft je ook geen zorgen te maken dat hij onnodig lang aanblijft en meer energie verbruikt dan nodig is. Wanneer de kleding droog is, kun je gemakkelijk het condenswater afvoeren. Maak ook gebruik van de functie startuitstel om te profiteren van het lager energietarief in de daluren.

Voordelen:

 • Je droogt veel wasgoed in 1 keer dankzij de trommelinhoud van 8 kg.
 • Hij is gemakkelijk te bedienen met de tiptoetsen.
 • Een volle belading kun je in slechts 134 minuten drogen.
 • Dit apparaat heeft een grote deuropening.
 • Met een geluidsniveau van 64 dB is dit apparaat relatief stil.
 • Het wasgoed komt er goed droog uit.
 • Hij beschikt over de functie startuitstel.
 • Er zijn handige droogprogramma’s.
 • Je ziet precies wanneer je wasgoed droog is dankzij de resttijdindicator.

Nadelen:

 • Met een energieklasse B is dit geen zuinige wasdroger.
 • Bij het drogen komt er relatief veel warmte vrij.

6. Beko DPU 7380X

Beko DPU 7380XBen je op zoek naar de beste wasdroger? Dan is het handig om na te gaan wat voor soort wasdroger voor jou het beste is. Een afvoerdroger bijvoorbeeld, droogt je wasgoed door middel van warme lucht. De vochtige, warme lucht wordt via een luchtafvoerslang afgevoerd. Een condensdroger heeft een soortgelijke werking, maar de warme, vochtige lucht wordt hier omgezet in condenswater, dat wordt opgevangen in een condensbak. Er zijn ook modellen waar het condenswater met een condensafvoerslang wordt afgevoerd. Je kunt ook kiezen voor een warmtepompdroger, die een soortgelijke werking heeft als een condensdroger, maar die veel zuiniger is. Heeft een warmtepompdroger jouw voorkeur, omdat je het belangrijk vindt dat het apparaat energiezuinig is? Dan is de Beko DPU 7380X met een A++ energieniveau wellicht de beste wasdroger voor jou.

Dit apparaat beschikt namelijk over sensoren die de vochtigheid meten, waardoor je je wasgoed niet langer dan nodig is in het apparaat hoeft te laten. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende, handige droogprogramma’s, waardoor de wasdroger zich goed kan aanpassen aan de hand van het type wasgoed dat je wil drogen. Er zijn aparte droogprogramma’s voor katoen, wol, jeans, overhemden, zijde, lingerie en zelfs sportkleding. Wanneer je bovendien je wasgoed droogt in de DPU 7380X warmtepompdroger van Beko, dan heb je altijd goed zicht over de inhoud. Dit komt doordat de wasdroger is voorzien van trommelverlichting. Om de veiligheid te garanderen, beschikt hij tevens over kinderbeveiliging en een koele eindfase. Na het einde van het droogprogramma, draait de trommel met een drooggewicht van 7 kg nog door, om hardnekkige vouwen in je kleding te voorkomen. Hierdoor heb je achteraf minder strijkwerk.

Voordelen:

 • Je kunt condenswater direct afvoeren met een afvoerslang.
 • De trommel is verlicht.
 • Hij beschikt over een resttijdindicator.
 • De wasdroger is gemakkelijk te gebruiken.
 • Dankzij de startuitstel, kun je besparen op energiekosten door te drogen in de daluren.
 • Er zijn veel programmamogelijkheden.
 • De nodige veiligheidsmaatregelen zijn getroffen.
 • Met een A++ energieklasse is dit een zuinig model.
 • Hij heeft een trommelinhoud van 7 kg.

Nadelen:

 • Dit model beschikt niet over een speciale trommel die het wasgoed extra beschermt.
 • Met een geluidsniveau van 66 dB is dit niet het stilste model.
 • De filters moeten regelmatig worden schoongemaakt.

7. Miele TKG 850 WP

Miele TKG 850 WPZoek je naar de beste wasdroger voor jouw behoeften? Is het voor jou van essentieel belang dat de wasdroger die je in huis haalt een zeer energiezuinig model is met een relatief hoog vulgewicht? Dan vinden wij dat de Miele TKG 850 WP de beste wasdroger voor jou is. Dit model is de zuinigste wasdroger uit deze top 10 lijst. Hij heeft namelijk een A+++ energieklasse. Je bespaart met dit apparaat op de lange termijn dus veel op energiekosten. Daarnaast heeft hij een vulgewicht van 8 kg. Dit betekent dat je hem kunt gebruiken om wasgoed van 3 tot 5 personen in 1 keer te drogen. Hij is daarnaast, dankzij het hoge drooggewicht, ook perfect om groter wasgoed zoals beddenspreien te wassen. Dankzij de stoomfunctie neemt hij je zelfs werk uit handen, want deze functie zorgt ervoor dat je achteraf minder strijkwerk hebt.

De TKG 850 WP warmtepompdroger van Miele is de definitie van een ultieme wasdroger. Hij beschikt namelijk over veel droogprogramma’s. Doe je er bijvoorbeeld delicate stoffen zoals zijde of wol in, dan gaat hij er heel voorzichtig mee om. Heb je in de afgelopen week juist veel spijkerbroeken aangetrokken en kies je daarom voor het jeans droogprogramma? Dan zorgt de wasdroger ervoor dat je spijkerbroeken geen strepen krijgen. De warmtepompdroger heeft zelfs een speciale aanpak voor sportkleding en beddengoed. Heb je snel je het “shirt dat geluk brengt” nodig? Kies dan voor het snelle programma voor een kleine belading. Dit apparaat geeft je tevens de mogelijkheid om kleding te luchten en om knuffels schoon te maken met koude lucht. Alles wordt dus gauw weer fris. Wil je graag een nog frisser resultaat? FragranceDos zorgt ervoor dat wasgoed zacht wordt en een heerlijke geur krijgt.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een codeslot zodat je je geen zorgen hoeft te maken over grijpgrage kinderhandjes.
 • Er is licht in de trommel.
 • Deze warmtepompdroger is zeer zuinig en heeft een A+++ energieniveau.
 • Doordat je geur kunt toevoegen, ruikt je wasgoed lekker.
 • Hij heeft een trommelinhoud van 8 kg.
 • Er zijn veel droogmogelijkheden.
 • Met een geluidsniveau van 64 dB is dit model relatief stil.
 • De wasdroger is robuust.
 • Dankzij de stoomfunctie heb je achteraf minder strijkwerk.
 • Dit apparaat is gebruiksvriendelijk.
 • Hij stoot weinig vocht uit.

Nadelen:

 • Met een droogtijd van 169 minuten is dit niet de snelste wasdroger.
 • Dit model beschikt niet over een zelfreinigende condensor.
 • De geurstofcapsules kunnen in prijs tegenvallen.

8. Samsung DV70M5020QW

Samsung DV70M5020QWAls je op zoek bent naar de beste wasdroger voor jouw behoeften, dan is het handig om na te gaan welke functies je belangrijk vindt. Misschien heb je kinderen in huis die graag alles aanraken. Dan is het handig om voor een model te kiezen met een kinderslot. Vind je het daarnaast belangrijk dat je wasgoed goed beschermd is in de trommel? Is het voor jou ook belangrijk dat het model dat je aanschaft weinig vocht uitstoot waardoor je hem ook in een vochtige of kleine ruimte kunt zetten? Dan vinden wij de Samsung DV70M5020QW de beste wasdroger voor jou. Dit apparaat is voorzien van een kinderslot, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over grijpgrage kinderhandjes. Daarnaast is je wasgoed in de trommel beschermd tegen slijtage. Het apparaat stoot tevens weinig vocht uit, dus je kunt hem vrijwel overal in huis een plek geven.

Wanneer je de DV70M5020QW warmtepompdroger van Samsung in huis hebt, dan heb je bovendien veel droogmogelijkheden. Dit apparaat beschikt namelijk over 14 programma’s om je wasgoed weer optimaal droog te krijgen. Je kunt dus gerust je wollen, synthetische of delicate kleding in het apparaat doen en kiezen voor het desbetreffende droogprogramma. Is het voor jou belangrijk dat je kleding na het drogen lekker ruikt? Dan kun je de verfrisfunctie aandoen. In de wasdroger zitten er sensoren die de vochtigheid en temperatuur meten. Hierdoor wordt je was energiezuinig gedroogd. Dankzij het vulgewicht van 7 kg is dit apparaat tevens perfect voor kleine huishoudens. Behalve dat de trommel je wasgoed beschermt tegen slijtage, zorgt deze er ook voor dat er minder kreukels ontstaan in je kleding. Je hebt hierdoor minder strijkwerk achteraf.

Voordelen:

 • Wasgoed is in de trommel beschermd tegen slijtage.
 • De trommel zorgt er ook voor dat er minder kreukels ontstaan in je kleding.
 • Dit apparaat stoot weinig vocht uit.
 • Met een A++ energieniveau is hij zuinig.
 • Hij is voorzien van een kinderslot.
 • Er zijn 14 droogprogramma’s waar je uit kunt kiezen.
 • Condenswater kun je direct afvoeren met een afvoerslang.

Nadelen:

 • Het vulgewicht is wat lager dan bij vergelijkbare wasdrogers.
 • Dit model is niet voorzien van een stoomfunctie.
 • Onderhoud blijft nodig, want de condensor is niet zelfreinigend.

9. Bosch WTW84562NL

Bosch WTW84562NLZoek je naar de beste wasdroger? Wij helpen je om het beste model voor jouw behoeften te vinden. Heb je misschien een gevoelige huid en is het daarom belangrijk voor jou dat allergenen in je wasgoed worden gedood? Dan is het belangrijk dat je beschikt over een wasdroger met een speciaal programma dat allergenen doodt. Wij vinden om deze reden dat de Bosch WTW84562NL warmtepompdroger de beste wasdroger voor jou is. Hij beschikt namelijk over verschillende handige droogprogramma’s, waaronder een speciaal anti-allergie wasprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat het wasgoed op een hogere temperatuur wordt gedroogd. Hierdoor worden de allergenen optimaal gedood. Uiteraard zijn er ook andere droogprogramma’s waar je voor kunt kiezen zoals het programma voor katoenen of synthetische was. Het apparaat beschikt tevens over een speciaal programma voor beddengoed en overhemden.

Wanneer je een wasdroger in huis haalt, dan is het ook belangrijk om te letten op het drooggewicht. Als je namelijk voor een relatief groot gezin het wasgoed moet drogen, dan is het niet handig als de wasdroger een klein drooggewicht heeft. Als dit wel het geval is, dan moet je namelijk de was in fases drogen. Dit kost je meer tijd. Met de WTW84562NL wasdroger van Bosch heb je dit probleem niet, omdat hij beschikt over een hoog vulgewicht van 9 kg. Dit maakt hem tot het model met het hoogste drooggewicht in deze top 10 lijst. 9 kg aan wasgoed kan deze wasdroger bovendien in 157 minuten drogen. Je kunt ook zelf de droogtegraad instellen. Met een A++ energieniveau is deze warmtepompdroger tevens energiezuinig. Hij is daarnaast voorzien van een zelfreinigende condensor, waardoor hij gemakkelijk is te onderhouden.

Voordelen:

 • De zelfreinigende condensor zorgt ervoor dat minder onderhoud nodig is.
 • Hij heeft een eenvoudige bediening.
 • Condenswater kun je direct afvoeren met een afvoerslang.
 • Er zijn veel droogprogramma’s.
 • Met een geluidsniveau van 64 dB is dit model relatief stil.
 • De warmtepompdroger droogt het wasgoed relatief snel.
 • Hij heeft een zeer ruime trommelinhoud van 9 kg.
 • Dit apparaat zorgt voor een goed droogresultaat.
 • Dankzij het kinderslot hoef je je geen zorgen te maken over grijpgrage kinderhandjes.
 • Hij is voorzien van een resttijdindicator en een eindsignaal.
 • Wasgoed is in de trommel beschermd tegen slijtage.

Nadelen:

 • Hij is niet voorzien van een stoomfunctie om je wasgoed glad te stomen in de trommel.
 • De draairichting van de deur is niet aanpasbaar.
 • Dit model beschikt niet over een glazen deur.

10. Indesit IDV 75 (EU)

Indesit IDV 75 (EU)Zoek je naar de beste wasdroger voor jouw behoeften? Dan vinden wij het belangrijk dat je eerst nagaat wat voor soort wasdroger het beste bij je past. Je kunt namelijk kiezen voor een condensdroger, een warmtepompdroger of een afvoerdroger. Alle modellen hebben hun eigen voor- en nadelen. Vind je een afvoerdroger ideaal? En heb je een klein huishouden, dus vind je een grote wasdroger niet nodig? Dan is de Indesit IDV 75 (EU) wellicht de beste wasdroger voor jou. Dit model is perfect voor een klein huishouden, omdat hij een vulgewicht heeft van 7 kg. Je kunt er dus gemakkelijk wasgoed van 1 tot 2 personen in drogen. De 7 kg is ook ideaal om bijvoorbeeld iets zwaarder beddengoed te kunnen drogen. Daarnaast is dit model de enige afvoerdroger in deze top 10 lijst.

Met de IDV 75 (EU) afvoerdroger van Indesit in huis, heb je veel keuzemogelijkheden op het gebied van droogprogramma’s. Dit apparaat beschikt namelijk over 16 droogprogramma’s. Je vindt dus aan de hand van je wasgoed zeker het perfecte programma. Dit apparaat droogt je wasgoed doordat hij gebruik maakt van warme lucht. De vochtige, warme lucht die ontstaat doordat je wasgoed wordt gedroogd, wordt vervolgens via een luchtafvoerslang afgevoerd. Het afvoeren van de lucht kan op verschillende manieren. Je kunt de lucht gewoon naar buiten laten gaan of je kunt deze afvoeren via een gat in de muur of gewoon door het raam. Het is overigens zeer eenvoudig om de wasdroger te bedienen. Je maakt namelijk gebruik van een aantal grote draaiknoppen, die beschikken over een duidelijke legenda. Nadat je het apparaat hebt ingesteld, wordt je natte wasgoed weer kurkdroog.

Voordelen:

 • Hij is voorzien van een trommelinhoud van 7 kg.
 • Dit apparaat komt met duidelijke gebruiksaanwijzingen.
 • Je krijgt er standaard een luchtafvoerslang bij.
 • In deze wasdroger wordt je wasgoed goed gedroogd.
 • Een volledige belading wordt in slechts 109 minuten gedroogd.
 • Hij is gemakkelijk te gebruiken.
 • De afvoerdroger beschikt over een functie die ervoor zorgt dat hij automatisch uitschakelt.
 • Hij is voorzien van een glazen deur zodat je het wasgoed erin kunt zien.

Nadelen:

 • Dit model is niet voorzien van een stoomfunctie.
 • Je kunt deze droger niet op de waterafvoer aansluiten.
 • Met een geluidsniveau van 69 dB is hij niet de stilste wasdroger.
 • Hij heeft een energieklasse B en is dus niet zuinig.
 • De wasdroger is niet voorzien van trommelverlichting.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>