De Top 10 En Vind De Beste Waterkoker Van 2020! Energiezuinig & Getest

We kennen waterkokers al vanaf we jong zijn. Daar wordt namelijk het water voor onze thee of cacao mee gekookt. Doordat we waterkokers kennen vanaf onze jeugd, weten we ook dat er waterkokers zijn in verschillende vormen en maten. Nu ben jij echter op zoek naar de beste waterkoker voor jouw behoeften. Prima! Je wil namelijk niet de eerste de beste waterkoker aanschaffen. Daarom helpen wij je bij het vinden van het ideale model. Je kunt waterkokers met elkaar vergelijken aan de hand van verschillende eigenschappen. Hoewel velen slechts letten op het design van de waterkoker, het materiaal waar hij van is gemaakt of zijn kleur, is het ook belangrijk om rekening te houden met de functies en unieke eigenschappen van waterkokers. Denk maar aan de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen. Lees over de top 10 van het jaar en kies jouw beste waterkoker vandaag nog uit!

Beste waterkoker van 2020

Nu weet je dat je op verschillende factoren kunt letten wanneer je op zoek gaat naar de beste waterkoker. Daarom is het handig om alleen de beste modellen met elkaar te vergelijken. In dit artikel hebben we de top 10 modellen van 2020 geselecteerd. Deze 10 modellen vind je terug in de onderstaande tabel. Alleen aan de naam van de waterkoker kun je echter niet zien wat de functies van het desbetreffend model zijn. Daarom recenseren we ook elk model afzonderlijk. Je komt hierdoor meer te weten over de unieke functies en belangrijke eigenschappen. We hebben zelfs onderzoek gedaan naar de mogelijke voordelen en nadelen die de verschillende modellen met zich meebrengen. Lees dus snel de reviews over de waterkokers en vergelijk de modellen met elkaar. Vervolgens kun je gemakkelijk de beste waterkoker voor jouw behoeften uitkiezen.

 Product naam 
1.Philips Daily Collection HD9350/90
Meer Info
2.Siemens TW86103P Sensor for Senses
Meer Info
3.Russell Hobbs Glass
Meer Info
4.SMEG KLF03BLEU Zwart
Meer Info
5.Solis 585 Tea Maker PrestigeMeer Info
6.KitchenAid Artisan Waterkoker Onyx Zwart
Meer Info
7.Espressions Smart KettleMeer Info
8.Princess Digital hot water dispenserMeer Info
9.De'Longhi Icona Vintage Groen
Meer Info
10.Tefal Safe to Touch KO3718Meer Info

1. Philips Daily Collection HD9350/90 – Energiezuinig

Zoek je naar de beste waterkoker voor jouw behoeften? Hoewel er verschillende soorten waterkokers beschikbaar zijn, willen gebruikers vaak gewoon een model dat betrouwbaar is. Je ochtend is namelijk niet compleet zonder een kopje koffie, thee of cacao. Voor deze dranken heb je bovendien warm water nodig. Dit water kook je in de Philips Daily Collection HD9350/90 waterkoker. Philips Daily Collection HD9350 90Wij vinden dat dit model wellicht de beste waterkoker voor jou is, omdat hij is gemaakt van voedselveilig roestvrij staal. Hierdoor staat hij garant voor langdurig en betrouwbaar gebruik, elke dag weer. De waterkoker heeft daarnaast een elegant ontwerp. Hij mag dus zeker gezien worden op je aanrecht of keukentafel. Hoewel elegantie en betrouwbaarheid zeer belangrijk zijn, zijn er ook andere eigenschappen waar je op kunt letten. Zo beschikt de waterkoker over een fijnmazig filter, dat minuscule kalkaanslagdeeltjes opvangt. Je geniet dus keer op keer van een heldere beker.

Bij het uitkiezen van een nieuwe waterkoker is het ook belangrijk om rekening te houden met de inhoud. Als je voor slechts 1 persoon water kookt, heb je over het algemeen geen grote waterkoker nodig. Ben je echter iemand die meerdere kopjes thee achter elkaar drinkt of heb je een relatief groot gezin? Dan komt een waterkoker met een grote inhoud goed van pas. Daar heeft de fabrikant van de Philips Daily Collection HD9350/90 rekening mee gehouden. Daarom heeft deze waterkoker een ruime inhoud van 1,7 liter. Je kunt dus in één keer water koken voor 7 koppen thee. De waterkoker is hierdoor ook super handig voor wanneer je visite over de vloer hebt. Zijn er geen extra personen in huis, dan kook je minder water. Er is namelijk een literindicator met kopsaanduiding, dus je kunt van tevoren zelf bepalen voor hoeveel koppen thee je water kookt.

Voordelen van de Philips Daily Collection HD9350/90:

 • Er is gezorgd voor een kalkfilter, dat eventuele kalkdeeltjes tegenhoudt.
 • Dit model is voorzien van een metalen behuizing, wat een duurzamer materiaal is dan plastic.
 • Je kunt deze waterkoker gemakkelijk onder de kraan vullen, want hij beschikt over een ruime vulopening.
 • Het filter van deze waterkoker is uitneembaar, dus je kunt hem gemakkelijk schoonspoelen onder de kraan.
 • Deze waterkoker heeft een literinhoud van maar liefst 1,7 liter, waardoor je water kunt koken voor 7 koppen thee.
 • Dankzij het geluidssignaal hoef je niet te wachten totdat het water is gekookt, want je hoort precies wanneer het water heet is.
 • Doordat deze waterkoker beschikt over een literindicator met kopsaanduiding kun je van tevoren bepalen voor hoeveel koppen thee je water kookt.
 • Bij deze waterkoker hoef je je geen zorgen te maken over droogkoken, want hij wordt automatisch uitgeschakeld wanneer het water kookt, wanneer hij uit het voetstuk wordt getild of wanneer er te weinig water in zit.

Nadelen van de Philips Daily Collection HD9350/90:

 • Vergeleken met andere modellen, maakt deze waterkoker relatief veel geluid.
 • Na verloop van tijd kan het voorkomen dat het filter niet meer volledig aansluit, waardoor kalk toch meekomt in je kopje.
 • Tijdens het water koken wordt de behuizing heet, waardoor je de waterkoker alleen veilig kunt vastpakken aan het handvat.

2. Siemens TW86103P Sensor for Senses – Getest

Zet je soms water op vuur zodat je ‘s morgens je thee kunt drinken, maar ga je dan andere dingen doen en vergeet je de waterkoker? Als je een waterkoker hebt die zelf afslaat wanneer het water heet is, dan koelt het water na verloop van tijd weer af. Wanneer je dan eindelijk weer denkt aan je water, dan is het niet heet meer, waardoor je langer moet wachten om te genieten van een heerlijk kopje thee. Siemens TW86103P Sensor for SensesIs de beste waterkoker voor jou daarom een waterkoker met een warmhoudfunctie en een instelbare temperatuur? Dan is de Siemens TW86103P Sensor for Senses de beste waterkoker voor jou. Deze waterkoker is perfect voor jou, omdat hij zowel beschikt over een warmhoudfunctie als een instelbare temperatuur. Je kunt bij dit model kiezen voor maar liefst 4 temperatuurstanden tussen de 70 en 100 graden Celsius. Maak je dus geen zorgen dat de theeblaadjes verbranden.

Bij standaard theesoorten verbranden de theeblaadjes over het algemeen niet, maar groene en witte thee zijn wat gevoeliger. Daarom is het handig om een waterkoker met een instelbare temperatuur te hebben. Je zorgt er dus voor dat je water onder het kookpunt gebruikt, waardoor de smaken van de verschillende theesoorten beter tot hun recht komen. De warmhoudfunctie van de Siemens TW86103P Sensor for Senses is ook super handig. Je kunt deze functie namelijk gebruiken om je water 30 minuten langer op temperatuur te houden. Hierdoor is het minder erg als je andere dingen gaat doen en vervolgens je water vergeet. Wanneer je in dit geval weer aan je water denkt, dan is dit nog lekker warm. De warmhoudfunctie is tevens handig voor personen die meerdere koppen thee achter elkaar willen inschenken, zonder het water opnieuw te hoeven koken. Kook met deze waterkoker 1,5 liter water in één keer!

Voordelen van de Siemens TW86103P Sensor for Senses:

 • Je kunt kiezen uit 4 verschillende temperatuurstanden tussen de 70 en 100 graden Celsius.
 • Doordat de waterkoker een metalen behuizing heeft, is hij duurzamer dan een plastic waterkoker.
 • Hij schakelt automatisch uit wanneer het water klaar is met koken, zodat droogkoken wordt voorkomen.
 • Het mooie, strakke design van deze waterkoker mag zeker gezien worden op je aanrecht of keukentafel.
 • Bij deze waterkoker is er gezorgd voor een eindsignaal, dus je weet precies wanneer het water klaar is voor gebruik.
 • De warmhoudfunctie van de waterkoker is zeer handig, want hiermee houd je het water 30 minuten langer op temperatuur.
 • Zelfs als je midden in de nacht in het donker thee kookt, kun je de bedieningsknop goed zien, want de waterkoker heeft een verlichte bedieningsknop.
 • Er is bij deze waterkoker gezorgd voor een instelbare temperatuur, waardoor je kunt kiezen voor een temperatuur onder het kookpunt zodat de smaken van verschillende theesoorten beter tot hun recht komen.

Nadelen van de Siemens TW86103P Sensor for Senses:

 • Vergeleken met andere modellen heeft deze waterkoker een relatief kleine vulopening.
 • Als je slechts een klein budget hebt, dan kan de prijs van dit model wellicht tegenvallen.
 • Wanneer je water kookt in deze waterkoker, dan is het belangrijk om de behuizing niet aan te raken, want deze wordt heet tijdens het koken, waardoor je de waterkoker alleen veilig kunt vastpakken aan het handvat.

3. Russell Hobbs Glass

Als je op zoek gaat naar de beste waterkoker voor jouw behoeften, dan kom je verschillende modellen tegen. Zo zie je dat de functies van de verschillende waterkokers verschillen. Je merkt ook dat er waterkokers van diverse materialen beschikbaar zijn. Wil je het liefst een glazen waterkoker hebben? Dan kun je wellicht kiezen voor de Russell Hobbs Glass. Russell Hobbs GlassWij vinden dat dit model wellicht de beste waterkoker voor jou is, omdat hij is gemaakt van glas. Deze waterkoker met een glazen behuizing heeft tevens een literaanduiding. Je kunt dus gemakkelijk afmeten hoeveel water je in de kan wil hebben. Zo kook je niet te veel of te weinig water, maar altijd gewoon de juiste hoeveelheid. Wil je slechts 1 kopje thee maken? Geen probleem! Dankzij de speciale 1-kops aanduiding, kun je precies genoeg water koken voor 1 kop thee. Je geniet dus binnen korte tijd van een heerlijk kopje thee!

Het feit dat de Russell Hobbs Glass een glazen behuizing heeft, brengt ook charme met zich mee. Je kunt namelijk het kookproces goed in de gaten houden. Dit kookproces kan zelfs een gespreksstarter zijn wanneer je visite over de vloer hebt. Het is namelijk prachtig om te zien hoe er bubbels gevormd worden tijdens het kookproces. Dit kookproces is zelfs mooier om te zien, doordat de waterkoker is voorzien van ingebouwde verlichting. Hierdoor kleurt de waterkoker blauw tijdens het koken. Dit is bijna magisch om te zien en kan op sommigen een ontspannende werking hebben. Het effect van het blauwe licht en de glazen behuizing is ook mooi om te zien op je keukenblad. Voordat je een nieuwe waterkoker aanschaft, ga je eerst na hoeveel water hij kan koken. In het geval van dit model gaat het om 1,7 liter water. Je kunt dus ook theekransjes houden met je vrienden.

Voordelen van de Russell Hobbs Glass:

 • Wanneer het water is gekookt, gaat het licht in de waterkoker uit en hoor je de knop klikken.
 • Hoewel deze waterkoker niet beschikt over een warmhoudfunctie, houdt hij het water toch relatief lang na het koken warm.
 • Er is bij deze waterkoker gezorgd voor een literinhoud van maar liefst 1,7 liter, waardoor je in 1 keer water kunt koken voor 7 koppen thee.
 • Omdat deze waterkoker van glas is gemaakt, kun je eventuele kalkaanslag sneller zien waardoor je precies weet wanneer je de waterkoker moet ontkalken.
 • Als je voor slechts 1 persoon water wil koken, dan maak je gebruik van de handige 1-kopsaanduiding, zodat je binnen korte tijd water kookt voor 1 kop thee.
 • Doordat de waterkoker beschikt over ingebouwde verlichting, kleurt de waterkoker blauw tijdens het water koken, wat ook zorgt voor een prachtig effect op je keukenblad.

Nadelen van de Russell Hobbs Glass:

 • Zijn snoer is relatief kort, dus het is wellicht nodig om een verlengsnoer te gebruiken.
 • Het water is in deze waterkoker minder snel gekookt, want hij heeft een kooksnelheid van 2 minuten en 13 seconden.
 • Tijdens het water koken, wordt de behuizing heet, dus je kunt de waterkoker alleen veilig vastpakken aan het handvat.
 • Doordat deze waterkoker beschikt over een transparante glazen behuizing, kun je kalkaanslag sneller zien in het apparaat.

4. SMEG KLF03BLEU Zwart

Voor velen van ons begint de dag niet goed zonder dat we een warm kopje thee of (oplos)koffie hebben gedronken. Daarom is het belangrijk dat we allemaal een goede waterkoker in huis hebben. Er zijn echter verschillende soorten waterkokers waar je uit kunt kiezen. Hierdoor kan het lijken op een moeilijke opgave om de beste waterkoker voor jouw behoeften uit te kiezen. SMEG KLF03BLEU ZwartJe vergemakkelijkt de zoektocht door na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Zo vinden sommige personen het belangrijk dat de waterkoker een prachtig design heeft. Ze willen namelijk dat hun waterkeuken het keukenblad siert. Weer anderen gaan uit van een bepaalde inhoud. Hierdoor kunnen ze voor een grote groep personen water voor thee koken. Is de beste waterkoker voor jou echter een model waarin het water snel is gekookt? Dan is de SMEG KLF03BLEU Zwart wellicht de beste waterkoker voor jou.

Wij vinden dat de SMEG KLF03BLEU Zwart goed bij je past, omdat hij water snel kookt. Zo is het water in deze waterkoker binnen slechts 1 minuut en 54 seconden klaar voor gebruik. Wanneer je ’s morgens haast hebt, hoef je dus niet lang te wachten op het water om je thee te maken. De waterkoker heeft bovendien een relatief grote inhoud, waardoor je in 1 keer voor een grote groep personen water voor thee kunt koken. Om precies te zijn, heeft deze waterkoker een literinhoud van 1,7 liter water. Je kunt er dus water voor 7 koppen thee in koken. Behalve dat je op de waterkoker kunt zien hoeveel liter water je er al in hebt geschonken, kun je ook zien voor hoeveel kopjes dat water geschikt is. Er is namelijk ook een aanduiding voor het aantal kopjes. Kook precies genoeg water voor jou en je gezinsleden of gasten!

Voordelen van de SMEG KLF03BLEU Zwart:

 • Dit model wordt gauw een gespreksstarter, want hij heeft een mooi design.
 • De koker kun je gemakkelijk plaatsen, want hij heeft een 360 graden draaibare voet.
 • Je kunt in dit model water koken voor 7 koppen thee, dankzij de literinhoud van 1,7 liter.
 • Voor een gestroomlijnde uitstraling is de knop om het deksel te openen subtiel bovenin verwerkt.
 • Doordat de waterkoker een metalen behuizing heeft, is hij duurzamer dan een plastic waterkoker.
 • In deze waterkoker is het water snel gekookt, want hij heeft een kooksnelheid van slechts 1 minuut en 54 seconden.
 • Behalve een aanduiding voor het aantal liter water, is er op deze waterkoker ook een aanduiding voor het aantal kopjes.
 • Er is bij deze waterkoker gezorgd voor een uitneembaar filter in de tuit, zodat je het filter om de zoveel tijd eenvoudig kunt reinigen.

Nadelen van de SMEG KLF03BLEU Zwart:

 • Als je het uitneembare filter niet op tijd reinigt, kan er kalk in het gekookte water komen.
 • De prijs van deze waterkoker kan wellicht tegenvallen als je slechts een klein budget hebt.
 • Tijdens het water koken wordt de behuizing van de waterkoker heet, waardoor je hem alleen veilig kunt vastpakken aan het handvat.
 • Bij deze waterkoker is er niet gezorgd voor temperatuurstanden, waardoor je niet zelf de temperatuur kunt bepalen om verschillende soorten thee te kunnen zetten.

5. Solis 585 Tea Maker Prestige

Het water dat je in je waterkoker kookt, kun je gebruiken voor verschillende doeleinden. Misschien kook je van tevoren water om er snel een gerecht mee te koken. Anderen gebruiken het water uit hun waterkoker echter alleen om thee te zetten. Behoor jij tot de tweede groep? Dan is de beste waterkoker voor jou wellicht een volautomatische waterkoker. Solis 585 Tea Maker PrestigeWij kennen een dergelijk model, namelijk de Solis 585 Tea Maker Prestige. Dit model is wellicht de beste waterkoker voor jou, omdat hij een volautomatisch model is. Je kunt er op elk gewenst moment de perfecte kop thee mee zetten. Hierbij zorgt de waterkoker voor de juiste temperatuur en trektijd. Jij hoeft je dus nergens zorgen over te maken. In het kort is deze waterkoker te omschrijven als een theemaker en waterkoker in een. Je kunt dus met één druk op de knop kiezen voor je favoriete theesoort en de gewenste sterkte.

Zoals je hebt gelezen is de Solis 585 Tea Maker Prestige zeer handig, omdat hij een slimme theemaker is waar je automatisch je perfecte thee mee kunt zetten. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe dit apparaat precies werkt. Daarom leggen we je uit wat er precies gebeurt wanneer je thee maakt met deze waterkoker. Het apparaat zorgt er eerst voor dat de ideale trektemperatuur wordt bereikt. Vervolgens zakt de RVS theezeef automatisch naar beneden. Hij gaat daarna ook automatisch weer omhoog wanneer de theesmaak optimaal is. Als je dus direct na het ontwaken zin hebt in een kopje thee, dan kan dat! De theemaker is namelijk voorzien van een geïntegreerde 24-uurs timer. Stel dus in dat je thee klaarstaat wanneer je wakker wordt. Hierdoor win je veel tijd. De theemaker met een inhoud van 1,5 liter heeft tevens een handige warmhoudfunctie, dus je kunt meerdere kopjes achter elkaar zetten.

Voordelen van de Solis 585 Tea Maker Prestige:

 • Er is gezorgd voor een zeer stille werking tot 73 dB.
 • Hij is doorzichtig dus je kunt gemakkelijk het kookproces volgen.
 • Dit apparaat is een 2-in-1 model, want hij is een waterkoker en theemaker in 1.
 • Dankzij de geïntegreerde 24-uurs timer kun je instellen wanneer je thee gereed moet staan.
 • De tijd voor het trekken van je thee hoef je niet zelf bij te houden, want dat doet de timer voor je.
 • Doordat de temperatuur instelbaar is, kun je kiezen uit 4 temperatuurstanden om verschillende soorten thee te zetten.
 • Je krijgt bij aankoop van deze waterkoker een theefilter meegeleverd, dus je kunt direct thee maken in de waterkoker.
 • De waterkoker heeft een prachtig en elegant design, dus hij mag zeker gezien worden op je aanrecht, keukenblad of zelfs je keukentafel.
 • In deze waterkoker zakt de theezeef automatisch op het juiste moment naar beneden en hij komt omhoog wanneer de thee lang genoeg getrokken heeft.
 • Bij deze waterkoker heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 5 verschillende programma’s voor het bereiden van verschillende theesoorten met een juiste trektijd.

Nadelen van de Solis 585 Tea Maker Prestige:

 • Er is niet gezorgd voor een eindsignaal zodat je meteen weet wanneer het water of de thee klaar is voor gebruik.
 • Hoewel hij zijn prijs waard is, kan de prijs van deze waterkoker mogelijkerwijs tegenvallen als je slecht een klein budget hebt.
 • Wanneer je bezig bent het water in deze waterkoker te koken, wordt de behuizing heet, waardoor je de waterkoker alleen veilig vast kunt pakken aan het handvat.

6. KitchenAid Artisan Waterkoker Onyx Zwart

Heb je pas ontdekt dat de smaken van verschillende theesoorten optimaal tot hun recht komen bij verschillende temperaturen? Dan is het handig om te kiezen voor een waterkoker met een temperatuurmeter en een instelbare temperatuur. In het begin weet je meestal nog niet precies welke temperatuur ideaal is voor welke theesoort. Natuurlijk kun je online zoeken naar de ideale temperaturen. KitchenAid Artisan Waterkoker Onyx ZwartEchter, sommigen vinden het prettig om zelf te experimenteren met de temperatuur van het water voor hun thee. Ben jij zo iemand en is daarom de beste waterkoker voor jou een model met een temperatuurmeter? Dan raden wij de KitchenAid Artisan Waterkoker Onyx Zwart aan. Deze waterkoker is wellicht de beste waterkoker voor jou, omdat hij beschikt over een temperatuurmeter, waar je gemakkelijk de temperatuur van het water mee kunt aflezen. Je kookt je water dus precies op de juiste temperatuur met deze waterkoker.

Het feit dat de waterkoker beschikt over een temperatuurmeter, betekent dat je precies kunt volgen wat de temperatuur van het water is. Misschien wil je dit echter niet zelf in de gaten houden, maar wil je gewoon de gewenste temperatuur instellen. Die mogelijkheid heb je ook wanneer je gebruik maakt van de KitchenAid Artisan Waterkoker Onyx Zwart. Deze waterkoker heeft namelijk instelbare temperaturen. Je hebt keuze uit maar liefst 6 temperatuurstanden. Deze standen zijn tussen de 50 en 100 °C. Stel dus gemakkelijk de gewenste temperatuur in zodat het water perfect is voor jouw favoriete theesoort. Door gebruik te maken van deze waterkoker hoef je bovendien nooit lang te wachten op je kop thee. Het apparaat heeft namelijk een snelle kooktijd. Klinkt het geluidssignaal, dan weet je dat de waterkoker klaar is. Dankzij de dubbele wand blijft het water bovendien langer warm en de wand voelt minder heet aan.

Voordelen van de KitchenAid Artisan Waterkoker Onyx Zwart:

 • Je kunt gemakkelijk de temperatuur van het water aflezen.
 • Dankzij de snelle kooktijd hoef je niet lang te wachten op je kop thee.
 • Wanneer je het geluidssignaal hoort, weet je meteen dat de waterkoker klaar is.
 • Hij heeft een dubbelwandige behuizing, waardoor het gekookte water langer op temperatuur blijft.
 • Zijn dubbele wand zorgt ervoor dat de wand minder heet aanvoelt dan bij andere waterkokers van metaal.
 • De temperatuur is bij deze waterkoker instelbaar, waardoor je kunt kiezen uit 6 temperatuurstanden om gemakkelijk diverse soorten thee te kunnen zetten.
 • Er is gezorgd voor een temperatuurmeter aan de voorkant van de waterkoker die de temperatuur van het water laat zien, wat handig is om te bepalen of het water nog warm genoeg is om een tweede of derde kop thee te zetten.

Nadelen van de KitchenAid Artisan Waterkoker Onyx Zwart:

 • Bij deze waterkoker is het minder gemakkelijk om de hoeveelheid water af te lezen.
 • Voor personen met een klein budget, kan de prijs van deze waterkoker wellicht tegenvallen.
 • Zijn vulopening is relatief klein, waardoor het bijvullen van de waterkoker wat lastiger is dan bij waterkokers met een grote vulopening.
 • Deze waterkoker beschikt niet over een warmhoudfunctie om ervoor te zorgen dat het water langer op temperatuur blijft voor een tweede of derde kop thee.

7. Espressions Smart Kettle

Ben jij een theeliefhebber? Dan is het handig als je een waterkoker in huis hebt. Je kiest echter niet voor de eerste de beste waterkoker die je tegenkomt, omdat je weet dat de ene thee absoluut de andere thee niet is. Om jouw favoriete theesoort te bereiden is er wellicht een andere temperatuur nodig dan om de favoriete theesoort van je partner te maken. Espressions Smart KettleDaar heeft de fabrikant van de Espressions Smart Kettle op ingespeeld. Daarom hebben zij deze waterkoker ontwikkeld. Hij is wellicht de beste waterkoker voor theeliefhebbers, omdat hij een hoogbegaafde Pietje Precies is. De waterkoker zorgt er namelijk voor dat exact de juiste zettemperatuur wordt bereikt, omdat deze temperatuur nogal verschilt per theesoort. Hoe zet je dan eigenlijk het beste kopje thee? Je maakt gebruik van de sneltoetsen van dit apparaat. Deze toetsen zijn gebaseerd op verschillende theesoorten.

Als je dus het groene-theeknopje indrukt, dan gaat de waterkoker aan de slag om de temperatuur te bereiken die het maximale aan smaak uit deze theesoort extraheert. Zo zijn er ook andere theesoorten die je gemakkelijk kunt zetten met de Espressions Smart Kettle. Zorgen deze eigenschappen er nog niet voor dat je vindt dat deze waterkoker de beste waterkoker voor jou is? Geen nood. Er zijn namelijk ook andere handige eigenschappen. Zo herbergt de waterkoker een superieure kwaliteit, prachtige stijl en veelzijdigheid. Hij bestaat namelijk uit geraffineerde combinaties van geborsteld en gepolijst roestvrij staal en is tevens voorzien van alle eigenschappen die nodig zijn om het perfecte kopje thee te zetten. Tijdens het koken van het water, hoef je je ook geen zorgen te maken over eventueel lawaai. De waterkoker werkt namelijk op fluistertoon. Het enige moment wanneer je hem duidelijk hoort, is wanneer hij zijn taak volbracht heeft.

Voordelen van de Espressions Smart Kettle:

 • Hij is robuust, maar heeft toch een mooi design.
 • Met een inhoud van 1,8 liter kun je veel kopjes thee zetten.
 • Wanneer deze waterkoker zijn taak heeft volbracht, hoor je een geluidssignaal.
 • Wil je graag het gekookte water langer op temperatuur houden, dan maak je gebruik van de warmhoudfunctie van deze waterkoker.
 • Er zijn op deze waterkoker verschillende sneltoetsen zodat je gemakkelijk de ideale temperatuur voor verschillende theesoorten kunt bereiken.
 • Je kunt met deze waterkoker gemakkelijk verschillende soorten thee zetten, want hij heeft een instelbare temperatuur tussen de 80 en 100 graden Celsius.
 • De waterkoker heeft een zeer stille werking met een geluidsniveau van slechts 70 dB, dus je hoeft je geen zorgen te maken over eventueel lawaai.
 • Bij dit model kun je zowel de watertemperatuur als de tijd, die nog nodig is om de gekozen temperatuur te bereiken, eenvoudig aflezen van het heldere display.

Nadelen van de Espressions Smart Kettle:

 • Met een gewicht van 2 kg is deze waterkoker niet het lichtste model.
 • De prijs van dit apparaat kan mogelijkerwijs een beetje tegenvallen als je slechts een klein budget hebt.
 • In deze waterkoker is het water minder snel gekookt, want hij heeft een kooksnelheid van 2 minuten en 2 seconden.
 • Het gaat hier om een waterkoker van metaal, waardoor de behuizing tijdens het water koken heet wordt, dus je kunt hem alleen veilig vastpakken aan het handvat.

8. Princess Digital hot water dispenser

Zoek je naar de beste waterkoker voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende eigenschappen waar je op kunt letten. Over het algemeen zal je zien dat de focus van waterkokers ligt op het zetten van het perfect kopje thee. Echter, je kunt ook water koken om bijvoorbeeld een bak soep te bereiden. Hier verwijzen we voornamelijk naar de snelle oplossoepjes of opkikkertjes. Princess Digital hot water dispenserKlinkt een waterkoker die gemakkelijk water kookt voor een kop warm water, thee of soep perfect voor jou? Dan is de Princess Digital hot water dispenser wellicht de beste waterkoker voor jou. Je kunt met deze waterkoker namelijk met slechts 1 druk op de knop een kop heet water klaarzetten. Hierdoor drink je op elk gewenst moment een heerlijk kopje thee. Doordat je de temperatuur zelf tot de graad nauwkeurig kunt instellen, kun je optimaal genieten van verschillende theesoorten zoals groene of witte thee.

Nu vraag je je wellicht af om welke temperatuurstanden het gaat. In het geval van de Princess Digital hot water dispenser gaat het om temperaturen tussen de 45 en 100 graden Celsius. Als je het water verwarmt tot onder het kookpunt, kun je groene en witte thee zetten zonder dat de theeblaadjes verbranden. De smaak van deze theesoorten komt dus goed tot zijn recht. Wanneer je aan de slag gaat met de waterkoker, dan kun je ook de hoeveelheid water zelf instellen. Hierbij gaat het om water voor bijvoorbeeld een kop thee, maar ook voor chocomelk, soep of koffie. De fabrikant van dit apparaat heeft tevens rekening gehouden met bedieningsgemak. Je bedient de waterkoker namelijk eenvoudig via het digitale display. Heb je visite over de vloer? Zet dan gemakkelijk meerdere kopjes thee, want de waterkoker heeft een waterreservoir met een inhoud van maar liefst 2,2 liter met een literaanduiding.

Voordelen van de Princess Digital hot water dispenser:

 • Deze waterkoker kun je gemakkelijk bedienen via het digitale display.
 • Met slechts 1 druk op de knop kun je een kop warm water zetten voor thee of soep.
 • Het reservoir van deze waterkoker is uitneembaar, dus je kunt hem gemakkelijk bijvullen onder de kraan.
 • Hij heeft een inhoud van maar liefst 2,2 liter, dus je kunt er gemakkelijk meerdere kopjes thee mee zetten.
 • Als je een theeliefhebber bent, dan kun je het water verwarmen tot onder het kookpunt om te voorkomen dat de theeblaadjes van groene en witte thee verbranden.
 • Bij deze waterkoker kun je de temperatuur zelf tot de graad nauwkeurig instellen tussen de 45 en 100 graden Celsius om gemakkelijk verschillende theesoorten en diverse warme dranken te zetten.

Nadelen van de Princess Digital hot water dispenser:

 • In de stand-by modus maakt deze waterkoker een zacht, constant hoog piepend geluid.
 • Door het relatief grote formaat neemt de waterkoker best veel ruimte in beslag op je keukenblad.
 • Er is bij deze waterkoker niet gezorgd voor een 360 graden draaibare voet om hem gemakkelijk te plaatsen.
 • Doordat er niet is gezorgd voor een eindsignaal, weet je niet precies wanneer het water klaar is voor gebruik.
 • Het water wordt automatisch in je kopje gezet, dus als je een te klein kopje onder het apparaat zet, loopt het water gewoon door.

9. De’Longhi Icona Vintage Groen

Als je zoekt naar de beste waterkoker voor jouw behoeften, dan let je op verschillende eigenschappen. Zo gaan sommige personen specifiek op zoek naar waterkokers met een warmhoudfunctie. Weer anderen willen een waterkoker hebben met een instelbare temperatuur. Er zijn ook andere gebruikers die eenvoudige waterkoker het beste vinden. De'Longhi Icona Vintage GroenVoor hen is waarschijnlijk het design belangrijk. Wellicht kijken ze ook naar de inhoud. Behoor jij tot deze laatste groep personen? Is de beste waterkoker voor jou een model met een uniek vintage design en een groene kleur? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de De’Longhi Icona Vintage Groen. Wij vinden dat dit model de beste waterkoker voor jou is, omdat hij een uniek vintage design en leuke groene kleur heeft. Hij valt dus zeker op wanneer je hem op je keukenblad zet. Zo kun je dit model omtoveren tot een leuke gespreksstarter nadat je thee hebt gezet.

Hoewel het gemakkelijk is om een waterkoker uit te kiezen aan de hand van zijn design, is het toch ook handig om te kijken naar de overige eigenschappen. Daarom vertellen we je onder andere over de inhoud van de De’Longhi Icona Vintage Groen. Dit model heeft een literinhoud van 1,7 liter. Je kunt er dus water in koken voor maar liefst 7 koppen thee. Perfect dus voor wanneer je visite over de vloer hebt. Is het tijd geworden om de waterkoker (bij) te vullen met water? Dan hoef je slechts het dekseltje te verwijderen. Vervolgens vul je hem gewoon onder de kraan. Je hoeft bovendien de hoeveelheid water niet van tevoren af te meten. Dit doe je namelijk direct in de kan, dankzij de literindicator in het handvat. Er zit in de schenktuit zelfs een filter dat kalkdeeltjes tegenhoudt wanneer je het gekookte water in je kopje schenkt.

Voordelen van de De’Longhi Icona Vintage Groen:

 • Doordat de waterkoker een metalen behuizing heeft, is hij duurzamer dan een plastic waterkoker.
 • Deze waterkoker heeft een literinhoud van 1,7 liter, waardoor je gemakkelijk water kunt koken voor 7 koppen thee.
 • Wanneer het water op temperatuur is, schakelt de waterkoker automatisch uit waardoor droogkoken wordt voorkomen.
 • Nadat je het gekookte water in je kopje hebt geschonken, kun je de kan gemakkelijk terugzetten op de 360 graden draaibare voet.
 • Het filter in de schenktuit houdt kalkdeeltjes tegen, zodat deze bij het schenken van het gekookte water niet in je kopje terecht komen.
 • Dankzij het unieke, retro ontwerp en de ketelvormige behuizing met chromen details mag deze waterkoker zeker gezien worden op je keukenblad.

Nadelen van de De’Longhi Icona Vintage Groen:

 • Met een kooktijd van 126 seconden is het water niet super snel op temperatuur.
 • Bij deze waterkoker is er niet gezorgd voor meerdere temperatuurstanden om verschillende soorten thee te kunnen zetten.
 • Tijdens het water koken wordt de behuizing van de waterkoker heet, waardoor je hem alleen veilig vast kunt pakken aan het handvat.
 • Hoewel het water relatief lang warm blijft in deze waterkoker, beschikt hij niet over een warmhoudfunctie om ervoor te zorgen dat het water nog de juiste temperatuur heeft wanneer je een tweede of derde kop thee wil zetten.

10. Tefal Safe to Touch KO3718

Tot nu toe heb je gezien dat de behuizing van de meeste waterkokers tijdens het koken van het water heet wordt. Hierdoor kun je de waterkoker niet aan zijn behuizing aanraken wanneer je water de gewenste temperatuur heeft bereikt. Als je echter kinderen hebt die graag van alles aanraken, dan is het weliswaar handiger om te kiezen voor een waterkoker waarvan de behuizing niet heet is nadat je het water hebt gekookt. Tefal Safe to Touch KO3718Is de beste waterkoker voor jou een dergelijk model? Dan kennen wij het ideale model voor jou. Hier verwijzen we naar de Tefal Safe to Touch KO3718. Dit model is de beste waterkoker voor jou, omdat hij, zoals zijn naam aangeeft, veilig aangeraakt kan worden. Deze waterkoker kun je gewoon aanraken nadat het water is gekookt, omdat hij een dubbelwandige waterkoker is. Deze dubbele wand zorgt ervoor dat de hitte van het water aan de binnenkant blijft.

Intussen heb je gezien dat de dubbele wand van de Tefal Safe to Touch KO3718 ervoor zorgt dat je de waterkoker veilig kunt aanraken. Deze wand brengt echter nog een voordeel met zich mee. Hij zorgt er namelijk voor dat je dranken tot 30 minuten warm gehouden worden. Dit is handig als je het water alvast begint te koken, ondanks je niet direct van plan bent een kopje thee te zetten. Sommige waterkokers hebben tevens een 360 graden draaibare voet. Deze voet zorgt er over het algemeen voor dat je de waterkoker gemakkelijk weer op de voet kunt zetten na het inschenken. In het geval van deze waterkoker geldt dit voordeel ook. Echter, de voet zorgt er tevens voor dat de waterkoker op zijn plaats wordt gehouden. Ook het zetten van thee is eenvoudig, want de waterkoker is snoerloos voor gemakkelijk gebruik.

Voordelen van de Tefal Safe to Touch KO3718:

 • Hij heeft een afgeschermd verwarmingselement.
 • Er is bij dit model gezorgd voor droogkookbeveiliging.
 • Je kunt de buitenkant van deze waterkoker veilig aanraken, want ook tijdens het koken van water blijft de behuizing koel.
 • In deze waterkoker is je water snel gekookt, want dit apparaat heeft een kooksnelheid van slechts 1 minuut en 53 seconden.
 • Het uitneembaar anti-kalkfilter van de waterkoker zorgt ervoor dat zowel je waterkoker als je water schoon wordt gehouden.
 • Met deze waterkoker met een inhoud van 1,5 liter kun je in 1 keer een grote pot thee zetten voor iedereen die aan je keukentafel aanschuift.
 • Dankzij het gestroomlijnde design brengt de waterkoker een elegante uitstraling met zich mee, waardoor hij prachtig staat op je keukentafel, keukenblad of aanrecht.
 • De dubbelwandige behuizing zorgt ervoor dat het gekookte water langer op temperatuur blijft, waardoor je ook gemakkelijk een tweede of derde kop thee kunt zetten.

Nadelen van de Tefal Safe to Touch KO3718:

 • Met een geluidsniveau van 80 dB maakt deze waterkoker redelijk veel geluid tijdens het water koken.
 • De temperatuur van dit model kun je niet zelf instellen om de perfecte bak groene of witte thee te zetten.
 • Het is belangrijk om je hand uit de buurt van de rand te houden tijdens het inschenken, want stoom kan je vingers branden.
 • Hoewel het water in deze waterkoker nog ongeveer 30 minuten warm blijft na het koken, beschikt de waterkoker niet over een aparte warmhoudfunctie.
Gerelateerde artikelen
No related posts for this content
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>