De Beste Wijnkoeler Van 2020 Vind Je Door Deze Top 5 Met Elkaar Te Vergelijken!

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan wil je al je wijnen onder de beste omstandigheden bewaren. Je kunt een wijnkoeler dus goed gebruiken. Er zijn echter verschillende soorten wijnkoelers. Hierdoor kan het uitkiezen van de beste wijnkoeler voor jouw behoeften enigszins uitdagend zijn. Echter, als je let op bepaalde specifieke factoren, dan wordt het uitkiezen van jouw droomkoeler een fluitje van een cent. Zo kun je onder andere letten op de capaciteit van de koeler. Sommige modellen zijn geschikt voor 8 wijnflessen terwijl andere varianten slechts 1 fles kunnen bevatten. Daarnaast is het ook handig om na te gaan of de verschillende koelers draagbaar zijn. Sommige modellen zijn daarentegen inbouwvarianten. Die blijven dus in je huis. Zoals je ziet, hangt het helemaal van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften af welk model het beste bij je past. Vergelijk daarom de top 5 in dit artikel en kies jouw beste wijnkoeler uit.

Beste wijnkoeler van 2020

Nadat je de inleiding van dit artikel hebt gelezen, heb je een beeld van de verschillende wijnkoelers die te koop worden aangeboden. Het is echter nog steeds een moeilijke opgave om alle modellen die er bestaan met elkaar te vergelijken. Om je onnodig zoekwerk te besparen hebben wij daarom de verschillende wijnkoelers die verkocht worden met elkaar vergeleken. Vervolgens hebben we een top 5 lijst samengesteld. De namen van de wijnkoelers die tot deze top 5 van 2020 behoren, zie je in de onderstaande tabel. Aangezien je meer informatie nodig hebt om een goed geïnformeerde keus te maken, hebben we ook elk model uit de top 5 afzonderlijk gerecenseerd. Door de onderstaande recensies en kenmerken te lezen, kun je dus de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Je ziet meteen welke kenmerken je aanstaan en welke niet. Op die manier kun je gemakkelijk de beste wijnkoeler voor jouw behoeften uitkiezen.

 Product naam 
1.Kooduu Synergy 35Meer info »
2.Wijnkoeler met LCD-scherm 35 LMeer info »
3.Iomabe IOW51DDSSMeer info »
4.Qlima WijnkoelerMeer info »
5.Climadiff PCLV160Meer info »

1. Kooduu Synergy 35

Ben je iemand die graag alleen of met vrienden gaat relaxen met een flesje wijn? Dan wil jij waarschijnlijk een draagbare wijnkoeler hebben. Een ingebouwd model kun je namelijk niet overal mee naartoe nemen. Klinkt een draagbaar model als de beste wijnkoeler voor jou? Dan is de Kooduu Synergy 35 wellicht de beste wijnkoeler voor jou. Dit model raden wij aan, omdat hij draagbaar is. De wijnkoeler is bovendien een multifunctioneel apparaat. Het gaat om precies te zijn om een Bluetooth speaker met een LED-vloerlamp en een ingebouwde wijnkoeler. Perfect dus voor elk feestje of gezellig avondje uit. Kooduu Synergy 35Je kunt immers je favoriete muzikale nummers afspelen, terwijl de omgeving wordt verlicht en je ook nog een heerlijk glaasje wijn drinkt. Dit alles klinkt als muziek in de oren! Hoewel je dit apparaatje kunt gebruiken als wijnkoeler, kun je er ook andere dranken mee koelen.

Dankzij de multifunctionele eigenschappen van de Kooduu Synergy 35, neem je hem mee naar het park, wanneer je relaxt op je balkon of wanneer je naar het strand gaat. Je kunt hem tevens gebruiken op een zwoele zomeravond in je tuin of juist op een koude wintermiddag wanneer je zit voor de openhaard. Je creëert namelijk op elk gewenst moment de perfecte sfeer. Dankzij het prachtig design van dit apparaat, mag hij overal gezien worden. Je kunt hem zelfs gebruiken als gespreksstarter voor je interieur of op je terras. Misschien vraag je je af hoe een Bluetooth speaker ook gebruikt kan worden als een wijnkoeler. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: de speaker is speciaal voor dit doeleinde ontworpen. De waterdichte speaker moet namelijk een meerwaarde bieden aan een gezellige avond. Daarom hoef je de bovenkant slechts te vullen met ijsblokjes, waarna je wijntje de hele avond koud blijft.

Kenmerken van de Kooduu Synergy 35:

 • De speaker is spatwaterdicht.
 • Desgewenst kan deze wijnkoeler ook als plantenbak gebruikt worden.
 • Met de ingebouwde lamp zorg je op elk moment voor de gewenste sfeer.
 • Doordat de wijnkoeler draagbaar is, kun je hem overal mee naartoe nemen.
 • Dankzij de krachtige oplaadbare accu kun je tussen de 5 en 6 uur genieten van de juiste sfeer.
 • Dit apparaat is multifunctioneel, want hij is een Bluetooth speaker, vloerlamp en wijnkoeler in één.
 • Als je wijn wil koelen in deze wijnkoeler, dan hoef je de bovenkant slechts te vullen met ijsblokjes om ervoor te zorgen dat je wijn de hele avond koud blijft.

2. Wijnkoeler met LCD-scherm 35 L

Nadat je de recensie over de vorige wijnkoeler hebt gelezen, denk je misschien: “een draagbare wijnkoeler is handig, maar ik drink mijn wijn meestal thuis.” Als dat het geval is, dan is een wijnkoeler voor thuis wellicht perfect voor jou. Er zijn bovendien verschillende wijnkoelers voor in huis. Vaak verschilt de capaciteit van de verschillende modellen. Sommige personen willen namelijk een super grote wijnkoeler, waar ze wel 30 flessen wijn in kunnen opbergen, maar anderen hebben genoeg aan een kleinere wijnkoeler. Is de beste wijnkoeler voor jou een variant waar je 12 flessen wijn in kunt bewaren? Wijnkoeler met LCD-scherm 35 LDan kennen wij de perfecte koeler voor jou, namelijk de Wijnkoeler met LCD-scherm 35 L. Deze variant is wellicht de beste wijnkoeler voor jou, omdat je hem in huis kunt gebruiken en je er tegelijkertijd 12 flessen wijn in kunt koelen. Hij is dus perfect om wijn voor een feestje te koelen!

Of je de koeler nou gebruikt om er wijnen in te koelen voor een feestje of gewoon om je collectie wijnen te bewaren, hij komt in beide gevallen goed tot zijn recht. Dit komt mede door het feit dat zijn temperatuurbereik ideaal is voor wijnen. Wanneer de Wijnkoeler met LCD-scherm 35 L aan staat, hoef je je ook geen zorgen te maken dat hij je gasten stoort. De koeler maakt namelijk weinig geluid en is tevens energiezuinig. Doordat hij een thermo-elektrisch koelsysteem met een automatische ontdooifunctie heeft, hoef je de barkoeler niet handmatig te ontdooien. Hierdoor is het onderhouden van de koeler zeer eenvoudig. Je kunt zelfs de temperatuur gemakkelijk instellen. Maak je geen zorgen als je favoriete wijn aan de onderkant van de koeler is. Doordat het apparaat beschikt over handige lades, kun je namelijk altijd de fles pakken die je wil.

Kenmerken van de Wijnkoeler met LCD-scherm 35 L:

 • Dit apparaat maakt weinig geluid en is energiezuinig.
 • Het instellen van de temperatuur van deze barkoeler is een fluitje van een cent.
 • De binnentemperatuur kan ingesteld worden tussen de 10 en 18 graden Celsius.
 • Dankzij de handige lades waar de koeler mee is uitgerust, kun je altijd de fles pakken die je wil.
 • Hij is geschikt voor 12 flessen, maar dit aantal kan verschillen afhankelijk van de grootte van de flessen.
 • Wijnflessen worden elegant gepresenteerd in deze barkoeler, want er is gezorgd voor een binnenlampje en een doorzichtig deurtje.
 • Doordat hij een thermo-elektrisch koelsysteem heeft met een automatische ontdooifunctie, hoef je deze wijnkoeler niet handmatig te ontdooien.

3. Iomabe IOW51DDSS

Bij de vorige wijnkoeler die we hebben gerecenseerd, heb je gezien dat je kunt kiezen voor een wijnkoeler voor in huis. Misschien vind je een dergelijk model perfect, maar wil je de mogelijkheid hebben om veel meer flessen wijn te koelen. Op die manier heb je meer keuzemogelijkheid wanneer je trek hebt in een glaasje wijn. Een grotere koeler zorgt er tevens voor dat je gerust wijnfeestjes kunt organiseren, waarbij de wijn niet gauw opraakt. Klinkt een relatief grote inbouwwijnkoeler daarom als de beste wijnkoeler voor jou? Dan kies je voor de Iomabe IOW51DDSS. Dit model is perfect voor echte wijnliefhebbers en personen die graag wijnfeestjes organiseren. Iomabe IOW51DDSSHij is namelijk ontworpen om maar liefst 51 flessen wijn tegelijkertijd te koelen. De wijnkoeler mag bovendien gezien worden dankzij zijn glazen front met een strakke RVS lijst eromheen. Er is tevens gezorgd voor een bijpassende stoere stanggreep.

Nadat je hebt gelezen hoeveel flessen wijn je in de Iomabe IOW51DDSS kunt koelen, vind je hem waarschijnlijk de beste wijnkoeler voor jouw behoeften. Hij brengt echter nog meer handige eigenschappen met zich mee. Zo gaat het hier om een dual zone koeler. Dit betekent dat de wijnkoeler beschikt over 2 zones, waarbij je op verschillende temperaturen 2 soorten wijn kunt bewaren. Hierdoor is deze koeler extra geliefd door wijnliefhebbers. Misschien wil je nu graag weten hoe je de temperatuur in de koeler kunt regelen. Dit gaat gemakkelijk. De koelkast is namelijk voorzien van een elektronische temperatuurregeling. Je hoeft dus slechts hiervan gebruik te maken als je de temperatuur wil aanpassen. Dit apparaat beschikt tevens over een koolstoffilter, een glazen deur met UV bescherming en een optimale luchtvochtigheid aan de binnenkant. Zo zorgt hij ervoor dat jouw flessen wijn altijd op de perfecte temperatuur worden bewaard.

Kenmerken van de Iomabe IOW51DDSS:

 • Deze koeler kan maar liefst 51 flessen wijn tegelijkertijd koelen.
 • Hij beschikt over een fraai design, waardoor hij zeker gezien mag worden.
 • Dit apparaat met een relatief stille werking (40 dB) moet handmatig ontdooid worden.
 • Voor een elegante uitstraling, heeft deze koeler aan de binnenzijde blauwe LED-verlichting.
 • Er is gezorgd voor een koolstoffilter, een glazen deur met UV bescherming en een optimale luchtvochtigheid aan de binnenzijde.
 • Dankzij de fraaie beukenhouten uittrekbare schappen, kun je gemakkelijk een fles wijn uitkiezen, ongeacht zijn plek in de koelkast.
 • Zijn 2 temperatuurzones (5 tot 12 graden Celsius en 12 tot 22 graden Celsius) zorgen ervoor dat je wijn op verschillende temperaturen kunt bewaren.

4. Qlima Wijnkoeler

Ben je dol op wijn en vind je het leuk om vrienden en vriendinnen uit te nodigen om bij jou wijn te drinken? Dan doe je er goed aan om een wijnkoeler aan te schaffen. Heb je echter weinig ruimte in je woning, waardoor een compacte koeler de beste koeler voor jou is? Dan kun je kiezen voor een wijnkoeler die 8 flessen wijn kan koelen. Hier verwijzen we naar de Qlima Wijnkoeler. Wij vinden dat dit model wellicht de beste wijnkoeler voor jou is, omdat je je nooit meer zorgen hoeft te maken of je wel genoeg koele wijn hebt op je feestje. Qlima WijnkoelerBovendien heeft dit apparaat een compact formaat vergeleken met andere soortgelijke koelers, waardoor hij ook past in een kleinere woning. Zo lang je de koeler beschermt tegen weer, wind en regen, kun je hem op iedere plaats neerzetten.

Dit betekent dat als je een feestje geeft op je terras, je de koeler gewoon daar naartoe kunt verplaatsen. De wijnflessen zijn dus binnen handbereik, waardoor je gezellig door kunt babbelen met je vrienden of vriendinnen terwijl je een nieuwe fles opent. Als je de koeler gewoon binnen op je aanrecht wil zetten, is dat ook een mogelijkheid. Hij heeft namelijk een stoer design, dat in zowel een strakke als landelijke inrichting prachtig staat. Wil je je gasten de kans geven om zelf een fles wijn uit te kiezen? Dat kan! Er is namelijk bij de Qlima Wijnkoeler gezorgd voor interne verlichting en een glazen deur. De wijn wordt dus op elk gewenst moment elegant gepresenteerd. Bovendien kun je de temperatuur zelf in te stellen met een touch knop. Stel hem in tussen de 8 en 18 graden Celsius en geniet van wijn die gekoeld is op de juiste temperatuur!

Kenmerken van de Qlima Wijnkoeler:

 • Bij dit model is er gezorgd voor interne ventilatie.
 • Hij beschikt over 4 opberglagen, 3 planken en 1 zone.
 • De wijnrekken van deze wijnkoeler zijn niet uitschuifbaar.
 • In deze koeler kun je 8 standaard bordeaux flessen van 750 ml opslaan.
 • Je kunt de temperatuur van deze koeler instellen op 8 tot 18 graden Celsius.
 • Dankzij de interne verlichting en glazen deur wordt je wijn elegant gepresenteerd.
 • Zijn geluidsniveau bedraagt slechts 41 dB, dus je hoort nauwelijks dat de koeler aan staat.
 • Zo lang je de koeler beschermt tegen weer, wind en regen, kun je hem op iedere plaats neerzetten.
 • Het instellen van de temperatuur is eenvoudig, want je maakt gebruik van elektrische instelknoppen.
 • Met een afmeting van slechts 26 x 50,5 x 44 cm (B x D x H) heeft deze koeler een compact formaat, waardoor je hem ook in een kleine woning goed kunt gebruiken.

5. Climadiff PCLV160

In dit artikel hebben we je verteld over verschillende soorten wijnkoelers. Je bent modellen tegengekomen die draagbaar zijn, die ingebouwd moeten worden en ook varianten die in huis gebruikt worden, maar die geen inbouwkoelers zijn. Daarnaast heb je gezien dat je een verschillend aantal wijnflessen kunt koelen in de verschillende koelers. Vind je een koeler voor thuis perfect, maar heb je zoveel flessen die je wil koelen, dat de capaciteit van de vorige modellen niet voldeed? Is daarom de beste wijnkoeler voor jou een variant waar je maar liefst 160 flessen in kunt koelen? Dan kies je voor de Climadiff PCLV160. Climadiff PCLV160Wij vinden dat dit model de beste wijnkoeler is voor personen die veel flessen wijn tegelijkertijd willen koelen. Je kunt er immers 160 flessen van 750 ml in koelen! Dit model is bovendien een vrijstaande wijnklimaatkast, dus je hoeft geen installateur in te schakelen voordat je hem kunt gebruiken.

Als we kijken naar het design van de Climadiff PCLV160, dan zien we dat hij een strak design heeft met een zwarte PVC-binnenvoering en een glazen anti-UV-deur met 2 lagen gehard grijs glas. De planken van de koeler zijn vervaardigd van metaal en hebben een houten voorkant. Om precies te zijn, heeft deze koeler 2 vaste oplegplanken in staaldraad met een houten voorkant, 1 vaste halve oplegplank in staaldraad met een houten voorkant en 1 metalen halve plaat voor verticale opslag. Je kunt al je flessen wijn dus gemakkelijk en op de gewenste plank opbergen. Dankzij het compressor koelsysteem van deze koeler, met een statisch of luchtverplaatsingssysteem, kun je jouw flessen wijn altijd op de gewenste temperatuur opslaan. Je kunt bovendien het temperatuurbereik instellen van 5 tot 20 graden Celsius. Deze uitgebreide koeler kun je zelfs op 2 manieren gebruiken: met verschillende temperatuurzones of met slechts 1 temperatuurzone.

Kenmerken van de Climadiff PCLV160:

 • In deze koeler kun je in totaal maar liefst 160 wijnflessen bewaren of koelen.
 • Hij is zo geavanceerd dat hij kan koelen, maar indien nodig ook kan opwarmen.
 • Doordat er verschillende legplanken zijn, kun je zelf een onderverdeling maken van de wijnsoorten die je op de verschillende planken zet.
 • Dankzij de stille werking van dit apparaat (44 dB), maakt het niet uit waar je hem neerzet, want hij stoort je niet.
 • Deze wijnkoeler is een vrijstaand model, wat betekent dat je geen installateur hoeft in te huren voordat je hem in gebruik kunt nemen.
 • Hoewel hij niet het kleinste model is, neemt hij ook niet super veel ruimte in beslag, want zijn afmetingen bedragen slechts 59,9 x 70 x 129,4 cm (B x D x H).
 • Bij dit apparaat heeft de fabrikant gezorgd voor een anti-vibratiesysteem, een thermometer met een elektronisch display en witte LED-verlichting aan de binnenzijde.
 • Er is gezorgd voor een wintersysteem dat ervoor zorgt dat de temperatuur in deze koeler altijd constant blijft, zelfs wanneer omgevingstemperaturen dalen of stijgen.
 • De wijnkoelkast mag zeker gezien worden, want hij heeft een strak design met een zwarte PVC-binnenvoering en een glazen anti-UV-deur met 2 lagen gehard grijs glas.
 • Je kunt deze kast op 2 verschillende manieren gebruiken, namelijk in de polyvalente modus voor service en/of conservering met verschillende temperatuurzones of in de conserverende modus, waarbij de ventilator wordt geactiveerd met één temperatuurzone.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>