Op Zoek Naar De Beste Yoghurtmaker Van 2020? Vergelijk Hier De Top 5 En Vind Jouw Ideaal Model!

Wil je graag een gezondere levensstijl aannemen? Dan is het belangrijk om regelmatig yoghurt te drinken. Als je gewoon dol bent op heerlijke yoghurt, dan drink je dit waarschijnlijk ook vaker. Waarom zou je bovendien steeds naar de winkel gaan om yoghurt te kopen als je deze drank zelf kunt maken? Het enige wat je nodig hebt om yoghurt te maken is een yoghurtmaker en de juiste ingrediënten. Zoek je daarom naar de beste yoghurtmaker voor jouw behoeften? Voordat je een yoghurtmaker aanschaft, is het handig om te weten op welke zaken je eventueel kunt letten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiksgemak en de mogelijkheden. Bij sommige yoghurtmakers kun je experimenteren met fruitsoorten en verschillende melksoorten. Je kunt tevens zelf de stevigheid van je yoghurt bepalen. Er zijn zelfs bepaalde yoghurtmakers die je de mogelijkheid geven om kaas te maken. Lees dit artikel en vind snel en gemakkelijk jouw beste yoghurtmaker.

Beste yoghurtmaker van 2020

Intussen weet je dat er verschillende soorten yoghurtmakers verkrijgbaar zijn. De aangeboden modellen verschillen op basis van hun functies, het gebruiksgemak en de capaciteit. Je vergelijkt dus verschillende varianten om de beste yoghurtmaker voor jouw behoeften te vinden. Misschien vraag je je af hoe we je precies kunnen helpen om het ideale model te vinden. Het antwoord op deze vraag is simpel. We hebben van tevoren een aantal yoghurtmakers met elkaar vergeleken. Vervolgens hebben we een top 5 lijst samengesteld om je te verzekeren dat, ongeacht voor welk model je kiest, je kiest voor een top yoghurtmaker. De namen van de top 5 modellen hebben we genoteerd in de onderstaande tabel. We hebben bovendien elk model uitgebreid onderzocht en gerecenseerd. Door de recensies te lezen en de verschillende modellen met elkaar te vergelijken, vind je in dit artikel in een mum van tijd de beste yoghurtmaker voor jouw behoeften.

 Product naam 
1.DCG Elektrische YoghurtmakerMeer info »
2.InnovaGoods Vintage YoghurtmakerMeer info »
3.Brod & Taylor ProoferMeer info »
4.Moulinex Yogurteo YG231E32Meer info »
5.Cuisinart YM400E YoghurtmakerMeer info »

1. DCG Elektrische Yoghurtmaker

Als je zoekt naar de beste yoghurtmaker voor jouw behoeften, dan is het handig om eerst verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Zo kun je nagaan of je het liefst een elektrisch model wil hebben waarbij je niets hoeft in te stellen, maar je kunt ook kiezen voor een elektrisch model dat je de optie geeft om de bereidingstijd zelf in te stellen. Ben je iemand die dol is op gemak en klinkt een variant waar je niets zelf hoeft in te stellen ideaal? Wil je bovendien de mogelijkheid hebben om heerlijke yoghurt te maken? Dan kennen wij een model dat perfect bij je zal passen, namelijk de DCG Elektrische Yoghurtmaker. Dit model is wellicht de beste yoghurtmaker voor jou, DCG Elektrische Yoghurtmakeromdat hij alles voor je doet. Je hoeft alleen maar de ingrediënten toe te voegen, het apparaat aan te schakelen en de yoghurtmaker doet de rest.

Deze automatische functie zorgt ervoor dat je niet eerst een uitgebreide handleiding hoeft door te nemen voordat je het apparaat in gebruik kunt nemen. Hij zorgt er namelijk voor dat de ingrediënten net zo lang als nodig is in het apparaat blijven als jij zelf wil. Wanneer je van mening bent dat de yoghurt klaar is voor consumptie, dan doe je het apparaat gewoon uit. Je kunt dus gemakkelijk heerlijke dikke yoghurt bereiden wanneer je de DCG Elektrische Yoghurtmaker gebruikt. In tegenstelling tot veel andere soortgelijke apparaten op de markt, heeft deze yoghurtmaker bovendien een ruime capaciteit van 1 liter. Hierdoor kun je in 1 keer voor het hele gezin yoghurt maken. Ideaal als ontbijt of gewoon een lekker tussendoortje in de middag. Bij aankoop van dit model krijg je bovendien een uitneembare container voor de yoghurt en een lepel om te roeren of om de yoghurt te eten meegeleverd.

Eigenschappen van de DCG Elektrische Yoghurtmaker:

 • Met dit apparaat kun je heerlijke, dikke yoghurt maken.
 • Je hoeft geen lange handleiding door te nemen, want hij is zeer gemakkelijk te gebruiken.
 • Hij heeft een schakelaar met een controlelampje dus je weet altijd wanneer het apparaat aan staat.
 • Doordat er is gezorgd voor een ruime capaciteit van 1 liter kun je yoghurt voor het hele gezin maken.
 • Dit model is zeer gunstig geprijsd, waardoor je hem ook kunt aanschaffen als je slechts een klein budget hebt.
 • Bij aankoop van dit model krijg je er een uitneembare container voor de yoghurt en een lepel om te roeren of om de yoghurt op te eten bij.
 • De aan-/uitschakelaar van deze yoghurtmaker is verlicht, dus je kunt het apparaat ook gebruiken wanneer de ruimte minder goed verlicht is.

2. InnovaGoods Vintage Yoghurtmaker

Sommige personen drinken het liefst magere yoghurt. Echter, er zijn ook andere personen die yoghurt pas lekker vinden wanneer er vers fruit in is gemixt. Bovendien kan het ook voorkomen dat jij dol bent op yoghurt met bijvoorbeeld stukjes aardbei erin terwijl je kinderen het liefst yoghurt met noten eten. Als jij in huis ook keer op keer goed moet nadenken voordat je yoghurt maakt, omdat niet iedereen van dezelfde soort yoghurt houdt, dan kun je het liefst kiezen voor een yoghurtmaker die je de mogelijkheid geeft om verschillende yoghurtsoorten te bereiden. Klinkt een model met 6 individuele glazen potten met deksel daarom als de beste yoghurtmaker voor jou? Dan raden wij de InnovaGoods Vintage Yoghurtmaker aan. InnovaGoods Vintage YoghurtmakerDit model wordt geleverd met 6 individuele glazen potten van 150 ml met deksel, dus je maakt voor iedereen in huis yoghurt zoals zij het lekker vinden.

Dankzij deze mogelijkheid is de InnovaGoods Vintage Yoghurtmaker wellicht de beste yoghurtmaker voor jou. Je kunt namelijk in dit apparaat zelf gezonde en heerlijke yoghurt maken op een eenvoudige en handige manier. Bij deze yoghurtmaker heb je bovendien de mogelijkheid om er tal van ingrediënten aan toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koekjes, jam, fruit en ga zo maar door. Je kunt de yoghurt dus zo lekker maken als je maar wil. Bovendien kun je verschillende fruitsoorten of noten zetten in verschillende potjes, waardoor er voor iedereen in huis yoghurt op maat gemaakt wordt. Nadat je de potjes en het apparaat hebt gebruikt, kun je de potjes ook gemakkelijk reinigen. Je kunt ze namelijk gewoon in de vaatwasmachine zetten. Dit betekent dat je minder opruimwerk hebt, waardoor je meer tijd over houdt voor andere zaken. De verwerkingstijd van dit apparaat is circa 12 uur.

Eigenschappen van de InnovaGoods Vintage Yoghurtmaker:

 • Dit apparaat is gemaakt van PC en PTC (BPA-vrij).
 • De verwerkingstijd van dit apparaat is circa 12 uur.
 • Met dit apparaat maak je op een gezonde manier yoghurt op maat voor iedereen in huis.
 • De totale capaciteit van deze yoghurtmaker bedraagt 1 liter, dus je kunt voor meerdere personen yoghurt maken.
 • In de yoghurt die je met dit apparaat maakt kun je allerlei ingrediënten zetten zoals fruit, koekjes, noten, jam, enzovoorts.
 • Bij aankoop van deze yoghurtmaker krijg je 6 individuele glazen potten met deksel meegeleverd om verschillende ingrediënten toe te kunnen voegen.
 • Ongeacht welke taal je spreekt, je begrijpt de informatie in de handleiding meteen, want deze is in 24 talen, waaronder Nederlands en Engels geschreven.
 • Nadat je de yoghurtmaker hebt gebruikt, kun je de meegeleverde potjes gemakkelijk reinigen in de vaatwasmachine, want ze zijn vaatwasmachinebestendig.

3. Brod & Taylor Proofer

Als je de inleiding van dit artikel hebt gelezen, dan heb je gezien dat je kunt kiezen voor verschillende soorten yoghurtmakers. De modellen kunnen van elkaar verschillen op het gebied van de capaciteit, functies en gebruiksvriendelijkheid. Zo heb je bij bepaalde yoghurtmakers de mogelijkheid om ook andere lekkernijen behalve yoghurt te bereiden. Ben jij iemand die graag experimenteert in de keuken en is daarom jouw beste yoghurtmaker een variant die je meer mogelijkheden biedt? Dan kun je kiezen voor de Brod & Taylor Proofer. Dit model is wellicht de beste yoghurtmaker voor jou, omdat je hem kunt gebruiken om yoghurt te maken, deeg te laten rijzen en boter en chocolade te smelten. Je hebt zelfs de mogelijkheid om het toestel te gebruiken als een slow cooker en als een sous Brod & Taylor Proofervide koker. Hierdoor gaan er oneindig veel deuren voor je open op het gebied van experimenteren met diverse gerechten.

Ongeacht welk gerecht je bereid, het is belangrijk om de tijd en temperatuur goed in de gaten te houden. Zo weet je zeker dat je gerecht helemaal gaar is en niet aanbrandt. Ook daar is er rekening mee gehouden toen de Brod & Taylor Proofer werd ontworpen. Daarom beschikt hij over een elektronische temperatuurregeling die zorgt voor een zeer precieze en constante temperatuur. Als je een ervaren kok spreekt, zal die je zeker zeggen dat je voor gistdeeg, yoghurt, zuurdesemdeeg en pro-biotische levensmiddelen een constante temperatuur nodig hebt om een goed resultaat te verkrijgen. Dit is de reden waarom veel professionele bakkers werken met rijsovens, voorwarmovens en zelfs fermentatieovens met een nauwkeurige temperatuurregeling. Al deze geweldige apparaten heb jij echter niet nodig, want met deze yoghurtmaker krijg je ook thuis een professioneel resultaat. Met deze yoghurtmaker kun je binnen enkele uren yoghurt en kefir maken van traditionele, soja- of kokosmelk.

Eigenschappen van de Brod & Taylor Proofer:

 • Het is mogelijk om dit toestel te gebruiken als slow cooker en sous vide koker.
 • Met dit apparaat kun je behalve yoghurt ook chocolade en boter smelten en deeg laten rijzen.
 • Doordat deze rijsautomaat helemaal ingeklapt kan worden, kun je hem gemakkelijk opbergen.
 • Chocolade dips kun je gemakkelijk maken door de chocolade even in een porseleinen bakje in de yoghurtmaker te zetten.
 • Er wordt een aluminium waterschaal meegeleverd, die zorgt voor het juiste klimaat bij temperaturen tussen de 21 en 90 graden Celsius.
 • Hij beschikt over een elektronische temperatuurregeling, waardoor er keer op keer een precieze, constante temperatuur in het apparaat is.
 • Gebruik dit apparaat om in slechts enkele uren yoghurt en kefir te maken van traditionele melk of op een veganistische manier van sojamelk of kokosmelk.
 • Voor het smelten van boter hanteer je dezelfde werkwijze als voor het smelten van chocolade, dus je hoeft slechts je boter in een porseleinen bakje in de yoghurtmaker te zetten.
 • Het uitklappen van dit apparaat is even gemakkelijk als het inklappen ervan, want je kunt in slechts enkele seconden de delen uitklappen waarna het apparaat klaar is voor gebruik.
 • Als je deze yoghurtmaker in huis hebt, hoef je niet allerlei rijsovens, fermentatieovens of voorwarmovens met een nauwkeurige temperatuurregeling te kopen, want het professionele resultaat kun je nu ook thuis krijgen.

4. Moulinex Yogurteo YG231E32

Ben je een liefhebber van yoghurt? Dan doe je er goed aan om een yoghurtmaker aan te schaffen. Met een dergelijk apparaat in huis kun je namelijk zelf de lekkerste yoghurt maken. Je maakt de yoghurt immers geheel naar jouw eigen smaak. Misschien wil je het liefst experimenteren met verschillende smaken? Als dat het geval is dan doe je er goed aan om te kiezen voor een yoghurtmaker die deze mogelijkheid ondersteunt. Het kan ook dat je niet continu wil nagaan of de yoghurt klaar is voor gebruik. In dat geval is de beste yoghurtmaker voor jou wellicht een variant met een automatische stopfunctie. Wij kennen een variant met deze optie, die ook het bereiden van verschillende soorten yoghurt ondersteunt. Moulinex Yogurteo YG231E32Hier verwijzen we naar de Moulinex Yogurteo YG231E32. Dit model is wellicht de beste yoghurtmaker voor jou, omdat je veel kanten op kunt gaan met je zelfgemaakte yoghurt.

Met de Moulinex Yogurteo YG231E32 kun je namelijk op een gemakkelijke manier heerlijke zelfgemaakte yoghurt maken. Alles wat je nodig hebt, behalve de ingrediënten, is namelijk inbegrepen. Het enige wat je hoeft te doen om de yoghurt te maken is de nodige ingrediënten in het apparaat zetten. Vervolgens selecteer je een bereidingstijd op het elektronisch display. Je hoeft dus niet zelf in de gaten te houden wanneer de bereidingstijd is verlopen. Er is immers gezorgd voor een automatische stopfunctie. Je kunt dus de yoghurtmaker instellen tot 15 uur, waarna hij met een geluidsmelding automatisch stopt. Hierna is je yoghurt klaar voor consumptie. Om verder te experimenteren met ingrediënten kun je zelfs de recepten in de instructies bij het product raadplegen. Nadat je heerlijke yoghurt hebt gemaakt, kun je het apparaat reinigen en compact opbergen. Eventueel zet je de overgebleven yoghurt in de meegeleverde glazen potjes van 160 ml.

Eigenschappen van de Moulinex Yogurteo YG231E32:

 • Na gebruik kun je deze yoghurtmaker gemakkelijk en compact opbergen in elke keuken.
 • Het deksel van dit apparaat is slim, want je kunt de datum op het display van het deksel selecteren.
 • Er worden 7 glazen potjes van 160 ml meegeleverd zodat je je zelfgemaakte yoghurt kunt opbergen.
 • Dankzij de automatische stopfunctie is dit toestel programmeerbaar tot 15 uur, waarna hij automatisch stopt met een geluidsmelding.
 • Experimenteren met nieuwe ingrediënten is mogelijk, want in de instructies bij het product zijn er ook ideeën voor recepten toegevoegd.
 • Dit apparaat is gebruiksvriendelijk, want je hoeft slechts de bereidingstijd te selecteren, wat in een handomdraai kan op het elektronisch display.

5. Cuisinart YM400E Yoghurtmaker

Het gebruik van verschillende soorten yoghurtmakers gaat gepaard met verschillende maten van gebruiksvriendelijkheid. Soms heb je enorm veel mogelijkheden, maar je moet de handleiding dan eerst goed bestuderen voordat je met het apparaat om kan gaan. Daarnaast kun je ook kiezen voor een apparaat dat gewoon zijn werk doet en dat is lekkere yoghurt maken. Dergelijke modellen zijn vaak aanraders voor personen die nooit eerder zelf yoghurt hebben gemaakt. Lust jij regelmatig volle en romige yoghurt? Wil je hem op een gemakkelijke manier zelf bereiden en zoek je daarom naar de beste yoghurtmaker voor jouw behoeften? Dan kun je kiezen voor de Cuisinart YM400E Yoghurtmaker. Dit model is zeker een aanrader voor beginners, omdat hij een groot deel van het Cuisinart YM400E Yoghurtmakerbereidingsproces van je overneemt. Je hoeft slechts een liter melk te verwarmen, basis yoghurt toe te voegen en de tijd in te stellen en het toestel doet de rest.

Hoewel de Cuisinart YM400E Yoghurtmaker een aanrader is voor beginners, is hij ook de beste yoghurtmaker voor personen die willen experimenteren met verschillende yoghurtproducten en verschillende soorten melk. Hij geeft je namelijk ook de mogelijkheid om af te wijken van de traditionele manier van yoghurt maken. Bovendien is zelfgemaakte yoghurt gezonder dan de yoghurt die er in de winkel verkocht wordt én het is vol van smaak. Je maakt de yoghurt immers zoals jij het lekker vindt. Wil je de smaak van je zelfgemaakte yoghurt verder verbeteren? Dan kun je er vruchten aan toevoegen. Ook deze mogelijkheid heb je wanneer je dit apparaat gebruikt. Maak je dessert dus helemaal af en voeg er je favoriete fruitsoorten aan toe. Wanneer je yoghurt bereidt met dit apparaat, weet je bovendien dat het verwarmingsproces constant is. Dit komt doordat het apparaat beschikt over een elektronische management voor de verwarming.

Eigenschappen van de Cuisinart YM400E Yoghurtmaker:

 • Hij heeft een professioneel design dat is uitgevoerd in geborsteld RVS.
 • In deze yoghurtmaker kun je gezonde en smaakvolle huisgemaakte yoghurt bereiden.
 • Voor extra gemak en precisie geeft het LED-display de resterende bereidingstijd weer.
 • Losse onderdelen van deze yoghurtmaker kunnen in de vaatwasmachine worden gereinigd.
 • Mocht je een koemelk-eiwitallergie hebben, dan kun je traditionele melk vervangen door sojamelk.
 • Er is gezorgd voor een elektronische management voor de verwarming (temperatuur 45 graden Celsius).
 • Je krijgt 6 glazen potten van 125 ml meegeleverd voor het bereiden van yoghurt en 2 plastic potten van 250 ml voor het bereiden van kaas.
 • De yoghurt die je in dit apparaat bereidt, kan geheel naar eigen smaak worden samengesteld door bijvoorbeeld verse vruchten of een aroma toe te voegen.
 • Als je de temperatuur wil instellen, maak je gebruik van 2 bedieningstoetsen, namelijk een voor het bereiden van yoghurt (43 graden Celsius) of een andere voor het bereiden van kaas (33 graden Celsius).

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>