Vind Bij Ons Het Beste Zwangerschapskussen Van 2020!

Je bent zwanger. Nu verandert het één en ander aan je lichaam. Je voelt dat je buik groter en ronder wordt en op den duur eist het kleine groeiende wondertje al een plekje op in het bed. Hierdoor kan het voor sommige vrouwen lastiger worden om tijdens het slapen een comfortabele houding te vinden. Vrees niet, want je kunt toch heerlijk slapen als je een zwangerschapskussen hebt. Aangezien er verschillende soorten zwangerschapskussens zijn, is het handig om eerst na te gaan welk model het beste zwangerschapskussen voor jou is. Daar helpen wij je bij. We hebben namelijk de top 5 zwangerschapskussens van het jaar geselecteerd. Het gaat hier om verschillende soorten zoals lichaamsvoedingskussens, C-vorm voedingskussens en U-vorm voedingskussens. Elk type brengt bepaalde voordelen met zich mee. Zo biedt een lichaamsvoedingskussen steun aan het hele lichaam. Een C-vorm en U-vorm voedingskussen zorgt daarnaast voor optimale steun. Vind hier jouw beste zwangerschapskussen!

Beste zwangerschapskussen van 2020

Nadat je hebt gelezen over de verschillende soorten zwangerschapskussens, lijkt het wellicht lastig om het perfecte model uit te kiezen. Je hoeft echter niet te vrezen, want alle 5 modellen die tot de top 5 van het jaar behoren, worden hier gerecenseerd. Je komt dus meer te weten over elk model, waardoor je de verschillende varianten met elkaar kunt vergelijken. Tot slot kun je zelf concluderen welk model het beste zwangerschapskussen voor jou is. Bekijk eerst de onderstaande tabel. In deze tabel zie je precies welke 5 kussens behoren tot de top 5. De tabel is echter slechts informatief bedoeld. Als je meer te weten wil komen over de verschillende kussens, dan lees je gauw verder, omdat we elk model afzonderlijk reviewen. Nadat je de individuele recensies hebt gelezen, kun je gemakkelijk het beste zwangerschapskussen voor jouw behoeften uitkiezen.

 Product naam 
1.zwangerschapskussen/voedingskussenMeer info »
2.Zwangerschapskussen/voedingskussen 40 x 145 cm.Meer info »
3.Body-Pillow - Zwangerschapskussen/voedingskussen 40 x 145 cm.Meer info »
4.zwangerschapskussen/voedingskussen grijs melange
Meer info »
5.vidaXL Zwangerschapskussen 90x145 cm WitMeer info »

1. Zwangerschapskussen/voedingskussen

Het is handig om tijdens de zwangerschap gebruik te maken van een zwangerschapskussen. Een dergelijk kussen zorgt namelijk voor versteviging en comfort. Echter, wat doe je na de zwangerschap met een dergelijk kussen? Als je die extra stevigheid niet meer nodig hebt, is het jammer als je het kussen niet meer gebruikt. Is daarom het beste zwangerschapskussen voor jou een kussen dat zowel voor, tijdens als na de bevalling zorgt voor optimaal comfort? Moet het kussen ook perfect zijn voor personen met rugklachten? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk het Zwangerschapskussen/voedingskussen. zwangerschapskussen voedingskussenDit kussen vinden wij het beste zwangerschapskussen voor jou, omdat hij zowel voor, tijdens als na de bevalling optimaal comfort biedt. Hij kan ook gebruikt worden door personen met rugklachten. Hierdoor hoef je dit model na je zwangerschap niet in een bergruimte te zetten, want je kunt hem gewoon door gebruiken.

Wat is de werking van het Zwangerschapskussen/voedingskussen? Het kussen biedt een perfecte ondersteuning voor het gehele lichaam. Hij is namelijk een C-vorm kussen. Door zijn handige vorm biedt hij steun van hals over wervelkolom. Ook de gedeeltes van je lichaam tussen je wervelkolom en heupen worden ondersteund. Hierdoor kun je heerlijk slapen, ondanks je groot buikje. Is je baby geboren? Dan kun je het kussen ook gewoon verder gebruiken. Het kussen biedt namelijk een goede ondersteuning bij het voeden van je baby. Je kunt dit model zelfs gebruiken om je baby een zithouding te leren aannemen. Aangezien dit kussen multifunctioneel is, is hij handig voor zowel zwangere als niet zwangere personen. Is het kussen vies geworden? Geen probleem! Hij heeft namelijk een afneembare hoes van 100% katoen, dus hij is wasbaar. Er is bovendien gezorgd voor een vulling van speciaal polyestervezel, waardoor het kussen de kwaliteit en vorm behoudt!

Eigenschappen van het Zwangerschapskussen/voedingskussen:

 • Hij heeft een blauwe kleur.
 • De afmeting van dit kussen is 115 x 65 cm.
 • Het kussen is voorzien van een oeko-tex label.
 • Als je rugklachten hebt, kun je het kussen goed gebruiken.
 • Tijdens de zwangerschap biedt het kussen ondersteuning en comfort.
 • Je kunt het kussen gebruiken om je baby een zithouding te leren aannemen.
 • Zowel voor, tijdens als na de zwangerschap kun je dit kussen goed gebruiken.
 • Dit kussen is van topkwaliteit en is duurzaam doordat hij een vulling heeft van polyestervezel.
 • Na de zwangerschap kun je het kussen gebruiken als ondersteuning bij het voeden van je baby.

2. Zwangerschapskussen/voedingskussen 40 x 145 cm

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat er verschillende soorten zwangerschapskussens zijn. Als je de review over het vorige kussen hebt gelezen, dan heb je gezien dat het daar ging om een C-vorm voedingskussen. Wil jij liever een lichaamsvoedingskussen hebben? Een dergelijk model biedt steun aan het hele lichaam. Bovendien is een dergelijk model voor sommigen het beste zwangerschapskussen, omdat hij een hoofdkussen overbodig maakt. Wij kennen een handig lichaamsvoedingskussen, namelijk het Zwangerschapskussen/voedingskussen 40 x 145 cm. Dit model is wellicht het beste zwangerschapskussen voor jou, omdat hij een lichaamsvoedingskussen is. Zwangerschapskussen voedingskussen 40 x 145 cm.Je kunt dus rekenen op steun aan je hele lichaam en je hebt geen hoofdkussen nodig. Hierdoor kun je comfortabel slapen of gemakkelijk voeding geven aan je (pasgeboren) baby. Net zoals het vorige model, biedt ook dit kussen optimaal comfort voor, tijdens en na de bevalling.

Velen van ons kiezen het liefst voor een multifunctioneel product. Dat is ook het geval bij dit zwangerschapskussen. Het Zwangerschapskussen/voedingskussen 40 x 145 cm kun je namelijk ook gebruiken wanneer je niet zwanger bent (geweest). Personen met rugklachten en heupproblemen kunnen hem ook zeer goed gebruiken. Na bijvoorbeeld een heupoperatie biedt dit voedingskussen de perfecte ondersteuning voor het hele lichaam. Er wordt namelijk steun geboden van hals over wervelkolom tot de heupen. Ben je een wilde slaper en maak je je zorgen dat je het kussen van het bed zal stoten? De kans dat dit gebeurt is zeer klein, omdat het kussen 1600 gram weegt. Hij is dus wat zwaarder dan de gemiddelde kussens waar we op slapen. Wil je dit model met een inhoud van 100% polyester en holle vezel, dat wasbaar is op 60 graden Celsius, extra beschermen? Bestel er dan een hoes/kussensloop bij!

Eigenschappen van het Zwangerschapskussen/voedingskussen 40 x 145 cm:

 • Dit kussen biedt steun van hals over wervelkolom tot de heupen.
 • De inhoud van dit kussen bestaat uit 100% polyester en holle vezel.
 • Het kussen biedt optimaal comfort voor, tijdens en ook na de bevalling.
 • Je kunt het kussen gebruiken als ondersteuning bij het voeden van je baby.
 • Als je rugklachten of heupproblemen hebt, dan kun je dit kussen goed gebruiken.
 • Stel de temperatuur van je wasmachine op 60 graden Celsius als je dit kussen wil wassen.
 • Met een afmeting van 40 x 145 cm neemt dit kussen relatief veel ruimte in beslag op je bed.
 • Hoewel hij niet geleverd wordt met een hoes/kussensloop, kun je deze bijbestellen in verschillende kleuren.
 • Hij komt goed van pas na een heupoperatie, omdat hij een perfecte ondersteuning voor het hele lichaam biedt.

3. Body-Pillow – Zwangerschapskussen/voedingskussen 40 x 145 cm

Het komt weleens voor dat je op zoek gaat naar een bepaald product en je een model tegenkomt dat bijna perfect is. Vaak schaffen we dat model aan, omdat we niet verder willen zoeken. Had je een dergelijk gevoel bij het lezen van de vorige recensie? Vond je dat dat kussen bijna het beste zwangerschapskussen voor jouw behoeften was? Misschien was hij op alle vlakken perfect, maar was het enige probleem dat je ermee had, dat er niet was aangegeven dat hij een anti-allergie model was. Als dat het geval is, heb je geluk. We kennen namelijk een soortgelijk zwangerschapskussen dat wel een anti-allergie model is. Body-Pillow - Zwangerschapskussen voedingskussen 40 x 145 cm.Hier verwijzen we naar het Body-Pillow – Zwangerschapskussen/voedingskussen 40 x 145 cm. Dit model is in grote mate hetzelfde als het vorige kussen, maar hij is een anti-allergie model. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventuele allergische reacties.

Dat dit kussen een anti-allergie model is, is niet het enige waar je naar kijkt. Je kijkt namelijk ook naar de gebruiksmogelijkheden van dit kussen. Als we kijken waar je hem voor kunt gebruiken, dan zien we dat hij perfect is om comfortabel te slapen tijdens de zwangerschap. Na de zwangerschap kun je hem tevens gebruiken om je baby op een comfortabele manier te voeden. Hierdoor kan er gerust gezegd worden dat het kussen optimaal comfort biedt voor, tijdens en na de bevalling. Je hoeft niet eens zwanger (geweest) te zijn om het kussen te gebruiken. Hij is namelijk ook perfect voor personen met rugklachten, heupproblemen of die pas een heupoperatie hebben ondergaan. Het kussen biedt namelijk de perfecte ondersteuning voor het hele lichaam. Net zoals het vorige model, is ook dit kussen 145 cm lang en 40 cm breed. Schaf hem aan en geniet van optimaal comfort!

Eigenschappen van het Body-Pillow – Zwangerschapskussen/voedingskussen 40 x 145 cm:

 • Hier gaat het om een anti-allergie zwangerschapskussen.
 • Dit kussen biedt steun van hals over wervelkolom tot de heupen.
 • De inhoud van dit kussen bestaat uit 100% polyester en holle vezel.
 • Het kussen biedt optimaal comfort voor, tijdens en ook na de bevalling.
 • Je kunt het kussen gebruiken als ondersteuning bij het voeden van je baby.
 • Als je rugklachten of heupproblemen hebt, dan kun je dit kussen goed gebruiken.
 • Stel de temperatuur van je wasmachine op 60 graden Celsius als je dit kussen wil wassen.
 • Met een afmeting van 40 x 145 cm neemt dit kussen relatief veel ruimte in beslag op je bed.
 • Hoewel hij niet geleverd wordt met een hoes/kussensloop, kun je deze bijbestellen in verschillende kleuren.
 • Hij komt goed van pas na een heupoperatie, omdat hij een perfecte ondersteuning voor het hele lichaam biedt.

4. Zwangerschapskussen/voedingskussen grijs melange

In de vorige recensie hebben we je laten zien dat je je zoektocht niet moet beëindigen wanneer je het bijna perfecte kussen hebt gevonden. Misschien vond je dat het eerste voedingskussen met een C-vorm bijna perfect was, maar voldeed hij op 1 puntje na niet aan al je vereisten. Ging het om de kleur en was hij voor de rest wel het beste zwangerschapskussen voor jou? Dan hebben we super goed nieuws voor je. We kennen namelijk een ander zwangerschapskussen met dezelfde eigenschappen, maar een andere kleur. Hier verwijzen we naar het Zwangerschapskussen/voedingskussen grijs melange. zwangerschapskussen voedingskussen grijs melangeDit kussen beschikt over dezelfde eigenschappen als het eerste C-vorm kussen dat we hebben gerecenseerd. Hij is echter het beste zwangerschapskussen voor jou, omdat hij een grijze kleur heeft. Hierdoor past hij wellicht beter bij je beddenset, omdat grijs een kleur is die overal bij past.

Intussen weet je dat het Zwangerschapskussen/voedingskussen grijs melange in grote mate hetzelfde is als het eerste zwangerschapskussen dat we hebben gerecenseerd. Echter, je hoeft niet terug te gaan en die recensie weer te lezen, want we zullen je ook vertellen over de eigenschappen van dit model. Dit voedingskussen zorgt zowel voor, tijdens als na de bevalling voor optimaal comfort. Daarnaast kunnen personen met rugklachten hem ook goed gebruiken. Dit komt doordat het kussen zorgt voor de perfecte ondersteuning van je gehele lichaam. Hij biedt namelijk steun van hals over wervelkolom tot de heupen. Ben je niet zwanger meer en wil je het kussen toch nog gebruiken? Dan gebruik je hem als ondersteuning bij het voeden van je baby. Je hebt zelfs de mogelijkheid om het kussen te gebruiken om je baby een zithouding te leren aannemen. Hierdoor gebruik je dit kussen met plezier gedurende vele jaren!

Eigenschappen van het Zwangerschapskussen/voedingskussen grijs melange:

 • De afmeting van dit kussen is 115 x 65 cm.
 • Het kussen is voorzien van een oeko-tex label.
 • Er is gezorgd voor een grijze kleur die overal bij past.
 • Hij kan goed gebruikt worden door personen met rugklachten.
 • Tijdens de zwangerschap biedt het kussen ondersteuning en comfort.
 • Zowel voor, tijdens als na de zwangerschap komt dit kussen goed van pas.
 • Je kunt het kussen gebruiken om je baby een zithouding te leren aannemen.
 • Dit kussen is van topkwaliteit en is duurzaam doordat hij een vulling heeft van polyestervezel.
 • Na de zwangerschap kun je het kussen gebruiken als ondersteuning bij het voeden van je baby.

5. VidaXL Zwangerschapskussen 90×145 cm Wit

We hebben je verteld over 2 C-vorm kussens en 2 lichaamskussens. Wil jij echter een U-vorm kussen hebben? Bij een dergelijk kussen is het de bedoeling dat je als het ware in het kussen hangt. Vergelijk deze houding als een beertje in een boom. Je omhelst de ene kant van het kussen met je benen en armen en rust met je hoofd op de onderkant van de “u”. Doordat de andere kant van het kussen in je rug ligt, wordt er gezorgd voor optimale steun aan je ruggengraat. Je kunt zelfs half op je rug liggen als je een dergelijk kussen gebruikt. Ben je er nu zeker van dat een U-vorm kussen het beste zwangerschapskussen voor jou is? vidaXL Zwangerschapskussen 90x145 cm WitDan is de VidaXL Zwangerschapskussen 90×145 cm Wit wellicht het beste zwangerschapskussen voor jou. Dit model is een U-vorm zwangerschapskussen, dus hij biedt steun aan alle lichaamsdelen die steun nodig hebben.

Dankzij de mate van comfort en steun, zorgt het VidaXL Zwangerschapskussen 90×145 cm Wit ervoor dat je een goede nachtrust kunt krijgen. Misschien vraag je jezelf af hoe het kussen precies zorgt voor ondersteuning. De ondersteuning heeft hij te danken aan zijn zandlopervorm aan de binnenkant en ook de algemene U-vorm van het kussen zelf. Er wordt namelijk op die manier gelijkmatige ondersteuning gegeven aan zowel je buik als rug. Is je kindje geboren en wil je het kussen toch nog gebruiken? Dat kan. Dan kun je het kussen gebruiken om borstvoeding te geven. Hij biedt namelijk ondersteuning en houdt je baby vast terwijl ook jouw rug wordt ondersteund. Doordat het kussen is gemaakt van hoogwaardig microvezel met een PP katoenvulling, is hij zacht en duurzaam. Hij wordt tevens geleverd met een kussenhoes, die je gemakkelijk kunt verwijderen en op hoge temperaturen kunt wassen.

Eigenschappen van het VidaXL Zwangerschapskussen 90×145 cm Wit:

 • Dit kussen is 90 cm breed en 145 cm lang.
 • Er is gezorgd voor een afbeembare en wasbare kussenhoes.
 • Het is mogelijk om de kussenhoes op een hoge temperatuur te wassen.
 • De vulling is gemaakt van PP katoen, waardoor het kussen zacht en duurzaam is.
 • Dankzij de geboden mate van ondersteuning komt dit kussen goed tot zijn recht bij zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.
 • Doordat hij een zandlopervorm heeft aan de binnenkant en een algemene U-vorm heeft, zorgt hij voor gelijkmatige ondersteuning voor zowel je buik als rug.
 • Je kunt het kussen tijdens de zwangerschap gebruiken om comfortabel te kunnen slapen en na de zwangerschap om te zorgen voor ondersteuning van je rug en het vasthouden van je baby wanneer je borstvoeding geeft.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>