Beter Bed NV

Beter Bed NV is een Nederlandse holding. Ze zijn gespecialiseerd in het verkopen van bedden en matrassen. Dit bedrijf is in 1981 opgericht. De oprichters van het bedrijf zijn Mark Diks en Pieter Diks, het hoofdkantoor is gevestigd in Uden (Linie 27, 5405 AR). In het jaar 2014 is Beter Bed NV een onderneming met 1127 filialen. Het bedrijf is gaan groeien in de verkoop van bedden en aanverwante producten in verschillende landen, zoals Nederland (Beter Bed NV, Beddenreus, DBC International BV, Dormiel), België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Spanje.

Beter Bed NV is een winstgevend bedrijf dat jaarlijks een omzet draait dat tussen de 300 en 400 miljoen euro ligt. In 1995 heeft het bedrijf 52 filialen, met ongeveer 800 arbeiders. Ze draaiden toen een omzet van 188 miljoen gulden. Het bedrijf is enorm gegroeid, in 1981 hadden ze slechts twee filialen. Veertien jaar later hadden de oprichters geld nodig om het bedrijf te laten ontwikkelen. Ze zochten naar meer geld om te investeren in de ontwikkeling van het bedrijf. Dit contract kwam helaas niet goed tot stand, maar in CVC Capital vonden zij een partner die in hen wilde investeren. Hiervoor wilden zij in ruil 21% aandeel van de onderneming. Op deze manier is het bedrijf gegroeid, door goed te investeren. Niet alleen hierdoor groeiden ze, maar ook doordat mensen geïnteresseerd waren in hun product. En ze waren geïnteresseerd in het hebben van een aandeel in het bedrijf. In 1996 werd Beter Bed NV beursgenoteerd. Beter Bed NV maakt onderdeel uit van de index in de kleinere onderneming, de Amsterdam, de Amsterdam Small Cap Index.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>