Bialetti Brikka Kopen? Lees nu onze Review!

Ben je als koffieliefhebber op zoek naar een koffiezetapparaat? Kies dan voor de Bialetti Brikka. Deze espressomachine is van aluminium gemaakt en warmt snel op. Als je hem gebruikt, kun je al binnen enkele minuten genieten van een heerlijk kopje koffie. Het apparaat beschikt over een speciale schakelaar die ervoor zorgt dat je koffie wordt voorzien van een dikke, romige melklaag. De drukschakelaar zorgt ervoor dat de roomlaag in de machine zelf wordt gemaakt.

De fabriek van Bialetti is in 1918 opgericht. Het bedrijf kreeg meer bekendheid in 1933 toen zij de “Moka Express” op de markt brachten. Behalve deze espressomaker vervaardigt Bialetti ook andere modellen van aluminium of roestvrijstaal. Alle modellen beschikken over het handelsmerk van Bialetti: een klein mannetje met een grote snor. Als je op zoek bent naar een espressomachine van goede kwaliteit, dan kies je voor een Bialetti espressomachine zoals de Bialetti Brikka.

Review over de Bialetti Brikka

De Bialetti Brikka is ontworpen om je te voorzien van de beste koffie-ervaring. Dit model beschikt daarom over een speciale klep die zorgt voor de juiste druk, zodat je bij elk kopje koffie kunt genieten van de perfecte schuimlaag. Daarnaast is er ook een dubbele klep ingebouwd voor het instellen van de waterdruk die door de gemalen koffie stroomt. Dankzij deze instelling, geniet je bij elk kopje van de rijke koffiesmaak. Doordat het deksel open blijft, circuleert er lucht in de machine waardoor de crèmelaag dikker wordt.

De Bialetti Brikka wordt geleverd met verschillende onderdelen. Deze dien je in elkaar te zetten voordat je de koffie maakt. Eerst zet je water in het onderste gedeelte. Vervolgens zet je hierop het filter waarin je jouw koffie hebt gezet. Hierna schroef je het bovenste gedeelte erop. Je bent nu klaar om koffie te maken.

Om optimaal te genieten van deze koffiemachine kun je het beste fijn gemalen koffie erin doen. De fijngemalen koffiepoeder mengt namelijk goed met water zodat de oliën en aroma optimaal vrijkomen. Als je echter grover gemalen koffie prefereert, dan stroomt het water er gemakkelijk tussendoor. Het water mengt dan niet optimaal met de koffie. Een ander punt waarmee je rekening dient te houden is dat je niet teveel water in de pot doet. Een te grote hoeveelheid water kan er namelijk voor zorgen dat de koffie overstroomt wanneer het water begint te koken. Zo lang je je aan de instructies houdt, werkt de koffiemachine perfect.

Bialetti Brikka

Voordelen van de Bialetti Brikka

De Bialetti Brikka doet wat je ervan verwacht en maakt dagelijks een heerlijk kopje koffie voor je. Andere voordelen van dit apparaat zijn:

 • Draagbaarheid
  Als je dit apparaat in huis hebt, dan kun je hem gemakkelijk verplaatsen. Hij is namelijk licht zodat je hem gemakkelijk kunt optillen. Daarnaast heb je geen elektriciteit nodig om hem te gebruiken.
 • Gemakkelijk schoon te maken
  Doordat je de onderdelen gemakkelijk uit elkaar kunt halen, is het gemakkelijk om elk onderdeel afzonderlijk schoon te maken. Was de onderdelen wel op de hand, want de espressomachine is niet vaatwasmachinebestendig.
 • Goede prijs-/kwaliteitverhouding
  Dit apparaat is relatief laag geprijsd waardoor je hem ook met een laag budget kunt aanschaffen. Als je de prijs vergelijkt met de resultaten, dan zie je meteen dat hij een goede prijs-/kwaliteitverhouding heeft.

Nadelen van de Bialetti Brikka

Er zijn enkele punten die je bij de Bialetti Brikka als minder prettig kunt ervaren:

 • Oefening nodig
  Om dit apparaat optimaal te gebruiken, is het belangrijk dat je de instructies doorneemt en opvolgt. Je gaat waarschijnlijk ook enkele keren moeten oefenen voordat je de perfecte koffie hebt gemaakt.
 • Geen automatisch proces
  Als je op zoek was naar een volautomatische espressomachine, dan is dit model waarschijnlijk niet de ideale keus voor jou. Wanneer je dit apparaat gebruikt, dien je namelijk bij het fornuis te blijven staan om ervoor te zorgen dat je koffie niet overkookt.

Conclusie van de review over de Bialetti Brikka

Als je op zoek bent naar een koffiezetapparaat dat je op elk moment en elke locatie kunt gebruiken, dan is de Bialetti Brikka de perfecte keuze. De relatief lage prijs maakt hem bovendien nog aantrekkelijker. Als je er even mee oefent en erbij blijft staan terwijl je de koffie maakt, dan kun je dagelijks koffie naar eigen smaak maken. Dit apparaat is zeer draagbaar, heeft geen elektriciteit nodig en is gemakkelijk schoon te maken. Hij beschikt tevens over een goede prijs-/kwaliteitverhouding. 100% een aanrader dus!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>