Een Big Green Egg Barbecue Kopen? Bekijk Dan De Review!

Ben je dol op barbecueën? Denk je maar in dat je op je achtererf of op de camping verschillende vleessoorten op de barbecue zet. Tegelijkertijd zit je gezellig te babbelen met je gezin of vrienden. Barbecueën is namelijk meer dan alleen eten bereiden. Het is een unieke ervaring die zeker gedeeld mag worden. Natuurlijk kies je voor een barbecue waar je lang van kunt genieten. Het is daarnaast handig om te kiezen voor een model dat het barbecueën voor jou vergemakkelijkt. Daarom zijn er diverse Big Green Egg barbecues. Deze barbecues zijn lux en keramisch. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, van mini tot extra large. Je kunt dus kiezen voor een model dat aansluit bij jouw barbecuebehoeften.

Kiezen voor een van de barbecues van Big Green Egg betekent kiezen voor een set die speciaal is ontworpen voor een unieke ervaring. Daarnaast krijgt jouw gebarbecued vlees een heerlijke smaak, omdat de fabrikant zelf ook een “foodie” oftewel een “food freak” is. Zij zorgen er dus voor dat hun producten zodanig zijn ontworpen dat je er de lekkerste gerechten in kunt klaarmaken. Er wordt bij deze fabrikant gewerkt aan producten die je laten genieten van het leven. Dit is immers hun missie. Het team dat bij deze fabrikant werkt, gebruikt haar zintuigen voor de volle 100% om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan jouw eisen. De producten kunnen je verwachtingen zelfs overtreffen. Verwen jezelf dus en kies voor een van de Big Green Egg barbecues.

Review over de Big Green Egg Large barbecue

Om je zoveel mogelijk te kunnen vertellen over deze barbecue, hebben we ervoor gekozen om het Large model te beschrijven. Dit model is namelijk niet het kleinste, maar ook niet het grootste model. Deze middenmaat geeft je dus een beeld van alle modellen. Het is tevens een feit dat de Big Green Egg Large barbecue het populairste model is. Dit is niet verbazingwekkend, omdat hij ideaal is om al je favoriete gerechten en ook die van je vrienden en familie te bereiden. Je kunt er meerdere gerechten tegelijk op klaarmaken, omdat hij beschikt over een relatief groot kookoppervlak. Het is immers zo dat je op dit model genoeg ruimte hebt om voor maar liefst 8 mensen te koken. Doordat er zoveel ruimte is, kun je ook in een mum van tijd een compleet driegangenmenu bereiden. Deze barbecue kun je zelfs inbouwen in een tafel of buitenkeuken.

Het doet er niet toe waar je de Big Green Egg Large barbecue opzet, omdat je hem ook gewoon in een Egg Nest oftewel Nest Handler kunt zetten. Deze zorgen ervoor dat je de barbecue gemakkelijk en veilig kunt verplaatsen. Als je graag het maximale uit de barbecue wil halen, dan heb je die mogelijkheid ook. Voor deze barbecue zijn er namelijk enorm veel accessoires beschikbaar. Hierdoor tover je hem gemakkelijk om tot een alleskunner. Je kunt ermee grillen, koken, bakken, slowcooken, roken en zelfs stomen. Wat dacht je van een barbecue party? De keramieken kuip van deze barbecue is bestand tegen temperaturen tot maar liefst 350 °C. Bovendien blijft de warmte in de barbecue extreem contant, waardoor je vlees goed en gelijkmatig gaar wordt. Ben je klaar met barbecueën? Dan kun je de barbecue gewoon buiten laten staan. Hij is namelijk gemaakt van vorstbestendig materiaal!

Big Green Egg

Voordelen van de Big Green Egg Large barbecue

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een product of apparaat, is het belangrijk om eerst op onderzoek uit te gaan. Je komt dan namelijk te weten over welke unieke eigenschappen hij beschikt en ziet welke voordelen en nadelen ermee gepaard gaan. We hebben je intussen verteld over de unieke eigenschappen van deze barbecue. Daarom vertellen we je nu over de voordelen die de Big Green Egg Large barbecue met zich meebrengt:

 • Voor een grote groep
  Zoals we eerder aangaven is barbecueën meer dan alleen eten bereiden. Het is een ervaring die zeker gedeeld mag worden met de mensen om wie je geeft. Daar heeft de fabrikant van deze barbecue aan gedacht, vooral wanneer je kiest voor 1 van de grotere formaten zoals de Large. Het Large model is namelijk geschikt om voor een grote groep te barbecueën. Om precies te zijn, kun je voor 8 personen eten bereiden op het grilloppervlak. Barbecue je toch voor een kleinere groep? Dan kun je binnen een korte tijd een compleet driegangenmenu bereiden.
 • Voedsel bereiden op de gewenste temperatuur
  Wanneer je voedsel bereidt in deze barbecue, dan kun je ervoor zorgen dat dit gebeurt volgens de gewenste temperatuur. De barbecue is namelijk voorzien van luchtcirculatie, luchtregelaars en temperatuurcontrole. Hierdoor en dankzij de keramische laag is de temperatuurcontrole optimaal.
 • Veel mogelijkheden
  Op sommige barbecues is het slechts mogelijk om je vlees te grillen. Als je echter gebruik maakt van deze barbecue, dan gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Zo is behalve direct of indirect grillen ook koken, bakken, stomen, slowcooking en roken mogelijk. Je hoeft je gerechten dus niet steeds op dezelfde wijze te prepareren.

Nadelen van de Big Green Egg Large barbecue

Wanneer je je voeding bereidt in de Big Green Egg Large barbecue dan heb je veel verschillende mogelijkheden. Echter, ook deze super barbecue beschikt over eigenschappen die je wellicht als minder prettig kunt ervaren. Wij vinden het belangrijk dat je ook op de hoogte bent van deze minpunten, zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. De nadelen van deze barbecue zijn:

 • Onderstel niet standaard meegeleverd
  Wanneer je een barbecue aanschaft, dan wil je er vaak meteen mee aan de slag gaan. Deze mogelijkheid heb je echter niet bij deze specifieke barbecue, omdat het onderstel niet standaard wordt meegeleverd. Dit kun je dus als minder prettig ervaren.
 • Apart uitbreidingen aanschaffen
  Voor dit model zijn er enorm veel uitbreidingen ontworpen. Deze uitbreidingen zorgen ervoor dat de barbecue meer mogelijkheden heeft. Echter, de uitbreidingen moet je er apart bij kopen. Als je geen extra uitgaves wilde hebben, kun je dit feit als minpunt zien.

Conclusie van deze recensie over de Big Green Egg Large barbecue

Aan de hand van de unieke eigenschappen, de voordelen en de nadelen, kun je zelf beslissen of de Big Green Egg barbecue je geld waard is. We hebben gezien dat dit model zodanig is ontworpen dat je je eten op verschillende manieren erin kunt bereiden. Daarnaast hebben we gezien dat je in het Large model van deze barbecue voor een grote groep mensen eten kunt bereiden. Er is ook gezorgd voor de nodige functies om je eten op de gewenste temperatuur te bereiden. Hoewel het onderstel niet standaard wordt meegeleverd, mag dit de pret niet drukken. Met deze barbecue kun je namelijk lekker eten bereiden en tegelijkertijd zorgen voor een prettige ervaring voor jezelf, je vrienden en familie. Schaf de Big Green Egg barbecue dus snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>