Bodum Bistro Koffiemolen Kopen? Lees de Review!

Is je dag niet compleet zonder een kopje verse koffie? Dan is de Bodum Bistro koffiemolen een must-have in jouw keuken. Deze elektrische koffiemolen beschikt over een glazen opvangbak. Hierin wordt de versgemalen koffie opgevangen. De koffie wordt in een glazen bak opgevangen, omdat de koffie statisch wordt wanneer deze in een plastic opvangbakje wordt opgevangen. Stel zelf de maalgraad en tijd in zodat je op elk moment kunt genieten van koffie naar eigen smaak.

Bodum, die in 1944 werd opgericht, is een specialist op het gebied van keukengerei. Dit merk heeft als doel om unieke designs te combineren met functionaliteit. Deze producten worden vervolgens tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden. De koffiemolens van Bodum zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat ze perfect passen in je interieur. De producten van dit merk zijn niet meer weg te denken in vele huishoudens. Kies voor een Bodum koffiemolen en geniet dagelijks van heerlijke koffie.

Review over de Bodum Bistro koffiemolen

Voor een optimale koffiebeleving is de Bodum Bistro koffiemolen onmisbaar.  Deze stijlvolle koffiemolen staat voor gebruiksgemak en koffie met een perfecte smaak. Je maakt de koffie helemaal naar eigen smaak. Dit doe je door zelf de maalgraad in te stellen. Er zijn maar liefst 14 verschillende maalstanden. Een ander aspect dat je kunt personaliseren, is de maaltijd. Je bepaalt dus zelf hoeveel tijd nodig is om de bonen te malen. Bodum heeft er ook rekening mee gehouden dat koffie en plastic niet goed samen gaan. Daarom heeft dit bedrijf ervoor gekozen om de opvangbak van verstevigd boriumsilicaat glas te maken. Hierdoor voorkom je een statische lading in je koffie.

Andere aantrekkelijke eigenschappen van de Bistro koffiemolen zijn:

 • Conische maalschijven
  Conische maalschijven zijn zeker een aanrader als je kiest voor een koffiemolen. Dergelijke schijven worden namelijk minder heet tijdens het malen dan vlakke maalschijven, wat goed is voor de bonen.
 • Compact formaat
  Deze koffiemolen neemt dankzij het compact formaat niet veel ruimte in beslag. Je kunt hem dus gemakkelijk een plek geven op je keukenblad. Als je hem wil opbergen in bijvoorbeeld een keukenkast, dan neemt hij ook niet veel ruimte in beslag.

Bodum Bistro koffiemolen

Voordelen van de Bodum Bistro koffiemolen

We zijn voor je nagegaan welke voordelen de Bodum Bistro koffiemolen met zich meebrengt:

 • Instelbare tijd en maalgrootte
  Doordat je de maaltijd en -grootte zelf kunt instellen, kun je keer op keer koffie naar eigen smaak maken.
 • Duurzaamheid
  Dit apparaat is gemaakt van staal, plastic, rubber en siliconen. De opvangbak is van glas. Deze duurzame materialen zorgen ervoor dat het apparaat lang mee gaat.
 • Mooi compact ontwerp
  Of je een product mooi vindt, is natuurlijk een kwestie van smaak. Deze elektrische koffiemolen is echter zodanig ontworpen dat het moeilijk is om hem niet mooi te vinden. Hij heeft namelijk geen lompe vormen en is bovendien compact zodat je er gemakkelijk een plek voor vindt op je keukenblad.
 • Stevige, antistatische opvangbak
  De opvangbak van de koffiemolen is gemaakt van boriumsilicaat glas, wat voorkomt dat je koffie statisch wordt. De bak beschikt bovendien over een stevige bodem.
 • Eenvoud
  Gebruiksgemak is een belangrijke focus van Bodum. Daarom is dit apparaat gemakkelijk te gebruiken. Hij beschikt over intuïtieve knoppen waarmee je de timer en maalgraad kun instellen. Er is ook een aan/uit knop. Daarnaast kun je dit apparaat na gebruik gemakkelijk reinigen.
 • Constante resultaten
  De maalschijven zorgen voor egaal gemalen koffiekorrels. De resultaten zijn bovendien constant zodat je keer op keer geniet van koffie naar wens.

Nadelen van de Bodum Bistro koffiemolen

Uiteraard is het belangrijk om behalve de voordelen van een apparaat ook op de hoogte te zijn van de nadelen. De nadelen van de Bodum Bistro koffiemolen zijn:

 • Capaciteit
  Het reservoir van de Bistro koffiemolen heeft een capaciteit van 200 gram. Als je een grote koffiedrinker bent en je wil meerdere kopjes achter elkaar drinken, dan kan deze capaciteit wellicht tegenvallen.
 • Apparaat laten afkoelen
  Als je veel kopjes koffie na elkaar wil zetten, dan raadt Bodum aan dat je het apparaat tussentijds laat afkoelen. Dit kun je als minpunt ervaren als je snel achter elkaar een groot aantal kopjes koffie wil zetten.

Conclusie van de review over de Bodum Bistro koffiemolen

De Bodum Bistro koffiemolen is eenvoudig te gebruiken en te reinigen. Hij beschikt over een antistatische glazen opvangbak zodat je koffie niet statisch wordt zoals kan gebeuren bij een plastic opvangbak. Je stelt zelf de maalgraad en -tijd in en geniet dagelijks van koffie naar eigen smaak. Houd er rekening mee dat je niet teveel kopjes koffie na elkaar zet en haal deze elektrische koffiemolen snel in huis!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>