Alvorens De Bosch AHS 45 16 Te Kopen, Bekijk Je Deze Review!

Kiezen voor de ideale heggenschaar kan moeilijk lijken. Echter dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn als je op een rijtje zet wat jouw verwachtingen zijn. Je kunt onder andere kijken naar het type heg dat je wil snoeien, hoe dik de takken in je heg zijn en of je graag een elektrisch model, een benzine model of juist een accu model wil hebben. Daarnaast is het altijd handig om te kijken met welke accessoires hij geleverd wordt. Wil je graag takken met een maximale dikte van 16 mm snoeien? Vind je het daarnaast een must dat de heggenschaar beschikt over een elektrische aandrijving? Dan past de Bosch AHS 45 16 heggenschaar perfect bij jou. Dit model beschikt namelijk over een elektrische aandrijving en kan takken met een maximale dikte van 16 mm snoeien. Hij weegt bovendien weinig, waardoor je prettig door kunt werken.

Er zijn vele redenen waarom het verstandig is om te kiezen voor een apparaat van het merk Bosch. Eén daarvan is dat de apparaten van deze fabrikant beschikken over innovatieve designs. Er wordt namelijk continu gewerkt aan verbeteringen waardoor de apparaten steeds effectiever en gemakkelijker werken. Daarnaast zijn de Bosch apparaten van uitstekende kwaliteit. Wanneer je ze dus in huis hebt, dan kun je lang van ze genieten. Verder is het een feit dat deze fabrikant een zeer uitgebreid assortiment heeft. Zo kun je bij hen terecht voor allerlei apparaten voor in de keuken. Denk hierbij aan koelkasten, koffiemachines, magnetrons en zelfs afzuigkappen. Je kunt bij Bosch daarnaast ook terecht voor andere huishoudelijke apparaten waaronder wasdrogers en stofzuigers. Natuurlijk vergeten wij de tuinproducten niet. Zij verkopen namelijk ook grasmaaiers en heggenscharen. Kies voor gemak, gebruiksvriendelijkheid en topkwaliteit en schaf de Bosch AHS 45 16 vandaag nog aan!

Review over de Bosch AHS 45 16

Als je iemand bent die gemak belangrijk vindt bij het uitvoeren van tuinklusjes, dan is de Bosch AHS 45 16 heggenschaar een droom die werkelijkheid wordt. Deze heggenschaar kun je namelijk gedurende lange tijd gebruiken, vanwege zijn elektrische aandrijving. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken dat je vermoeid raakt tijdens het snoeien van je heg, omdat dit model zeer licht is. Hij heeft een gewicht van slechts 2,6 kg, dus je kunt hem moeiteloos hanteren. Bij het ontwerpen van deze heggenschaar is er rekening gehouden met een praktische toepassing. Daarom is dit model goed uitgebalanceerd zodat je in elke positie comfortabel kunt werken. Je bent bovendien snel klaar met de klus, want deze heggenschaar is voorzien van een hogesnelheidsmotor, een meslengte van 45 cm en zelfs een mesafstand van 16 mm. Samen zorgen deze eigenschappen voor uitstekende prestaties.

Tijdens het werken met de Bosch AHS 45 16 wordt er gezorgd voor een geringe belasting van je rug en armen. Wanneer je dus je kleine tot middelgrote heggen snoeit, dan kun je rekenen op een prettige werkervaring. Hoewel we je hebben verteld over de afstand en de lengte van de messen, hebben we je nog niet verteld over de kracht van deze messen. Wanneer je gebruik maakt van deze heggenschaar dan ben je verzekerd van superieure resultaten. Dit komt doordat de messen van het lange zwaard scherp en diamantgeslepen zijn. Je snoeit dus gemakkelijk de wat fijnere heggen. Denk bijvoorbeeld aan een Japanse Hulst of misschien een buxus. Met een geluidsniveau van 87 dB hoef je je ook niet al teveel zorgen te maken over lawaai tijdens het werken. Je kunt dit geluidsniveau namelijk vergelijken met het doorspoelen van een toilet of het geluid van een haardroger.

Bosch AHS 45 16

Voordelen van de Bosch AHS 45 16

Voordat je deze heggenschaar aanschaft, is het belangrijk om te kijken naar zijn voordelen en nadelen. Deze gegevens geven je namelijk een beter beeld over het apparaat, waarna je zelf kunt beslissen of hij je geld waard is. We vertellen je in deze review eerst over de eigenschappen van deze Bosch AHS 45 16 heggenschaar die je als positief zal ervaren:

 • Elektrische aandrijving
  Eerder in deze review vertelden we je dat er verschillende soorten heggenscharen verkrijgbaar zijn. Natuurlijk heeft elke soort zijn eigen voordelen en nadelen. Echter, wanneer je kiest voor een model met een elektrische aandrijving, zoals deze heggenschaar, dan geniet je optimaal. Doordat hij namelijk wordt aangedreven door elektriciteit, geniet jij van continue stroomvoorziening.
 • Moeiteloos doorwerken
  Wanneer je gebruik maakt van een heggenschaar, werk je vaak in allerlei verschillende posities. Dit is vooral het geval als de heg relatief hoog is of wanneer jij relatief kort bent. Denk er maar aan dat je de heg die boven je hoofd is moet snoeien. Als dit het geval is, dan kun je niet lang doorwerken met een zwaar model. Maak je hier geen zorgen over wanneer je deze heggenschaar gebruikt. Hij weegt namelijk slechts 2,6 kg en beschikt over een optimale balans en ergonomie waardoor je in elke positie moeiteloos en comfortabel door kunt werken.
 • Kleine buitenafmetingen
  Deze heggenschaar beschikt over kleine buitenafmetingen. Dankzij deze afmetingen is dit model beter te hanteren. Je kunt er ook op een eenvoudige wijze moeilijk toegankelijke plekken mee bereiken. De kleine afmetingen zorgen er bovendien samen met de opbergkoker voor dat je de heggenschaar eenvoudig kunt opslaan.
 • Prijs
  Een belangrijke factor bij de aanschaf van een apparaat is de prijs. Ook daar heeft Bosch rekening mee gehouden bij het ontwerpen van de AHS 45-16 heggenschaar. Daarom is dit model aantrekkelijk geprijsd.

Nadelen van de Bosch AHS 45 16

Nu daar je op de hoogte bent van de functies, het ontwerp en de voordelen van deze heggenschaar, kun je er al een globaal beeld over vormen. Om toch een beter geïnformeerde keus te maken, vinden we het ook belangrijk dat je weet welke minpunten hij met zich meebrengt. De eigenschappen van de Bosch AHS 45 16 heggenschaar die je wellicht als minder prettig kunt ervaren zijn:

 • Alleen voor dunne takken
  Als je een heg hebt met alleen dunne takken zoals een buxus of Japanse Hulst, dan is deze heggenschaar ideaal voor jou. Echter, als je heg beschikt over dikkere takken, dan is dit model niet ideaal. Hij is namelijk speciaal ontworpen voor relatief fijne heggen met takken tot maximaal 16 mm.
 • Kabellengte
  Wanneer je gebruik maakt van elektrische apparaten, dan is het altijd belangrijk om rekening te houden met de kabellengte. Het feit dat de kabel van dit model een lengte heeft van slechts 0,2 meter kan tegenvallen als je buiten geen stopcontacten hebt. Echter, dit probleem is eenvoudig op te lossen door gebruik te maken van een verlengkabel.

Conclusie van deze review over de Bosch AHS 45 16

We hebben in deze review gezien dat de Bosch AHS 45 16 heggenschaar perfect is voor relatief fijne heggen. Je kunt er namelijk takken met een maximale dikte van 16 mm optimaal mee snoeien. Dankzij de elektrische aandrijving en het lichte gewicht, kun je gedurende lange tijd doorwerken. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de belasting van je armen en rug, omdat deze belasting zeer gering is. Dit apparaat maakt bovendien niet teveel lawaai. Hoewel zijn snoer relatief kort is, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Dit probleem is namelijk eenvoudig opgelost met een verlengkabel. Zorg er met een efficiënt en krachtig apparaat voor dat je kleine tot middelgrote heggen op orde zijn en schaf snel de Bosch AHS 45 16 heggenschaar aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>