Een Bosch DWB09W652 Kopen? Check de Review!

Ben je op zoek naar een afzuigkap? Is het perfecte model voor jou een wandschouw afzuigkap? Dan raden wij de Bosch DWB09W652 aan. Dit model vinden wij goed bij je passen, omdat hij beschikt over een hoge afzuigcapaciteit. Hierdoor ontstaat er altijd een optimaal klimaat in je keuken. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over vervelende geurtjes in de keuken, omdat deze geurtjes gemakkelijk worden weggezogen. De afzuigkap is tevens voorzien van energiezuinige halogeen verlichting. Deze zorgt ervoor dat je kookplaat of fornuis altijd optimaal is verlicht. Doordat de afzuigkap tevens een geluidsniveau van slechts 53 dB heeft, is hij bijzonder stil.

Bosch heeft als streven om je huishouden te vergemakkelijken en aangenamer te maken. Daarom werkt deze fabrikant er al gedurende vele jaren aan om de prestaties van hun apparaten keer op keer te verbeteren. Dit is te zien aan de technische innovaties in hun topproducten. Doordat er aan continue verbetering wordt gewerkt, gaan de apparaten van dit merk lang mee. Daarnaast zijn deze apparaten ook energiezuinig en brengen zij gebruiksgemak met zich mee. Als je op zoek bent naar huishoudelijke apparatuur van uitstekende kwaliteit, dan zullen velen het met je eens zijn dat Bosch een aanrader is.

Review over de Bosch DWB09W652

Kiezen voor de Bosch DWB09W652 betekent kiezen voor een wandschouw afzuigkap. Wanneer je een dergelijk model kiest, dan kun je hem monteren aan de muur. Hierdoor heb je meer vrijheid in je keukeninrichting. Dit specifiek model zorgt er bovendien voor dat je je zonder zorgen een uitgebreide kooksessie kunt wagen. Je bent er namelijk van verzekerd dat de verschillende geurtjes en dampen optimaal worden afgevoerd. Uiteraard is het ook belangrijk om na te gaan hoe groot je keuken is voordat je voor een afzuigkap kiest. Afhankelijk van de grootte van je keuken kies je namelijk voor een afzuigkap met een specifieke afzuigcapaciteit. Doordat deze Bosch afzuigkap een afzuigcapaciteit tot 620 m3 per uur heeft, ben je ervan verzekerd dat het klimaat in je gemiddelde keuken goed blijft. Deze afzuigkap geeft je zelfs een goed zicht op het kookproces, want hij beschikt over halogeenverlichting, die je kookplaat optimaal verlicht.

Wanneer je een afzuigkap in huis haalt, dan let je uiteraard niet alleen op de afzuigcapaciteit, maar ook de uitstraling. Doordat de Bosch DWB09W652 een royale uitstraling heeft, is hij een prachtige toevoeging aan je keuken. De glimmende, zilveren kleur staat tevens mooi in elke interieurinrichting. Of je nou een strak ingerichte keuken of juist een landelijke keuken hebt, hij ziet er in beide gevallen prachtig uit. In een keuken met een strakke inrichting past hij goed, omdat hij zelf ook een strakke uitstraling heeft. Zet je hem juist in een keuken met een landelijke inrichting, dan is hij een prachtige blikvanger. Ook de bediening van deze afzuigkap is uitstekend. Het apparaat is namelijk voorzien van bediening met tiptoetsen. Dit betekent dat hij gemakkelijk is in te stellen. Je kunt bovendien het vermogen in 3 standen inregelen.

Bosch DWB09W652

Voordelen van de Bosch DWB09W652

Vind je de Bosch DWB09W652 een goed alternatief als wandschouwkap? Wij vinden hem ook aantrekkelijk. Echter, we zijn ons ervan bewust dat elk apparaat zijn sterke eigenschappen en tekortkomingen heeft. Voordat je over gaat tot de aankoop van deze afzuigkap, vinden we het daarom belangrijk om je ook te informeren over de voor- en nadelen die hij met zich meebrengt. De voordelen van dit apparaat zijn:

 • Afzuigcapaciteit
  Bij het uitkiezen van de beste afzuigkap voor jouw behoeften, ga je uiteraard na wat de afzuigcapaciteit van het desbetreffende model is. Doordat deze Bosch afzuigkap een afzuigcapaciteit heeft van 620 m3 per uur, is hij ideaal voor middelgrote en grotere keukens met een oppervlakte van 30 m2 of meer.
 • Afvoercapaciteit instellen
  De afvoercapaciteit kun je op deze afzuigkap zelf instellen. Aan de hand van de kookomstandigheden kun je dus op dit apparaat zelf bepalen of je de laagste of juist hoogste stand perfect vindt. Je hebt keuze uit 1 van de 3 beschikbare standen.
 • Goede verlichting
  Tijdens het koken kun je alles wat er op je kookplaat of fornuis gebeurt goed in de gaten houden. Dit komt doordat de afzuigkap is voorzien van halogeen verlichting. De verlichting is zeer helder, waardoor je precies ziet wat er in je pannen gebeurt.
 • Uitwasbare filters
  Schaf je deze afzuigkap aan, dan hoef je niet regelmatig een nieuw filter te kopen. Dit komt doordat deze wandschouwkap is voorzien van uitwasbare filters. Wanneer de filters dus vuil zijn, dan heb je de mogelijkheid om de filters te wassen en opnieuw te gebruiken. Op die manier bespaar je op de lange termijn geld op filters.
 • Strak ontwerp
  Hoewel prestaties belangrijk zijn, wil het oog ook wat. Daarom is deze afzuigkap voorzien van een royale uitstraling. Je kunt hem dankzij het mooie ontwerp in elke keuken zetten.

Nadelen van de Bosch DWB09W652

Als je de voordelen van een apparaat bekijkt, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je de nadelen ervan kent. Daarom zijn we ook voor je op zoek gegaan naar de eigenschappen van deze afzuigkap die je mogelijkerwijs als minder prettig kunt ervaren. De minpunten van de Bosch DWB09W652 zijn:

 • Geen intensiefstand
  Hoewel sommige afzuigkappen zijn voorzien van een intensiefstand, die ervoor zorgt dat grote hoeveelheden kookdampen snel worden afgezogen, is dit niet het geval bij deze Bosch wandschouwkap. Je kunt wel voor verschillende standen kiezen, maar het apparaat beschikt niet over de zogenoemde intensiefstand.
 • Recirculatie zelf regelen
  Als je wil dat deze afzuigkap geschikt is voor recirculatie, dan moet je zelf het benodigde materiaal aanschaffen. Dit kun je als minder prettig ervaren als je geen extra uitgaven wilde hebben na de aanschaf van je afzuigkap.

Conclusie van de review over de Bosch DWB09W652

Als je een middelgrote of grotere keuken hebt, dan is het belangrijk om een krachtige afzuigkap in huis te halen. De Bosch DWB09W652 is dankzij zijn hoge afzuigcapaciteit perfect voor woningen met een middelgrote tot grote keuken. Je kunt dus dagelijks de lekkerste gerechten in de keuken bereiden, zonder je zorgen te hoeven maken over vervelende geurtjes of kookdampen. De kap is bovendien gemakkelijk te bedienen en beschikt over 3 standen. Doordat hij uitwasbare filters heeft, bespaar je op de lange termijn geld voor het vernieuwen van filters. Het apparaat beschikt zelfs over goede halogeenverlichting en een strak design. Om al deze redenen vinden wij hem een aanrader.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>