Bosch KGE39MI40 Kopen? Lees snel de Review!

Ga je je oude koel-vriescombinatie vervangen en ben je daarom op zoek naar een nieuwe? Kies dan voor de Bosch KGE39MI40. Deze koel-vriescombinatie is uiterst zuinig en zorgt ervoor dat je energiekosten enorm omlaag gaan. Het apparaat beschikt namelijk over een A+++ energielabel. Daarnaast hoor je bijna niet dat hij aan staat, want de koelkast heeft een geluidsniveau van slechts 38 dB. Heb je pas boodschappen gedaan? Dan doe je al de etenswaren en dranken gemakkelijk in de koelkast. Hij heeft namelijk een netto vriesinhoud van 89 liter. De netto inhoud van het koelgedeelte bedraagt 249 liter. Houd je groenten, fruit, vlees en vis zo lang mogelijk vers door ze te bewaren in deze Bosch koelkast!

De fabrikant Bosch maakt al geruime tijd huishoudelijke apparaten zoals koelkasten. Het doel van deze fabrikant is om producten te vervaardigen die het dagelijks leven vergemakkelijken. Met een Bosch product in huis, is het huishoudelijk werk sneller gedaan, want deze artikelen nemen je werk uit handen. Bosch ontwerpt producten van topkwaliteit en met veel gebruiksgemakken. Koop vandaag nog jouw Bosch koelkast!

Review over de Bosch KGE39MI40

Als je de Bosch KGE39MI40 in huis haalt, dan ben je ervan verzekerd dat je bespaart op energiekosten. Deze stille koelkast beschikt over een gescheiden temperatuurregeling in het koel- en vriesgedeelte. Je kunt hierdoor de temperatuur afzonderlijk en nauwkeurig instellen. De ingestelde temperatuur blijft bovendien stabiel dankzij de luchtventilatie in het koelgedeelte. De koelruimte beschikt tevens over 2 speciale lades. De VitaFresh Plus lade is speciaal ontworpen voor het langer vers houden van vlees en vis. De andere VitaFresh lade is ontworpen om groente op te slaan. De groente blijft ook langer vers in deze lade. Moet je wat invriezen? Geen nood. De vriesruimte is verdeeld in 3 lades. Je kunt dus alles netjes indelen.

Andere eigenschappen die deze koelkast van andere modellen onderscheiden zijn:

 • Opslag grote producten
  Heb je grote producten die ingevroren moeten worden? Dan doe je deze gemakkelijk in de BigBox-lade van het vriesgedeelte. Deze lade is speciaal ontworpen voor grote dozen zoals pizza’s en taarten. Er is in deze lade genoeg ruimte voor verschillende artikelen!
 • Goed overzicht
  Doordat de koelkast beschikt over LED-lampen, heb je altijd een goed overzicht over de producten in het apparaat. De lampen verlichten namelijk de binnenkant gelijkmatig. Ze zorgen er echter wel voor dat je niet verblind wordt. Bovendien verbruikt LED-verlichting minder stroom in vergelijking met conventionele koelkastlampen.
 • Minder vaak ontdooien
  Niemand houdt ervan om een koelkast te ontdooien. Daarom beschikt deze koel-vriescombinatie over de LowFrost-functie. Deze vermindert ijsvorming, waardoor je de koelkast minder vaak hoeft te ontdooien. Wanneer het tijd is om de koelkast te ontdooien gaat dit bovendien gemakkelijk en snel. Er is namelijk een afvoer aan de onderkant van het apparaat.

Bosch KGE39MI40

Voordelen van de Bosch KGE39MI40

We vinden het belangrijk om bij het reviewen van de Bosch KGE39MI40 behalve naar de verschillende eigenschappen ook te kijken naar de voor- en nadelen. De voordelen van dit apparaat sommen we hieronder op:

 • Zuinig
  Deze koelkast is op het gebied van energiezuinigheid zeer uniek. Hij heeft niet zomaar een A+++ energielabel gekregen.
 • Vershoudzone
  De koelkast beschikt over twee speciale versdhoudzones. Deze worden ook wel de VitaFresh-lades genoemd. In deze lades blijven je etenswaren tot 2 keer langer vers dan gewoonlijk.
 • Veel ruimte
  Je hebt in zowel de koel- als vriesruimte veel ruimte om van alles op te slaan. De koelruimte heeft een verbluffende inhoud van 249 liter en de vriesruimte een inhoud van 88 liter.
 • Stil
  De koelkast is bovendien nauwelijks hoorbaar. Het geluidsniveau van deze koel-vriescombinatie is slechts 38 dB.
 • Producten beschermen met Super-functie
  Om je producten te beschermen, beschikken zowel het koel- als vriesgedeelte van de koelkast over een Super-functie. De functie Super-vriezen is van toepassing op het vriesvak. Deze functie zorgt ervoor dat wanneer je nieuwe producten in de vriezer zet, deze sneller bevriezen en de reeds bevroren levensmiddelen niet ontdooien. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, schakelt het apparaat de functie automatisch uit om energieverspilling te voorkomen. De functie Super-koelen werkt ongeveer hetzelfde, maar is van toepassing op het koelvak. Je kunt de temperatuur met een knop tot 2 °C verlagen. Na ongeveer 6 uur wordt de functie Super-koelen automatisch uitgeschakeld om energie te besparen.

Nadelen van de Bosch KGE39MI40

We zijn ook voor je nagegaan wat de nadelen van de Bosch KGE39MI40 zijn. We zijn erachter gekomen dat dit apparaat vrijwel geen tekortkomingen heeft. Het punt dat je wellicht als negatief kunt ervaren is:

 • Geen automatisch ontdooisysteem
  Hoewel je deze koelkast gemakkelijk kunt ontdooien dankzij de afvoer aan de onderkant, is het toch een feit dat je hem zo nu en dan moet ontdooien. Indien hij een No-Frost functie had, behoorde ontdooien tot het verleden. We hebben echter een positief puntje gevonden op dit gebied: je hoeft de koelkast niet vaak te ontdooien, want hij beschikt over een LowFrost-functie die ervoor zorgt dat er minder snel ijsvorming plaatsvindt.

Conclusie van deze review over de Bosch KGE39MI40

We noemen nu in het kort de unieke eigenschappen, voor- en nadelen van deze koel-vriescombinatie op. Hij is ten eerste zeer energiezuinig, waardoor je op de lange termijn geld bespaart op energiekosten. Daarnaast is hij extreem stil met een geluidsniveau van slechts 38 dB.

Je kunt zowel in de koel-als vriesruimte veel producten opslaan. De vriesruimte heeft een inhoud van 88 liter en de koelruimte een netto capaciteit van 249 liter. Je kunt tevens je producten optimaal beschermen dankzij de functie Super-vriezen en Super-koelen. Deze functies zorgen ervoor dat reeds ingevroren of gekoelde producten niet ontdooien wanneer je de koel-vriescombinatie open doet om er andere producten in te zetten. De producten die je in het apparaat zet worden bovendien sneller ingevroren of gekoeld. De Super-functies worden na verloop van tijd automatisch uitgeschakeld om energie te besparen. Houdt er rekening mee dat dit apparaat geen automatisch ontdooisysteem heeft en dat je hem dus af en toe moet ontdooien. Dit hoeft echter niet heel vaak, omdat de LowFrost-functie ervoor zorgt dat er niet snel ijsvorming plaatsvindt. Gezien de vele voordelen, vinden wij de Bosch KGE39MI40 zeker een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>