Bosch KIR81AF30 Kopen? Lees snel de Review!

Zoek je naar een integreerbare koelautomaat? Dan is de Bosch KIR81AF30 een perfecte koelkast voor jou. Deze inbouwkoelkast beschikt over de ultieme verdeling om al je voedingsmiddelen optimaal op te slaan. Bovendien houd je je groente en fruit langer vers door deze in de vershoudlade te zetten. Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken over de beschikbare ruimte in het apparaat, want deze koelkast heeft een inhoud van 319 liter.

Bosch is een internationaal bedrijf dat verschillende huishoudelijke apparaten vervaardigt. Denk bijvoorbeeld aan wasmachines, kookplaten, keukenmachines, drogers en koelkasten. Deze producten worden vervaardigd met als doel om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Daarom zorgen deze producten ervoor dat je sneller kunt werken. De Bosch producten nemen je bovendien werk uit handen. Een product van dit merk in huis halen betekent kiezen voor topkwaliteit en gebruiksgemak.

Review over de Bosch KIR81AF30

De Bosch KIR81AF30 is een koelkast met een grote inhoud. Je kunt dus gemakkelijk boodschappen doen voor langere tijd en deze gemakkelijk in de koelkast opbergen. Behalve de grote capaciteit, beschikt de koelkast over andere unieke eigenschappen. Deze belichten wij hieronder:

 • Optimale temperatuur
  De koelkast beschikt over FreshSense-sensoren. Deze meten en regelen de temperatuur in het apparaat. Hierdoor is de temperatuur in de koelkast altijd constant en hangt hij niet af van de buitentemperatuur. Je levensmiddelen behouden hierdoor ook altijd de perfecte consistentie. Hun versheid en smaak wordt tevens geoptimaliseerd.
 • Indeling aanpassen
  Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je bent bezig producten in je koelkast te zetten en de lade waarop je bijvoorbeeld zuivelproducten wil zetten heeft geen ruimte meer. De andere lades zijn echter bedoeld voor andere productsoorten. Dit probleem behoort tot het verleden in deze Bosch koelkast. Je kunt de plateaus namelijk gemakkelijk aanpassen om producten in de koelkast te zetten of eruit te halen.
 • Producten beschermen
  Een unieke techniek in deze Bosch koelkast is de Super-koelen functie. Wanneer je deze functie inschakelt, dan worden de “nieuwe” producten die je in de koelkast zet sneller gekoeld. Tegelijkertijd zorgt deze functie ervoor dat reeds gekoelde levensmiddelen niet verwarmen. Je kunt de temperatuur met een knop verlagen tot 2 ° Ben je de Super-koelen functie aan vergeten? Geen nood! Deze functie schakelt na ongeveer 6 uur automatisch uit om energieverspilling te voorkomen.
 • Alles goed zichtbaar
  De verschillende levensmiddelen in je koelkast zijn altijd goed zichtbaar dankzij de LED-verlichting in het apparaat. De LED-lampen verlichten namelijk de gehele inhoud gelijkmatig en verblinden je niet. Daarnaast gebruiken deze lampen minder stroom vergeleken met de conventionele koelkastlichten.

Bosch KIR81AF30

Voordelen van de Bosch KIR81AF30

Welke voordelen brengt dit apparaat met zich mee? Lees snel verder om achter de voordelen van de Bosch KIR81AF30 koelkast te komen:

 • Veel ruimte
  Deze koelkast is perfect voor wanneer je veel spullen wil koelen. Hij heeft namelijk een inhoud van 319 liter. Je kunt er dus enorm veel voedingsmiddelen en dranken in kwijt.
 • Vrij stil
  Deze Bosch koelkast heeft een geluidsniveau van ongeveer 37 dB. Vergeleken met andere koelkasten, is dit model dus vrij stil.
 • Speciale vershoudzone
  Groente en fruit hebben een beperkte houdbaarheid. Als je toch in één keer veel fruit en groente koopt en je slaat deze op in de koelkast, zet deze dan in de speciale vershoudzone. In deze zone blijven je etenswaren tot 2 keer langer vers.
 • Gelijkmatige koeling
  Er vindt luchtcirculatie plaats in dit apparaat. Hierdoor wordt de gehele koelruimte gelijkmatig gekoeld.
 • Optimale indeling
  De koelkast beschikt over 2 vershoudlades, diverse plateaus en speciale compartimenten in de deur. Hierdoor kun je jouw eieren, flessen, specerijen, groente, fruit en overgebleven etenswaren optimaal opbergen en gemakkelijk terugvinden.

Nadelen van de Bosch KIR81AF30

Toen we zochten naar tekortkomingen van de Bosch KIR81AF30, vonden we slechts één punt dat je wellicht als minpunt kunt ervaren:

 • Geen vriesruimte
  Veel koelkasten beschikken over zowel een koel- als vriesvak. Dat is niet het geval bij deze Bosch koelkast. Hij heeft namelijk een grote koelruimte, maar geen vriesruimte. Als je een diepvriezer in huis hebt, hoeft dit echter geen probleem te zijn. Dan heb je een speciaal apparaat om je etenswaren te koelen en een speciaal apparaat om voedingsmiddelen in te vriezen. Dit is nog een manier om de producten optimaal te sorteren!

Conclusie van de review over de Bosch KIR81AF30

Aan de hand van de functies, voor- en nadelen van de Bosch KIR81AF30 kun je bepalen of je hem in huis haalt of niet. Dit apparaat heeft een grote koelcapaciteit, aanpasbare en overzichtelijke indeling en een optimale en constante temperatuur. Daarnaast kun je gebruik maken van de Super-koelen functie om te voorkomen dat de reeds gekoelde producten warm worden en om ervoor te zorgen dat de pas toegevoegde etenswaren snel de juiste temperatuur bereiken. Je kunt ook je etenswaren langer vers houden door deze in de vershoudzone op te slaan. Als je op zoek bent naar een koelkast zonder vriesvak en met een grote capaciteit, dan is de Bosch KIR81AF30 dé koelkast voor jou!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>