Als Je De Bosch MCM4000 Wil Kopen, Dan Is Het Handig Om Eerst De Review Te Lezen!

Ben je actief in de keuken? Dan is het handig om een foodprocessor oftewel een keukenapparaat in huis te hebben. Als je niet dol bent op koken, dan is een dergelijk apparaat ook ideaal voor jou. Binnen een mum van tijd kun je je voorbereidingen treffen voor het koken. Je kunt er bijvoorbeeld uien en knoflook mee fijn snijden. Het tijdperk van een snijplank en een mes is voorbij! Je maakt nu gebruik van de Bosch MCM4000. Dit apparaat is een multifunctionele keukenmachine. Hij beschikt namelijk over veel functies, zoals snijden, deeg kneden en nog veel meer. Daarnaast is het apparaat compact, dus je geeft hem gemakkelijk een plek op je keukenblad. Dit BPA-vrij model zullen we in dit artikel recenseren. We vertellen je over de unieke functies en ook de voor- en nadelen. Je kunt dan zelf bepalen of hij je geld waard is.

Als je nou vaak in de keuken bent of niet, je kent het merk Bosch vast wel. Deze fabrikant vervaardigt namelijk behalve keukenapparatuur ook andere huishoudelijke apparaten, zoals wasdrogers, stofzuigers en koelkasten. Het is de missie van Bosch om je dagelijkse taken te vergemakkelijken. Daarom ontwerpt deze fabrikant keer op keer innovatieve producten met handige functies. De apparaten bieden bovendien topprestaties. Wanneer je de apparaten van deze fabrikant in huis hebt, dan ben je verzekerd van ongekende kwaliteit. Er wordt namelijk steeds gezorgd voor perfectie en betrouwbaarheid. Waarom zou je dan niet kiezen voor een keukenmachine van dit merk? Laat Bosch het kookproces voor je vergemakkelijken en kies voor de Bosch MCM4000 keukenmachine!

Review over de Bosch MCM4000

In het hedendaagse drukke leven heb je weinig tijd voor huishoudelijk werk. Het is echter toch belangrijk dat je gezond eet. Daarom bereid je de lekkerste maaltijden gewoon thuis. Om het kookproces te versnellen, maak je gebruik van de Bosch MCM4000. Dit apparaat is een handige foodprocessor, die in staat is om te raspen, snijden en hakken. Misschien vraag je je nu af hoe slechts 1 apparaat zorgt voor zoveel verschillende handelingen. Het antwoord op die vraag is dat hij wordt geleverd met diverse accessoires. De verschillende accessoires zorgen ervoor dat het apparaat zeer multifunctioneel is. Het apparaatje wordt namelijk geleverd met een multifunctioneel RVS mes, een kunststof klopschijf, een rasp-inzetstuk, verschillende snij-inzetstukken en zelfs een kunststof inzetdrager voor snij- en raspinzetstukken. Voor het bereiden van je gerechten heb je met dit apparaat ook niet veel tijd nodig. Hij is namelijk voorzien van een krachtige 700 Watt motor.

De motor van de Bosch MCM4000 zorgt samen met de roestvrijstalen messen ervoor dat zelfs harde ingrediënten gemakkelijk fijngehakt worden. Wanneer je verschillende ingrediënten wil prepareren, dan heb je vaak verschillende snelheden nodig. Daarom beschikt dit apparaat over 2 snelheden. Er is zelfs een korte pulseerfunctie, die het verwerken van ingrediënten verder vergemakkelijkt. Hoewel we als voorbeeld hebben aangehaald dat je in een keukenmachine uien en knoflook kunt verwerken, is dit model ook in staat om vele andere ingrediënten te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan groenten, fruit, deeg en zelfs slagroom. Wanneer je ingrediënten volledig zijn verwerkt, dan kun je de losse accessoires van dit apparaat in de vaatwasmachine reinigen. Ook op dit vlak win je dus tijd. Daarnaast is het altijd prettiger om het vaat in de vaatwasmachine schoon te maken. De accessoires kun je na reiniging in het geïntegreerde opbergvak bewaren.

Bosch MCM4000

Voordelen van de Bosch MCM4000

We hebben je nu verteld over de unieke eigenschappen van dit apparaat. Om echter een compleet beeld te krijgen over deze keukenmachine, is het handig om ook te zoeken naar de voor- en nadelen die hij met zich meebrengt. Je hebt het geluk dat je niet zelf op zoek hoeft te gaan naar deze pluspunten of minpunten. We hebben het onderzoek namelijk al voor je uitgevoerd. Lees nu over de voordelen die de Bosch MCM4000 met zich meebrengt:

 • Verschillende functies
  Een keukenmachine schaf je aan om het kookproces te vergemakkelijken. Daarom is het handig als je kiest voor een multifunctioneel model. Dit model van Bosch is dan ideaal. Hij is namelijk voorzien van verschillende functies. Zo beschikt hij over een hak- en snijfunctie en ook een mixfunctie. Tegelijkertijd kun je er ook ingrediënten in raspen en er deeg in kneden. Het apparaat helpt je dus vrijwel met elke voorbereiding die je moet treffen om te koken. Jij hoeft alleen de ingrediënten bij elkaar te zetten om iets lekkers te bereiden!
 • Diverse standen
  We weten allemaal dat het verwerken van ingrediënten niet altijd even eenvoudig is. Daar heeft de fabrikant van deze keukenmachine rekening mee gehouden. Daarom beschikt dit model over 2 snelheden en zelfs een korte pulseerfunctie. Speel met de snelheden en verwerk al je ingrediënten op een eenvoudige manier.
 • Eenvoudig schoonmaken en opbergen
  Bij het ontwerpen van de keukenmachine heeft de fabrikant aan alles gedacht. Daarom hebben zij zelfs de reiniging van het apparaat voor je vergemakkelijkt. De fabrikant weet namelijk dat de meesten van ons het niet leuk vinden om vaat op de hand te wassen. Daarom zijn de losse accessoires van deze keukenmachine in de vaatwasmachine te reinigen. Wanneer je de accessoires hebt schoongemaakt, dan kun je ze netjes opbergen in het geïntegreerde opbergvak.

Nadelen van de Bosch MCM4000

Hoewel deze keukenmachine over veel unieke functies beschikt, zijn er ook eigenschappen die je wellicht als minder prettig kunt ervaren. We vinden het belangrijk om je ook hiervan op de hoogte te stellen. Daarom beschrijven we de nadelen die de Bosch MCM4000 met zich meebrengt:

 • Niet om sap te maken
  Deze keukenmachine helpt je bij de bereiding van verschillende gerechten. Hij is enorm veel in staat. Echter, hij is niet geschikt om er sap in te maken. Er wordt namelijk geen cirtuspers, blenderopzetstuk of sapcentrifugeopzetstuk meegeleverd. Als je zocht naar een model waar je ook sap mee kunt maken, dan kan het feit dat deze accessoires niet worden meegeleverd wellicht tegenvallen.
 • Geen recepten meegeleverd
  Hoewel het niet vanzelfsprekend is dat je een receptenboekje krijgt bij de aankoop van een keukenmachine, verlangen sommige mensen er toch naar. Bij sommige modellen krijg je ook werkelijk een receptenboekje of enkele losse recepten, maar dat is niet het geval bij deze keukenmachine.
 • Niet geruisloos
  De motor van de keukenmachine is niet geruisloos. Hoewel de meeste keukenmachines niet beschikken over een compleet stille motor, vinden wij het toch belangrijk om dit te vermelden.

Conclusie van deze review over de Bosch MCM4000

Wij vinden dat iedereen die kookt er goed aan doet om de Bosch MCM4000 aan te schaffen. Deze keukenmachine vergemakkelijkt het kookproces voor je. Er zijn namelijk enorm veel accessoires waar je gebruik van kunt maken om onder andere te hakken, snijden, raspen en deeg te kneden. Voor een verhoogde gebruiksvriendelijkheid kun je de losse accessoires bovendien in de vaatwasmachine reinigen. Hoewel je er geen recepten bij krijgt, hij niet geruisloos is en je er geen sap in kunt bereiden, vinden we dat de voordelen van de Bosch MCM4000 toch zwaarder wegen. Dit model is daarom zeker een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>