Bosch PPQ716C91N Kopen? Check de Review!

Ben je op zoek naar een ruime, degelijke en ook mooie kookplaat? Dan kun je kiezen voor de Bosch PPQ716C91N. Deze kookplaat is perfect om verschillende gerechten te bereiden. Hij beschikt zelfs over doorlopende gietijzeren pannendragers die zorgen voor een optimale stevigheid en stabiliteit. Hierdoor glijden je pannen niet gemakkelijk weg. Als je snel een gerecht wil bereiden of je wil etenswaren koken die een grote vlam nodig hebben, dan kun je gebruik maken van de krachtige wokbrander. Deze heeft namelijk een maximaal vermogen van 4,0 kW. De kookplaat heeft bovendien een elegante uitstraling dankzij de elegante, zwarte hardglas oppervlakte.

Bosch heeft als missie om elk huishouden te verbeteren door de beste apparaten te ontwerpen. Dit bedrijf heeft al sinds 1886 als doel om je leven aangenamer te maken en te vergemakkelijken met zijn producten. Je bent bij deze fabrikant dus verzekerd van topkwaliteit producten met innovatieve eigenschappen. De producten van dit merk gaan bovendien lang mee, gaan zuinig om met energie en zijn gemakkelijk te gebruiken. Perfect dus voor elk huishouden. In het assortiment van Bosch zijn er wasmachines, wasdrogers, koelkasten, vaatwassers, stofzuigers en ook kookplaten. Dit bedrijf vervaardigt zowel vrijstaande als inbouwapparaten. Haal een Bosch kookplaat in huis, want je verdient het!

Review over de Bosch PPQ716C91N

Is het voor jou belangrijk om te beschikken over veel kookmogelijkheden? Dan vinden wij de Bosch PPQ716C91N de perfecte kookplaat voor jou. Dit apparaat beschikt namelijk over 5 kookpitten. Je kunt dus veel verschillende gerechten tegelijkertijd klaarmaken op deze kookplaat. Op dit apparaat kom je bovendien niet snel ruimte tekort voor je pannen. Van de 5 kookpitten zijn 2 normaalbranders, 1 is een sudderbrander, 1 is een duo-wokbrander en de andere is een sterkbrander. Elke brander heeft een eigen maximaal vermogen. Zo heeft de duo-wokbrander een maximaal vermogen van 4,0 kW. De sterkbrander heeft een vermogen van 3,0 kW. De normaalbranders hebben elk een maximaal vermogen van 1,7 kW en de sudderbrander heeft een vermogen van 1,0 kW. Afhankelijk van de gerechten die je wil klaarmaken, kun je bepalen welke brander je het liefst kunt gebruiken. Elke brander heeft een eigen specialiteit.

Doordat de wokbrander van de Bosch PPQ716C91N in het midden zit, is er rondom genoeg ruimte voor je pannen op de andere 4 branders. Ga je echt gerechten in een wok bereiden, dan kun je gebruik maken van de meegeleverde wokring. Deze zorgt ervoor dat de wok goed op zijn plek blijft staan wanneer je erin kookt. We weten allemaal dat een wok relatief instabiel is, dus de wokring vergemakkelijkt het kookproces in een wok. Je bent natuurlijk niet verplicht om dagelijks te roerbakken. Als je de wokring verwijdert, dan kun je de middelste pit ook gebruiken om andere pannen te verwarmen. Hij is vooral perfect voor de grotere koekenpannen. Het ontsteken van de vlam op de kookplaat is gemakkelijk, omdat dit met een draai aan de knop en met een lucifer of aansteker kan. Wordt de vlam tijdens het koken gedoofd, dan sluit de kookplaat de gastoevoer automatisch af.

Bosch PPQ716C91N

Voordelen van de Bosch PPQ716C91N

Trekken de eigenschappen van deze kookplaat je aan? Als je een goed geïnformeerde keus wil maken, dan raden we je aan om dit artikel verder te lezen. We beschrijven namelijk ook wat de voor- en nadelen van de Bosch PPQ716C91N zijn. Hierbij starten we met het benoemen van de voordelen. Vervolgens gaan we verder met de nadelen. De voordelen van deze kookplaat zijn:

 • Snel verwarmen
  Als je net zoals velen van ons niet veel tijd hebt, dan is het handig als je kan koken op een krachtige brander. Bosch begrijpt dat je snel je pan of wok wil verwarmen. Daarom kun je gebruik maken van de 2 krachtige branders. Met de krachtige wokbrander of de sterkbrander kun je namelijk een grote pan of wok zeer snel verwarmen.
 • Ruwe gietijzeren pannendragers
  Deze kookplaat is voorzien van ruwe gietijzeren pannendragers. Deze zorgen ervoor dat de pannen op de kookplaat minder snel wegglijden. Hierdoor hoef je je vrijwel geen zorgen te maken dat je bezig bent om in een pan te roeren en dat deze wegschuift.
 • Snelstart
  Op dit apparaat is er een snelstart functie. Deze functie zorgt ervoor dat je slechts aan een knop hoeft te draaien om de gastoevoer te openen. Vervolgens heb je alleen een lucifer of aansteker nodig om de vlam te ontsteken. Je kunt dit met 1 hand doen. Gemakkelijk toch?
 • Mooi design
  Als je een apparaat in huis hebt, dan zijn de verschillende functies belangrijk, maar je let uiteraard ook op het design. Met deze kookplaat in huis, ben je ervan verzekerd dat je keuken een elegante uitstraling krijgt. Dit apparaat beschikt namelijk over een mooie, zwarte oppervlakte met een hardglas design. Hij mag dus zeker gezien worden.

Nadelen van de Bosch PPQ716C91N

We hebben je eerst verteld over de eigenschappen van de Bosch PPQ716C91N en hebben je daarna laten zien welke voordelen hij met zich meebrengt. Echter, net zoals elk ander apparaat, heeft ook deze kookplaat eigenschappen die je wellicht als minder prettig kunt ervaren. De minpunten die we zijn tegengekomen zijn:

 • Pannendragers niet vaatwasmachinebestendig
  Als je weinig tijd hebt, dan is het handig als je de verschillende onderdelen van je keukenapparaten in de vaatwasmachine kunt wassen. Echter, de pannendragers van deze kookplaat zijn niet vaatwasmachinebestendig, dus je moet ze met de hand afwassen.
 • Het schoonmaken van de kookplaat
  Deze kookplaat beschikt over een glimmende glasplaat. Door het glimmende design kan hij snel vuil worden. Vingerafdrukken blijven er ook gemakkelijk op zitten. Als het voor jou belangrijk is dat je kookplaat te allen tijde keurig schoon en glimmend is, dan kan de schoonmaak van deze kookplaat tegenvallen. Je moet de glasplaat namelijk ook zeer goed nadrogen voor een optimaal schoon resultaat.

Conclusie van de review over de Bosch PPQ716C91N

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en krachtige kookplaat, dan is de Bosch PPQ716C91N perfect. Dit apparaat beschikt namelijk over 5 branders. Er is 1 krachtige wokbrander en een bijna even krachtige sterkbrander. Voor het klaarmaken van soepjes kun je gebruik maken van de sudderbrander. Dit apparaat bereikt snel de gewenste temperatuur. Daarnaast beschikt hij over een snelstart functie die ervoor zorgt dat je de vlam gemakkelijk kunt ontsteken. Dankzij de ruwe gietijzeren pannendragers, glijden je pannen niet snel weg. Dit apparaat heeft zelfs een elegant design waardoor hij goed past in elke keuken. Hoewel de pannendragers met de hand afgewassen moeten worden en het schoonmaken van de glimmende glasplaat minder eenvoudig is, vinden wij deze Bosch kookplaat een goede aanwinst in je keuken.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>