Wil Je De Bosch Zamo Kopen? Lees Dan Snel De Review!

Ben je een doe-het-zelver? Dan heb je vast wel allerlei gereedschappen in huis. Beschik je nog niet over een laserafstandsmeter? Dan raden we je aan om te kiezen voor de Bosch Zamo. Dit apparaat is zeer compact, maar toch krachtig. Hoewel hij slechts een afmeting heeft van 10 x 3,6 x 2,3 cm en hij slechts 80 gram weegt, doet hij zijn werk prima. Dit apparaat laat je keer op keer zien dat je geen grote apparaten nodig hebt om verschillende jobs te klaren. Met deze laserafstandsmeter kun je namelijk met een nauwkeurigheid van 3 mm elke afstand tussen de 15 cm en 15 meter opmeten. Handig toch? Denk er bijvoorbeeld aan dat je moet berekenen hoeveel behang, laminaat of verf je nodig hebt. Dan komt een dergelijke apparaat zeker goed van pas. Zelfs de bediening is eenvoudig. In deze review vertellen we je alles over de  Bosch Zamo!

Ken je enkele producten van het merk Bosch? Als je reeds 1 of meer producten van dit merk in huis hebt, dan heb je reeds kennis gemaakt met de kracht en kwaliteit van deze fabrikant. Bosch is namelijk niet voor niets wereldmarktleider op het gebied van elektrisch gereedschap. Om je optimaal te kunnen voorzien van de beste apparaten, kun je bij deze fabrikant ook terecht voor diverse accessoires. Deze accessoires kun je gebruiken voor het elektrisch gereedschap. Vraag je je af hoe Bosch het steeds weer voor elkaar krijgt om de beste producten te leveren? Deze fabrikant zorgt ervoor om keer op keer innovatieve producten op de markt te brengen. Dat is te merken aan de superieure producten die vroeger maar ook nu door hen worden vervaardigd. Gun jezelf een product van de beste kwaliteit en met topresultaten en kies voor de Bosch Zamo laserafstandsmeter.

Review over de Bosch Zamo

Als je op een eenvoudige manier afstanden wil meten, dan doe je er goed aan om een laserafstandsmeter te gebruiken. Met een dergelijk apparaat hoef je namelijk geen gebruik te maken van een maatlint of een rolmaat. Dergelijke meetmethoden behoren helemaal tot het verleden als je de Bosch Zamo in huis hebt. Dit apparaat maakt meten namelijk super eenvoudig. Hierdoor is hij een ware aanwinst voor elke doe-het-zelver. Je bespaart niet alleen veel tijd, maar kunt ook nauwkeurig meten. Hierdoor is het ook eenvoudig om het een en ander in huis in te richten. Zelfs bij de materiaalplanning helpt deze laserafstandsmeter je. Als je kijkt naar de mogelijkheden die deze compacte meter je biedt, dan denk je misschien dat het moeilijk is om het apparaat te bedienen. Het is echter super eenvoudig om de laserafstandsmeter te bedienen. Hij beschikt namelijk over een-knop-bediening.

Door diverse afstanden te meten met de Bosch Zamo, wordt meten leuk. Je kunt namelijk vrij grote afstanden meten met deze meter. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de afstand van je woonkamer naar je slaapkamer wil meten. Dan druk je op de knop van de laserafstandsmeter en hij gaat precies voor je na hoeveel meters er tussen deze ruimtes zit. De meter zorgt namelijk voor een zeer precieze meting. Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken over het vouwen van een duimstok. Het meten is namelijk een fluitje van een cent. Je kunt zelfs gebruik maken van de hold-functie. Deze geeft je de mogelijkheid om de laatste meetwaarde op te slaan. Wat deze meter nog aantrekkelijker maakt, is het feit dat hij compact is en vrijwel niets weegt. Hierdoor kun je hem na het meten weer gemakkelijk in je broekzak zetten.

Bosch Zamo

Voordelen van de Bosch Zamo

Als je een nieuw apparaat wil kopen, dan ga je eerst na over welke functies hij beschikt. Wanneer je deze informatie hebt gevonden, is het altijd ook goed om op zoek te gaan naar de eventuele voordelen en nadelen. Je wil namelijk sowieso een compleet beeld hebben van het desbetreffend product voordat je hem aanschaft. Omdat wij het belangrijk vinden om je te voorzien van alle nodige informatie, vertellen we je in deze review ook over de eventuele pluspunten en minpunten. We beginnen bij de voordelen van de Bosch Zamo:

 • Perfect voor de verhuizing
  Velen van ons wonen niet ons hele leven op dezelfde plaats. Dit is vaak ook goed, omdat je dan nieuwe omgevingen en ook nieuwe mensen leert kennen. Echter, bij een verhuizing is het belangrijk om te plannen hoe je het huis zal inrichten. Dit is eenvoudig als je reeds weet hoeveel ruimte er beschikbaar is in de verschillende kamers. Daarom ga je de maten en oppervlakten van de verschillende ruimtes na. Dit gaat super snel en gemakkelijk als je gebruik maakt van deze laserafstandsmeter.
 • Compact en licht
  Wanneer men denkt aan professionele apparaten, dan denkt men meestal aan grote apparaten. Echter, tegenwoordig wil niemand lopen met allerlei grote spullen. Daarom worden verschillende apparaten steeds compacter. Dit is ook het geval bij deze meter. Hij is namelijk licht en compact waardoor je hem gemakkelijk in je broekzak of gereedschapskoffer kunt zetten.
 • Eenvoudige bediening
  Als we praten over doe-het-zelvers dan denken we vaak aan mensen met een technische achtergrond. Sommige klusjes zijn namelijk wat ingewikkelder dan andere. Om de afstand te meten, hoef je geen specialist te zijn. Je kunt met deze meter namelijk super gemakkelijk de afstanden meten. Dit komt doordat de meter met een enkele schuifknop wordt bediend. Er is zelfs een duidelijk display.

Nadelen van de Bosch Zamo

Als je op zoek gaat naar de eigenschappen van een bepaald product, dan kom je meestal veel positieve punten tegen. Echter, in de realiteit zijn er bijna altijd ook eigenschappen die je als minder prettig kunt ervaren. Wij willen je een compleet beeld geven van deze laserafstandsmeter. Daarom vertellen we je zowel over de voordelen als de nadelen. Met deze informatie kun je dus een goed geïnformeerde keus maken. De eigenschappen van de Bosch Zamo die als minder prettig ervaren kunnen worden zijn:

 • Afwijkingsmarge
  Hoewel deze meter relatief nauwkeurig meet, is er toch een kleine afwijkingsmarge waar je rekening mee dient te houden. De gemeten afstand kan namelijk tot maximaal 3 mm afwijken. Dit is slechts een kleine afwijking, maar als je een precieze meting wilde hebben, kan de afwijking als minder prettig worden ervaren.
 • Verlichting van de omgeving
  Doordat we hier te maken hebben met een laserapparaat, is het belangrijk om rekening te houden met de verlichting van de omgeving. Als de omgeving namelijk sterk verlicht is, kan het wat moeilijker worden om de laser punt te zien.

Conclusie van deze review over de Bosch Zamo

In deze review hebben we je zoveel mogelijk voorzien van alle informatie over de Bosch Zamo laserafstandsmeter. We hebben gezien dat dit een zeer handig apparaat is, waar je op een gemakkelijke manier de afstand kunt meten. De metingen zijn bovendien zeer nauwkeurig. Hoewel je rekening moet houden met een afwijkingsmarge van 3 mm, vinden wij deze afwijking verwaarloosbaar. Je kunt namelijk gebruik maken van dit apparaat om voor de aankoop van bepaalde spullen eerst de beschikbare ruimte op te meten. Daarnaast kun je er met dit apparaat ook voor zorgen dat rekken, schilderijen en zelfs lampen op gelijkmatige afstanden worden geplaatst. Ook voor materiaalplanning is de meter te gebruiken. Hoewel je rekening dient te houden met de verlichting in huis, vinden wij dat de Bosch Zamo dankzij de eenvoudige bediening en het compact en licht formaat, een must-have in huis is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>