Een Bose Solo 15 II Kopen? Bekijk De Review!

Als je optimaal wil genieten van multimedia, dan doe je er goed aan om een home cinema set aan te schaffen. Het is echter belangrijk om eerst na te gaan aan welke vereisten een dergelijke set voor jou moet voldoen. Met die gegevens kun je namelijk verschillende varianten met elkaar vergelijken en zo de ideale home cinema set uitkiezen. Je kunt onder andere letten op het aantal speakers. De standaard home cinema sets hebben namelijk 2 of 5 speakers. Natuurlijk kijk je ook naar de mogelijkheden die de verschillende sets met zich meebrengen. Zo hebben sommige home cinema sets een ingebouwde Blu-ray speler. Weer andere sets zijn ook geschikt voor het afspelen van 3D films. Als je eenvoud belangrijk vindt, dan past een soundbar wellicht het beste bij jou. Wat dacht je van een soundbar met Bluetooth? Kies dan voor de Bose Solo 15 II. Lees hier over de soundbar!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die de Bose Solo 15 II met zich meebrengt? We vertellen je in deze review sowieso over de mogelijkheden van dit apparaat. Daarnaast gaan we in op de mogelijke voordelen en nadelen die ermee gepaard gaan. Voordat we echter inhoudelijk kijken naar de eigenschappen van de soundbar, vinden we het belangrijk om je wat meer te vertellen over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. Aan de hand van de gegevens van de fabrikant kun je immers concluderen of de soundbar van topkwaliteit is. Deze soundbar is ontworpen door Bose. Als we kijken naar deze fabrikant, dan zien we dat zij al gedurende vele jaren actief zijn in de wereld van hifi speakers, koptelefoons en muzieksystemen. Kiezen voor hun producten betekent kiezen voor hoogwaardige audio-oplossingen. Je kunt bij hen altijd kunt rekenen op de beste geluidskwaliteit, dus schaf snel de Bose Solo 15 II aan!

Review over de Bose Solo 15 II

De meesten van ons hebben een tv in huis. We kunnen ons immers geen leven meer indenken zonder dergelijke technologie. Over het algemeen werken tv fabrikanten er hard aan om te zorgen voor een superieure beeldkwaliteit. Echter, vaak is het geluid van de tv niet geweldig. Daarom kies je ervoor om een home cinema set of soundbar te koppelen aan de tv. Op die manier kun je genieten van een geweldige geluidskwaliteit in combinatie met een superieure beeldkwaliteit. Wanneer je ervoor kiest om de Bose Solo 15 II aan te sluiten op je tv, dan zorg je er op een subtiele manier voor dat het geluid van je tv wordt verbeterd. Het aansluiten van de soundbar op de tv is zeer eenvoudig. Je hoeft slechts de soundbase onder de tv te zetten en hem vervolgens via de optische kabel aan te sluiten.

Alleen het aansluiten van een soundbar op je tv zegt nog niets over de geluidskwaliteit die de soundbar met zich meebrengt. Dat begrijpt de fabrikant van de Bose Solo 15 II ook. Daarom hebben zij ervoor gezorgd om de soundbar te voorzien van een aparte speaker voor dialogen en 2 speakers voor geluidseffecten. Zoals je waarschijnlijk al hebt geconcludeerd, zorgen deze speakers er samen voor dat acteurs levensecht klinken. Het lijkt er bijna op alsof ze samen met je in de (woon)kamer zitten. Zelfs de omgeving van de film komt tot leven, zodat je je voelt alsof jij zelf ook in de film meespeelt. Geen zin in films of series? Geen probleem. Je kunt namelijk op de soundbase muziek van je smartphone of tablet draadloos afspelen via Bluetooth. Zelfs streamingdiensten zoals Deezer en Spotify worden door de soundbar ondersteund voor extra audiomogelijkheden!

Bose Solo 15 II

Voordelen van de Bose Solo 15 II

Voordat je een apparaat aanschaft, ga je meestal eerst op zoek naar zijn specificaties en functies. Aan de hand van deze eigenschappen kun je concluderen of je met het apparaat kunt doen wat je in gedachten hebt. Echter, alleen op de hoogte zijn van specificaties en functies geeft je geen compleet beeld over het product. Daarom vertellen wij je ook over eventuele voordelen en nadelen die deze soundbar met zich meebrengt. De voordelen van de Bose Solo 15 II zijn:

 • Verschillende speakers
  Over het algemeen, wanneer men op zoek gaat naar een apparaat om de geluidskwaliteit van de tv te verbeteren, dan kiest men voor een home cinema set. Een dergelijke set is namelijk een alles-in-één apparaat. Echter, als je graag een subtieler en vaak goedkoper alternatief wil hebben, dan is een soundbar ideaal. Als je kiest voor deze soundbar, dan hoef je je geen zorgen te maken dat de geluidskwaliteit onder doet voor het geluid uit een home cinema system. De soundbar is namelijk voorzien van een aparte speaker voor dialogen en 2 speakers voor geluidseffecten. De film waar je naar kijkt, komt dus als het ware tot leven wanneer deze soundbar aanstaat.
 • Draadloos muziek afspelen
  Over het algemeen gebruiken we een soundbar alleen voor het afspelen van geluid uit de tv. Echter, met deze soundbar heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je hem gebruiken om draadloos muziek af te spelen vanuit je smartphone of tablet. Hij heeft namelijk een Bluetooth mogelijkheid. Zelfs streamingdiensten zoals Spotify en Deezer kun je gebruiken om ook naar andere muziekcollecties te luisteren.
 • Onopvallend
  Denk er bijvoorbeeld aan dat je een dure tv hebt gekocht, maar dat zijn geluidskwaliteit tegenvalt. Dan wil je niet toegeven dat je een audiohulp nodig hebt. Daarom gebruik je deze onopvallende soundbar om het geluid te verbeteren.

Nadelen van de Bose Solo 15 II

Intussen hebben we je verteld over de unieke eigenschappen van deze soundbar. Je bent nu tevens op de hoogte van de mogelijke voordelen die gepaard gaan met het apparaat. Om een goed geïnformeerde keus te maken, is het echter ook belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele nadelen. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar deze eigenschappen die wellicht tegen kunnen vallen. Wij vertellen je namelijk ook hierover zodat je na het lezen van deze review een compleet beeld hebt over de soundbar. De eigenschappen van de Bose Solo 15 II die als minder prettig ervaren kunnen worden zijn:

 • Geen muziek van een USB apparaat
  Sommige soundbars hebben een USB ingang, waardoor je gemakkelijk muziek van een USB stick of externe harde schijf kunt afspelen. Aangezien deze soundbar niet beschikt over een USB ingang, kun je er geen muziek van een USB apparaat mee afspelen. Dit hoeft echter geen probleem zijn, omdat de soundbar beschikt over een Bluetooth functie. Je kunt dus gerust muziek van je smartphone of tablet streamen naar de soundbar. Alle muziek die je op een USB stick zou zetten, kun je gerust op je smartphone zetten en van daaruit afspelen op de soundbar.
 • Beperkte instelmogelijkheden
  Er zijn bepaalde soundbars en home cinema sets die je via een applicatie op je tablet of smartphone kunt bedienen. Hierdoor neemt het gebruiksgemak van het audioapparaat toe. In het geval van deze soundbar is er niet gezorgd voor een applicatie waarmee je de instellingen en voorkeuren kunt beheren. Bovendien is de gebruikersinterface enigszins beperkt. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren als je het liefst gebruik maakt van een apparaat waar je alle instellingen optimaal kunt beheren.

Conclusie van deze review over de Bose Solo 15 II

We hebben je in deze recensie verteld over de mogelijkheden, functies, voordelen en nadelen van de Bose Solo 15 II. Aan de hand van deze informatie kun je beslissen of de soundbar je geld waard is. We hebben je onder andere laten zien dat de soundbar beschikt over een aparte speaker voor dialogen. Hierdoor hoor je goed wat er in de film of serie gezegd wordt. Bovendien zijn er 2 andere speakers die geluidseffecten amplificeren. Je voelt je dus alsof de film zich in jouw (woon)kamer afspeelt. Daarnaast zorgt het onopvallend formaat van de soundbar ervoor dat jij alleen weet waarom de geluidskwaliteit van je tv plotseling is verbeterd. Je kunt op deze soundbar bovendien draadloos muziek afspelen via Bluetooth. Het is slechts belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de instellingsmogelijkheden van de soundbar beperkt zijn en dat je geen muziek van een USB apparaat kunt afspelen.

Vanwege de vele mogelijkheden en voordelen die de soundbar met zich meebrengt, vinden wij dat de Bose Solo 15 II soundbar een aanrader is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>