Braun 5 550cc Kopen? Lees nu de Review!

Ben je op zoek naar een scheerapparaat waarmee je ook lastige haartjes gemakkelijk kunt scheren? Kies dan voor de Braun 5 550cc. Dit scheerapparaat is jouw kameraad wanneer het gaat om het verwijderen van onder andere je baard. Hij is zelfs geschikt om dikke, stugge haren te scheren. Dit komt doordat de scheerkop van dit apparaat een drievoudige werking heeft. Hij pakt korte stoppels en langere haartjes tegelijk aan. Daarnaast tilt hij platliggende haartjes op zodat ook die moeiteloos worden verwijderd. De scheerkop is bovendien beweegbaar en volgt de contouren van je gezicht goed. Hierdoor ontstaat er een huidvriendelijk resultaat.

Braun is een Duitse fabrikant die zich richt op innovatie, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en design. Je bent dus verzekerd van producten die je gemakkelijk kunt gebruiken, die zorgen voor topresultaten en die lang meegaan. Braun vervaardigt zijn producten volgens de hoogste kwaliteitseisen. Ervaar het genot en haal een Braun scheerapparaat in huis.

Review over de Braun 5 550cc

De Braun 5 550cc is bij elke beweging doeltreffend. Dit betekent dat hij ook goed presteert in moeilijke zones en bij dikke baarden. Hij is bovendien waterbestendig, dus je kunt de scheerkop indien gewenst onder stromend water reinigen. De AutoSensing motor van de shaver analyseert je baard en past zich vervolgens aan de dichtheid aan om voor een optimaal scheerresultaat te zorgen. Het flexibele scheerhoofd zorgt daarnaast voor voortdurend contact met de huid, doordat hij in 8 richtingen draait. Je kunt daarom ook moeilijke plekken gemakkelijk scheren.

De snijelementen van dit apparaat beschikken over een onafhankelijke ophanging. Ze reageren hierdoor ook op de kleinste contouren. Uiteraard worden de grotere contouren niet vergeten. Het draaiende scheerhoofd navigeert daarom gemakkelijk langs de macro contouren voor maximaal huidcomfort. Het scheerapparaat is tevens voorzien van een ActiLift trimmer. Deze middentrimmer zorgt ervoor dat de platliggende haartjes en de haartjes die in verschillende richtingen groeien goed worden vastgepakt. Op die manier kunnen zij effectief worden geschoren. Het scheerapparaat beschikt daarnaast, net zoals andere Braun scheerapparaten, over 2 SensoFoil mesjes. Deze unieke openingen scheren op 0,058 mm en beschermen je huid. Er ontstaat hierdoor een langdurige gladheid. Is dat niet wat we allemaal willen?

Nadat je jouw scheerapparaat hebt gebruikt, is het belangrijk om hem goed te reinigen. Door hem op tijd te reinigen, blijf je gegarandeerd van perfecte scheerresultaten. Het schoonmaken van deze shaver uit de Series 5 van Braun is eenvoudig dankzij het handig Clean & Renew systeem. Je zet je scheerapparaat in het schoonmaaksysteem om hem eenvoudig en hygiënisch te reinigen. Het reinigen vindt met een druk op de knop plaats. Vervolgens wordt de shaver gereinigd, gesmeerd en ook opgeladen.

Braun 5 550cc

Voordelen van de Braun 5 550cc

We zijn voor je nagegaan welke voordelen de Braun 5 550cc met zich meebrengt. Lees snel verder om achter de voordelen van dit apparaat te komen:

 • Gemakkelijk scheren
  Het scheren wordt vergemakkelijkt dankzij de trillende middentrimmer. Deze zorgt er namelijk voor dat de platliggende haartjes en de haartjes die in verschillende richtingen groeien worden opgetild. Wanneer ze rechtop staan, kunnen ze gemakkelijk worden geschoren. Dit geldt ook voor haartjes op moeilijke plekken.
 • Scheerkop met een drievoudige werking
  De scheerkop van dit apparaat heeft een drievoudige werking. Hij pakt zowel stoppels als langere haren aan en vergemakkelijkt het scheren van lastige haartjes.
 • Beweegbare scheerkop
  Een ander voordeel van de scheerkop is dat hij beweegbaar is. Hij volgt namelijk de contouren van je gezicht voor een huidvriendelijk resultaat.
 • Gemakkelijk reinigen
  Dankzij het Clean & Renew systeem kun je de shaver gemakkelijk reinigen. Je zet hem in het systeem, drukt op de knop en hebt verder geen omkijken naar het apparaat. Het systeem zorgt er namelijk voor dat de shaver wordt gereinigd, gesmeerd en opgeladen.

Nadelen van de Braun 5 550cc

Als je een compleet beeld wil hebben van een product, dan is het belangrijk om na te gaan wat zowel de voor- als nadelen zijn. We hebben voor je gekeken of we nadelen konden vinden die gepaard gaan met het gebruik van de Braun 5 550cc. Er is 1 punt naar voren gekomen dat je wellicht als negatief kunt ervaren:

 • Reinigingsvloeistof
  Het reinigen van het scheerapparaat is zeer eenvoudig dankzij het Clean & Renew systeem. Dit systeem maakt echter gebruik van reinigingsvloeistof. Deze vloeistof zal je af en toe moeten navullen voor een hygiënisch resultaat. Dit betekent dat je dus een extra uitgave hebt op de lange termijn.

Conclusie van de review over de Braun 5 550cc

Wat vinden wij van de Braun 5 550cc? Wij vinden hem een handig scheerapparaat waarmee je effectief ongewenste haartjes kunt verwijderen. Hij is zelfs geschikt voor een zware baardgroei en beschikt over een uniek systeem dat zorgt voor optimaal huidcomfort en een perfect scheerresultaat. Zelfs het reinigen van dit apparaat is een fluitje van een cent. Houd er rekening mee dat je af en toe de reinigingsvloeistof moet navullen om gegarandeerd te blijven van een hygiënisch resultaat en haal deze shaver snel in huis!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>