Braun Cruzer 6 Body Kopen? Check de Review!

Het onderhouden van je lichaamshaar is een belangrijke manier om er verzorgd uit te zien. Gebruik daarom de Braun Cruzer 6 Body. Dit scheerapparaat is geschikt voor het trimmen en scheren van al je lichaamsharen, inclusief de haren bij je intieme delen. Je kunt met dit apparaat zelf bepalen of de haren simpelweg worden getrimd of dat ze helemaal worden afgeschoren. Het overschakelen van de ene naar de andere functie kan bovendien met een druk op de knop. Gemakkelijk toch?

Braun is jouw beste kameraad als je op zoek bent naar innovatieve, duurzame en gebruiksvriendelijke producten met mooie designs. Dit is precies waar de Duitse fabrikant op focust wanneer zij de artikelen vervaardigen. Bij dit bedrijf staat de gebruiker namelijk centraal waardoor de producten altijd worden voorzien van verschillende gebruiksgemakken. Ervaar het gemak en de topresultaten en kies voor een Braun scheerapparaat.

Review over de Braun Cruzer 6 Body

De Braun Cruzer 6 Body is een goede oplossing om je lichaamshaar bij te werken of volledig te verwijderen. Dit apparaat, dat speciaal is ontworpen voor gebruik op lichaamshaar, beschikt over Gillette Fusion scheermesjes, die ervoor zorgen dat de haartjes optimaal worden geschoren en huidirritatie wordt voorkomen. Voor het trimmen van de haartjes, kun je gebruik maken van 1 van de 3 opzetstukken. De opzetstukken trimmen op een lengte van 0,6 mm, 3 mm of 8 mm. Je bepaalt dus zelf welke stijl het beste bij je past. Maak gebruik van de extra gevoelige kam om de gevoelige gedeelten van je lichaam te trimmen. Denk bijvoorbeeld aan je lies of je oksels.

Vind je onder de douche scheren prettig? Dan is deze body groomer ook perfect. Hij is zowel nat als droog te gebruiken en komt met een speciale houder waar je de shaver in kunt zetten. Je geeft het scheerapparaat dan een mooie plek in de badkamer. De shaver is voorzien van vijf uitgelijnde messen die zorgen voor een gladde scheerbeurt. De bladen zitten bovendien dicht op elkaar waardoor de druk wordt verminderd tijdens het scheren. Er ontstaat hierdoor optimaal scheercomfort. Het apparaat is bovendien zodanig ontworpen, dat je hem gemakkelijk kunt vasthouden tijdens het scheren. Hij beschikt namelijk over een speciale duimholte, waardoor je in een eenvoudige beweging scheert zonder grip te verliezen. Dit zorgt voor een verhoogd gebruiksgemak, ook onder de douche, en optimale scheerresultaten op elk deel van je lichaam.

De volledig draadloze Braun body groomer wordt geleverd met een handig oplaadstation. Hij is bovendien voorzien van een handige LED-indicator. Deze laat je zien wat de oplaadstatus van het apparaat is. Als je het apparaat volledig hebt opgeladen, kun je hem 50 minuten lang draadloos gebruiken om je haren de trimmen en scheren.

Braun Cruzer 6 Body

Voordelen van de Braun Cruzer 6 Body

Omdat wij het belangrijk vinden dat je voor het kopen van een apparaat op de hoogte bent van de voor- en nadelen, hebben wij ook bij dit apparaat onderzocht wat zijn plus- en minpunten zijn. De voordelen van de Braun Cruzer 6 Body zijn:

 • De gewenste lengte
  Het scheerapparaat is voorzien van 3 verschillende opzetkammen die ervoor zorgen dat je jouw lichaamsharen op de gewenste lengte kunt knippen. Dit zorgt ervoor dat je aan de hand van je favoriete stijl, je haren kunt trimmen. Wil je ze helemaal verwijderen? Dat kan ook wanneer je alleen de scheermesjes van de shaver gebruikt.
 • Speciale kam voor gevoelige delen
  Ga je de gevoelige delen van je lichaam scheren? Gebruik dan de speciale sensitive kam. Deze zorgt voor een optimaal resultaat, maar beschermt je huid tegen sneetjes en krasjes. Je kunt je schaamdeel en oksels dus gemakkelijk en effectief scheren.
 • Waterdicht
  Velen van ons scheren het liefst onder de douche. Als je daar scheerschuim of -gel gebruikt, dan kun je het gemakkelijk weer wegwassen wanneer je klaar bent zonder je zorgen te maken dat de vloer of je kleren nat worden. Voor optimaal scheercomfort is dit scheerapparaat daarom waterdicht.
 • Gebruiksgemak
  De Cruzer 6 Body is eenvoudig te gebruiken. Je doet hem aan, kiest voor een opzetkam en je gaat aan de slag. Binnen een mum van tijd heb je de haartjes getrimd. Als je wil overschakelen naar de scheerfunctie, dan kan dat met een druk op de knop. Dit apparaat is je beste vriend als je er goed verzorgd uit wil zien.

Nadelen van de Braun Cruzer 6 Body

We zijn ook voor je nagegaan welke mogelijke nadelen gepaard gaan met de Braun Cruzer 6 Body. Wanneer je dit scheerapparaat aanschaft, dien je rekening te houden met de volgende punten:

 • Los scheermesje
  Dit apparaat maakt gebruik van een los Gillette scheermesje. Dit mesje moet je na een bepaalde tijd vervangen om verzekerd te blijven van een optimaal scheerresultaat.
 • Speciaal voor het lichaam
  De naam van dit model spreekt voor zich: Cruzer 6 Body. Hij is dus speciaal ontworpen om je lichaamsharen te trimmen of scheren. Als je de haartjes van je gezicht wil onderhouden, kun je liever de Cruzer 6 Face gebruiken. Die is speciaal daarvoor ontworpen.

Conclusie van deze review over de Braun Cruzer 6 Body

Als je op zoek bent naar een scheerapparaat dat speciaal is ontworpen om de haren van je lichaam te verwijderen of te trimmen, dan is de Braun Cruzer 6 Body zeker een aanrader. Wil je ook de haren van je gezicht trimmen, dan kun je liever de Cruzer 6 Face gebruiken. Als je beide varianten in huis hebt, zie je er van kop tot teen verzorgd uit.

De body groomer is bovendien voorzien van speciale attributen die het gebruiksgemak en -comfort verhogen. Je kunt onder andere gemakkelijk schakelen tussen de trim- en scheerfunctie. Ben je in de trimmodus, dan heb je keuze uit 3 verschillende opzetkammen. Deze zorgen ervoor dat de haartjes worden getrimd op een lengte van 0,6 mm, 3 mm of 8 mm. Je stelt zelf in welke stijl je het mooist vindt. Dit apparaat is bovendien volledig waterdicht. Je kunt hem dus ook onder de douche of met scheerschuim of -gel gebruiken. Hij heeft tevens een speciale kam voor het scheren van de gevoelige delen van je lichaam.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>