Braun Cruzer 6 Face Kopen? Lees de Review!

Gezichtshaar is mooi bij mannen als het goed is onderhouden. Daarom kun je nu gebruik maken van de Braun Cruzer 6 Face. Dit scheerapparaat is veelzijdig. Hij beschikt namelijk over 3 functies: scheren, stylen en trimmen. Voor een kort baardje, kun je het opzetstuk gebruiken. Wil je de baard gewoon bijwerken, dan gebruik je de draaibare trimmer. Alle haar verwijderen is ook mogelijk. Voor een gladde huid, gebruik je het Smartfoil scheerblad. Zoals je ziet heb je met deze shaver veel verschillende mogelijkheden voor het onderhouden van je gezichtsharen.

Als je kiest voor een Braun product, dan kies je voor innovatie, gebruiksvriendelijkheid, design en duurzaamheid. Dit zijn namelijk de punten waarop dit bedrijf zijn focus heeft gelegd. De producten beschikken daarom over innovatieve functies die zorgen voor het ultieme resultaat. Ze zijn daarnaast gemakkelijk te gebruiken en gaan lang mee. Ook jij kunt het gemak van de Braun producten ervaren door een Braun scheerapparaat in huis te halen!

Review over de Braun Cruzer 6 Face

Je gezichtshaar style, trim en scheer je met de Braun Cruzer 6 Face. Dit apparaat zorgt ervoor dat je gezicht er weer goed verzorgd uitziet. Omdat baardharen over het algemeen niet in dezelfde richting groeien, is de shaver voorzien van een uniek type scheerblad, namelijk het Smartfoil scheerblad. Dit blad pakt elk haartje, ongeacht de groeirichting. Hierdoor ontstaat er een perfect resultaat. Gebruik je in plaats van het scheerblad het opzetstuk van dit scheerapparaat, dan kun je zelf de gewenste lengte instellen. Met het opzetstuk kun je de haren trimmen op een lengte van 1,2 mm, 2,8 mm, 4,4 mm en 6 mm. Of je dus een beschaafd ringbaardje of een gedurfde 3-dagenbaard wil hebben, met dit apparaat hebben de haren altijd de juiste lengte. De shaver is bovendien waterdicht, dus je kunt hem ook onder de douche gebruiken.

Andere aantrekkelijke eigenschappen van dit apparaat zijn:

 • Binnen een uur is de shaver volgeladen.
 • Het apparaat zorgt voor een extra glad scheerresultaat, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.
 • Dit scheerapparaat beschikt over het Touch Sensitive systeem, dat is ontworpen om de perfecte scheerbeurt af te ronden. Dit systeem past zich namelijk aan de druk die je toepast aan, voor een gladde en zachte huid zonder irritaties.
 • Dankzij de draaibare trimmer kun je de haren in de juiste contouren stijlen. De styling functionaliteit zorgt er namelijk voor dat je je gezichtsstijl kunt verfijnen. De trimmer heeft namelijk 2 kanten. De smalle kant zorgt voor nauwkeurige lijnen en randen en vormt op de juiste plekken scherpe bochten. De brede zijde, daarentegen, knipt en trimt gelijkmatig grotere gebieden. Er zit ook een precisiekam bij, die je kunt zetten aan de bovenkant van de tondeuse. Deze kam zorgt ervoor dat je de kleinere plekken zoals je snor kunt bijknippen.

Braun Cruzer 6 Face

Voordelen van de Braun Cruzer 6 Face

Aan de hand van de voor- en nadelen van een product, kun je bepalen of je hem wel of niet in huis haalt. Wij zijn voor je nagegaan welke voordelen de Braun Cruzer 6 Face met zich meebrengt:

 • Snellaadfunctie
  Een belangrijk voordeel van dit apparaat is dat hij beschikt over een snellaadfunctie. Deze functie is speciaal ontworpen voor momenten waarop je moet scheren, maar je je realiseert dat je het scheerapparaat niet hebt opgeladen. Laad het apparaat dan voor 5 minuten op. Hij heeft hierna genoeg kracht voor één scheerbeurt. Ideaal voor noodgevallen.
 • Kort baardje
  Misschien vind je een baard wel mooi, maar je wil hem niet lang laten. Hij moet wel zichtbaar zijn, maar niet zodanig dat de haartjes je kietelen. Dan kun je de trim opzetkop gebruiken. Deze zorgt ervoor dat je ook een kort baardje kunt trimmen.
 • Ook onder de douche
  Velen vinden onder de douche scheren comfortabel. Dat heeft Braun ingezien en daarom kun je deze scheermachine ook onder de douche gebruiken. Hij is zelfs geschikt voor gebruik met scheergel en scheerschuim.
 • Veel mogelijkheden
  Een ander aantrekkelijk voordeel van dit apparaat is dat hij multifunctioneel is. Je kunt er namelijk mee scheren, je haar trimmen en ook je haar stylen. Voor elke stijl heb je de juiste tool.

Nadelen van de Braun Cruzer 6 Face

We begrijpen dat elk apparaat zijn sterke kanten en tekortkomingen heeft. Daarom zijn we ook voor je nagegaan wat de nadelen van de Braun Cruzer 6 Face zijn:

 • Geen automatisch reinigingsstation
  Dit scheerapparaat beschikt niet over een automatisch reinigingsstation. Dit betekent dat je hem zelf onder stromend water moet reinigen. Deze handmatige reiniging kun je wellicht als minpunt ervaren. Echter, als je al eenmaal onder de douche scheert, dan is het reinigen van de shaver snel gedaan.
 • Niet opladen en scheren tegelijkertijd
  Een ander punt dat je wellicht als minder prettig kunt ervaren, is dat je met dit apparaat niet kunt scheren terwijl je bezig bent hem op te laden. Als je hem dus aan de oplader hebt gezet en je wil vervolgens scheren, dan moet je hem van de oplader halen. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn, want de snellaadfunctie zorgt ervoor dat je het scheerapparaat al na 5 minuten opladen weer kunt gebruiken.

Conclusie over deze review over de Braun Cruzer 6 Face

We hebben in deze review gekeken naar de functionaliteiten, de plus- en de minpunten van de Braun Cruzer 6 Face. Aan de hand van deze informatie, kun je zelf bepalen of het apparaat je geld waard is. Onze mening hierover is, dat hij een prima apparaat is om je gezichtsharen optimaal te onderhouden.

Met dit apparaat kun je namelijk ervoor zorgen dat je haar er verzorgd uitziet. Door het opzetstuk te gebruiken, zorg je voor een net, kort baardje. Met de draaibare trimmer werk je jouw iets langere baard bij en met het scheerblad zorgt je voor een gladde huid. Kies voor je favoriete stijl en werk deze bij met de shaver. Je kunt dit veelzijdig apparaat onder de douche gebruiken voor extra comfort en je kunt hem snel opladen voor een noodscheerbeurt. Nadat je hebt geschoren, is de shaver eenvoudig te reinigen onder stromend water. In het kort: de Braun Cruzer 6 Face is zeker een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>