De Canon PIXMA MG4250 Kopen? Bekijk De Review!

Als je zoekt naar een nieuwe printer, dan zijn er veel verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Niet elk model is ideaal voor elke gebruiker. Er zijn namelijk printers ontworpen voor thuisgebruik en andere modellen voor op kantoor. Daarnaast zijn er printers die speciaal zijn ontworpen om foto’s af te drukken. Weer andere printers focussen op de printsnelheid en minder op de kleuren. Met sommige modellen kun je ook scannen/faxen en kopiëren. Dergelijke modellen worden all-in-one printers genoemd. Wil je graag zo’n printer in huis halen? Moet de desbetreffende all-in-one printer ook automatisch dubbelzijdig kunnen afdrukken? Dan is de Canon PIXMA MG4250 wellicht de ideale printer voor jou. Dit model is namelijk een all-in-one printer waarmee je automatisch dubbelzijdig kunt afdrukken. Je bespaart dus papier. In deze review vertellen we je over de functies, de mogelijke voordelen en nadelen van de Canon PIXMA MG4250 all-in-one printer. Lees snel verder!

We leven in het digitaal tijdperk. Daarom gebruiken we allerlei digitale apparaten. Het is hierbij belangrijk om te kiezen voor apparaten die beschikken over geavanceerde technologieën. Daarom is het handig om te kiezen voor een apparaat van het merk Canon. Deze fabrikant is namelijk vanaf de oprichting een toonaangevende leverancier op het gebied van informatie technologie en Digital Imaging. Canon werd opgericht in 1937. Sinds de start zijn de producten van deze fabrikant van topkwaliteit. Canon blijft er bovendien aan werken om hoogwaardige producten op de markt te brengen. Als we verwijzen naar de producten van deze fabrikant, dan verwijzen we naar een zeer uitgebreid assortiment. Je kunt namelijk bij hen terecht voor foto- en videoapparatuur voor zowel de beginnende als professionele fotograaf. Zij verkopen daarnaast ook printers, scanners en faxapparaten. Kies voor een kwalitatief goede en gebruiksvriendelijke printer en schaf vandaag nog de Canon PIXMA MG4250 aan!

Review over de Canon PIXMA MG4250

Wil je het gemak hebben om dubbelzijdig te kunnen printen met een all-in-one printer? Dan kies je voor de Canon PIXMA MG4250 printer. Deze geeft je het gemak om draadloos dubbelzijdig te kunnen afdrukken. Hij is namelijk voorzien van Wi-Fi functionaliteit. Hierdoor is het met deze printer mogelijk om vanuit elke laptop of pc binnen jouw netwerk printopdrachten te versturen. Als je met meerdere personen in een huis woont, is een dergelijke printer sowieso handig. Jij print bijvoorbeeld de aantekeningen voor een werkpresentatie uit, je partner print vakantiefoto’s uit en jullie kind drukt een verslag voor de school af. Jullie doen dit allemaal op een eenvoudige manier zonder de kamer te verlaten. Je hoeft slechts op te staan om de uitgeprinte documenten uit de printer te halen. Op die manier is het printen van welk document dan ook een fluitje van een cent voor elk gezinslid.

We hebben het hierboven gehad over uitprinten vanuit een pc of laptop. Echter, misschien ben je iemand die zijn of haar documenten op een smartphone of tablet opslaat. Als dat het geval is, dan hoef je je ook geen zorgen te maken dat je de documenten eerst moet overbrengen naar je pc voordat je ze kunt uitprinten. Je hebt namelijk ook met je smartphone of tablet toegang tot de printer. Het enige wat je hoeft te doen is de Canon Easy PhotoPrint (Canon iEPP) applicatie downloaden voor Apple of Android. Vervolgens kun je meteen aan de slag. Het is wel belangrijk er rekening mee te houden dat je met de gratis applicatie alleen ingescande PDF-documenten kunt afdrukken. De printer ondersteunt ook Google Cloud Print en Apple AirPrint. Hierdoor kun je direct contact leggen over het Wi-Fi netwerk zonder gebruik te maken van een extra applicatie. Super gebruiksvriendelijk dus!

Canon PIXMA MG4250

Voordelen van de Canon PIXMA MG4250

Voordat je overgaat tot de koop van deze printer, vinden wij het belangrijk om je ook te vertellen over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Op die manier heb je namelijk een compleet beeld van de printer. We vertellen je eerst over de voordelen van de Canon PIXMA MG4250 printer:

 • Multifunctioneel
  Sommige printers kunnen werkelijk alleen printen. Echter, soms is het nodig om ook een document te scannen of te kopiëren. Dat begrijpt Canon. Daarom beschikt deze printer over meerdere functies. Je kunt er, ondanks het compacte formaat, mee printen, scannen én kopiëren.
 • Draadloos printopdrachten versturen
  Als er meerdere personen in een huis wonen, dan is het niet handig als je met slechts 1 pc kunt printen. Er zijn immers waarschijnlijk meerdere pc’s en laptops in huis. Daarom worden er tegenwoordig printers ontwikkeld die je de mogelijkheid geven om draadloos te printen. Deze printer is één zo’n model. Hij beschikt namelijk over Wi-Fi waardoor je draadloos printopdrachten kunt versturen.
 • Papier besparen
  Als je een grote hoeveelheid wil uitprinten, dan is het handig om dubbelzijdig te printen. Je verbruikt op die manier namelijk minder papier. Bij deze printer is het mogelijk om automatisch dubbelzijdig af te drukken waardoor je papier kunt besparen.
 • Gratis printapplicaties
  De meesten van ons maken vaak gebruik van onze smartphones en tablets. Daarnaast hebben we vaak ook een Facebook account. We kunnen het nodig vinden om vanuit deze middelen af te drukken. Dat is mogelijk bij deze printer, omdat er gratis printapplicaties zijn voor Facebook, Apple en Android.
 • Google Cloud Print
  Op je werk maak je vaak gebruik van een Gmail e-mailadres. Op dit e-mailadres krijg je natuurlijk berichten, al dan niet met bijlagen, binnen. Deze bijlagen (foto’s en PDF’s), Google Docs-documenten en Gmail-berichten kun je vanaf iedere locatie printen dankzij Google Cloud Print.

Nadelen van de Canon PIXMA MG4250

Aan het begin van deze review hebben we je verteld dat we zouden ingaan op de functies, voordelen en nadelen van deze printer. Tot nu toe zijn we ingegaan op de verschillende functies en voordelen die gepaard gaan met de printer. We moeten je dus alleen nog vertellen over de mogelijke nadelen, zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. De eigenschappen van de Canon PIXMA MG4250 die als minder prettig ervaren kunnen worden zijn:

 • Geen automatische documentinvoer
  Een handige functie, waar sommige printers over beschikken, is de automatische documentinvoer oftewel ADF. Deze functie zorgt ervoor dat je slechts je documenten in de ADF hoeft te zetten en vervolgens zorgt de printer ervoor dat alle pagina’s worden gekopieerd of gescand. Hierdoor kun je tijd besparen, omdat je geen toezicht hoeft te houden op de printer. Deze printer beschikt echter niet over een automatische documentinvoer. Je moet dus handmatig, 1 voor 1, de verschillende pagina’s kopiëren of scannen.
 • Geen geïntegreerde papierlade
  Als je gewend bent te werken met een printer die beschikt over een geïntegreerde papierlade, dan moet je even wennen aan een model dat niet over een dergelijke papierlade beschikt. De modellen zonder geïntegreerde papierlade nemen namelijk vaak meer ruimte in beslag. Als je dus weinig ruimte hebt op je bureau, dan kun je het minder prettig vinden dat deze printer geen geïntegreerde papierlade heeft. Echter, het compact formaat compenseert hiervoor.
 • Geen USB-kabel
  Om deze printer te koppelen aan je pc, heb je een USB-kabel nodig. Deze kabel wordt echter niet meegeleverd. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, omdat de meesten van ons wel al één of meer USB-kabels thuis hebben. Als je echter een aparte USB-kabel voor de printer wil hebben, dan kun je het feit dat je deze apart moet kopen wellicht als minder prettig ervaren.

Conclusie van deze recensie over de Canon PIXMA MG4250

We hebben je in deze review laten zien dat de Canon PIXMA MG4250 een all-in-one printer is met handige mogelijkheden. Je kunt er namelijk mee scannen, kopiëren en ook printen. Het is bovendien mogelijk om dubbelzijdig af te drukken waardoor je papier bespaart. Woon je met meerdere personen in huis? Dan is het handig dat je via Wi-Fi draadloos printopdrachten kunt versturen naar deze printer. Zo kan iedereen in huis op een eenvoudige manier printen. Er zijn zelfs gratis printapplicaties beschikbaar voor Android, Apple en Facebook. Het apparaat ondersteunt bovendien Apple AirPrint en Google Cloud. Houd er wel rekening mee dat de printer niet beschikt over een automatische documentinvoer, de papierlade niet is geïntegreerd en dat er geen USB-kabel wordt meegeleverd. We raden je echter toch aan om de Canon PIXMA MG4250 aan te schaffen voor topprintresultaten en gebruiksgemak!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>