De Cloer 261 Kopen? Lees Dan Nu Deze Review!

Wil je thuis zelf de lekkerste kniepertjes bereiden? Dan is het sowieso handig als je een kniepertjesijzer oftewel wafelijzer in huis te hebben. Met een dergelijk apparaat in huis hoef je geen wafels meer in de winkel te kopen. Je weet tevens precies welke ingrediënten je hebt gebruikt. Het voelt daarnaast goed aan om te weten dat je eigen inzet wordt beloond. Welk ijzer past echter het beste bij jou? Als je graag een handig en stijlvol model wil hebben, dan kun je kiezen voor het Cloer 261 wafelijzer. Dit handig apparaat met een stijlvol uiterlijk helpt je om de lekkerste kniepertjes gewoon in eigen huis te bereiden. Met kniepertjes of nieuwjaarsrolletjes gemaakt in dit wafelijzer, worden vele goede herinneringen opgeroepen.

Kiezen voor een Cloer apparaat, betekent kiezen voor een klein, handig en hoogwaardig apparaat. Dit Duits merk specialiseert zich sinds de jaren ’30 in het vervaardigen van kleine elektrische apparaten. Het blijft bij hen een doel om de lekkerste oubliehoorns, kniepertjes en wafels te maken. Men zet zich bij deze fabrikant al meer dan een eeuw in om de echte fijnproevers tegemoet te komen. Behalve voor superieure wafelijzers zoals de Cloer 261 biedt deze fabrikant daarom ook de beste grill- en bakplaten, broodroosters, waterkokers en magnetrons aan. Alle producten die door Cloer worden vervaardigd zijn voorzien van een modern en tijdloos design. Ze gaan dus lang mee en passen in vrijwel elk keukeninterieur. Door te kiezen voor de Cloer 261 of andere producten van dit merk, ben je verzekerd van functionele apparaten, die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Review over de Cloer 261

Als een klein en functioneel wafelijzer ideaal is voor jou, dan raden wij de Cloer 261 aan. Dit model is namelijk zeer klein, maar je kunt er lekkere wafels en soortgelijke snacks in klaarmaken. Nadat je het ijzer uit de doos hebt gehaald, kun je hem meteen gebruiken. Dit apparaatje beschikt namelijk over een knopje dat je gebruikt om de hitte trapsgewijs te regelen. Je bepaalt dus zelf hoe warm en bruin je kniepertjes zijn. Ga je stroopwafels voor jezelf en je gezin klaarmaken, dan kun je misschien de tweede stand gebruiken. Als je kniepertjes net wat lekkerder vindt wanneer ze een beetje bruiner zijn, dan kun je wellicht de derde stand van het wafelijzer gebruiken. Het wafelijzer meldt je zelfs wanneer hij warm genoeg is zodat je kunt starten met bakken. Deze melding vindt plaats door middel van een rood lampje.

We hebben nu gesproken over het bereiden van lekkere stroopwafels en kniepertjes. Echter, met de Cloer 261 kun je ook verrukkelijke oubliehoorns maken voor ijsjes. Wie houdt er niet van een heerlijk ijsje in een oubliehoorn? Natuurlijk moet je wel de recepten nagaan. Oubliehoorns worden namelijk niet op dezelfde wijze bereid als kniepertjes. Als we toch even wat meer over de kniepertjes mogen vertellen, dan is het handig om te vermelden dat deze dun en knapperig zijn wanneer ze uit het ijzer komen. Zo hoort het nou eenmaal! Heb je per ongeluk teveel vet gebruikt? Dit is helemaal geen probleem! Het ijzer is namelijk zodanig ontworpen dat hij overtollig vet opvangt. Hij maakt hiervoor gebruik van een ril. Doordat het vet wordt opgevangen, kun je het wafelijzer eenvoudig reinigen. Het kniepertjesijzer heeft een bakoppervlak van 15 cm en weegt slechts 1,4 kg.

Cloer 261

Voordelen van de Cloer 261

We hebben je verteld over de lekkernijen die je kunt bereiden met de Cloer 261. Daarnaast weet je dat dit wafelijzer verschillende standen heeft. 6 om precies te zijn. We vinden het echter ook belangrijk om je te informeren over de voor- en nadelen van dit wafelijzer. Aan de hand van deze positieve en negatieve eigenschappen, kun je bepalen of dit kiepertjesijzer goed bij je past. We vertellen je eerst over de voordelen:

 • Temperatuur traploos instellen
  Als je kijkt naar bepaalde keukenapparaten, dan zie je dat ze slechts beschikken over een aan- en uitfunctie. Alle gerechten worden dan op slechts 1 stand bereid. Denk bijvoorbeeld aan een broodrooster. Sommige modellen beschikken slechts over 1 stand, waardoor je brood altijd dezelfde knapperigheid heeft en altijd even bruin is. Als mens houden we van variatie. Dat begreep Cloer bij het ontwerpen van dit wafelijzer. Daarom is het wafelijzer voorzien van een traploze temperatuurinstelling.
 • Verschillende lekkernijen maken
  Door gebruik te maken van de temperatuurinstelling van dit kniepertjesijzer en door verschillende recepten te gebruiken, kun je er diverse lekkernijen mee maken. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke stroopwafels of smakelijke kniepertjes. Je kunt er zelfs oubliehoorns mee maken. Lust je ook een lekker ijsje uit een zelfgemaakte oubliehoorn?
 • Eenvoudig schoon te maken
  Wanneer je gebruik maakt van dit wafelijzer, dan zie je meteen dat hij je werk uit handen neemt. Behalve dat hij diverse lekkernijen kan klaarmaken, is hij namelijk ook gemakkelijk schoon te maken. Dit komt doordat hij overtollig vet door de ril opvangt. Het is dus een makkie om het ijzer te reinigen na gebruik.
 • Snel warm
  Dit ijzer wordt snel warm, waardoor je ’s morgens niet veel tijd kwijt bent aan het maken van je stroopwafels. Tegelijkertijd beschikt het ijzer over een rood lampje, dat je aangeeft wanneer hij klaar is voor gebruik.

Nadelen van de Cloer 261

Als je hebt gelezen over de unieke eigenschappen, het gebruiksgemak en de voordelen van de Cloer 261, dan ben je waarschijnlijk zeer enthousiast om hem aan te schaffen. Voordat je overgaat tot de koop van dit apparaatje, vinden we het echter toch belangrijk om je ook over de nadelen te informeren. Net zoals elk ander apparaat heeft dit model ook zijn kleine tekortkomingen of eigenschappen die je als minder prettig kunt ervaren. De nadelen van dit wafelijzer zijn:

 • Witte buitenkant
  Hoewel de witte buitenkant van dit wafelijzer hem een mooie uitstraling geeft, kan deze op den duur bruinig worden aan de randen.
 • Geen timer
  Op dit apparaat kun je niet precies bijhouden hoe lang het nog duurt voordat je wafels klaar zijn. Hij is namelijk niet voorzien van een timer. Je moet dus rustig wachten totdat de lekkernijen klaar zijn.

Conclusie van de review over de Cloer 261

We hebben gezien dat de Cloer 261 een handig, compact apparaat is met leuke eigenschappen. Je kunt er namelijk verschillende soort lekkernijen in klaarmaken. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de temperatuur traploos in te stellen. Dit ijzer wordt bovendien snel warm, meldt je wanneer hij klaar is voor gebruik en is eenvoudig schoon te maken. Wanneer je hem in huis hebt, kun je dus dagelijks genieten van stroopwafels, kniepertjes en zelfs oubliehoorns. Laat het feit dat hij geen timer heeft en dat de witte kleur wat kan vervagen je niet tegenhouden. Het Cloer 261 wafelijzer is namelijk zeker een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>