De Seagate Wireless Plus Kopen? Bekijk Snel De Review!

Tegenwoordig gebruiken de meesten van ons een pc of een laptop. We slaan onder andere documenten, foto’s en video’s op. Na verloop van tijd raakt je pc of laptop vol. Het gevolg hiervan is dat het systeem trager begint te werken. Om dit probleem op te lossen, kun je data verwijderen van de interne harde schijf van je computer. Verwijderen kan op 2 manieren: wissen of overbrengen naar een andere harde schijf. In de meeste gevallen willen we onze data niet kwijtraken. Daarom is het handig om deze data over te brengen naar een externe harde schijf. Bij het uitkiezen van een externe harde schijf is het belangrijk om na te gaan of je een HDD of SSD wil hebben. Vervolgens ga je na welke schijfgrootte bij je past. Als je voornamelijk foto’s en tekstdocumenten wil opslaan, dan kies je voor de Seagate Wireless Plus 1 TB externe harde schijf.

Als je een bepaald product wil kopen, dan is het belangrijk om eerst na te gaan wat de specificaties van het desbetreffend product zijn. Daarnaast kijk je naar de mogelijkheden die hij met zich meebrengt. Het is echter ook handig om na te gaan hoe het merk over het algemeen presteert. Als de fabrikant namelijk alleen producten van een goede kwaliteit vervaardigt, dan weet je al voor de aanschaf van jouw product dat je kiest voor een product van goede kwaliteit. Daarom vertellen we je meer over Seagate. Vrijwel iedereen die al eens op zoek is gegaan naar een opslagoplossing heeft reeds van dit merk gehoord. Deze fabrikant is namelijk wereldwijde marktleider op het gebied van digitale opslagoplossingen. Zij produceren bovendien unieke producten die gebruikers helpen om hun kritische data en herinneringen te delen en veilig te bewaren. Kies dus voor topkwaliteit en schaf de Seagate Wireless Plus HDD aan!

Review over de Seagate Wireless Plus

De Seagate Wireless Plus externe harde schijf in verkrijgbaar in verschillende varianten. Het verschil ligt bij deze producten in de opslaggrootte. In deze review vertellen we je over de 1 TB  variant. De harde schijf is een extern model, dus je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele installatie van de schijf. Je sluit hem namelijk slechts aan op je laptop of pc en kunt vervolgens aan de slag gaan met het overbrengen van je data. Hierbij doet het er niet toe of je een back-up maakt van je data of dat je deze gewoon op een andere plek wil opslaan. In beide gevallen komt de harde schijf namelijk goed van pas. Als we bovendien kijken naar deze externe harde schijf, dan zien we dat hij beschikt over wifi direct. Dit betekent dat je de schijf kunt gebruiken als draadloze opslagruimte voor je mediabibliotheek.

Het kan dat je een keer je data op de Seagate Wireless Plus 1 TB externe harde schijf wil benaderen. Je kunt deze data gemakkelijk benaderen, omdat dit apparaat is voorzien van de handige Seagate Media App voor Android, iPhone en iPad. Via deze systemen kun je dan ook gemakkelijk je foto’s, films en andere bestanden via wifi benaderen. Bij sommige externe harde schijven heb je een stroombron nodig wanneer je toegang wil hebben tot je opgeslagen bestanden. Echter, je bent niet altijd in de buurt van een dergelijke stroombron. Dit kan vervelend werken. Daarom heeft de fabrikant van deze harde schijf ervoor gezorgd dat het apparaat beschikt over een interne accu. Met deze interne accu in combinatie met de wifi hotspot kun je de externe harde schijf met een opslagcapaciteit van 1 TB overal gebruiken. Je hoeft slechts je tablet of smartphone bij de hand te hebben.

Seagate Wireless Plus

Voordelen van de Seagate Wireless Plus

Als je van plan bent een bepaald product te kopen, dan is het handig om er eerst meer over te weten te komen. Daarom lees je reviews over het desbetreffend product. Nu ken je de specificaties van deze HDD al. Het is echter ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de voordelen en nadelen. Zo kun je een goed geïnformeerde keus maken. De voordelen die de Seagate Wireless Plus 1 TB externe harde schijf met zich meebrengt zijn:

 • Overal bruikbaar
  Het kan voorkomen dat je een keer in de trein zit, bezig bent met je smartphone en je werkgever heeft een bepaald bestand, dat je op de externe harde schijf hebt opgeslagen, nodig. Dan hoef je niet te vrezen, want je kunt het bestand meteen voor hem/haar sturen. Deze HDD beschikt namelijk over wifi direct, waardoor je de schijf overal kunt gebruiken.
 • Bestanden bekijken
  Soms kan het voorkomen dat je plotseling aan iets denkt terwijl je onderweg bent. Hierbij is naslagwerk soms belangrijk. Als je het desbetreffend bestand, dat als naslagwerk dient, hebt opgeslagen op de harde schijf, dan kun je het bestand gemakkelijk bekijken. Hiervoor maak je slechts gebruik van de Seagate app.
 • Videobestanden streamen
  Tegenwoordig is het niet meer nodig om videobestanden op een memory stick op te slaan om deze via je TV te bekijken. Als je namelijk een Apple TV hebt, dan kun je via AirPlay videobestanden van je externe HDD streamen naar deze TV. Super gemakkelijk dus!
 • Opslagruimte
  Bij de aankoop van een externe HDD kijk je sowieso naar de opslagcapaciteit. Aangezien deze schijf een opslagruimte heeft van 1 TB, kun je er 4K films, HD films en hoge resolutie foto’s op opslaan. Het is zelfs mogelijk om een back-up te maken van je pc en deze op de schijf op te slaan.

Nadelen van de Seagate Wireless Plus

Het maakt niet zoveel uit welk product of apparaat je koopt. Je dient namelijk altijd rekening te houden met zowel voordelen als nadelen. Dit geldt ook voor deze externe harde schijf. Hoewel hij beschikt over vele aantrekkelijke eigenschappen, is het belangrijk om ook rekening te houden met eigenschappen die je als minder prettig kunt ervaren. De nadelen van de Seagate Wireless Plus 1 TB externe harde schijf zijn:

 • Niet alle bestanden kunnen gestreamd worden
  Zoals je hebt gezien bij de voordelen, is het mogelijk om videobestanden rechtstreeks van de externe harde schijf te streamen naar je Apple TV. Echter, niet alle bestanden kunnen gestreamd worden. Als we kijken naar de bestanden die je wel kunt streamen, dan zien we dat het hierbij slechts gaat om H.264, AIFF, WAV, MP3, MPEG-4 en AAC bestanden. Dit kun je als minder prettig ervaren als jij andere type videobestanden wil streamen.
 • Minder snel
  Over het algemeen is het bekend dat een HDD minder snel werkt dan een SSD. Als je dus bewust kiest voor een HDD, dan weet je van tevoren dat hij minder snel zal werken dan een soortgelijke SSD. Echter, in het geval van deze externe harde schijf zien we dat hij een 5400 rpm model is. Dit betekent wel dat hij minder energie verbruikt, een stillere werking heeft en minder warm wordt, maar hij is hierdoor ook langzamer dan bijvoorbeeld een 7200 rpm variant.
 • Prijs
  Hoewel de meesten van ons voornamelijk focussen op de mogelijkheden die een apparaat met zich meebrengt, is het ook belangrijk om rekening te houden met de prijs van het desbetreffend apparaat. In het geval van deze HDD zien we dat hij iets meer kost dan soortgelijke varianten. Dit kun je als minder prettig ervaren als je een klein budget hebt.

Conclusie van deze recensie over de Seagate Wireless Plus

In deze recensie hebben we je verteld over de eigenschappen van de Seagate Wireless Plus 1 TB externe harde schijf. We hebben je daarnaast verteld over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Je kunt dus zelf concluderen of deze variant de ideale externe harde schijf voor jou is. Wij vinden dat hij een aanrader is voor personen die graag kleine bestanden willen opslaan. De schijf heeft namelijk een opslagcapaciteit van 1 TB. Hij is tevens ideaal voor onderweg, omdat hij overal bruikbaar is en je de bestanden ook onderweg kunt bekijken via de Seagate app. Dit apparaat is tevens voorzien van wifi direct, wat hem nog handiger maakt. Houd er wel rekening mee dat je niet alle bestanden kunt streamen naar je Apple TV en dat hij minder snel is dan bijvoorbeeld een SSD. Schaf hem snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>