Delonghi EC680 Kopen? Bekijk onze Review!

Ben je op zoek naar een stijlvolle en duurzame koffiemachine waarmee je professioneel bereide koffie kunt maken? Kies dan voor de Delonghi EC680. Dit apparaat laat je zien dat je geen groot apparaat nodig hebt om koffie van topkwaliteit te maken. De koffiemachine is slechts 15 cm breed, maar je kunt er de lekkerste espressovarianten mee maken. Het stoompijpje zorgt er bovendien voor dat je ook koffiespecialiteiten met melk kunt maken zoals een latte macchiato of cappuccino.

De’Longhi werd in 1902 opgericht en specialiseerde zich toen in industriële onderdelen. Dit bedrijf is vervolgens uitgegroeid tot een welbekend merk. Je kunt voor vrijwel elke huishoudelijke taak een product van dit merk gebruiken. De De’Longhi artikelen beschikken over stijlvolle designs en top functionaliteiten. Met een De’Longhi product in huis, wordt het dagelijks leven aangenamer. Kies daarom voor een koffiemachine van dit merk.

Review over de Delonghi EC680

Maak de lekkerste espresso’s net als een echte barista met de Delonghi EC680. Dit apparaat heeft een prachtig ontwerp en past dankzij het compacte formaat gemakkelijk op je keukenblad. De koffiemachine beschikt over een handmatig cappuccinosysteem met een revolutionair stoompijpje. Dit pijpje zorgt ervoor dat het apparaat een romige, rijke melkschuimlaag produceert. Je maakt er dus gemakkelijk de perfecte cappuccino mee. Het stoompijpje combineert namelijk lucht, melk en stoom om perfect schuim te creëren. Het apparaat is tevens geschikt voor ESE servings en gemalen espressokoffie.

De EC680 beschikt over een thermoblock dat de prestaties, gebruiksvriendelijkheid en koffiekwaliteit verhoogt. Je espresso krijgt bovendien de perfecte temperatuur. Deze stel je namelijk zelf in. Een ander aspect van dit apparaat dat je helemaal in handen hebt, is de hoeveelheid koffie die gemalen wordt. Doordat je de hoeveelheid koffie in dit apparaat zelf kunt programmeren, kun je al binnen 35 seconden genieten van een lekker kopje koffie.

De halfautomatische espressomachine heeft een pompdruk van 15 bar en een waterreservoir van 1 liter. Je kunt er bovendien 1 of 2 kopjes per keer mee zetten. Je gemaakte koffie behoudt zijn perfecte temperatuur dankzij de warmhoudplaat. Een andere unieke eigenschap van dit apparaat is dat je door middel van een controlelampje op de hoogte wordt gesteld wanneer je de koffiemachine moet ontkalken.

Delonghi EC680

Voordelen van de Delonghi EC680

Ben je ook benieuwd naar de voor- en nadelen van de Delonghi EC680? We noemen eerst de pluspunten op:

 • Klein maar fijn
  Dit apparaat heeft een compact formaat, maar je kunt er professionele koffie mee bereiden. De koffiemachine is namelijk ook geschikt voor het maken van koffie met ESE pads.
 • Melkspecialiteiten
  Dankzij het stoompijpje en het handmatig cappuccinosysteem kun je er heerlijke koffiespecialiteiten met melk mee maken. Perfect voor onder andere de cappuccinoliefhebber dus!
 • Warmhoudplaat
  Het koffiezetapparaat beschikt over een speciale warmhoudplaat die ervoor zorgt dat de koffie, nadat het is gemaakt, zo lang mogelijk de perfecte temperatuur behoudt.

Nadelen van de Delonghi EC680

Aangezien het een feit is dat elk apparaat sterke en zwakke punten heeft, zijn wij behalve de voordelen ook de nadelen voor je nagegaan. De minpuntjes die we bij de Delonghi EC680 zijn tegengekomen zijn:

 • Melk opschuimen
  Het opschuimen van de melk met het apart pijpje kan een uitdaging vormen. Echter, na enige oefening, kun je er net als een echte barista goed mee omgaan. Wanneer je hem goed onder de knie hebt, kun je jouw kunsten als barista aan al je vrienden en familieleden laten zien.
 • Grootte waterreservoir
  Het waterreservoir van deze koffiemachine heeft een inhoud van 1 liter. Dit betekent dat je hem bij veelvoudig gebruik regelmatig moet bijvullen. Maak je slechts één of twee kopjes per keer? Dan is de grootte helemaal geen probleem.

Conclusie van deze review over de Delonghi EC680 koffiemachine

Nadat je hebt gekeken naar de functionaliteiten, voor- en nadelen van een apparaat, dan kun je een goed geïnformeerde keus maken. Wij hebben gezien dat de Delonghi EC680 een koffiezetapparaat is met een mooi ontwerp. Je kunt er bovendien professionele koffie mee maken. Ook melkspecialiteiten zijn voor dit apparaat geen probleem. Het kost je enige oefening om de werking van het stoompijpje goed onder de knie te krijgen, maar de smaak van de koffiespecialiteiten met melk is de oefening meer dan waard. Als je dagelijks één tot twee kopjes koffie per keer zet, vinden wij deze koffiemachine zeker een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>