Desigual

Desigual is een kledingmerk dat opgericht is in 1984. De oprichter van dit merk is de Zwitserse man Thomas Meyer. Deze naam is eveneens de naam van een filiaal. Het hoofdkantoor van Desigual ligt in Barcelona, Catalonië, Spanje.

Desigual is een Spaans woord en betekend ongelijkmatig. De kledinglijn is te herkennen aan zijn trendy patchwork- ontwerpen, intense prints, graffiti achtige kunst en asymmetrische ontwerpen. Desigual verkoopt mannen- en vrouwenkleding, kinderkleding, accessoires en dames schoenen.

Desigual werd van 2002 tot eind 2013 beheerd door Manel Adell. In 2013 werd Manel Jadraque de nieuwe CEO. Met een omzet van 250 miljoen euro per jaar is het een groeiend bedrijf. De filosofie van het bedrijf is als volgt: positiviteit, tolerantie, inzet en plezier.

Ieder seizoen ontwerpt het Desigual designteam, dat bestaat uit 25 ontwerpers, een nieuwe verzameling van meer dan 1000 artikelen, waaronder kleding en accessoires, opgebouwd rond een gekozen concept. Voorbeelden van concepten zijn het echte leven (Real Life), magische verhalen (Magic Stories), luxe gevoelens (Luxe Feelings), ik en jij (Me & You), beter en beter (Better & Better), wauw (Wow),  het leven is cool (Life is Cool). Alles valt samen en wordt met de hand gemaakt.

In 2011 ging het bedrijf Desigual een samenwerking aan met de Franse ontwerper Christian Lacroix. In juni 2011 gingen zij een wereldwijd partnerschap met Cirque du Soleil aan. Ze ontwierpen een collectie van 60 artikelen, dat bestond uit kledingstukken en accessoires. De lijn kreeg de naam: Desigual, geïnspireerd door Cirque du Soleil. De kleding wordt verkocht bij Desigual vestigingen en Cirque du Soleil showboetieks.

Desigual heeft vestigingen over de hele wereld. Van Andorra, tot Australië. Van België tot Brazilië en Canada. China, Denemarken, Egypte, Frankrijk, Georgia, Honk Kong, IJsland, Japan, Zuid-Korea, Libanon, Maleisië, Nederland, Peru, Quatar, Rusland, Servië, Thailand, Oekraïne, de Verenigde Arabische Emiraten, Het verenigd Koninkrijk, Uruguay en Venezuele ontbreken hierin niet. Overal ter wereld is de kleding van desigual te vinden.

Desigual
Beoordeel dit artikel
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en oprichter van Recensiekoning.nl. Met ruim 16 jaar ervaring als retail expert staat het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail op mijn lijf geschreven.

>