Dolce Gusto Genio 2 Kopen? Lees onze Review!

Ben je op zoek naar een compacte, duurzame koffiemachine waarmee je lekkere koffie kunt maken? Kies dan voor de Dolce Gusto Genio 2. Dit apparaat beschikt over een handige joystick waarmee je gemakkelijk de automatische waterdosering kunt instellen. Hiermee creëer je de lekkerste koffievariëteit. Het apparaat werkt eenvoudig: je kiest voor een koffievariatie, plaatst de capsule in het apparaat en de Genio 2 doet de rest. Je kunt de instellingen van de geprogrammeerde smaken ook veranderen om de standaardsmaak aan te passen. Je geniet dus elke keer weer van je favoriete koffievariaties naar eigen smaak.

Start je dag optimaal met een kopje koffie dat je hebt gemaakt met een apparaat van Krups Nescafé. De koffiezetapparaten van deze fabrikant zijn ontworpen zodat je elke ochtend op de juiste manier kunt beginnen: met een lekker kopje espresso. Uiteraard begrijpt de fabrikant dat iedereen een eigen smaak heeft en daarom worden de apparaten voorzien van verschillende functies waarmee je de smaak van de koffie kunt aanpassen. Kies daarom voor een van de Dolce Gusto koffiemachines van Krups Nescafé.

Review over de Dolce Gusto Genio 2

Met de Dolce Gusto Genio 2 kun je thuis gemakkelijk de lekkerste lungo, espresso, cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk, chai tea of ice cappuccino maken. De warme en koude variaties zijn in een handomdraai gemaakt en de koffie is van horecakwaliteit. De stijlvolle automatische capsule koffiemachine is eenvoudig te gebruiken. Je zet een Nescafé Dolce Gusto capsule in het apparaat, stelt het een en ander in en je hebt het perfecte drankje gemaakt.

De koffiemachine beschikt over een hogedruksysteem van maximaal 15 bar zodat je kopje koffie wordt voorzien van een heerlijke crèmelaag. Bovendien is de versheid van je koffie gegarandeerd, want de capsules zijn hermetisch afgesloten. Je hoeft daarnaast niet steeds dezelfde koffievariant te drinken, want je hebt keuze uit meer dan 30 koffievariaties. Denk bijvoorbeeld aan intense espresso’s, romige cappuccino’s of theesoorten. Allemaal worden vervaardigd door Nescafé Dolce Gusto.

Een belangrijke functie die is toegevoegd aan de koffiemachine is de eco-modus. Dit zorgt ervoor dat het koffiezetapparaat zichzelf uitschakelt wanneer hij 5 minuten inactief is. Dankzij deze instelling heeft het apparaat een A-classificering gekregen op het gebied van energieconsumptie.

Dolce Gusto Genio 2

Voordelen van de Dolce Gusto Genio 2

Wanneer je erover nadenkt om een product te kopen, is het belangrijk om de voordelen tegen de nadelen af te wegen. Daarom zetten wij zowel de voor- als nadelen van dit apparaat voor je op een rij. We starten eerst met de voordelen van de Dolce Gusto Genio 2:

 • Keuze uit een groot aantal verschillende dranken
  Doordat dit apparaat zowel koude als warme dranken kan maken, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Nescafé Dolce Gusto maakt namelijk een groot aantal capsules met allemaal een andere smaak. Met dit apparaat kun je ze allemaal uitproberen om uiteindelijk je favoriete variant(en) uit te kiezen!
 • Sterkte koffie bepalen
  Doordat je zelf de waterhoeveelheid kunt instellen op de koffiemachine, kun je ook zelf de sterkte van de koffie bepalen. Minder water zorgt voor sterkere koffie en meer water zorgt voor een mildere smaak.
 • Automatische waterstop
  De wateruitgifte van dit apparaat stopt automatisch wanneer het apparaat zijn werk heeft gedaan. Hierdoor hoef je niet steeds bij het apparaat te blijven staan wanneer je hem de opdracht hebt gegeven om een heerlijk kopje koffie voor je te maken. Je kunt gewoon andere dingen doen en wanneer je klaar bent, staat je kopje koffie klaar.

Nadelen van de Dolce Gusto Genio 2

Elk apparaat heeft zijn tekortkomingen. Daarom zijn we ook voor je nagegaan wat de minpunten van de Dolce Gusto Genio 2 zijn:

 • Klein waterreservoir
  Doordat het apparaat vrij compact is, is er gecompenseerd bij het waterreservoir. Als je dus veelvoudig gebruik maakt van het apparaat, dan moet je het reservoir regelmatig bijvullen.
 • Kleur snoer
  De koffiemachine beschikt over een rood snoer. De gedachtegang hierachter was dat als je hem samen met andere apparaten gebruikt, je precies weet welk snoer bij het koffiezetapparaat thuishoort. Echter, als je een strak interieur hebt met alleen zwarte, witte en grijze tinten, dan kan het rode snoer als tegenvaller worden gezien.

Conclusie van de review over de Dolce Gusto Genio 2

Met de Dolce Gusto Genio 2 kun je veel verschillende koffievarianten maken. Het apparaat is daarnaast compact en past gemakkelijk op je keukenblad. Je kunt ook zelf de sterkte van de koffie bepalen en hoeft dankzij de automatische waterstop niet bij het apparaat te blijven staan terwijl je koffie wordt bereid. Houd er rekening mee dat het apparaat een rood snoer heeft en dat je bij veelvoudig gebruik het waterreservoir vaak moet bijvullen en schaf dit super apparaat vandaag nog aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>