Een Synology DS1515 Kopen? Bekijk De Review!

Aangezien de meeste apparaten tegenwoordig digitaal zijn, is het belangrijk om altijd te beschikken over genoeg (back-up) geheugen. We beseffen namelijk vaak niet hoeveel data we precies gebruiken. Het doet er hierbij niet toe of het gaat om video’s die je zelf hebt opgenomen, selfies die je hebt gemaakt of gewoon multimedia en programma’s die we downloaden. Vanwege deze grote hoeveelheid data kan het dat je op zoek gaat naar een opslagmogelijkheid. Wil je bij de aanschaf van meer geheugen meteen een apparaat hebben waar je tegelijkertijd ook media zoals series, muziek en films mee kunt afspelen op je telefoon, tv of console? Dan heb je een NAS nodig. Een dergelijk systeem is super handig. Welke NAS past echter bij jouw behoeften? Als je een model wil hebben met een krachtige processor en ondersteuning voor SSD-cache voor prestatieverbetering dan raden wij de Synology DS1515 aan. Lees er hier meer over!

Wanneer je van plan bent een bepaald apparaat of systeem te kopen, dan ga je na welke mogelijkheden hij met zich meebrengt. Vaak kijk je ook naar eventuele voordelen en nadelen. Het is echter ook een goed idee om meer te weten te komen over de fabrikant die hem heeft gemaakt. Aan de hand van de aanpak van de fabrikant kun je namelijk ook afleiden of je kiest voor een betrouwbaar apparaat van topkwaliteit. In het geval van de Synology DS1515 weet je dat je kiest voor topkwaliteit, omdat hij is vervaardigd door Synology. Dit bedrijf, dat in 2000 is opgericht, ontwikkeld vol passie NAS servers. Het doel van het bedrijf is om de gebruiker te voorzien van NAS servers met hoge prestaties, die tevens veelzijdig, betrouwbaar en milieuvriendelijk zijn. Hun oplossingen zijn bovendien kosteneffectief. Kies dus voor topkwaliteit tegen een aantrekkelijk prijs en schaf de Synology DS1515 aan!

Review over de Synology DS1515

Als je op zoek bent naar een zeer krachtige NAS, dan raden wij de Synology DS1515 aan. We noemen deze NAS niet zomaar krachtig. Hij verdient deze noemer, omdat hij beschikt over een quadcore-processor. Voordat je hem zelfs hebt gebruikt, weet je dus dat hij krachtig is. Deze kracht is merkbaar wanneer je ermee aan de slag gaat. Je kunt namelijk meerdere taken tegelijk uitvoeren wanneer je met deze NAS werkt. Dit is sowieso prettig, omdat velen van ons tegenwoordig multi-tasken om meer werk in minder tijd af te krijgen. Als we kijken naar de andere eigenschappen van de NAS, dan zien we dat hij beschikt over 4 Gigabit LAN-poorten met failover en Link Aggregation. Er is zelfs gezorgd voor High Availability en het apparaat beschikt over ondersteuning voor lees/schrijfcache van SSD’s. In het kort komt het er dus op neer dat dit apparaat zeer betrouwbaar is.

Bij het gebruiken van een NAS is installatie belangrijk. Daarom is het handig om te kiezen voor een model dat gemakkelijk geïnstalleerd kan worden. Dit is zeker het geval wanneer je kiest voor de Synology DS1515. Hij is namelijk eenvoudig te installeren en biedt ondersteuning voor hot-swappable harde schijven. Hierdoor kun je hem zelfs eenvoudig onderhouden. Een continue werking is tevens gegarandeerd als een harde schijf aan vervanging toe is. Bij krachtige systemen is het natuurlijk ook belangrijk om er rekening mee te houden dat ze niet te heet moeten worden. In het geval van deze NAS hoef je je hier geen zorgen over te maken. Hij beschikt namelijk over passieve koeling, waardoor hij niet afhankelijk is van een speciale koelventilator. De koeling is sowieso cruciaal bij een storing. Als het systeem bovendien een ventilatorstoring detecteert, dan zorgt zijn ingebouwde redundantiemechanisme voor een continue werking totdat de ventilator wordt vervangen.

Synology DS1515

Voordelen van de Synology DS1515

Wanneer je onderzoek doet naar de eigenschappen van een bepaald apparaat, dan kom je vaak alleen de unieke eigenschappen tegen. Soms worden ook de voordelen vermeld. Echter, als je een compleet beeld wil hebben van het apparaat, dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van zowel de voordelen als de nadelen. Door deze eigenschappen tegen elkaar af te wegen, kun je namelijk zelf concluderen of het apparaat je geld waard is. Bij deze NAS hoef je niet zelf op zoek te gaan naar de voordelen en de nadelen. Wij hebben het onderzoek namelijk voor je gedaan. De voordelen van de Synology DS1515 zijn:

 • Snel en veilig versleutelde bestanden overzetten
  Aangezien vrijwel iedereen tegenwoordig gebruik maakt van digitale oplossingen, wordt het steeds belangrijker voor ons om onze bestanden te beveiligen. Echter, de beveiligde bestanden vormen soms een obstakel als je data wil overzetten. Als je werkt met deze NAS, dan hoef je je hier helemaal geen zorgen over te maken. Je kunt namelijk met AES-NL Hardware Encryption snel en eenvoudig versleutelde bestanden overzetten.
 • Prestatieverbetering is mogelijk
  Wanneer je eenmaal gebruik maakt van je NAS, dan maak je vaak gebruik van (bijna) alle opties die hij je biedt. Dit zal ook het geval zijn wanneer je dit apparaat gebruikt. Daarom wordt prestatieverbetering op den duur ook onmisbaar. Zelfs daar heeft de fabrikant aan gedacht toen deze NAS werd ontworpen. Daarom ondersteunt hij SSD-cache voor prestatieverbetering van de NAS.
 • Meerdere taken tegelijkertijd aan
  Hoewel we je al hebben verteld over de kracht van deze NAS, is het toch belangrijk om de kracht ook te noemen bij de voordelen. Doordat de NAS namelijk is voorzien van een quad core-processor kan hij met gemak meerdere taken aan. Dit is zeer belangrijk als je wil multi-tasken en taken sneller af wil krijgen.

Nadelen van de Synology DS1515

Tot nu toe hebben we je in deze recensie verteld over de unieke eigenschappen van deze NAS. We hebben je ook verteld over de voordelen die hij met zich meebrengt. Dit zijn immers de eigenschappen die gebruikers toejuichen. Het is echter ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de eventuele nadelen. Je wil namelijk niet komen te staan voor ongewenste verrassingen. Om je werk uit handen te nemen zijn we ook voor je op zoek gegaan naar de nadelen die deze NAS met zich meebrengt. De nadelen van de Synology DS1515 zijn:

 • Zonder harde schijven
  Tegenwoordig is het geen moeilijke opgave om harde schijven te kopen voor een NAS. Er zijn namelijk eenvoudige manieren om deze te vinden. Echter, een interne harde schijf is sowieso een onmisbaar onderdeel van de NAS als hij standaard zonder harde schijven wordt geleverd. Hoewel deze NAS beschikt over 2 GB RAM-geheugen, moet je de harde schijven toch apart aanschaffen. Deze extra uitgave kun je als minder prettig ervaren.
 • Het werkgeheugen kan niet uitgebreid worden
  Vaak gebruiken we applicaties om de mogelijkheden van onze digitale apparaten uit te breiden. Dit is vaak ook het geval bij een NAS. Het is daarom belangrijk om er rekening mee te houden dat als je deze NAS gebruikt, je zijn 2 GB aan werkgeheugen niet kunt uitbreiden. Je kunt er wel harde schijven voor kopen.
 • Wennen aan de instellingen
  Als je pas een nieuw apparaat in gebruik neemt, dan is het vaak belangrijk om eerst even rond te kijken welke mogelijkheden hij met zich meebrengt. Daarnaast kijk je natuurlijk ook naar de zaken die je kunt instellen. Hoewel dit ook het geval is bij deze NAS, kan het ietsje langer duren om te wennen aan de instellingen. Natuurlijk verschilt dit van persoon tot persoon.

Conclusie van de recensie over de Synology DS1515

We hebben je in deze recensie verteld over de unieke eigenschappen, de voordelen en de nadelen die de Synology DS1515 met zich meebrengt. Je kunt nu dus zelf concluderen of dit apparaat perfect is voor jou of niet. We hebben onder andere gezien dat de NAS zeer krachtig is. Hierdoor kan hij met gemak meerdere taken aan. Dit is sowieso een aantrekkelijke eigenschap voor personen die vaak multi-tasken. Daarnaast ondersteunt de NAS SSD-cache zodat de prestaties van de NAS verder verbeterd kunnen worden. Je kunt zelfs veilig en snel versleutelde bestanden overzetten dankzij AES-NL Hardware Encryption. Het enige waar je rekening mee dient te houden is het feit dat je het 2 GB werkgeheugen van de NAS niet kunt uitbreiden en dat je er apart harde schijven voor moet aanschaffen. Gezien de vele mogelijkheden die de Synology DS1515 met zich meebrengt, vinden wij hem een aanrader.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>