Epson Expression Premium XP 630 Kopen? Lees De Review!

Ben je op zoek naar een printer die bij jouw behoeften past? Je hebt vast wel gezien dat er verschillende soorten printers worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan printers voor het uitprinten van documenten en andere modellen om foto’s te printen. Daarom is het belangrijk om van tevoren na te denken over wat je precies met de printer wil uitprinten. Er zijn tegenwoordig printers verkrijgbaar waar je tevens mee kunt kopiëren en scannen. Vervolgens ga je na welk type printer je het liefst wil hebben. Er zijn bijvoorbeeld inkjetprinters, laserprinters en ook ledprinters. Wat dacht je van een all-in-one inkjet printer met ingebouwde Wi-Fi? Als een dergelijke printer goed bij je past, dan raden wij de Epson Expression Premium XP 630 aan. Deze printer is ideaal voor personen die minder dan 150 pagina’s per maand printen. Lees deze review en kom alles te weten over de  Epson Expression Premium XP 630!

Voordat we je meer vertellen over de Epson Expression Premium XP 630 printer, willen we je eerst informatie geven over de fabrikant van dit apparaat. De fabrikant is Epson. Dit bedrijf is een van de grootste spelers op het gebied van computeraccessoires zoals printers en beamers. Bij hen kun je zowel terecht voor apparaten voor individuen als apparaten voor de zakelijke markt. Deze fabrikant onderscheidt zich door hun enorme focus op innovatie en de creatie van nieuwe technologieën. Je bent er dus van verzekerd dat wanneer je een apparaat bij hen aanschaft, dit apparaat beschikt over geavanceerde technologie. Hierdoor zijn de apparaten zeer functioneel. Er wordt natuurlijk ook gewerkt aan topkwaliteit en duurzaamheid. Daarom gaan de apparaten van deze fabrikant lang mee. Kies voor een apparaat dat beschikt over geavanceerde technologieën, lang meegaat en van topkwaliteit is en schaf de Epson Expression Premium XP 630 snel aan!

Review over de Epson Expression Premium XP 630

Zoals je weet, zijn sommige printers gemaakt voor thuisgebruik en andere modellen zijn speciaal ontworpen voor kantoorgebruik. Wil je thuis graag foto’s en tekstdocumenten van topkwaliteit afdrukken? Dan is de Epson Expression Premium XP 630 ideaal voor jou. Deze printer maakt gebruik van afzonderlijke inktpatronen. Hierdoor hoef je enkel de verbruikte kleur te vervangen. Je bespaart op lange termijn dus veel geld op inktpatronen. Daarnaast is dit apparaat zeer veelzijdig, omdat hij beschikt over Epson Connect. Deze functie maakt het mogelijk om vanuit je mobiel uit te printen. Bij het ontwerpen van de printer is er ook rekening gehouden met gebruiksgemak. Daarom beschikt hij over een LCD-kleurenscherm en diverse aanvullende functies. Het aanraakscherm heeft een grootte van 6,8 cm. Bovendien is het bedieningspaneel van deze printer kantelbaar. Hierdoor wordt de navigatie enorm vereenvoudigd. Je kunt tevens efficiënt werken doordat hij beschikt over een dubbele papierlade voor A4 en fotopapier.

Met sommige printers kun je zowel tekstdocumenten als foto’s uitprinten. Echter, dergelijke printers hebben vaak 1 focus, waardoor de uitgeprinte foto’s minder helder zijn dan gewenst. Dit probleem heb je niet wanneer je gebruik maakt van de Epson Expression Premium XP 630 printer. Hij brengt namelijk dubbel voordeel met zich mee. Je kunt én mooie, glanzende foto’s printen én scherpe, heldere tekstdocumenten afdrukken. Dit komt doordat de printer beschikt over een vijfkleuren Claria Premium dye- en pigmentinktset. Wanneer je dus je vakantiefoto’s afdrukt, dan zie je levendige kleuren en zelfs rijke, diepzwarte tinten. Het laatste komt dankzij de toevoeging van een fotozwart inktpatroon. Zelfs mobiel afrukken is mogelijk wanneer je deze printer gebruikt. Dit komt doordat je slechts de iPrint app hoeft te downloaden naar je smartphone of tablet, waarna je draadloos kunt afdrukken en scannen. Dankzij Wi-Fi Direct heb je niet eens netwerkverbinding nodig om af te drukken!

Epson Expression Premium XP 630

Voordelen van de Epson Expression Premium XP 630

Als we je meer vertellen over een bepaald product, dan gaan we niet alleen in op de functies, maar ook op de voordelen en nadelen. Daarom vertellen wij je nu over de voordelen die de Epson Expression Premium XP 630 printer met zich meebrengt:

 • Hoge resolutie
  Wanneer je gebruik maakt van deze printer, dan kun je behalve tekstdocumenten ook foto’s uitprinten. Dit komt doordat de printer beschikt over een hoge printresolutie van 1440 x 5760. Print dus al je vakantiefoto’s gewoon thuis uit. Afbeeldingen kunnen zelfs randloos worden afgedrukt.
 • Draadloos opdrachten versturen
  Denk eraan dat je bezig bent een project uit te voeren op je laptop. Vervolgens is het nodig om de ingevoerde documenten uit te printen. Het kan dan lastig zijn om je laptop te moeten aansluiten op de printer. Dit is bij deze printer niet nodig. Je kunt namelijk je opdrachten draadloos versturen via Wi-Fi.
 • Wi-Fi Direct Modus
  Speciaal voor personen die het liefst werken met hun smartphone of tablet beschikt deze printer over een Wi-Fi Direct Modus. Deze modus houdt in dat je direct verbinding kunt maken met de printer via je smartphone of tablet. Je hoeft hierbij niet verbonden te zijn met een draadloos netwerk.
 • Instellingen selecteren
  Afhankelijk van hetgeen je wil uitprinten, kan het nodig zijn om de instellingen aan te passen. Met deze printer in huis hoef je je geen zorgen te maken dat je de instellingen opnieuw via de pc moet aanpassen. Je kunt namelijk het 6,8 cm kleuren touchscreen gebruiken om de gewenste instellingen te selecteren zonder tussenkomst van een computer.
 • Speciale cd’s en dvd’s bedrukken
  Je ziet vaker dat professionele cd’s en dvd’s zijn bedrukt. Nu kun je jouw cd’s en dvd’s ook een professionele uitstraling geven. Deze printer is namelijk in staat om speciale cd’s en dvd’s te bedrukken.

Nadelen van de Epson Expression Premium XP 630

We hebben je reeds verteld over de voordelen die deze printer met zich meebrengt. Als je alleen kijkt naar de voordelen, dan heb je echter niet een compleet beeld over het apparaat. Daarom vinden wij het ook belangrijk om je te informeren over de mogelijke nadelen die de printer met zich meebrengt. De nadelen van de Epson Expression Premium XP 630 printer zijn:

 • Printsnelheid
  Voordat je een printer aanschaft, ga je na hoe snel hij jouw foto’s en documenten kan afdrukken. Aan de hand van deze informatie kun je namelijk concluderen voor welke doeleinden je de printer kunt gebruiken. Als we kijken naar dit model, dan zien we dat hij een printsnelheid van 13 pagina’s per minuut heeft. Hierdoor is hij wel prima voor thuisgebruik, maar minder geschikt voor op een kantoor.
 • Geen andere inktcassettes
  Deze printer geeft je de mogelijkheid om zowel tekstdocumenten als foto’s van geweldige kwaliteit uit te printen. Echter, voor de beste resultaten is het belangrijk om Epson inktcassettes te gebruiken. Als je andere inktpatronen gebruikt, dan kan het dat de kwaliteit van de uitgeprinte documenten afneemt. Deze eigenschap kun je wellicht als minder prettig ervaren.
 • Prijs Epson inktcassettes
  Bij het kopen van een apparaat kijk je naar de prijs van het apparaat zelf, maar ook de prijs van eventuele accessoires. Als we kijken naar deze printer, dan zien we dat hijzelf aantrekkelijk is geprijsd. Echter, de prijs van de inktcassettes kan tegenvallen als je een klein budget hebt.

Conclusie van de review over de Epson Expression Premium XP 630

In deze review hebben we je verteld over de unieke functies van de Epson Expression Premium XP 630. Daarnaast ben je meer te weten gekomen over de mogelijke voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Als we kijken naar de voordelen, dan zien we dat de printer zowel tekstdocumenten als foto’s van topkwaliteit kan uitprinten. Dit gebeurt bovendien efficiënt, omdat de printer beschikt over een dubbele papierlade voor A4 papier en fotopapier. Indien gewenst kun je ook afbeeldingen randloos afdrukken. Je kunt bovendien draadloos opdrachten versturen. Zelfs als je niet verbonden bent met een draadloos netwerk, kun je met de Wi-Fi Direct Modus direct verbinding maken met de printer via je tablet of smartphone. Instellingen kunnen tevens eenvoudig worden geselecteerd zonder tussenkomst van een computer, dankzij het 6,8 cm kleuren touchscreen. Zelfs het bedrukken van speciale cd’s en dvd’s is mogelijk met dit apparaat.

Als we kijken naar de nadelen, dan zien we dat de printer het beste presteert wanneer je Epson inktcartridges gebruikt. Deze inktcassettes kunnen echter wat tegenvallen in prijs als je een laag budget hebt. Daarnaast is deze printer ideaal voor thuisgebruik, maar niet geschikt voor op een kantoor. Wij raden hem daarom aan voor thuisgebruikers die zowel foto’s als tekstdocumenten haarscherp willen afdrukken.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>