Hiep Hiep Hoera voor Facebook

Had je nog geen reden om feest te vieren vandaag? Nou, nu wel! Facebook is jarig vandaag. Maar liefst 12 jaar geleden werd de site ‘geboren’.

Facebook is een zeer bekende website voor je sociale netwerk. Gebruikers delen hun persoonlijke interesses met anderen. Miljarden mensen, verspreid over de hele wereld, zijn actief op Facebook. Niet alleen particuliere mensen gebruiken Facebook, ook bedrijven vinden de website erg handig. Niet alleen voor het uitbreiden van hun sociale netwerk, maar ook voor het trekken van klanten. Spannende acties kunnen eenvoudig gedeeld worden en bereiken een veel groter publiek.

Sinds 2007 is het aantal Facebook-leden enorm toegenomen. In december 2008 kwamen er maar liefst 600.000 nieuwe aanmeldingen per dag. In april 2009 was het gebruikersaantal gestegen tot boven de 200 miljoen gebruikers. In juli 2010 waren dat er zelfs een half miljard en in 2012 was ook dat aantal nog eens verdubbeld. Eind 2017 heeft Facebook het recordaantal van 2 miljard actieve gebruikers behaald. De oprichter van Facebook, Harvard Student Mark Zuckerberg, had veel grootse plannen voor zijn website, maar dat het zo’n groot succes zou worden, had hij niet verwacht.

Facebook kan zeer verslavend werken. Het delen van persoonlijke updates, opgevrolijkt met foto’s en/of video’s, is niet alleen leuk om te posten, maar ook leuk om te bekijken. Eenvoudig blijf je op de hoogte van die oude vriend die je al jaren niet hebt gezien. Iedere seconde zijn er 20.000 actieve gebruikers en per seconde melden 8 nieuwe gebruikers zich aan. Ieder kwartier worden er 49 miljoen nieuwe statussen geupdate, er worden 150.000 vriendschapsverzoeken verstuurd en er komen per minuut ongeveer 500.000 likes die verwerkt moeten worden.

Hieronder nog wat leuke weetjes over de gemiddelde Facebook-gebruiker:

  • De gemiddelde Facebook-gebruiker is per dag 21 minuten actief op Facebook.
  • 66% van de Facebook-gebruikers is tussen de 15 en 34 jaar oud.
  • 84% van de Facebook-gebruikers opent Facebook direct na het opstaan in de morgen.
  • 28% van de Facebook-gebruikers komt niet eens het bed uit, maar opent Facebook in bed.

Facebook blijft iedere dag groeien, waardoor de wereld steeds kleiner wordt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>