Fifty shades of Grey – Vijftig tinten Grijs

Fifty Shades of Grey, ook wel Vijftig tinten Grijs genoemd, een veelbesproken film. Maar waar gaat de film eigenlijk over?

Fifty Shades of Grey verteld het verhaal van de jonge, onhandige Anastasia Steele en de succesvolle, jonge zakenman en multimiljonair Christian Grey. Na een interview voor het universiteitsblad kunnen ze elkaar niet meer uit het hoofd krijgen. Christian is door zijn jeugd emotioneel beschadigd en kent geen liefde. Hij is bang om de controle te verliezen en gebruikt daarom SM voor iedere vorm van intimiteit. Hij treedt in de rol van de Dominant. Anastasia is een jonge meid, die graag meer wil dan alleen Onderdanige zijn. Christian valt voor haar charmes en stelt zich voor het eerst in zijn leven open voor liefde. Maar de relatie gaat niet zonder slag of stoot. Anastasia is eigenwijs en daardoor heeft Christian het gevoel dat hij de controle verliest. Uiteindelijk komen ze bij elkaar, maar Anastasia kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ze wil weten hoe erg het kan worden als ze gestraft wordt door haar Dominant, Christian. Hij laat haar dit zien en ze wordt er door afgeschrikt. Ze gaat bij hem weg. In deel twee, Fifty Shades Darker (vijftig tinten donkerder), wordt bekend hoe dit afloopt.

Fifty Shades of Grey is een Amerikaanse erotische film die in 2015 geregisseerd is door Sam Taylor-Johnson. Het verhaal is een verfilming van het gelijknamige boek, geschreven door E.L. James. De boeken bestaan uit een triologie, Fifty Shades of Grey (Vijftig tinten grijs), Fifty Shades Darker (Vijftig tinten donkerder) en Fifty Shades Free (vijftig tinten vrij). De boeken worden allemaal verfilmd. Deel twee zal in februari 2018 verschijnen in de bioscopen. In alle films zal Christian Grey gespeeld worden door Jamie Dornan. Dakota Johnson zal Anastasia Steele spelen. De productie van Fifty Shades of Grey heeft $40 miljoen gekost. Deel één van deze triologie films heeft tot op heden $571 miljoen opgebracht.

Voor meer recensies, zie de homepage.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>