Fitbit Charge HR Kopen? Lees snel de Review!

Heb je een gezondheidsdoel voor ogen of wil je gewoon controleren hoe actief je bent? Dan kun je de Fitbit Charge HR gebruiken. Dit sporthorloge houdt je de hele dag op de hoogte van je activiteiten. Zo gaat het apparaat na hoeveel stappen je maakt en hoeveel calorieën je verbrandt. Hij meet ook je hartslag en analyseert je slaap. Het sporthorloge is zelfs zo slim dat hij bepaalde activiteiten herkent, zonder dat je dit aangeeft. Voor het synchroniseren van het horloge met bepaalde top gezondheidsapplicaties zoals de Fitbit-app, kun je hem verbinden met je smartphone. Als je dit doet, kun je aflezen of je goed bezig bent.

Als je graag meer wil bewegen en je kunt een steuntje in de rug gebruiken, dan kun je kiezen voor de activiteitmeters van Fitbit. Deze meetapparaten geven je de nodige motivatie om door te zetten. Zo kun je snel je fitnessdoelen bereiken. Fitbit doet er alles aan om je actief te houden. Daarom vervaardigen zij duurzame meters met topprestaties om je te blijven motiveren. De activiteitmeters meten allerlei activiteiten op een dag. Van het hardlopen tot traplopen en zelfs je hartslag wordt gemeten. Door je voortgang te blijven volgen, kun je steeds nieuwe doelen stellen. Haal dus snel een Fitbit sporthorloge in huis.

Review over de Fitbit Charge HR

Zoek je naar een duurzaam sporthorloge, dat superieure prestaties met zich meebrengt? Dan raden wij de Fitbit Charge HR aan. Dit sporthorloge meet verschillende factoren uit je dagelijks leven. Met deze resultaten kun je vervolgens je eigen activiteit controleren. Het is namelijk zo dat de mens is gemaakt om actief bezig te zijn. Uiteraard is het ook goed om regelmatig te joggen en trappen te klimmen om fit te blijven. Over de grootte van de Charge HR hoef je je ook geen zorgen te maken. Hij is beschikbaar in 2 afmetingen, namelijk Small en Large. De Small is geschikt voor gebruikers met een polsmaat van 140 tot 160 mm. De Large daarentegen, is wat groter en is bedoeld voor gebruikers met een polsomtrek van tussen de 160 en 190 mm. Met dit sporthorloge in huis, word je zelfs aangenaam en rustig wakker. Hij beschikt namelijk over een trillend alarm.

Een andere eigenschap die de Fitbit Charge HR aantrekkelijk maakt, is dat hij werkt als een verlengstuk van je smartphone. Zo kun je bijvoorbeeld op het display zien welke oproepen op dat moment inkomen. Wanneer je ziet dat er een gesprek binnenkomt, dan kun je snel naar je mobieltje lopen om hem te beantwoorden. Zelfs je dagelijkse statistieken en tijd kun je aflezen van het OLED-scherm van het sporthorloge. Het horloge synchroniseert bovendien automatisch met je laptop, tablet of smartphone. De gegevens kunnen dus gemakkelijk op 1 van deze apparaten worden weergegeven. Je krijgt hierdoor een compleet inzicht over je behaalde resultaten in de vorm van tabellen en grafieken. Door te zien hoe goed je het doet, blijf je gemotiveerd waardoor je steeds nieuwe doelen kunt stellen. Uiteraard is het ook handig om jezelf steeds weer uit te dagen, om steeds betere resultaten te boeken.

Fitbit Charge HR

Voordelen van de Fitbit Charge HR

Voordat je een apparaat aanschaft, ga je eerst na wat de eigenschappen van het desbetreffend apparaat zijn. Je bekijkt natuurlijk ook de voor- en nadelen om te zien of dit apparaat goed bij je past. Door onze reviews te lezen, hoef je niet zelf op zoek te gaan naar de eigenschappen, voor- en nadelen. Wij doen het onderzoek namelijk voor je. Dit is ook het geval bij de Fitbit Charge HR. De voordelen die hij met zich meebrengt zijn:

 • Hartslag meten
  Een belangrijk aspect van je gezondheid is je hartslag. Als je hartslag een vast patroon heeft in rust en in actieve toestand, dan weet je dat je goed bezig bent. Daarom meet dit sporthorloge ook je hartslag. De geïntegreerde hartslagsensor meet via je pols je hartslag.
 • Koppelen aan je smartphone
  Deze activiteitstracker kun je koppelen aan je smartphone. Wanneer je dit doet, maakt hij gebruik van de gps functie. De kans dat je de weg kwijtraakt tijdens het joggen, is hierdoor aanzienlijk verkleind.
 • Caller ID
  Behalve dat dit apparaat je doorgeeft wanneer je mobiel rinkelt, beschikt hij ook over Caller ID. Je ziet dus precies wie contact met je opneemt. Als het een belangrijk gesprek is, ren je automatisch in de richting van je mobiele telefoon.
 • Notificaties en berichten zien
  Het is handig als je op je sporthorloge kunt zien welke gesprekken binnenkomen. Echter, op je smartphone krijg je meer dan alleen gesprekken binnen. Daarom toont deze tracker op het display ook notificaties en berichten die op je smartphone binnenkomen.
 • Traptreden meten
  Het Fitbit sporthorloge kan verschillende activiteiten van elkaar onderscheiden. Zo kan hij ook merken wanneer je trappen beklimt of ervan afzakt. Het apparaat meet dus het aantal gelopen traptreden. Wees actief en daag jezelf elke dag uit voor een specifiek aantal traptreden.

Nadelen van de Fitbit Charge HR

Je bent nu op de hoogte van de voordelen die dit sporthorloge met zich meebrengt. Echter, het is ook belangrijk om na te gaan welke minpunten ermee gepaard gaan. Door de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, kun je namelijk beslissen of het apparaat bij je past. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar de mogelijke nadelen. Zoals we zijn ingegaan op de voordelen, vertellen we je ook wat de nadelen van de Fitbit Charge HR zijn:

 • Spatwaterdicht
  Sommige activiteitstrackers zijn volledig waterdicht, zodat je ze kunt aanhouden wanneer je gaat zwemmen. Dit model is echter alleen spatwaterdicht waardoor je hem moet uitdoen wanneer je besluit te zwemmen. Je kunt dit punt wellicht als minder prettig ervaren.
 • Afwijkende maten
  Hoewel de maten van dergelijke sporthorloges vaak vermeld zijn wanneer je ze koopt, kunnen deze soms afwijken. Om te voorkomen dat je een model koopt waarbij de maten anders vallen, is er een maattabel. Bekijk deze goed en meet je polsomtrek om de juiste maat uit te kiezen.

Conclusie van deze review over de Fitbit Charge HR

In deze review hebben we je alles verteld over de Fitbit Charge HR. Aan de hand van deze informatie, kun je bepalen of dit sporthorloge je geld waard is. Aangezien hij zeer geavanceerd is en meerdere parameters meet, vinden wij hem een aanrader. Hij is perfect als je na wil gaan hoe actief je dagelijks bent. Daarnaast motiveert hij je om steeds nieuwe fitnessdoelen te bereiken. Schaf hem dus zo snel mogelijk aan en werk aan een actieve(re) levensstijl!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>