Gazelle Orange C7 Kopen? Bekijk onze Review!

Elektrische fietsen zijn handig, omdat ze snel, licht en comfortabel zijn. Je hoeft je met een dergelijke fiets geen zorgen te maken over tegenwind of wanneer je een berg moet beklimmen. Ben je daarom op zoek naar een elektrische fiets? Dan kun je kiezen voor de Gazelle Orange C7. Deze fiets is een luxe e-bike, die je gemakkelijk van de ene naar de andere plek brengt. Dankzij zijn krachtige middenmotor, kun je gemakkelijk op elk terrein rijden. Hij beschikt daarnaast over een accukeuze, waardoor je hem kunt aanpassen aan jouw wensen. Er is bij dit model tevens gezorgd voor extra comfort, waardoor ook lange ritten prettig zijn.

Gazelle is een marktleider in Nederland op het gebied van fietsen. Dit bedrijf vervaardigt per jaar zo’n 250.000 fietsen. Bij het ontwerpen van de verschillende modellen, wordt er gelet op uitstekende kwaliteit en comfort. De fietsen worden ook voorzien van moderne luxe en prachtige designs, waardoor elk model gezien mag worden. Gazelle is opgericht in 1892 en werkt er sindsdien aan om fietsen van uitstekende kwaliteit te ontwerpen. Het kwaliteitssysteem van deze fabrikant is gecertificeerd volgens de ISO-9001 normen. Het doet er dus niet toe welk model je kiest, omdat alle modellen prettig rijden en duurzaam zijn. Er wordt bovendien ook continu gewerkt aan innovatie, dus fietsen wordt steeds leuker en gemakkelijker.

Review over de Gazelle Orange C7

Ben je dol op fietsen? Is het voor jou ideaal om zorgeloos de files in de spits voorbij te rijden? Dan is de Gazelle Orange C7 perfect voor jou. De volledige naam van deze e-bike is de Gazelle Orange C7+ HMB. Deze luxe fiets brengt je gemakkelijk van punt A naar punt B. Hij beschikt namelijk over een krachtige Bosch middenmotor, die zelfs bij heuvelachtig terrein zorgt voor een optimale ondersteuning. Door met deze fiets op pad te gaan, kun je optimaal genieten van de wind door je haren. De accu van deze fiets zit in de achterdrager en is een Lithium-ion model. Je kunt zelf kiezen welk type accu je er graag in wil zetten. Als je bijvoorbeeld kiest voor de platina accu van Gazelle, dan heb je in de Eco stand een actieradius van 191,1 km.

Afhankelijk van de accu waar je voor kiest, duurt het 3 tot 6 uur om de accu op te laden. De Gazelle Orange C7 is bovendien een krachtige en robuuste herenfiets. Dit komt doordat de robuuste middenmotor, Bosch Active Line, ervoor zorgt dat je snel en comfortabel op je bestemming aankomt. De middenmotor is bovendien laag geplaatst, waardoor de fiets een uitstekende wendbaarheid en wegligging heeft. Zoals je dus ziet is er van alles aan gedaan om fietsen op dit model zo aangenaam mogelijk te maken. Daarom is de fiets perfect om je dagelijkse boodschappen te doen, naar kantoor te gaan of gewoon om een ritje door de natuur te maken. Wanneer je fietst met de C7+ HMB fiets, dan ben je verzekerd van een walk assist tot 6 km per uur en een koppel van 40 Nm.

Gazelle Orange C7

Voordelen van de Gazelle Orange C7

Voordat je ertoe overgaat om een product te kopen, ga je eerst na over welke eigenschappen het beschikt. Dit geldt ook voor het kopen van een fiets. Je bent nu op de hoogte van de unieke aspecten van deze fiets. Het is daarnaast ook belangrijk om te weten wat de voor- en nadelen ervan zijn. Wij zijn daarom voor je nagegaan welke voordelen de Gazelle Orange C7 met zich meebrengt. De voordelen zijn:

 • Comfortabel rijden
  Wanneer je kiest voor een e-bike dan kun je sowieso min of meer comfortabel fietsen. Het comfort neemt echter toe wanneer je kiest voor een e-bike met vering. Omdat Gazelle weet dat je comfortabeler kunt fietsen op een model met vering, hebben ze dit toegepast bij de C7+ HMB. Het doet er dus niet toe of je over een vlak gebied of juist een heuvelachtig of hobbelig terrein fietst, omdat het altijd prettig is om op deze fiets te rijden.
 • Licht gewicht en snel
  Deze fiets met een wielmaat van 28 inch is met een gewicht van 23,4 kg relatief licht. Het lichte gewicht wordt onder andere bewerkstelligd door het lichte aluminium damesframe met een lage, ruime instap. Daarnaast kun je snel fietsen op deze fiets, want hij heeft een maximumsnelheid van 25 km per uur. Er zijn bovendien 7 versnellingen waar je uit kunt kiezen. Je komt dus snel op de plaats van bestemming aan.
 • Mooi weggewerkte verlichting
  Bij vele fietsen is het belangrijk om er apart licht voor te kopen, omdat de fietsen niet met licht worden geleverd. Dit is niet het geval bij deze fiets. Hij beschikt namelijk over mooi weggewerkte verlichting die wordt aangedreven door de accu.

Nadelen van de Gazelle Orange C7

We hebben je verteld over de voordelen die deze fiets met zich meebrengt. Om echter een compleet beeld te kunnen vormen van dit model, is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke minpunten. Daarom zijn we ook voor je op zoek gegaan naar de eigenschappen van de Gazelle Orange C7 die je wellicht als minder prettig kunt ervaren. De nadelen van dit model zijn:

 • Zadelpen met gereedschap verstelbaar
  Als je een fiets in huis hebt en hij is standaard te hoog of te laag, dan is het belangrijk om de zadelpen te verstellen. Het is bij veel modellen ook mogelijk om de hoek van het zadel met de zadelpen te verstellen. Als je regelmatig de zadelpen van je fiets wil verstellen, dan kun je het wellicht vervelend vinden dat de zadelpen van dit model alleen met gereedschap verstelbaar is.
 • Kinderzitje kan alleen voorop
  Ben je iemand die graag fietst, maar heb je ook een kind dat in een kinderzitje moet zitten? Dan kun je het kinderzitje op deze fiets voorop monteren. Het zitje kun je niet aan de achterkant van deze fiets monteren. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren.

Conclusie van de review over de Gazelle Orange C7

Je bent nu op de hoogte van alle belangrijke eigenschappen van de Gazelle Orange C7. Deze fiets is een elektrisch model, wat betekent dat je comfortabel de plaats van bestemming kunt bereiken. Doordat hij over vering beschikt, kun je er nog comfortabeler op rijden. Je hoeft je tijdens het fietsen niet eens zorgen te maken over tegenwind of wanneer je een berg moet beklimmen. Het harde werk doet de fiets namelijk voor je. Je kunt bij deze fiets kiezen voor verschillende soorten accu’s. Aan de hand van het gekozen model wordt bepaald hoeveel kilometer je ermee kunt afleggen en hoe lang het duurt om de accu op te laden. De fiets wordt bovendien geleverd met mooi, weggewerkte verlichting, hij is een lichtgewicht model en hij komt relatief snel vooruit. Wanneer je met deze fiets op pad gaat, kun je kiezen uit 7 versnellingen. Wij vinden hem dus een aanrader.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>