Harry Potter Wizards Unite: Alles Wat We Weten En Wat We Willen Zien

Ben je een echte Harry Potter fan? Vond je het spel Pokémon GO ook zo’n hit? Of ben je misschien gewoon een gamer en probeer je het liefst alle (nieuwe) games uit? Dan hebben wij goed nieuws voor je. De fabrikant van Pokémon GO heeft namelijk bekend gemaakt dat ze een nieuw spel op de markt zullen brengen. Het gaat hier om een AR Harry Potter spel met de naam Harry Potter Wizards Unite. Dit spel wordt een mobiele game. Hij zal hoogstwaarschijnlijk compatibel zijn met zowel Android als iOS. Klinkt dit als een droom die waarheid is geworden? Wij vertellen je meer over deze game!

De aspecten van Harry Potter Wizards Unite die reeds bekend zijn gemaakt

Hoewel er nog niet veel informatie is vrijgegeven over deze toekomstige Harry Potter game, vertellen we je wel alles wat we weten. Hierdoor kun je je alvast verheugen op de komst van het spel.

De fabrikant van het Harry Potter spel

Wanneer er een nieuw spel uitgebracht zal worden, dan wil je natuurlijk weten welke fabrikant hem eigenlijk uitbrengt. Als je namelijk beschikt over deze informatie, dan kun je de vorige games van de fabrikant bekijken. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten van de nieuwe game. De fabrikant van de game Harry Potter Wizards Unite is Niantic Labs. Je hebt vast wel van hen gehoord, want zij zijn de genieën achter het Pokémon GO spel. Dit spel is vanaf de start een hit geweest bij zowel jongere als oudere gebruikers. Je weet dus van tevoren dat de fabrikant evenveel of meer effort zal stoppen in de creatie van het Harry Potter Wizards Unite spel. Ook bij deze nieuwe game zal Niantic Labs optimaal gebruik maken van hun AR platform. Dit platform hebben we in actie gezien bij Pokémon GO en Ingress.

Wat is een AR spel?

Buitenlandse fabrikanten maken over het algemeen gebruik van afkortingen in een andere taal. Dit is ook het geval bij het nieuwe AR Harry Potter spel. We verwijzen hier naar de afkorting “AR”. Dit staat voor Augmented Reality. Deze AR technologie is vergelijkbaar met de ietwat bekendere VR (Virtual Reality) technologie. Alleen wordt de virtuele wereld bij AR gecombineerd met de echte wereld. Bij Pokémon GO zag je namelijk bijvoorbeeld ook gewoon het bed in je slaapkamer, maar op het bed stond er een virtuele Pokémon. Zelfs Snapchat maakt tegenwoordig gebruik van de AR technologie. Je mag je dus zeker verheugen op het nieuwe AR Harry Potter Wizards Unite spel. De ontwerper van de game deed zelfs de uitspraak dat dit spel een voorganger zal zijn op het gebied van nieuwe technologie en de mechanica van hoe games gespeeld worden.

Pokémon GO

Nog meer speelplezier

Het is belangrijk te vermelden dat bij het uitbrengen van deze AR Harry Potter Wizards Unite game, de leverancier het niet daarbij laat. Er worden namelijk ook andere nieuwe Portkey spellen uitgebracht. Warner Bros draagt zelfs zijn steentje bij, bij het uitbrengen van de nieuwe games. Niantic Labs heeft namelijk bekend gemaakt dat er een compleet nieuw label wordt gecreëerd. Het gaat hier om het uitgeverlabel Portkey Games. Hoewel Harry Potter Wizards Unite de eerste Harry Potter game van Portkey Games wordt, wordt het niet de enige! Dit uitgeverlabel gaat namelijk nog meer Harry Potter games uitbrengen in de komende jaren. Je kunt dus blijven genieten van je lievelingstovenaar en zijn vrienden! Harry Potter Wizards Unite zal weliswaar een mobiele game zijn, maar er zullen ook console spellen uitgebracht worden.

Harry Potter Wizards Unite AR game Portkey Games

Er is nog niet bekend gemaakt of al deze nieuwe games standalone spellen zullen zijn of dat ze bijeen zullen komen om een soort van mobiel en console cross-over te vormen. Echter, het doet er niet toe hoe de opbouw van deze games zal zijn, omdat je er sowieso van kunt genieten. Zie je jezelf al als de opvolger van Harry Potter?

Vergelijkbaar met Pokémon GO en Ingress

Als je de game Pokémon GO en/of Ingress al hebt gespeeld, dan heb je een idee van wat je kunt verwachten van Harry Potter Wizards Unite. Deze game zal namelijk worden ontworpen om even interactief te zijn. Je wordt onder andere aangemoedigd om de echte wereld te verkennen en om geheimen te onthullen. Deze onthulling zal plaatsvinden via de camera van je mobiele telefoon. Natuurlijk wil de fabrikant niet dat er iets met je gebeurt terwijl je de game speelt. Daarom zorgen zij ervoor dat je in je enthousiasme niet per ongeluk verdwaalt. De game zal dus beschikken over locatie tracking en een lay-out van een map. Hierdoor kun je je weg naar huis altijd terug vinden. Als je in andere gedeeltes van de wereld of gewoon in een ander land het spel speelt, dan kunnen deze eigenschappen ook handig zijn.

Voorwerpen vinden, vechten met schepselen en spreuken uitbrengen

Aangezien het spel Harry Potter Wizards Unite een spel is over tovenaars, verwacht je natuurlijk dat je in een dergelijke game ook spreuken kunt uitbrengen. Als je de Harry Potter boeken leest en/of naar de Harry Potter films kijkt, dan verwacht je ook spannende gevechtsscenes. Je weet ook dat bepaalde voorwerpen in de Harry Potter reeks speciale krachten met zich meebrengen of een unieke waarde hebben. Daarom verwacht je dergelijke artikelen ook te vinden in de game. Niantic Labs heeft niet heel veel informatie vrijgegeven over de game. Echter, ze hebben wel bekend gemaakt dat het vinden van spullen, het ontmoeten van personages en schepselen van de Harry Potter reeks en het vechten met magische wezens deel zal uitmaken van de game. Naar verwachting zullen de personages en magische wezens deel uitmaken van de game net zoals de Pokémon wezens in Pokémon GO.

AR game Harry Potter Wizards Unite

Je hoeft de game bovendien niet alleen te spelen. Net zoals bij Pokémon GO wordt ook Harry Potter Wizards Unite namelijk een interactieve game met miljoenen andere spelers. Er is namelijk bekend gemaakt dat spelers gaan leren hoe ze spreuken moeten uitbrengen. Daarnaast zal het mogelijk zijn om samen met andere spelers een team te vormen om krachtige vijanden te verslaan. De fabrikant heeft zelfs doorgegeven dat je mysterieuze voorwerpen kunt vinden in de game. Alle ervaringen samen zullen ervoor zorgen dat je je carrière als tovenaar steeds verder kunt uitbouwen.

We vinden het leuk om erbij te vermelden dat je niet lang meer hoeft te wachten op deze game. Er is namelijk nog geen exacte lanceringsdatum bekend gemaakt, maar de fabrikant heeft wel laten weten dat de game in 2018 wordt gelanceerd. Als we kijken naar de lanceringsdatum van Pokémon GO, dan kunnen we verwachten dat het spel rond juli 2018 uitkomt.

Wat willen we zien in de AR game Harry Potter Wizards Unite?

We hebben je nu verteld over de feiten van de Harry Potter Wizards Unite AR game. Echter, je hebt natuurlijk ook je eigen verwachtingen en wensen. Als je ook zo’n fan bent van de J.K. Rowling verhalen, dan heb je waarschijnlijk soortgelijke verwachtingen van de game als miljoenen andere fans. Misschien heb je zelfs gehoord van de game Maguss, die door fans was gemaakt in 2015. Deze game kwam relatief dicht bij van wat we nu kunnen verwachten van de AR Harry Potter Wizards Unite game. Daarom beschrijven we nu, deels aan de hand van wat we hebben gezien in Maguss, wat de meesten van ons verwachten van deze nieuwe AR game Harry Potter Wizards Unite.

Ingrediënten verzamelen om magische drankjes te maken

Als je denkt aan een game over tovenaars, dan denk je automatisch aan magische drankjes. Zit je als tovenaar ook op school op Hogwarts oftewel Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus? Dan verwacht je natuurlijk dat je leert om zelf magische drankjes te maken. De fabrikant kan daarom goed gebruik maken van verschillende plekken buitenshuis om ingrediënten voor deze magische drankjes te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling in het park, langs slootjes of bospaden. Dergelijke locaties zouden perfect zijn om ingrediënten voor magische drankjes te verzamelen. Het verzamelen kan op verschillende manieren gebeuren. Misschien moet je je telefoon omhoog houden om de ingrediënten, bijvoorbeeld in een boom, te zien. Het kan echter ook dat je de telefoon omlaag moet houden om de ingrediënten op te rapen. De fabrikant kan er zelfs voor kiezen om je op het scherm te laten klikken om de ingrediënten op te rapen.

Een quiz om je Harry Potter personage te creëren

Als we kijken naar de manier waarop er teams zijn gevormd bij Pokémon GO, dan lijkt het logisch dat er bij Harry Potter Wizards Unite ook een onderscheid komt. Hierbij zal het waarschijnlijk gaan om de verschillende huizen van Hogwarts. Om vorm te geven aan je personage kan Niantic Labs ervoor kiezen om een quiz te introduceren. Deze quiz kan bepalen tot welk huis je behoort en hoe je toverstaf en Patronus vorm tot stand komen. Voor degenen die het nog niet weten, een Patronus vorm is een beschermende kracht. Het kan misschien ook interessant zijn als de mogelijke quiz ervoor zorgt dat de tovenaars hun Wizards Unite accounts kunnen koppelen aan hun Pottermore accounts.

Mobieltje gebruiken als een toverstaf

Aangezien de Harry Potter Wizards Unite AR game via je mobiele telefoon gespeeld zal worden, zal het mobieltje zelf ook een grote rol spelen. Behalve dat je gebruik zal maken van de camera van je telefoon, kan het tevens dat de game bewegingen zal detecteren. Dit kun je vergelijken met de technologie van de Nintendo Wii-remotes. Waarvoor zullen de bewegingen precies worden gedetecteerd? Voor het uitbrengen van toverspreuken natuurlijk! Het zou namelijk leuk zijn als je door je mobieltje op verschillende manieren te bewegen, diverse unieke toverspreuken kunt uitbrengen. Links, daarna boven, een cirkel naar rechts en vervolgens wijzen in de richting van het virtueel wezen? De ontwerpers kunnen veel kanten op met deze technologie!

AR game Harry Potter Wizards Unite externe accessoires

Externe accessoires aanschaffen

Wanneer we de nieuwe AR game Harry Potter Wizards Unite vergelijken met Pokémon GO, dan kunnen we hopen dat er bij deze game ook externe accessoires te koop worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een Bluetooth toverstaf die je in staat stelt om te duelleren met je vrienden. Je kunt hiermee misschien spreuken uitbrengen zonder dat je je mobieltje vlak voor je gezicht hoeft te houden. Tegelijkertijd kun je voorkomen dat de applicatie je telefoonbatterij helemaal leegzuigt. Je zal het waarschijnlijk ook veel leuker vinden om een namaak Harry Potter toverstaf bij je te hebben dan om een Pokémon GO Plus om je pols te hebben.

Op verschillende manieren duelleren

Hoewel er in dit artikel al is gesproken over duelleren met vrienden of met vijanden in de game, is het toch belangrijk om dit onderdeel apart te bespreken. Veel fans verwachten namelijk dat er een duelleringssysteem wordt verwerkt in Wizards Unite. Dit zou voor de meeste fans de kers op de taart zijn, omdat we als mens van nature al vrij competitief zijn. Als er tevens duelleringsclubs werden gecreëerd, dan kon er ook een gymsysteem ontstaan, dat vergelijkbaar is met Pokémon GO. Hoe dit precies te werk moet gaan, is bij ons nog onbekend. Het zal waarschijnlijk nodig zijn om voor een dergelijke game-omgeving te zorgen voor speciale plekken in de verschillende landen. Dan kunnen spelers op deze plekken verzamelen om tegen elkaar te duelleren. Als speler zou je gebruik kunnen maken van toverspreuken die je hebt geleerd in de game of die je hebt aangeschaft.

Verborgen locaties

Als je de Harry Potter films hebt gevolgd en je hebt de boeken gelezen, dan weet je dat de tovenaarswereld een wereld op zichzelf is. Daar kan de fabrikant van de AR game Harry Potter Wizards Unite goed gebruik van maken. Aangezien de tovenaarswereld vol zit van unieke gangen, geheime locaties en voorwerpen, kan de game hier gebruik van maken. Denk je bijvoorbeeld in dat je je mobieltje in de lucht moet houden, zodat je met je camera verborgen ingangen kunt zien. Het wordt misschien zelfs mogelijk om alledaagse locaties om te toveren tot magische plekken. Dit lijkt voor ons zeer spannend. Je kunt namelijk gebruik maken van de game om zelf unieke (echte) locaties te ontdekken in je buurt. De game motiveert je namelijk om gebieden te verkennen en in beweging te blijven.

Conclusie van de opkomende AR Harry Potter Wizards Unite game

Opkomende AR Harry Potter Wizards Unite game

In dit artikel hebben we je verteld over wat je allemaal kunt verwachten van de AR game Harry Potter Wizards Unite. We hebben gezien dat het spel belooft zeer spannend te worden. Je kunt namelijk in de wereld van de tovenaars stappen door slechts de camera van je mobiele telefoon te gebruiken. Daarnaast zal het mogelijk zijn om spreuken uit te brengen, voorwerpen te vinden en te vechten met diverse virtuele schepselen. Spelers kunnen zelfs teams vormen om samen te strijden tegen het kwade. Er is ook een kans dat Niantic Labs het mogelijk zal maken om met andere tovenaars te duelleren. Wij zijn enthousiast. Jij toch ook? Wacht dan samen met ons vol enthousiasme op de lancering van deze game later in het jaar!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>