Het Herman Den Blijker Koksmes Kopen? Dan Lees Je Nu Deze Review!

Als je vaak in de keuken bezig bent, dan weet je hoe gemakkelijk het koken wordt wanneer je werkt met een koksmes. Met een dergelijk mes kun je namelijk snel vlees snijden, groente hakken of fijnsnijden en zelfs peperkorrels kneuzen met het handvat. Je kunt ook de zijkant van het lemmet gebruiken om een teentje knoflook te pletten en te pellen. Het gebruik van een koksmes brengt dus enorm veel voordelen met zich mee. Er zijn koksmessen in verschillende maten. Vaak hebben dergelijke messen een lengte tussen de 15 en 35 cm. Als je graag gebruik maakt van een koksmes met een gemiddelde lengte, dan raden wij het Herman Den Blijker koksmes aan. Dit mes heeft een lengte van 20 cm en is een super hulpmiddel in jouw keuken.

Woon je in Nederland? Dan heb je vast wel gehoord van Herman den Blijker. Deze chef-kok is bekend geworden vanwege zijn superieure kookkunsten. Hij heeft daarnaast ook allerlei kookboeken geschreven. Om je nog beter te helpen in de keuken heeft hij ook een kookproductenlijn uitgebracht. Bij het ontwerpen van de verschillende kookproducten, zorgt deze chef-kok ervoor dat de producten eenvoudig zijn te gebruiken en van topkwaliteit zijn. Dit doet hij omdat hij zelf ook zeer actief is in de keuken en ook gebruik wil maken van de beste kookproducten. Wil je dus net zo’n goede kok worden als Herman den Blijker? Dan is het handig om ook zijn kookproducten aan te schaffen. Verwen jezelf en schaf alvast het Herman Den Blijker koksmes aan!

Review over het Herman Den Blijker koksmes

Met het Herman Den Blijker koksmes van 20 cm kun je in een handomdraai allerlei kruiden hakken. Natuurlijk is het ook mogelijk om met dit mes stukken vlees te snijden. Je zorgt ervoor dat al je voorbereidingen zijn getroffen, waarna je alleen nog de ingrediënten in de pot hoeft te zetten. Wanneer je gebruik maakt van dit koksmes, dan hoef je je geen zorgen te maken over de scherpte. Dit mes is namelijk Europees geslepen en beschikt over een gladde snede. Hierdoor is hij vlijmscherp. Het mes zorgt er ook voor dat het kookproces wordt vergemakkelijkt. Doordat het koksmes is gemaakt van RVS heeft hij een lange levensduur. Het mes is hierdoor ook na veelvuldig snijden nog goed te gebruiken. Voor een verhoogde mate van gebruiksgemak, kun je dit mes na gebruik reinigen in de vaatwasmachine. Hierna wrijf je hem droog om het materiaal mooi te houden.

Om je een beter beeld te geven over de mogelijkheden die je hebt met het Herman Den Blijker koksmes beschrijven we de verschillende onderdelen van het mes. We kijken eerst naar het voorste deel met de stevige punt. Dit gedeelte is ideaal om kleine groentesoorten zoals champignons, uien en knoflook te verkleinen. Daarnaast gebruik je het middelste gedeelte met het licht gebogen lemmet om te wiegen en hakken. Deze techniek is handig voor kruiden zoals bieslook en peterselie. Het achterste gedeelte van de snijrand heeft ook een speciale functie. Zo kun je op dit gedeelte optimaal kracht zetten, waardoor je moeilijk te snijden levensmiddelen gemakkelijk kunt verkleinen. Je kunt bovendien het brede lemmetblad gebruiken om vlees en andere levensmiddelen te vormen en pletten. Dit gedeelte is ook ideaal om snijgoed op te pakken en te verplaatsen. Met de lemmetrug hak je kleine botjes en kun je schaaldieren inslaan.

Herman Den Blijker koksmes

Voordelen van het Herman Den Blijker koksmes

Wanneer je een product aanschaft, dien je rekening te houden met mogelijke voordelen en nadelen. Dit koksmes is geen uitzondering op deze regel. Daarom zijn we ook voor je nagegaan welke eigenschappen als positief worden ervaren en welke als negatief. We vertellen je eerst over de voordelen van het Herman Den Blijker koksmes:

 • Gemakkelijk te slijpen
  Dit koksmes is glad, dus hij is gemakkelijk te slijpen. Hiervoor kun je over het algemeen gewoon gebruik maken van een messenslijper voor thuisgebruik. Met een dergelijke messenslijper in huis, kun je ervoor zorgen dat je koksmes altijd vlijmscherp is.
 • Veel toepassingen
  Zoals je hebt gezien, heeft dit koksmes veel toepassingen. Zo kun je hem gebruiken om groenten en fruit te hakken of vlees te snijden. Hij is zelfs geschikt om schaaldieren in te slaan en om kleine botjes te hakken. Je kunt er bovendien ook levensmiddelen mee pletten en er snijgoed mee oppakken en verplaatsen.
 • Geschikt voor grote ingrediënten
  Doordat dit koksmes is voorzien van een gemiddelde lengte, kun je er ook grote ingrediënten mee snijden. Hij heeft namelijk een lengte van 20 cm. Je kunt er dus bijvoorbeeld grote stukken vlees en vis mee snijden.
 • Eenvoudig te reinigen
  Bij het ontwerpen van dit mes heeft de fabrikant rekening gehouden met gebruiksgemak. Daarom kun je dit mes gemakkelijk in de vaatwasmachine reinigen. Een scherp koksmes kun je ook het liefst op deze manier reinigen, omdat je jezelf kunt snijden bij handmatige reiniging.
 • Lange levensduur
  Bij het aanschaffen van een product, houd je rekening met de geschatte levensduur. Over het algemeen hebben producten van duurzame materialen een lange levensduur. Daarom is dit koksmes vervaardigd van RVS. Hij heeft hierdoor een lange levensduur, dus je kunt er lang van genieten.

Nadelen van het Herman Den Blijker koksmes

We hebben gezien welke eigenschappen dit koksmes uniek maken. Ook hebben we gekeken naar de mogelijke voordelen die hij met zich meebrengt. Wij willen je een zo compleet mogelijk beeld geven van het koksmes zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. Daarom vertellen we je nu ook over de mogelijke nadelen die het Herman Den Blijker koksmes met zich meebrengt:

 • Geen extra accessoires
  In sommige gevallen worden messen geleverd met accessoires voor het onderhoud. Dit is niet het geval bij dit koksmes. Echter, doordat hij van zichzelf gemakkelijk is te onderhouden, mis je deze extra accessoires niet.
 • Geen hoesje
  Als je een scherp mes in je keukenlade hebt, dan bestaat de kans dat je jezelf eraan snijdt. In dat geval zou een hoesje handig zijn. Echter, dit model wordt niet met een hoesje geleverd. Zet hem daarom voorzichtig neer en neem hem weer voorzichtig uit je keukenla.

Conclusie van deze recensie over het Herman Den Blijker koksmes

Aan de hand van deze review kun je zelf concluderen of het Herman Den Blijker koksmes je geld waard is. We hebben onder andere gezien dat elk gedeelte van het mes een speciale toepassing heeft. Hierdoor is hij een grote hulp in de keuken. Het mes is bovendien vervaardigd van RVS en heeft hierdoor een lange levensduur. Je kunt hem zelfs gemakkelijk slijpen, omdat hij een glad model is. Met dit mes kun je tevens grotere ingrediënten snijden. Daarnaast is hij eenvoudig schoon te maken. Hoewel je er geen extra accessoires bij krijgt voor het onderhoud en je er geen hoesje bij krijgt, vinden wij dat het Herman Den Blijker koksmes een aanrader is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>