Hobby’s

Een hobby is een ontspanningsactiviteit die men doet in zijn vrije tijd. Een hobby wordt gedaan vanuit interesse en in de meeste gevallen niet voor geld. Het is iets dat je doet voor je plezier.

Er zijn veel soorten hobby’s. Je kunt bijvoorbeeld het verzamelen van iets als hobby hebben, of het beoefenen van een sport. Lezen van historische boeken kan een hobby zijn. Alles dat jij leuk vindt om te doen in je vrije tijd kan een hobby zijn. Door je hobby kun je meer kennis en ervaring op doen dat je weer kunt gebruiken in andere situaties.

Er zijn ook mensen die van hun hobby hun beroep maken, denk hierbij aan voetballers of topsporters. Als je het terugleidt naar waar het begonnen is, zie je toch dat het ooit begonnen is vanuit het plezier en de passie. Wanneer het uitoefenen van een hobby ten goede komt voor anderen, zoals het trainen van een voetbalteam of het verzorgen van volwassenenonderwijs, gaat een hobby over in vrijwilligerswerk.

Het woord hobby is afgeleid van het Engelse woord, met dezelfde betekenis. Een hobby kan van alles zijn. Misschien vind je het leuk om computers te repareren, of geniet je van het bespelen van een muziekinstrument. Sommige mensen maken van hun hobby hun beroep, maar in sommige gevallen is dat niet mogelijk. Zo is het lastig om van een verzamelhobby, bijvoorbeeld het verzamelen van postzegels, je beroep te maken. Als iemand iets doet voor zijn hobby, bijvoorbeeld het repareren van computers, wordt diegene een amateur genoemd. Zodra iemand van zijn hobby zijn beroep maakt, wordt diegene een professional.

Er zijn veel soorten hobby’s. Zo heb je recreatie hobby’s: naar de dierentuin gaan of kamperen in het bos. Spelhobby’s zijn de hobby’s waarbij je spellen speelt of games op de computer. Sporthobby’s zijn hobby’s die te maken hebben met fysiek spel, zoals zwemmen, voetballen, basketballen, hockeyen et cetera.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>