Weg met het diëten, kijk een horrorfilm.

Wil je afvallen maar lukt het volgen van een dieet niet? Geen paniek, er is nu een makkelijkere manier om je calorieën te verbranden. Kijk een enge horrorfilm en verbrand die calorieën vanaf de bank in je huiskamer.

De Universiteit van Westminster heeft onderzoek gedaan en daaruit is gebleken dat het kijken van een goede horrorfilm net zo effectief is om af te vallen, als het volgen van een dieet. Deze conclusie komt niet zomaar ergens vandaan. Er is een experiment gedaan met proefpersonen. De mensen moesten een horrorfilm kijken en werden tijdens het kijken in de gaten gehouden door allerlei apparaten. Uit de proef is gebleken dat het hart van de proefpersonen sneller ging kloppen, het bloed ging sneller stromen en er werd adrenaline aangemaakt.

Richard Mackenzie, de bedenker van dit onderzoek, zegt dat het allerbelangrijkste is dat een film echt eng moet zijn. De mensen moeten angst en stress voelen bij het kijken van de film, waardoor de hartslag omhoog gaat en er veel adrenaline aangemaakt wordt. De adrenaline remt de eetlust en zorgt ervoor dat het eten sneller verwerkt wordt, waardoor calorieën verbrand worden.

Hieronder de top tien van horrorfilms voor je dieet:

  1. The Shining: 184 calorieën
  2. Jaws: 161 calorieën
  3. The exorcist: 158 calorieën
  4. Alien: 152 calorieën
  5. Saw: 133 calorieën
  6. A Nightmare on Elm Street: 118 calorieën
  7. Paranormal activity: 111 calorieën
  8. The Texas Chain Saw Massacre: 107 calorieën
  9. The Blair Witch Project: 105 calorieën
  10. [Rec]: 101 calorieën

Met deze top tien kun je beginnen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer films waar je bloed sneller van gaat stromen. Denk aan films als Piranha, The Skeleton Key of It. Neem lekker plaats op de bank, misschien samen met een ander om tijdens de enge stukjes samen met iemand te kunnen gillen, en laat die horrorfilm maar komen. Hallo hoge hartslag, dag overtollige calorieën.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>