HTC Vive Kopen? Bekijk Snel De Review!

Wil je een compleet nieuwe wereld bezoeken zonder je huis te verlaten? Dan kun je een virtual reality bril oftewel VR bril aanschaffen. Dergelijke brillen laten je duiken in 360 graden aan virtuele wereld. Ze komen bovendien vaak met extra accessoires, waardoor al je bewegingen worden gevolgd. Hierdoor voelt het aan alsof je je werkelijk op een heel andere plaats bevindt. Velen hebben deze brillen en accessoires al ontdekt. Daarom is Virtual Reality booming. Hoe kies je echter een VR bril uit die goed bij je past? Er zijn verschillende manieren om het ideale model uit te kiezen. Zo kun je kiezen voor een model dat werkt met je smartphone, computer of een opzichzelfstaand model. Er zijn tevens varianten waar je video’s mee kunt bekijken of waar je games mee kunt spelen. Wil je een variant van topkwaliteit die met je pc werkt? Kies dan voor de HTC Vive!

Door deze recensie te lezen kom je meer te weten over de HTC Vive. Zo vertellen we je over zijn werking en unieke eigenschappen. Vervolgens kijken we naar de mogelijke voordelen en nadelen die deze VR bril met zich meebrengt. Tot slot trekken we een conclusie. Voordat we echter starten met dat gedeelte van de review, willen we je eerst wat meer vertellen over HTC. Dit is de fabrikant die de Vive VR bril heeft ontworpen en vervaardigd. Het bedrijf streeft naar perfectie en brengt prachtige ideeën tot leven. Dit doen ze door hun producten te voorzien van innovatieve designs. Bovendien doet de fabrikant er alles aan om jou als consument te voorzien van producten van de beste kwaliteit. Je kunt bij hen onder andere terecht voor smartphones, VR brillen en accessoires voor je smartphone. Kies voor een VR bril van topkwaliteit en schaf snel de HTC Vive aan!

Review over de HTC Vive

De HTC Vive is een unieke VR bril, omdat hij in principe meer is dan alleen een bril. Zo is dit model een compleet starterspakket. Met dit pakket kom je gemakkelijk de wereld van virtuele realiteit binnen. Wanneer je de bril koopt, krijg je namelijk behalve de virtual reality bril zelf ook nog bewegingscontrollers erbij. Je gebruikt dit pakket in combinatie met je desktop of laptop. Nadat je de verschillende accessoires hebt verbonden met je computer, beleef je diverse virtuele werelden in de hoogste kwaliteit. Maak je een beweging, dan zie je deze beweging ook terug in de virtuele wereld. Dit komt doordat je gebruik maakt van de bijgeleverde bewegingscontrollers en basisstations. Deze zorgen er samen voor dat al je bewegingen in VR verschijnen. Pak bijvoorbeeld een object op en loop met dit object door de virtuele ruimte. Alles wat je in de virtuele wereld doet is super spannend!

Als sommige personen informatie krijgen over de virtuele wereld, dan zijn ze bang dat ze ongelukken kunnen krijgen in de echte wereld. Deze vrees is begrijpelijk, omdat je in de virtuele wereld alleen virtuele beelden ziet. Echter, je hoeft nergens voor te vrezen wanneer je de HTC Vive gebruikt om de virtuele wereld te verkennen. Deze set beschikt namelijk over een ingebouwd chaperonne camerasysteem. Dit systeem voorkomt dat je bijvoorbeeld tegen een muur aanloopt. Hij waarschuwt je namelijk wanneer je het einde van een speelruimte nadert. Je weet dus precies wanneer je moet uitwijken of gewoon een andere richting op moet gaan. Heb je altijd de Mount Everest willen beklimmen? Dat kan in de virtuele wereld. Je kunt echter ook jezelf verdedigen tegen het einde van de wereld in een zombie Apocalyps. Misschien doe je het rustig aan. Dan bekijk je gewoon een film op een gesimuleerd bioscoopscherm.

HTC Vive

Voordelen van de HTC Vive

Wanneer we een product of apparaat recenseren, trachten we om je zoveel mogelijk te voorzien van alle belangrijke informatie over het desbetreffend product. Daarom gaan we altijd een stapje verder. We gaan namelijk behalve op de specificaties ook in op de voordelen en nadelen die het product met zich meebrengt. Dit doen we ook in deze recensie. Daarom starten we met de voordelen. De voordelen van de HTC Vive zijn:

 • Verstelbare hoofdband
  Als je gebruik maakt van een VR bril, dan bevind je je waarschijnlijk gedurende relatief lange tijd in de virtuele wereld. Dit betekent ook dat je de bril relatief lang op je hoofd houdt. Natuurlijk wil je een prettige virtuele ervaring hebben. Dat begrijpt de fabrikant van deze VR bril ook. Daarom hebben ze ervoor gezorgd om de bril te voorzien van een verstelbare hoofdband. Dankzij deze band zit de bril comfortabel op je hoofd. Je kunt dus gerust urenlang de virtuele wereld verkennen, zonder je zorgen te maken over eventuele ongemakken.
 • Gezichtsveld van 110 graden
  Misschien heb je al eerder gebruik gemaakt van een VR bril. Aangezien sommige modellen een beperkt gezichtsveld hebben, kan het dat je een model hebt gebruikt met dode hoeken. Heb je dit meegemaakt? Als je een dergelijke situatie hebt meegemaakt, dan weet je dat deze dode hoeken zeer storend zijn. Dit probleem behoort tot het verleden wanneer je gebruik maakt van deze VR bril. Hij heeft namelijk een gezichtsveld van 110 graden, dus je hebt geen last van storende dode hoeken.
 • Verstelbare lenzen
  Om een realistische ervaring te hebben in de virtuele wereld, is het belangrijk dat er wordt gezorgd voor een scherp beeld. Doordat de lenzen van deze VR bril verstelbaar zijn, kun je ze recht voor je ogen zetten en ben je verzekerd van een scherp beeld.

Nadelen van de HTC Vive

We hebben je intussen verteld over de functies en mogelijkheden van deze VR bril. Daarnaast hebben we je verteld over de mogelijke voordelen die hij met zich meebrengt. We willen echter dat je een goed geïnformeerde keus maakt. Daarom vinden we het belangrijk om je ook te vertellen over de mogelijke nadelen die de bril met zich meebrengt. De eigenschappen van de HTC Vive die je wellicht als minder prettig kunt ervaren zijn:

 • Krachtige computer
  Aan het begin van deze recensie hebben we je verteld dat deze VR bril samen met de accessoires gebruikt wordt in combinatie met een computer. Zonder een computer kun je de virtuele wereld dus niet induiken. Het is bovendien belangrijk om te vermelden dat je niet elke laptop of desktop kunt verbinden met deze VR bril en zijn accessoires. Om dit pakket te gebruiken, moet je een krachtige game pc of laptop hebben. Hierbij wordt er verwezen naar een minimale Nvidia GeForce GTX 1060 videokaart. Dit feit kun je wellicht als minder prettig ervaren als je beschikt over een standaard oftewel eenvoudige kantoordesktop of -laptop.
 • Sensoren ophangen
  Wanneer je een bezoek brengt aan de virtuele wereld, wil je sowieso deze wereld optimaal verkennen. Dit betekent dat je rondloopt, spullen pakt, misschien even gaat zitten, enzovoorts. Om optimaal te genieten van de virtuele wereld, is het bij dit VR pakket belangrijk dat je de sensoren ophangt. Op zich is dit geen probleem, maar voor de volledige ervaring moet je de sensoren wel in een vrije ruimte ophangen. Als je geen vrije ruimte hebt, kun je het feit dat je voor een volledige ervaring een vrije ruimte nodig hebt om de sensoren op te hangen, wellicht als minder prettig ervaren.

Conclusie van deze review over de HTC Vive

Nadat we je hebben verteld over de unieke eigenschappen, mogelijkheden, voordelen en nadelen van de HTC Vive, kun je zelf beslissen of hij je geld waard is. Wij vinden dat deze VR bril met accessoires sowieso een aanrader is. De bril is namelijk comfortabel vanwege de verstelbare hoofdband. Daarnaast heb je een gezichtsveld van maar liefst 110 graden, waardoor je geen last hebt van storende hoeken. De lenzen van de bril zijn tevens verstelbaar, wat betekent dat je ze recht voor je ogen kunt plaatsen. Op die manier ben je verzekerd van een scherp beeld. In de virtuele wereld is bovendien veel mogelijk, want je bewegingen worden optimaal gevolgd. Bovendien maak je de meest spannende of angstaanjagende dingen mee. Houd er wel rekening mee dat de bril alleen werkt met een krachtige computer en dat je een vrije ruimte nodig hebt om de sensoren op te hangen.

Gezien de vele voordelen, die zwaarder wegen dan de nadelen, raden wij de HTC Vive zeker aan. Je kunt met deze bril namelijk tijdelijk ontsnappen aan de echte wereld. Koop dit VR pakket vandaag nog!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>