IKB 3550 20 van Liebherr Kopen? Lees de Review!

Ben je op zoek naar een koelkast waarin je veel voedingsmiddelen kwijt kunt? Dan is de Liebherr IKB 3550 20 een goed alternatief. In deze grote koelkast kun je veel etenswaren kwijt. Deze etenswaren en drankjes sorteer je bovendien netjes in het apparaat, dankzij de optimale verdeling. De inbouw koelkast beschikt namelijk over 8 glasplateaus, speciale vershoudlades en aparte compartimenten voor flessen en eieren. Koop je voedingsmiddelen voor de hele week of misschien zelfs de hele maand en koel deze gemakkelijk in de IKB 3550-20 koelkast.

Liebherr is een Duitse fabrikant die in 1949 is opgericht. Deze fabrikant vervaardigt verschillende productsoorten zoals telescoopkranen en koelkasten. De producten van dit merk zijn van topkwaliteit en eenvoudig te gebruiken. Liebherr doet er namelijk alles aan je leven te vergemakkelijken. Als je op zoek bent naar een duurzame koelkast, dan is een Liebherr koelkast een goede keus.

Onze review over de Liebherr IKB 3550 20

De Liebherr IKB 3550 20 is een inbouw koelkast met een netto capaciteit van 308 liter. Je kunt er dus gemakkelijk verschillende etenswaren in kwijt. Denk bijvoorbeeld aan fruit, groente, vlees, vis en zelfs specerijen, eieren en diverse drankjes. Deze energiezuinige koelkast beschikt over een A++ energielabel. Op de lange termijn bespaar je dus op energiekosten.

Voor het langer vers houden van verse groenten, melkproducten en vlees, kun je gebruik maken van de BioFresh laden. De temperatuur in deze laden wordt constant gehouden net boven de 0 °C. Ook de luchtvochtigheid in deze laden wordt geoptimaliseerd zodat je levensmiddelen zo lang mogelijk vers blijven. De koelkast is tevens voorzien van een VarioSafe lade. Deze lade is de perfecte plek voor diverse kleine potjes en tubes. Je kunt bijvoorbeeld je specerijen in deze lade zetten.

Andere eigenschappen van deze IKB 3550-20 koelkast zijn de softclosing deur. Wanneer de deur op 30° of kleiner open is, dan sluit hij automatisch. Hierdoor bespaar je energie, want de deur blijft niet zomaar op een kiertje open. Het apparaat is tevens voorzien van LED-interieurverlichting aan de zijkant. Hierdoor zie je altijd goed welke etenswaren er in de koelkast zitten. Wil je snel de temperatuur van de koelkast verlagen? Maak dan gebruik van de SuperCool functie. Deze verlaagt de temperatuur van de koelkast voor 6 uur naar 2 °C. Je pas opgeslagen levensmiddelen worden hierdoor snel gekoeld.

Liebherr IKB 3550 20

Voordelen van de Liebherr IKB 3550 20

Wil je graag weten welke voordelen de Liebherr IKB 3550 20 met zich meebrengt? Lees dan snel verder, want we hebben de voordelen voor je opgesomd:

 • Grote inhoud
  Een belangrijk voordeel van deze koelkast is de grote inhoud. Je hebt veel ruimte ter beschikking waardoor je al je boodschappen gemakkelijk een plek kunt geven in het apparaat.
 • Stil
  Deze koelkast heeft een geluidsniveau van 37 dB. Dit betekent dat hij vrijwel geen geluid maakt. Het weinige geluid dat hij wel maakt, hoor je op den duur niet eens meer.
 • Vershoudzone
  Door je etenswaren een plek te geven in de vershoudzone van dit apparaat, houd je ze langer vers. Je levensmiddelen blijven in deze lade tot 3 keer langer vers.
 • Gelijkmatige koeling
  In deze koelkast vindt er luchtcirculatie plaats. Hierdoor wordt elke gedeelte van de koelkast gelijkmatig gekoeld.
 • Verstelbare plateaus
  Afhankelijk van de producten die je in een koelkast wil opslaan, zijn de plateaus handig of juist niet. De plateaus van deze Liebherr koelkast zijn in hoogte verstelbaar, dus je regelt de koelkast geheel naar eigen wens. De mogelijkheden zijn eindeloos. Handig toch?

Nadelen van de Liebherr IKB 3550 20

We zijn ook voor je nagegaan wat de tekortkomingen van de Liebherr IKB 3550 20 zijn. In onze zoektocht naar minpunten, vonden we één punt dat je wellicht als minpunt kunt zien:

 • Geen vriesruimte
  Hoewel het een bewuste keus is om te kiezen voor een koelkast zonder vriesruimte, kun je het feit dat deze koelkast niet beschikt over een vriesruimte als negatief ervaren. Als je echter al een diepvriezer of aparte vriezer in huis hebt, dan is deze koelkast zonder vriesvak perfect voor jou.

Conclusie van deze review over de Liebherr IKB 3550 20 koelkast

Wat vinden we van de Liebherr IKB 3550 20 koelkast? Wij vinden dat deze koelkast perfect voor je is als je al een aparte vriezer of diepvriezer in huis hebt. Deze koelkast beschikt namelijk niet over een vriesvak. Hij is echter energiezuinig, zorgt voor een gelijkmatige koeling en heeft een stille werking. Daarnaast kun je er veel voedingsmiddelen in kwijt, want hij heeft een grote inhoud. De vele levensmiddelen die je in de koelkast zet, kun je bovendien optimaal opbergen dankzij de optimale verdeling van het apparaat. Doordat de plateaus in hoogte verstelbaar zijn, kun je de indeling van de koelkast optimaliseren aan de hand van de producten die je erin wil zetten. Door de handige vershoudzone blijven je levensmiddelen bovendien langer vers. Haal deze super koelkast snel in huis!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>