iRobot Roomba 650 Kopen? Lees onze Review!

Heb je net zoals velen van ons een druk huishouden en ben je daarom op zoek naar hulp met het stofzuigen? Je hoeft geen interieurverzorgster in dienst te nemen als je de iRobot Roomba 650 in huis hebt. Dit apparaat is namelijk een robotstofzuiger die je werk uit handen neemt. Je kunt hem voor 7 dagen programmeren waardoor hij elke dag een rondje door het huis rijdt en alle stof opzuigt. Dankzij de lange zijborstels, maakt hij elk oppervlak goed schoon. Begint de accu leeg te raken? Dan gaat deze robot zelf terug naar de oplader.

iRobot begrijpt dat je veel te doen hebt en dat de beschikbare uren per dag soms veel te weinig zijn. Daarom is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Het kan voorkomen dat schoonmaken onder de streep valt. Echter, dit is geen probleem, want met de robotstofzuigers van iRobot hoef je niet zelf meer schoon te maken. Dit apparaat neemt namelijk de huishoudelijke klusjes van je over. Je stelt de stofzuiger in en hij voert vervolgens de opdracht uit. Je kunt de robot zelfs het werk laten doen wanneer je aan het werk bent. iRobot biedt behalve robotstofzuigers ook robotschrobbers en robotramenlappers aan!

Review over de iRobot Roomba 650

Als je een apparaat in huis hebt dat je werk uit handen neemt, dan ben je al een heel eind geholpen. De iRobot Roomba 650 gaat echter een stapje verder. Deze robotstofzuiger is namelijk zodanig ontworpen dat hij ook voor een schoon resultaat zorgt. Hij werkt volgens een 3-stappen systeem dat zorgt voor een vlekkeloze vloer. De draaiende zijborstel trekt stof en vuil naar binnen. Terwijl deze borstel zijn werk doet, werken ook de contra-roterende borstels, die de robot helpen om het vuil op te nemen. De afzuiging behoort tot het laatste element. Deze zorgt ervoor dat al het vuil volledig wordt opgezogen. De drie elementen van dit apparaat zijn zeer effectief. In combinatie met de overige innovatieve technologieën waarover de robot beschikt, hoef je je nooit meer zorgen te maken over een vuile vloer. Eén van de ingebouwde technologieën is: “Dirt detect”.

Deze technologie houdt in dat sensoren vuil op de vloer detecteren. Vervolgens wordt er en inschatting gemaakt over hoe lang het kan duren om de plek te reinigen. De iRobot Roomba 650 gaat dan naar de plek toe en rijdt eroverheen totdat al het vuil is opgezogen. Een andere handige eigenschap van dit apparaat is dat hij is voorzien van gespecialiseerde rollers en borstels. Deze onderscheiden hem van andere soortgelijke robotstofzuigers. De borstels en rollers zorgen er namelijk voor dat de robotstofzuiger meer haar kan opzuigen dan robotstofzuigers met draadvormige vezels. Als je dus huisdieren in huis hebt, betekent dit dat je de dierenharen gemakkelijker dan ooit kunt opruimen. Als je meer te weten komt over de verschillende eigenschappen van deze robot, dan denk je wellicht dat het instellen ervan moeilijk moet zijn. Niets is minder waar. Met de knoppen aan de bovenkant stel je hem in een handomdraai in!

iRobot Roomba 650

Voordelen van de iRobot Roomba 650

Als je meer te weten wil komen over een product, dan ga je op onderzoek uit. Het is belangrijk om na te gaan welke eigenschappen het artikel heeft, maar het is ook van essentieel belang om de voor- en nadelen te bekijken. Wij hebben voor je onderzocht welke voordelen de iRobot Roomba 650 met zich meebrengt:

 • Zuigt ook dierenharen op
  Als je huisdieren in huis hebt, dan weet je vast wel hoe lastig het kan zijn om hun haren op te ruimen. Met een bezem schoonmaken kan lang duren. Als je in de plaats daarvan gaat stofzuigen, dan bestaat de mogelijkheid dat de stofzuiger niet krachtig genoeg is om de haren op te zuigen. Met deze iRobot robotstofzuiger kun je gemakkelijk dierenhaar opzuigen, dankzij de handige rollers en borstels.
 • Hij gaat zelf naar de oplader
  Als je een robotstofzuiger instelt om voor je schoon te maken, dan is het teleurstellend als je thuiskomt en hij ligt ergens op de vloer zonder dat het huis is schoongemaakt. Dit probleem heb je niet met deze robotstofzuiger. Als hij namelijk detecteert dat de accu bijna leeg is, dan gaat hij automatisch terug naar het oplaadstation om zichzelf weer op te laden. Hierna kun je hem gewoon weer instellen om verder te gaan met de werkzaamheden.
 • Een schoonmaakschema voor de hele week
  Heb je weinig tijd en vind je het lastig om elke keer wanneer het huis vuil is de stofzuiger te moeten instellen? Je hoeft de Roomba 650 niet keer op keer in te stellen. Hij beschikt namelijk over de mogelijkheid om een schoonmaakschema voor de hele week in te stellen. Stel hem bijvoorbeeld op zondag in en laat hem de rest van de week gewoon zijn werk doen.

Nadelen van de iRobot Roomba 650

Voordat je een apparaat koopt is het belangrijk om behalve zijn sterke punten ook op de hoogte te zijn van zijn tekortkomingen. We zijn daarom ook voor je nagegaan welke minpunten de iRobot Roomba 650 wellicht met zich meebrengt:

 • Geluidsniveau van 70 dB
  Deze robotstofzuiger heeft een geluidsniveau van 70 dB wanneer hij het huis voor je schoonmaakt. Dit betekent dat hij niet geruisloos te werk gaat. We raden je daarom aan om hem in te stellen om het huis schoon te maken wanneer je aan het werk bent. Dan stoort hij je niet.
 • Niet via een app te bedienen
  Hoewel het relatief gemakkelijk is om dit apparaat in te stellen, zou het wellicht handiger zijn als je hem via een app op je telefoon kon bedienen. Deze optie is er echter niet bij de Roomba 650. Je maakt gebruik van de acht knoppen op het apparaat.

Conclusie van de review over de iRobot Roomba 650

Heb je nu een compleet beeld van de iRobot Roomba 650? Dan kun je zelf nagaan of hij je geld waard is. Dit apparaat is sowieso een handige uitkomst als je weinig tijd hebt om schoon te maken en je op zoek bent naar een stofzuiger die je gemakkelijk kunt instellen. Hij is namelijk voorzien van innovatieve technologieën die zorgen voor een schoon resultaat en hij kan zelfs dierenhaar effectief opzuigen. Wanneer de accu leeg begint te raken, gaat deze stofzuiger daarnaast zelf naar de oplader. Je kunt zelfs een schoonmaakschema instellen voor de hele week. Houd er rekening mee dat je hem vanuit 8 knoppen bedient en dat hij niet de stilste robotstofzuiger is en schaf hem aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>