JBL Charge 2 Plus Kopen? Check De Review!

De meesten van ons hebben onze favoriete liedjes opgeslagen op onze smartphone of tablet. Echter, het geluid van een dergelijk apparaat is vaak niet van dusdanige kwaliteit om optimaal te kunnen genieten van de muziek. Daarom sluiten we onze smartphone of tablet aan op een externe speaker. Dergelijke apparaten zijn speciaal vervaardigd voor het produceren van uitstekend geluid. Ben jij op zoek naar een audiostreamer om het geluid van de muziek op je smartphone te optimaliseren? Dan kun je kiezen voor de JBL Charge 2 Plus. Dit apparaat is een compleet uitgeruste, draagbare luidspreker. Hij beschikt over een krachtige accu en is spatwaterdicht. Misschien heb je al eerder van deze speaker gehoord. Zijn naam wordt namelijk ook geschreven als JBL Change 2+. In deze recensie vertellen wij je over zijn functies, voordelen en nadelen zodat je kunt concluderen of hij je geld waard is. Lees dus snel verder!

Wanneer wij je meer vertellen over een bepaald product, dan nemen wij ook de tijd om je meer te vertellen over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. Het is namelijk zo dat de gedachtegang van de leverancier veel zegt over de kwaliteit die je van een bepaald product kunt verwachten. In het geval van de JBL Charge 2 Plus gaat het om de fabrikant JBL. Deze fabrikant is een dochteronderneming van Harman Audio. Waarschijnlijk heb je ook gehoord van Harman Kardon. Ook deze fabrikant valt onder Harman Audio. Alleen al als je kijkt naar de verschillende ondernemingen, kun je concluderen dat de fabrikant er alles aan doet om geluidsoplossingen van topkwaliteit te vervaardigen. JBL staat voor waanzinnig geluid in combinatie met prachtige designs. Deze fabrikant maakt gebruik van de jarenlange ervaring in de muziekindustrie om topproducten af te leveren. Kies dus voor topkwaliteit en koop de JBL Charge 2 Plus!

Review over de JBL Charge 2 Plus

De meesten van ons vinden het belangrijk om onze muziek bij ons te hebben wanneer we op stap gaan. Muziek heeft namelijk invloed op onze stemming. Als iemand je bijvoorbeeld boos heeft gemaakt, dan kun je luisteren naar klassieke muziek om deze boosheid weg te werken. Je kunt daarnaast muziek gebruiken om een bepaalde stemming te creëren. Zachte achtergrondmuziek op een feest kan namelijk voor een vrolijke sfeer zorgen. Ben jij ook iemand die je muziek overal met je mee wil nemen? Dan kun je kiezen voor een speaker die speciaal voor allerlei omstandigheden is ontworpen. In dit geval verwijzen we naar de JBL Charge 2 Plus. Deze speaker maakt het mogelijk om overal naar je favoriete muziek te luisteren. Hij beschikt namelijk over een spatwaterdichte behuizing. Je kunt de speaker dus gerust met je meenemen naar het zwembad, het park of zelfs het strand.

Hoewel het prettig is om te beschikken over een speaker die spatwaterdicht is, is het toch belangrijk om ook naar andere mogelijkheden en functies te kijken. Het beluisteren van muziek op de JBL Charge 2 Plus is eenvoudig. Je kunt namelijk samen met je vrienden of alleen muziek streamen van je smartphones of tablets. Het is immers mogelijk om maximaal 3 muziekspelers tegelijkertijd te verbinden op de speaker. Op die manier hoef je niet de hele tijd te luisteren naar de playlist van 1 persoon. Je kunt namelijk gemakkelijk en snel wisselen van playlist. Mocht je telefoon batterij leeg beginnen te lopen, dan hoef je je ook geen zorgen te maken. Je kunt namelijk je telefoon onderweg opladen met de krachtige, ingebouwde accu van de speaker. Het maakt niet eens uit welke muziek je beluistert via de speaker, want je tunes klinken altijd diep en helder!

JBL Charge 2 Plus

Voordelen van de JBL Charge 2 Plus

Als je een review leest over een bepaald product, dan zie je vaak dat er wordt verteld over de mogelijkheden die het desbetreffend product met zich meebrengt. Er wordt meestal ook gesproken over de voordelen van het apparaat. Echter, men gaat niet altijd in op mogelijke nadelen. In deze recensie hoef je je geen zorgen te maken dat we iets achterwege laten. We vertellen je immers over zowel de voordelen als de nadelen van deze speaker. De voordelen van de JBL Charge 2 Plus zijn:

 • Ideaal voor buitenshuis gebruik
  Heb je het al eens meegemaakt dat je op een feest bent in een park of op het strand waarbij er muziek wordt afgespeeld? Het feest is meestal super leuk totdat het begint te regenen. Dan pakt iedereen zijn op haar spullen en wordt de muziek gestopt. Dit probleem behoort tot het verleden als je gebruik maakt van deze speaker. Dankzij zijn spatwaterbestendig ontwerp is hij immers geschikt voor gebruik buitenshuis.
 • Smartphone of tablet opladen
  We weten allemaal dat hoe meer we gebruik maken van onze smartphone of tablet, hoe sneller de accu leegloopt. Als je dus de hele middag muziek vanuit je smartphone of tablet streamt naar een speaker, dan kun je rekenen op een batterij die langzaam maar zeker leegloopt. Dit hoeft echter geen probleem meer te zijn, omdat je met de krachtige interne accu van deze speaker snel je tablet of smartphone kunt opladen.
 • Accuduur van 12 uur
  Als je gebruik maakt van een draadloos apparaat, dan is het altijd belangrijk om rekening te houden met zijn accuduur. Dit is ook het geval bij deze speaker. Echter, je kunt gerust de hele middag muziek afspelen, want de speaker heeft een accuduur van maar liefst 12 uur. Je kunt dus gerust doorfeesten wanneer je muziek afspeelt met deze speaker!

Nadelen van de JBL Charge 2 Plus

Aan het begin van deze recensie hebben we je verteld dat we je zullen vertellen over de mogelijkheden, functies, voordelen en nadelen van deze draadloze speaker. Intussen hebben we je verteld over de functies, mogelijkheden en voordelen. Het is nu dus tijd geworden om je te informeren over de mogelijke nadelen die de speaker met zich meebrengt. De eigenschappen van de JBL Charge 2 Plus die wellicht als minder prettig ervaren kunnen worden zijn:

 • Niet via NFC verbinden
  Tegenwoordig zijn er enorm veel manieren om bepaalde apparaten met elkaar te verbinden. Denk maar aan Bluetooth, Airplay en zelfs NFC. Als je iemand bent die het liefst apparaten met elkaar verbindt via NFC, dan kan het feit dat je je smartphone niet via NFC kunt verbinden met de speaker wellicht tegenvallen. Ben je echter een flexibel persoon en vind je het niet erg om de apparaten op een andere manier met elkaar te koppelen, dan hoeft dit helemaal geen probleem te zijn.
 • Afspelen via USB is niet mogelijk
  Bij sommige audiostreamers heb je de mogelijkheid om gewoon een USB stick met muziek in het apparaat te stoppen en op die manier muziek af te spelen. Deze mogelijkheid heb je niet bij deze speaker. Als je muziek wil afspelen, dan kun je dat doen door de muziek via Bluetooth te streamen van je smartphone naar de speaker. Het is ook mogelijk om muziek via een kabel te streamen, alleen wordt een dergelijke kabel niet meegeleverd.
 • Prijs
  Meestal wanneer we naar de functies en mogelijkheden van een apparaat kijken, dan houden we geen rekening met de prijs. Echter, uiteindelijk is het toch belangrijk om hiernaar te kijken zodat je weet of je hem kunt kopen. Mocht je een klein budget hebben, dan kan de prijs van deze speaker wellicht tegenvallen.

Conclusie van deze review over de JBL Charge 2 Plus

We zijn aan het eind gekomen van deze review over de JBL Charge 2 Plus. Aan de hand van de functies, mogelijkheden, voordelen en nadelen kun je nu concluderen of het apparaat je geld waard is. Wij vinden hem wel een aanrader, omdat we hebben gezien dat je vele afspeelmogelijkheden hebt met deze speaker. Je kunt er tevens meerdere smartphones of muziekspelers op aansluiten. Daarnaast neem je hem dankzij het spatwaterbestendige ontwerp gerust mee naar het park, strand of zwembad. Je kunt zelfs de speaker gebruiken om je smartphone of tablet op te laden. Deze mogelijkheid heb je mede dankzij de krachtige accu. Het is namelijk zo dat de accu van de speaker maar liefst 12 uur meegaat. Houd wel rekening met de prijs en de mogelijke manieren om muziek via de speaker af te spelen en schaf de JBL Charge 2 Plus vandaag nog aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>