Jura Cool Control Basic Kopen? Lees de Review!

Ben je dol op koffiespecialiteiten met melk, maar heeft je koffiezetapparaat geen ingebouwde melkcontainer? Kies dan voor de Jura Cool Control Basic. De Cool Control kun je gebruiken met je Jura espressomachine met melkslang. Met deze accessoire maak je romig melkschuim voor de perfecte cappuccino of latte macchiato. De Jura accessoire zorgt ervoor dat de melk op een constante temperatuur van 4 °C wordt gehouden. Hierdoor blijft de melk vers zodat je er dik melkschuim mee kunt maken. Je kunt het uitneembare roestvrijstalen reservoir eenvoudig wassen in de vaatwasmachine.

Het doet er niet toe of je jouw koffie thuis of op kantoor drinkt, want je dag is pas goed begonnen nadat je een heerlijk kopje koffie met melk hebt gedronken. Jura heeft bekendheid gekregen door hun espresso- en koffiemachines. Dit bedrijf vervaardigt hoogwaardige producten met elegante designs. Hierdoor wordt goede kwaliteit gecombineerd met een mooi uiterlijk. Zet het lekkerste kopje koffie met een Jura koffiezetapparaat en met Jura accessoires zoals de Cool Control Basic.

Review over de Jura Cool Control Basic

De Jura Cool Control Basic staat voor goed gekoelde melk die perfect wordt geserveerd. Deze accessoire, die past naast elke Jura volautomaat met een cappuccinatore, produceert luchtig en fijn melkschuim of gewoon warme melk voor je favoriete koffiespecialiteiten. Het perfecte melkschuim krijg je doordat de Jura accessoire de melk vers houdt op 4 °C, voordat hij verwarmd en opgeschuimd wordt.

De Cool Control, die verkrijgbaar is in een 0,6 liter en 1 liter variant, zorgt ervoor dat de melk tot 25 °C onder de omgevingstemperatuur wordt gekoeld. Wanneer hij de ideale temperatuur van 4 °C heeft bereikt, zorgt de accessoire ervoor dat de temperatuur stabiel wordt gehouden. De Cool Control Basic is voorzien van een automatische uitschakelfunctie om energie te besparen. Wanneer je namelijk de RVS houder uit de accessoire haalt, dan wordt de koeling automatisch uitgeschakeld.

Het is gemakkelijk om de houder uit de Cool Control te halen. De Jura Cool Control beschikt namelijk over een bajonetsluiting, die ervoor zorgt dat je de houder gemakkelijk kunt openen en vullen. Heb je niet alle melk uit de Cool Control Basic gebruikt, dan kun je de RVS houder gemakkelijk in de koelkast bewaren. Wanneer hij leeg is, reinig je hem gemakkelijk in de afwasmachine.

Jura Cool Control Basic

Voordelen van de Jura Cool Control Basic

Welke voordelen brengt de Jura Cool Control Basic met zich mee? We zijn dit voor je nagegaan. Hieronder sommen we de voordelen voor je op:

 • Compact
  Doordat de Cool Control Basic een compact formaat heeft, kun je hem eenvoudig een plek geven naast je Jura volautomatische koffiemachine. Bovendien bepaal je aan de hand van je behoefte zelf of de 0,6 of 1 liter variant beter bij je past.
 • Verse melk
  Doordat de melk vers gehouden wordt in de accessoire, hoef je geen melk meer weg te gooien. Heb je melk over in de container, dan kun je de RVS houder gemakkelijk uitnemen en in de koelkast bewaren.
 • Constante melktemperatuur
  De Cool Control zorgt ervoor dat de melktemperatuur constant gehouden wordt. Hierdoor is hij altijd perfect om omgezet te worden in romig, dik melkschuim.
 • Gebruiksvriendelijk
  Het gebruik van deze Jura accessoire is zeer eenvoudig. Er is geen oefening nodig om de werking onder de knie te krijgen.
 • Gemakkelijk uitneembare unit
  De melkunit kun je gemakkelijk uit de Cool Control Basic halen. Wanneer het tijd wordt om de RVS container te wassen, haal je hem dus gemakkelijk uit de accessoire en zet je hem in de vaatwasmachine.

Nadelen van de Jura Cool Control Basic

We zijn ook voor je nagegaan wat de nadelen van de Jura Cool Control Basic zijn, omdat we begrijpen dat je een goed geïnformeerde keus wil maken. Er kwam één punt naar voren dat je wellicht als minder prettig kunt ervaren:

 • Geen melding
  Deze Jura accessoire geeft niet aan wanneer de melk in de RVS container bijna op is. Als je dus meerdere kopjes koffie met melk achter elkaar zet, dan kan het dat je melk opraakt zonder dat je het weet. Dit kun je als minpunt ervaren als je niet zelf wil controleren wanneer de melk bijgevuld moet worden.

Conclusie van de review over de Jura Cool Control Basic

De Jura Cool Control Basic is een apparaat zonder een heleboel toeters en bellen. Deze accessoire is verkrijgbaar in 2 varianten, namelijk een 0,6 en een 1 liter variant. Je kunt hem gebruiken met je Jura volautomatische koffiemachine met een cappuccinatore. De Cool Control zorgt ervoor dat je melk op een constante temperatuur van 4 °C wordt gehouden. Hierdoor kun je keer op keer heerlijk, romig melkschuim maken. Uiteraard kun je ook gewoon een glas warme melk maken wanneer je de Cool Control Basic aansluit op je Jura koffiemachine. Deze gebruiksvriendelijke accessoire beschikt over een gemakkelijk uitneembare unit zodat je jouw melk in de koelkast kunt bewaren en de container eenvoudig in de vaatwasmachine kunt reinigen. Heb je een Jura volautomatische koffiemachine met een cappuccinatore, dan is de Jura Cool Control Basic een must-have in jouw keuken!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>