Jura Z6 Kopen? Bekijk onze Review!

Ben je op zoek naar een volautomatische espressomachine? Kies dan voor de Jura Z6. Dit koffiezetapparaat ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook een onmisbare hulp in de keuken. Hij maakt namelijk klassieke koffie en verschillende koffiespecialiteiten van topkwaliteit. Tijdens het koffiezetten wordt de extractietijd geoptimaliseerd dankzij het Puls Extractie Proces (P.E.P.). Dit proces draagt bij aan een rijkere en vollere smaak van je koffie.

Is je ochtend niet compleet zonder een heerlijk kopje koffie? Dan is een Jura koffiezetapparaat zeker een aanrader. Dit bedrijf brengt al geruime tijd volautomatische espresso- en koffiemachines op de markt. Deze automaten hebben een robuust uiterlijk en zijn gemaakt van edele materialen. De Jura koffiezetapparaten zijn bovendien duurzaam en maken heerlijke koffie en koffiespecialiteiten. Dankzij de geavanceerde technologieën in deze apparaten, is het koffiezetproces keer op keer een fluitje van een cent!

Review over de Jura Z6

De Jura Z6 staat voor heerlijke koffie en koffiespecialiteiten. Dit apparaat, dat voorzien is van het Puls Extractie Proces, optimaliseert het extractieproces zodat je kunt genieten van koffie met een rijke en volle smaak. Daarnaast beschikt de koffiemachine over een Aroma+ molen die 16 gram koffie in slechts 5 seconden maalt. De molen zorgt er ook voor dat de gemaakte koffie vers blijft, doordat hij tot 70% minder voorraad creëert aan gemalen koffie.

Met deze koffiemachine kun je 2 kopjes koffie tegelijk zetten. Dit is vooral handig wanneer je gezellig met z’n tweeën aan tafel of op het terras zit en jullie samen een kopje koffie willen drinken. Uiteraard kun je ook gewoon twee kopjes koffie voor jezelf maken. Vind je één kopje voldoende? Dan stel je het koffiezetapparaat in om slechts 1 kopje te maken. Je kunt er dranken mee maken zoals klassieke koffie, latte macchiato en cappuccino. Het koffiezetproces is bovendien zeer eenvoudig, dankzij de One Touch functie.

Om verschillende koffiespecialiteiten te maken, heb je natuurlijk melk en melkschuim nodig. Maak heerlijk melkschuim met de Z6 koffiemachine. Je melk wordt namelijk automatisch omgezet naar melkschuim met fijne poriën en een heerlijke, compacte structuur. Het apparaat maakt hiervoor gebruik van innovatieve pijpjes. Je kunt bovendien de temperatuur van de melk en het melkschuim aanpassen om de meest romige trendspecialiteiten van top koffiebarkwaliteit met een druk op de knop te bereiden.

Als je de vele mogelijkheden van dit koffiezetapparaat bekijkt, dan vraag je je misschien af of het niet moeilijk is om een dergelijk apparaat te bedienen. Gelukkig kun je dit apparaat gemakkelijk bedienen. Deze Jura volautomaat beschikt namelijk over een intuïtieve bediening. Bovendien zijn de verschillende bedieningselementen allemaal aan de voorzijde voor extra gebruiksgemak. Heb je een favoriete koffiespecialiteit? Sla hem dan op het startscherm op!

Jura Z6

Voordelen van de Jura Z6

De Jura Z6 is werkelijk een geweldig apparaat waarmee je heerlijke koffie en koffiespecialiteiten kunt bereiden. De voordelen die hij met zich meebrengt zijn:

 • Aanpassing melksterkte
  De sterkte van de melk en ook het melkschuim kun je gemakkelijk naar wens aanpassen.
 • Puls Extractie Proces
  Dankzij het Puls Extractie Proces krijgt de koffie een vollere smaak. De aroma van je koffie wordt ook intenser dankzij dit systeem.
 • Melding waterfilter
  Als je waterfilter aan vervanging toe is en je blijft hem gebruiken, dan daalt je koffie in kwaliteit. Doordat de Z6 je meldt wanneer het waterfilter aan vervanging toe is, kun je het filter op tijd vervangen om te blijven genieten van koffie van topkwaliteit.
 • Geen melkdruppels in espresso’s
  Als je een espresso maakt, dan moet deze ook echt naar een espresso smaken. Dit is niet het geval wanneer er druppeltjes melk erin lekken. Daarom zijn bij dit apparaat de koffie- en melkuitloop gescheiden. Dit systeem voorkomt melkdruppels in je espresso’s.
 • Groot waterreservoir
  Dit koffiezetapparaat heeft een relatief groot waterreservoir. Als je dus meerdere kopjes na elkaar wil zetten, hoef je het reservoir niet steeds bij te vullen.
 • Voorgeprogrammeerde functies
  Voor optimaal gebruiksgemak beschikt dit apparaat over 12 voorgeprogrammeerde functies. Deze kun je naar wens aanpassen.

Nadelen van de Jura Z6

Toen we voor je op zoek gingen naar de functies, voor- en nadelen van de Jura Z6, konden we bijna geen nadelen vinden. We kwamen echter wel één punt tegen dat je wellicht als minder prettig kunt ervaren:

 • Apart melkreservoir
  Het is een feit dat je met dit koffiezetapparaat verschillende koffiespecialiteiten kunt bereiden. Echter, als je specialiteiten met melk wil maken, dien je het melkreservoir apart te kopen. De Z6 koffiemachine wordt namelijk niet geleverd met een eigen melkreservoir.

Conclusie van de review over de Jura Z6

Zoals je hebt gezien is de Jura Z6 een koffiezetapparaat dat verschillende mogelijkheden biedt om koffie en koffiespecialiteiten naar eigen smaak te maken. Hij beschikt over een intuïtief design en verschillende functies om het koffieproces te optimaliseren. Als je koffie met dit koffiezetapparaat maakt, dan geniet je van koffie met een volle smaak en een intense aroma. Je kunt bovendien 2 kopjes tegelijk maken en meerdere kopjes na elkaar dankzij de voorgeprogrammeerde functies. Koop apart een melkreservoir voor dit apparaat en haal hem vandaag nog in huis!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>