Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B Kopen? Bekijk deze Review!

Ben je een koffieliefhebber, maar heb je niet veel ruimte in je keuken voor een groot koffiezetapparaat? Dan hoef je niet verder te zoeken, want de Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B heeft een klein formaat en maakt lekkere koffie. Met dit apparaat zet je behalve verschillende soorten koffie ook warme chocolademelk en zelfs thee. Drink je liever koude dranken? Koude drankjes maak je ook gemakkelijk met deze koffiemachine. Met een druk op de knop stel je het formaat en de sterkte van je kop koffie zelf in. Een kleine, sterke espresso wanneer je uit bed komt en een latte macchiato met veel melk nadat je van het werk komt? Dat kan!

De missie van Krups is om je dagelijks te voorzien van een heerlijk kopje koffie. De dag is immers niet goed begonnen als je jouw kopje koffie nog niet op hebt. Met Krups apparaten wordt het maken van je koffie een stuk gemakkelijker. Deze apparaten zijn namelijk van uitstekende kwaliteit waardoor je er lang van kunt genieten. Er is ook aan het ontwerp gedacht en daarom ziet je Krups apparaat er stijlvol uit.

Review over de Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B

De Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B werkt met capsules. Je kunt hem gemakkelijk gebruiken en hebt keuze uit meer dan 30 koude of warme koffievarianten. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere latte macchiato, sterke espresso, romige cappuccino of een chococino. Je kunt altijd kiezen voor de variant die jij het lekkerst vindt. Mede dankzij de pompdruk van 15 bar is de kwaliteit van de koffie uitstekend. Het koffiezetapparaat is tevens energiezuinig en schakelt na 5 minuten automatisch uit als hij niet in gebruik is. Het thermoblock systeem van dit apparaat zorgt ervoor dat hij snel opwarmt zodat je al vanaf het eerste kopje koffie kunt genieten van de perfecte temperatuur die bovendien constant gehouden wordt.

Een aantrekkelijk aspect van deze koffiemachine is de handmatige bediening. Hierdoor kun je zelf instellen hoeveel water er in je koffie gaat zodat je zelf de sterkte bepaalt. Dankzij de innovatieve technologie regelen de capsules die je in het apparaat stopt zelf de druk die erin gaat. Denk bijvoorbeeld aan een hoge druk voor een krachtige espresso. Het doet er niet toe waarvoor je kiest, want je drankje komt er perfect uit.

Krups Dolce Gusto Piccolo KP100 B

Voordelen van de Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B

Kiezen voor de Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B brengt een aantal voordelen met zich mee. Deze beschrijven we hieronder:

 • Grote variatie
  Kiezen voor een apparaat dat werkt met Dolce Gusto capsules is altijd een goed idee. Je kunt namelijk uit een groot aantal verschillende smaken koude en warme dranken kiezen.
 • Eigen smaak
  Doordat je de waterhoeveelheid van dit apparaat zelf kunt instellen, bepaal je de sterkte van je koffie zelf. Hierdoor maak je keer op keer koffie naar eigen smaak.
 • Compact
  Een belangrijk voordeel van de koffiemachine is dat hij zeer compact is. Met een breedte van 16 cm, diepte van 22 cm en hoogte van 29 cm neemt hij weinig ruimte in beslag op je keukenblad of aanrecht.

Nadelen van de Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B

We hebben de pluspunten van de Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B bekeken. Om je een goed beeld te geven van het apparaat, bekijken we nu ook de minpunten:

 • Klein waterreservoir
  Dit koffiezetapparaat heeft door zijn klein formaat een relatief klein waterreservoir van 0,6 liter. Hierdoor moet je hem bij veelvoudig gebruik vaak bijvullen.
 • Handmatig stopzetten
  Dit apparaat stopt niet automatisch wanneer het kopje vol zit. Je dient hem handmatig stop te zetten. Als je wil weglopen terwijl je koffie gemaakt wordt, dan kun je de handmatige stopzetting als minpunt ervaren.

Conclusie van deze review over de Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B

We gaan nu de review over de Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B samenvatten. Dit koffiezetapparaat is compact, stijlvol en maakt lekkere koude en warme koffievarianten. Je dient er rekening mee te houden dat je het waterreservoir bij veelvoudig gebruik regelmatig moet bijvullen en dat je het apparaat handmatig moet stopzetten wanneer je kopje vol is. Daarentegen heb je keuze uit veel verschillende dranken en maak je koffie naar eigen smaak. Heb je weinig ruimte op je keukenblad en wil je toch genieten van lekkere koffie? Kies dan zeker voor deze Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>