Wil Je De LaCie Silverscreen Kopen? Bekijk Dan Onze Review!

Wanneer sommigen van ons horen dat iemand op zoek gaat naar extra geheugen, dan denken we meteen aan geheugen voor een desktop of een laptop. We denken er vaak niet aan dat andere digitale apparaten ook extra geheugen kunnen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook een multimedia harde schijf aanschaffen voor je tv. Natuurlijk hoef je een dergelijke schijf niet alleen te gebruiken voor je tv. Als het namelijk gaat om een externe harde schijf, dan kun je hem ook gebruiken om een back-up te maken van de bestanden die je op je pc hebt. Zoek je daarom naar een externe harde schijf met uitgebreide compatibiliteit zodat je hem voor verschillende toepassingen kunt gebruiken? Dan kun je kiezen voor de LaCie Silverscreen. Deze externe harde schijf is perfect voor multimedia toepassingen, maar kan ook gebruikt worden voor je computer. In deze review vertellen we je over de LaCie Silverscreen.

Het kan soms voorkomen dat je meer te weten wil komen over een bepaald product en je hem daarom onderzoekt. Als je alleen kijkt naar de eigenschappen en functies van het apparaat, dan heb je er geen compleet beeld over. Het is immers ook belangrijk om meer te weten te komen over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Daarnaast is het een goed idee om de fabrikant van het desbetreffend product te onderzoeken. In het geval van de LaCie Silverscreen zien we dat de fabrikant LaCie is. Deze fabrikant doet er alles aan om opslagoplossingen van wereldklasse te vervaardigen. Daarom maken vele fotografen, videografen en professionele audiobewerkers gebruik van producten van dit merk. Velen kiezen voor producten van deze fabrikant, omdat je op de producten kunt vertrouwen. Ze zijn immers van topkwaliteit en brengen betrouwbaarheid en ongeëvenaarde prestaties met zich mee. Koop daarom de LaCie Silverscreen!

Review over de LaCie Silverscreen

Wanneer apparaten gebruikt kunnen worden voor verschillende toepassingen, dan zijn ze vaker aantrekkelijker dan varianten die je slechts voor 1 toepassing kunt gebruiken. Daarom is de LaCie Silverscreen sowieso een topper. Dit apparaat is vervaardigd voor multimedia toepassingen, maar hij beschikt over uitgebreide compatibiliteit. Zo is hij geschikt voor diverse mediabestanden zoals DVD-video, DivX een Mpeg. Hij is bovendien ontworpen met de HD tv technologie in gedachten, waardoor hij een resolutie tot maximaal 1080 pixels kan uitzenden. Door hem te koppelen aan je bestaand surround sound systeem kun je optimaal genieten van je media. Echter, het kan voorkomen dat je de schijfruimte hard nodig hebt voor andere bestanden. Ook dat is geen probleem, omdat je het apparaat ook als externe harde schijf kunt gebruiken. Je kunt dus gerust en met slechts één druk op de knop een back-up maken van de gegevens op je computer. Je raakt niets kwijt!

Aangezien we je reeds hebben verteld dat je de LaCie Silverscreen kunt gebruiken als externe harde schijf, vinden we het handig om meteen te vertellen wat je nog meer met de schijf kunt doen als je hem koppelt aan je pc. Wanneer hij is gekoppeld aan je pc, dan kun je er multimediabestanden op zetten. Deze overdracht van multimediagegevens vindt plaats via de meegeleverde USB-kabel. Wanneer je eenmaal bestanden hebt gezet op de schijf, dan kun je hem aansluiten op je tv. Vervolgens kun je via je tv kijken en luisteren naar de bestanden die je op de schijf hebt gezet. Perfect dus om je familie en vrienden vakantiefoto’s en -video’s te laten zien. Je hebt dus gezien dat deze schijf een harde schijf en multimediaspeler in één is. Gebruik hem dus om van je woonkamer een volwaardig entertainmentcenter te maken. Er is op dit 500 GB kastje genoeg ruimte!

LaCie Silverscreen

Voordelen van de LaCie Silverscreen

Wanneer wij een bepaald apparaat of product recenseren, dan vertellen we je altijd ook over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. We vinden het immers belangrijk dat je beschikt over alle gegevens voordat je het desbetreffend product aanschaft. Op die manier kom je niet voor (ongewenste) verrassingen te staan. Ook in het geval van dit geheugen vertellen we je over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. De voordelen van de LaCie Silverscreen zijn:

 • Grote opslagcapaciteit
  Als we kijken naar de opslagcapaciteit van dit geheugen, dan zien we dat je er 500 GB aan data op kunt opslaan. Je hebt dus meer dan genoeg geheugen bij de hand om allerlei films, foto’s, zelfgemaakte video’s, games en documenten op te slaan.
 • Multifunctioneel
  Zoals je hebt gezien, is deze harde schijf ontworpen voor allerlei multimedia toepassingen. Hij is immers ontworpen zodat je er je favoriete films op zet en deze vervolgens afspeelt op je tv. Natuurlijk is hij ook perfect om er verschillende videoclips op te zetten en deze vervolgens af te draaien wanneer je een huisfeest organiseert. Echter, mocht het voorkomen dat je extra geheugen nodig hebt, dan kun je de schijf ook gerust gebruiken als externe harde schijf. Desgewenst kun je hem dus gebruiken om een back-up van je pc te maken.
 • Gemakkelijke overdracht
  Net zoals het geval is bij veel externe harde schijven, is ook dit model een plug and play schijf. Dit betekent dat je niet allerlei handelingen hoeft te verrichten om hem te gebruiken. Je steekt slechts de USB-kabel in de schijf en het andere uiteinde van de kabel steek je in de USB-poort van je computer. Vervolgens kun je meteen bestanden op de schijf zetten. Ook het afspelen van de bestanden gaat super gemakkelijk!

Nadelen van de LaCie Silverscreen

Als je moest beslissen of je deze schijf wilde kopen aan de hand van de informatie die je tot nu toe hebt gelezen, dan was de keus gemakkelijk gemaakt. Het geheugen beschikt namelijk over enorm veel aantrekkelijke eigenschappen. Echter, het is belangrijk dat je ook op de hoogte bent van eventuele nadelen. Je kunt dan de voordelen afwegen tegen de nadelen en op die manier concluderen of het apparaat je geld waard is. De nadelen die gepaard gaan met de LaCie Silverscreen zijn:

 • USB 2.0
  Als je deze harde schijf alleen zal gebruiken voor multimedia toepassingen, dan zal het feit dat hij een USB 2.0 variant is je waarschijnlijk niet hinderen. Echter, als je hem het liefst wil gebruiken als externe harde schijf, dan kan het feit dat hij een USB 2.0 apparaat is wellicht tegenvallen. Met dergelijke apparaten kun je namelijk minder snel bestanden overzetten in vergelijking met USB 3.0 apparaten. Houd er dus rekening mee dat bij het overzetten van grote bestanden dit enige tijd in beslag kan nemen.
 • Geen HDMI
  Wanneer je dit geheugen wil gebruiken om multimedia bestanden af te spelen op je tv, dan is het belangrijk dat je tv beschikt over een USB-ingang. Het geheugen beschikt namelijk niet over een HDMI-ingang. Je kunt hem dus niet via deze weg koppelen aan je tv. Bij aankoop van deze schijf krijg je er wel een audio-/videokabel bij, dus je kunt het apparaat gerust via deze weg koppelen aan je tv.
 • Afstandsbediening richten
  Wanneer je dit geheugen aanschaft, dan krijg je er een afstandsbediening bij. Dit is sowieso handig, omdat je dan gemakkelijk kunt selecteren waar je naar wil kijken of luisteren. Echter, het is belangrijk dat je de afstandsbediening goed richt op de unit, omdat je anders geen contact kunt maken met het apparaat.

Conclusie van deze recensie over de LaCie Silverscreen

Aan de hand van de bovenstaande informatie is het mogelijk om te concluderen of de LaCie Silverscreen je geld waard is. Om je te helpen met het trekken van je conclusie, vatten we echter nog even de belangrijkste punten samen. Zo is dit apparaat multifunctioneel. Hij is immers ontworpen om multimedia bestanden af te spelen op je tv. Echter, als je extra geheugen nodig hebt, dan kun je dit apparaat ook gerust gebruiken als externe harde schijf. Wanneer je hem als externe harde schijf gebruikt, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het apparaat een USB 2.0 variant is en dat de overdracht dus wellicht minder snel kan gaan. Daarnaast beschikt hij niet over HDMI om hem aan je tv te koppelen. Het is ook belangrijk om de afstandsbediening exact te richten op het apparaat voor een goede reactie.

Echter, het feit dat hij een groot geheugen met zich meebrengt van 500 GB en je hem op verschillende manieren kunt gebruiken, maakt veel goed. Hij zorgt bovendien voor een eenvoudige gegevensoverdracht en brengt aantrekkelijke multimediamogelijkheden met zich mee. Wij vinden deze multimedia harde schijf daarom een goed alternatief als je zoekt naar geheugen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>