De Mac Mini Kopen? Check De Review!

Als je een nieuwe computer wil kopen, dan is het belangrijk om eerst na te gaan welk model bij je past. Er worden namelijk enorm veel computers aangeboden. Het begrip “computer” kan verwijzen naar een desktop, een mini pc, een laptop en ook een all-in-one pc. Alle types brengen bepaalde voordelen en nadelen met zich mee. Wil je het liefst een desktop aanschaffen? Dan is het belangrijk om te kijken naar de specificaties van de verschillende modellen. Denk hierbij aan de processor, de videokaart, eventuele poorten, enzovoorts. Als je het liefst een desktop wil hebben, maar een groot apparaat is niet wat je zoekt, dan raden wij de Mac mini aan. Dit model is wel een desktop, maar hij is tegelijkertijd ook een mini pc. Hij neemt dus weinig ruimte in beslag. We vertellen je in deze review over de functies, voordelen en nadelen van de Mac mini computer.

Wanneer er gesproken wordt over een Mac product, dan wordt er verwezen naar de fabrikant Apple. Deze fabrikant kennen we allemaal, omdat hij net zo bekend is als Microsoft. De twee zijn immers concurrenten. Aangezien Apple de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, denkt men soms dat deze fabriek niet lang bestaat. Dat is echter niet waar. Apple is namelijk opgericht in 1976. Ze staan bekend om onder andere de iPhone en de iPad. Behalve deze smartphone en tablet, heeft de fabrikant ook allerlei andere apparaten en accessoires ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan computers , genaamd de iMac, laptops, die ook wel Macbooks worden genoemd en zelfs horloges. Op het gebied van accessoires gaat het om muizen, monitors en toetsenborden. De fabrikant ontwikkelt ook allerlei software-producten en applicaties. Kiezen voor producten van deze fabrikant betekent kiezen voor topkwaliteit. Schaf daarom de Mac mini aan en geniet er lang van!

Review over de Mac mini

Vaak als er gesproken wordt over een mini pc, dan wordt er verwezen naar een kleine desktop die minder krachtig is dan de grote varianten. Dit is echter niet het geval bij de Mac mini. Dit apparaat heeft namelijk het formaat van een mini pc, maar de kracht van een grote desktop. Hij is daarnaast betaalbaar. Misschien vraag je je af hoe je al je werkzaamheden kunt uitvoeren op een apparaat van slechts 19,7 cm. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. Je sluit er gewoon een display, toetsenbord en muis op aan en bent vervolgens klaar voor het grote werk. Ondanks het kleine formaat, beschikt deze desktop over een Intel Core processor van de vierde generatie. Dit betekent dat de pc beschikt over een snelle optionele flashopslag en een super snelle wifi. Je dagelijkse werkzaamheden zijn dus zo gedaan.

Wij vinden het belangrijk te vermelden dat de Mac mini verkrijgbaar is in verschillende varianten. Elk van deze varianten beschikt over een snelle processor. Er is tevens gezorgd voor Intel Iris Graphics of Intel HD Graphics 5000, waardoor er superieure grafische prestaties mogelijk zijn. Dit komt mede dankzij handige voorzieningen waaronder Thunderbolt 2. De computer is tevens voorzien van ondersteuning voor HD-tv’s. Je kunt de pc dus behalve voor werkzaamheden ook gebruiken als entertainmentsysteem. Alle handelingen die je uitvoert op je Apple computer, beginnen bij het besturingssysteem, genaamd macOS. Dit besturingssysteem staat bekend om de geavanceerde technologie en superieure functies. Wanneer je deze desktop aanschaft, beschikt hij standaard over bepaalde applicaties zoals GarageBand, Foto’s, iMovie, Pages, Keynote en Numbers. Je kunt dus meteen zowel productief als creatief aan de slag. Er zijn uiteraard ook applicaties voor het internetten, e-mailen, FaceTimen en sms’en. Zoek indien nodig zelfs naar nieuwe apps!

Mac mini

Voordelen van de Mac mini

De meesten van ons hebben al gehoord over de unieke eigenschappen van verschillende Apple producten. Echter, het is altijd goed om op zoek te gaan naar informatie over specifieke modellen. We hebben je in deze recensie reeds verteld over de functies en mogelijkheden van deze desktop. Echter, we vinden het ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. De voordelen van de Mac mini zijn:

 • Compact formaat
  Als je gebruik maakt van een desktop, dan heb je vaak veel ruimte nodig op je bureau. Sommigen zetten hun desktop daarom onder hun bureau. Dan moeten de kabels natuurlijk wel lang genoeg zijn om ook gebruik te kunnen maken van je monitor, toetsenbord, muis, enzovoorts. Over al deze zaken hoef je je geen zorgen te maken als je deze pc in huis hebt. Hij heeft namelijk een zeer compact formaat van nog geen 20 cm. Je zet hem dus gerust op je bureau en houdt nog genoeg ruimte over voor allerlei andere accessoires.
 • HDMI-poort
  Wanneer je kiest voor een desktop in plaats van een laptop, dan moet je er een monitor op aansluiten. Dit is bij dit model geen probleem, omdat deze desktop beschikt over een HDMI-poort. Je kunt dus gemakkelijk en snel je eigen monitor aansluiten op de pc.
 • SDXC-kaartsleuf
  Bij sommige desktops is het geen pretje om bestanden over te zetten. Echter, deze Mini van Apple beschikt over een SDXC-kaartsleuf. Je kunt er dus gemakkelijk foto’s en andere bestanden mee overzetten.
 • IR-ontvanger
  We houden allemaal van gemakken. Daarom kiezen we steeds voor geavanceerdere apparaten. Apple gaat zeker mee met de ontwikkelingen. Zij zijn immers innovators. Daarom beschikt dit apparaat over een IR-ontvanger. Deze ontvanger is compatibel met Apple Remote. Hierdoor kun je de pc zonder kabels op afstand bedienen.

Nadelen van de Mac mini

We hebben je nu verteld over de voordelen die gepaard gaan met deze computer. Echter, om een compleet beeld te vormen over het apparaat, is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de nadelen. Op die manier kun je namelijk de voordelen tegen de nadelen afwegen. Nadat je dat hebt gedaan, kun je concluderen of deze computer goed bij je past of niet. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar de minder aantrekkelijke eigenschappen van deze pc. Wij vertellen je namelijk over de nadelen van de Mac mini:

 • Randapparatuur apart kopen
  Wanneer je deze pc koopt, dan krijg je alleen de pc. Echter, om er echt mee aan de slag te gaan, heb je ook een toetsenbord, muis en monitor nodig. Deze accessoires moet je er apart bij kopen. Dit geldt ook voor eventuele extra kabels. Het feit dat je deze benodigdheden apart moet kopen, kun je wellicht als minder prettig ervaren.
 • Prijs
  Zoals de meesten van ons weten, zijn de apparaten van Apple van goede kwaliteit. Daarnaast beschikken ze over unieke functies en geavanceerde technologieën. Vanwege deze eigenschappen kosten de Apple apparaten over het algemeen meer dan soortgelijke apparaten van andere merken. Als je echter een klein budget hebt, dan kan de prijs van Apple producten, waaronder deze desktop, wellicht tegenvallen.

Conclusie van deze recensie over de Mac mini

In deze review hebben we je verteld over de verschillende aspecten die de Mac mini uniek maken. We zijn daarnaast ook ingegaan op de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Ondanks het kleine format, is deze computer even krachtig als een grotere desktop. Er zijn verschillende modellen van deze pc verkrijgbaar. Hierbij gaat het om een ander geheugen, een andere processor, een andere opslagcapaciteit en andere grafische voorzieningen. Echter, elk model is krachtig. Dankzij het kleine formaat kun je hem gemakkelijk op je bureau laten staan. Je houdt namelijk genoeg ruimte over voor andere apparaten. De pc beschikt bovendien over een HDMI-poort om je monitor gemakkelijk en snel te kunnen aansluiten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om bestanden eenvoudig en snel over te zetten. Dit komt doordat de pc is voorzien van een SDXC-kaartsleuf. Ook de IR-ontvanger biedt een handige uitkomst en verhoogt het gebruiksgemak van de pc.

Houdt er wel rekening mee dat je bij deze computer randapparatuur zoals een monitor, toetsenbord, muis en extra kabels apart moet aanschaffen. Deze worden namelijk niet meegeleverd. Het kan tevens dat de prijs tegenvalt. Echter, als je budget het toelaat om deze pc aan te schaffen, dan raden wij je zeker aan om hem te kopen. Hij beschikt namelijk over handige functies en superieure eigenschappen!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>