Macbook Pro 2018 Model Kopen? Bekijk De Review Snel!

Ben je van plan om binnenkort een krachtige laptop te kopen? Moet het bovendien een Apple laptop zijn? Dan kun je kiezen voor het MacBook Pro 2018 model. Deze laptop heeft vergeleken met andere soortgelijke modellen meer kracht en hij presteert beter. Je kunt zelfs zeggen dat hij professioneler is. Dit verbaast ons uiteraard niet, omdat de laptop niet voor niets de naam “Pro” heeft gekregen. Voordat je een nieuwe laptop koopt, is het belangrijk om er onderzoek over te doen. Je wil immers weten of het apparaat beschikt over de gewenste functies. In het kort ga je dus na of de laptop bij je past. Omdat wij het belangrijk vinden om je zoveel mogelijk informatie te geven over de MacBook Pro, hebben wij onderzoek voor je gedaan. In deze recensie vertellen we je over de eigenschappen van dit apparaat en de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt.

Wie kent de Apple producten nou niet? Ook al ben je zelf (nog) geen Apple gebruiker, je hebt zeker van de apparaten van deze fabrikant gehoord. De fabrikant staat namelijk bekend om de populaire iPhone, iPad en meer. Voordat Apple overging tot het vervaardigen van iPhones en iPads, bestond dit bedrijf al. Echter, ze waren minder bekend. Na de start in 1976 ontwierp en verkocht Apple computers. De eerste computer die dit bedrijf maakte, was de Apple I. Echter, het bedrijf werd pas bekend toen de Apple II werd ontworpen. Hoewel het een moeilijke start was, heeft Apple laten zien allerlei innovatieve apparaten te kunnen ontwerpen. Er wordt bovendien altijd gezorgd voor topkwaliteit. De fabrikant is overigens niet zomaar succesvol geworden. Zij hebben namelijk meerdere succesfactoren. Aangezien je van tevoren weet dat je topkwaliteit zal aanschaffen, kun je na het lezen van deze review meteen de MacBook Pro aanschaffen!

Review over het MacBook Pro 2018 model

Hoewel we gebruik maken van de algemene term “MacBook Pro”, verwijzen we in deze review naar het Apple MacBook Pro 2018 model. De modellen van deze laptop die in 2018 zijn vervaardigd, zijn te herkennen aan de supersnelle Intel Coffee Lake 6-Core processors. Dergelijke MacBooks werken over het algemeen met een i9 processor, waardoor ze enorm snel zijn. Vergeleken met hun voorgangers, zijn deze modellen tot wel 70% sneller. Vanwege de superieure snelheid, kun je deze laptops gebruiken voor complexe computerbewerkingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het coderen van video’s of het renderen van 3D-modellen. Als professional is deze laptop een must-have voor jou. Hoewel de processor van deze laptop je meteen laat zien dat het gaat om een MacBook Pro, is het belangrijk te vermelden dat er toch verschillende modellen zijn. Hierbij verschilt het geheugen, de turbo boost, de SSD-leessnelheid en de batterijduur. Ook de schermgrootte kan per model verschillen.

Als voorbeeld kijken we in deze review naar de 15 inch MacBook Pro. Deze laptop beschikt over verbluffende graphics. Dit komt doordat het apparaat beschikt over een afzonderlijke Radeon Pro grafische processor. De processor is speciaal ontworpen om indrukwekkende prestaties neer te zetten terwijl hij opvallend zuinig werkt. Bij het ontwerpen van deze laptop is er tevens ervoor gezorgd dat elke afzonderlijke GPU standaard 4 GB GDDR5-geheugen heeft. Hierdoor kun je bijvoorbeeld in real time 3D-titels renderen in Final Cut Pro X. Je bent tevens snel klaar met het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden, omdat de handelingen verrassend soepel verlopen. Als we het toch al eenmaal hebben over de snelheid en soepelheid waarmee processen verlopen, dan is het belangrijk om ook naar de SSD-opslag te kijken. Het 15 inch model van de Pro heeft een SSD-opslag tot 4 TB en het 13 inch model tot 2 TB. Je werkt dus sneller!

MacBook Pro 2018 model

Voordelen van het MacBook Pro 2018 model

Hoewel de voordelen van het MacBook Pro 2018 model kunnen verschillen aan de hand van het specifieke model waar je voor hebt gekozen, willen we je over de algemene voordelen van dit apparaat vertellen. Nadat we zijn ingegaan op de voordelen die hij met zich meebrengt, vertellen we je ook over de mogelijke nadelen. De voordelen van het MacBook Pro 2018 model zijn:

 • Shared en dedicated videokaart
  Hoewel het niet zo is dat alle MacBook Pro 2018 modellen beschikken over zowel een shared als een dedicated videokaart, is het wel een feit dat de meeste van deze modellen hier wel van zijn voorzien. Bij de modellen met zowel een shared als een dedicated videokaart, kun je snel en vloeiend video’s in 4K renderen.
 • Meerdere processorkernen voor sneller werken
  De verschillende MacBook Pro 2018 modellen zijn voorzien van meerdere processorkernen. Over het algemeen gaat het om 4 of 6 processorkernen. De verschillende modellen hebben bovendien Intel Core i5 of juist Intel Core i7 processorkernen. Dankzij deze processorkernen kun je sneller werken. De kernen zorgen er tevens voor dat programma’s soepeler draaien.
 • Met een handige Touch Bar
  Het MacBook Pro 2018 model heeft een Touch Bar, die mee schakelt met de programma’s die je gebruikt en de bijpassende functietoetsen laat zien. De Touch Bar je laat je dus onder andere zien welke tools op dat moment relevant zijn. Hierbij maakt de Touch Bar gebruik van tools waar je al mee bekend bent, waaronder regelaars voor de helderheid en het volume. Er worden tevens interactieve manieren gecreëerd om door content te bladeren en je krijgt typefuncties te zien zoals emoji’s en tekstvoorspelling. Voor het gemak kun je tikken om de Control Strip uit te breiden, schuiven om terug te spoelen in een film of vegen om de helderheid aan te passen.

Nadelen van het MacBook Pro 2018 model

Intussen hebben we je verteld over de voordelen die het MacBook Pro 2018 model met zich meebrengt. We hebben je bij de voordelen tevens gevraagd er rekening mee te houden dat elk verschillend model van deze 2018 reeks zijn eigen unieke eigenschappen heeft. Daarom kunnen de voordelen verschillen. Dit geldt natuurlijk ook voor de nadelen. We hebben om deze reden getracht achter de algemene minpunten van het MacBook Pro 2018 model te komen. De nadelen die gepaard gaan met de 2018 MacBook Pro zijn:

 • Aparte adapter nodig voor aansluiting
  Bij geavanceerde apparaten zoals laptops, is het belangrijk om te kijken naar de aansluitingsmogelijkheden. In het geval van het MacBook Pro 2018 model, zien we dat hij beschikt over vele aansluitingsmogelijkheden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een apparaat met een Thunderbolt 2-, VGA-, HDMI of DVI-uitvoer kunt aansluiten. Het enige nadeel is dat je voor dergelijke aansluitingen een aparte adapter nodig hebt. Deze wordt niet geleverd met de laptop. Als je geen extra geld wilde uitgeven, kan het feit dat je de adapter los moet aanschaffen als minder prettig worden ervaren.
 • Prijs
  Wanneer je een nieuw apparaat wil aanschaffen, is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden van het desbetreffend apparaat. Daarnaast kijk je uiteraard ook naar de prijs, omdat je een bepaald budget hebt. In het geval van het MacBook Pro 2018 model, zien we dat de prijs wellicht kan tegenvallen als je een klein budget hebt. Dit geldt overigens voor vrijwel alle Apple laptops. Echter, als je het geld hebt, is het sowieso verstandig om een MacBook Pro aan te schaffen, vanwege de vele mogelijkheden en de kracht die hij met zich meebrengt.

Conclusie van deze review over het MacBook Pro 2018 model

In deze review hebben we gekeken naar de functies van het MacBook Pro 2018 model. Daarnaast zijn we voor je op zoek gegaan naar de voordelen en nadelen die deze laptop met zich meebrengt. We hebben gezien dat ondanks deze laptops met elkaar gemeen hebben dat ze krachtig zijn, je toch voor verschillende varianten kunt kiezen. Er is onder andere een 13 inch model en een 15 inch model. Ongeacht voor welke variant je kiest, je bent erop voorbereid dat de laptop krachtig is. Dit komt doordat hij beschikt over meerdere processorkernen. Deze zorgen ervoor dat je tevens sneller kunt werken. Er is zelfs ervoor gezorgd dat de meeste MacBook Pro 2018 modellen beschikken over zowel een shared als dedicated videokaart zodat je snel en vloeiend video’s kunt renderen in 4K. De Touch Bar is tevens een handige toevoeging, die extra gebruiksgemak met zich meebrengt.

Natuurlijk vergeten we niet dat de laptop ook eigenschappen heeft die je wellicht als minder prettig kunt ervaren. Eén daarvan is het feit dat je een aparte adapter nodig hebt als je gebruik wil maken van de verschillende aansluitingsmogelijkheden. Deze adapter moet apart worden gekocht. Een andere eigenschap van de laptop, die wellicht kan tegenvallen, is de prijs. Echter, als je het geld hebt om hem aan te schaffen, dan is hij zeker een aanrader. Hij is namelijk, vanwege de geweldige kracht en verbluffende graphics perfect voor zowel hobbyisten als professionele gebruikers. Schaf hem daarom snel aan en ervaar zelf het gebruiksgemak en het genot van het werken met het MacBook Pro 2018 model!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>