Als Je De Makita RT0700CX3J Wil Kopen, Lees Je Eerst Deze Review!

Ben je op zoek naar een nieuwe freesmachine? Deze powertool wordt zowel gebruikt door klussers die de details serieus nemen als vakmannen die alles tot in de puntjes afwerken. Er zijn, aan de hand van jouw behoeften, verschillende soorten freesmachines verkrijgbaar. Daarom is het belangrijk om eerst voor jezelf na te gaan wat je precies met jouw freesmachine wil doen. Om een sleuf in de muur of vloer te maken, kun je kiezen voor een muurfrees. Als je echter strakke gleuven of profielranden wil creëren, dan is het beter om te kiezen voor een bovenfrees. Voor het afwerken van randen gebruik je daarentegen een kantenfrees. Het kan dat je jouw freesmachine wil gebruiken voor verschillende doeleinden. Dan kun je liever kiezen voor een multifrees zoals de Makita RT0700CX3J. Dit model is ideaal voor doe-het-zelvers die met slechts 1 machine meerdere toepassingen willen uitvoeren. Lees meer over de Makita RT0700CX3J!

Vrijwel elke klusser heeft al eerder gebruik gemaakt van een apparaat of gereedschap van Makita. Als je nog geen gebruik hebt gemaakt van de producten van dit merk, dan heb je er tenminste wel van gehoord. Dit komt doordat de producten van dit merk wereldwijd door miljoenen vakmensen worden gebruikt. De producten zijn namelijk van topkwaliteit. Hier werkt de fabrikant ook hard aan. Dag in dag uit werken gepassioneerde ingenieurs aan het verbeteren van bestaande producten en ontwerpen van nieuwe artikelen. Hierdoor kun je ook op alle gereedschappen van dit merk vertrouwen. Makita is bovendien geen merk dat pas is ontstaan. Deze fabriek werd namelijk in 1915 opgericht en is daarna steeds blijven werken aan continue verbetering. Je kunt bij hen terecht voor meer dan 1500 verschillende machines. Er zijn bovendien vele vestigingen in verschillende landen en werelddelen. Kies voor topkwaliteit en functionaliteit en schaf snel de Makita RT0700CX3J aan!

Review over de Makita RT0700CX3J

Vaak is het van immens belang dat je, voordat je een freesmachine aanschaft, goed nagaat waar je hem voor wil gebruiken. Dit komt doordat de meeste modellen speciaal voor bepaalde klussen zijn ontworpen. Wanneer je echter kiest voor de Makita RT0700CX3J multifrees, dan zie je dat je met slechts 1 gereedschap meerdere mogelijkheden hebt. De naam van dit apparaat zegt het al “multi”. Hij heeft dus meerdere toepassingen. Hierdoor is deze freesmachine zeker een slimme keuze. Met dit apparaat in huis, kun je genieten van de toepassingen van zowel een bovenfrees, kantenfrees en trimmer. Dit komt doordat hij wordt geleverd met verschillende opzetstukken. Bij aankoop van dit model krijg je namelijk een standaardtrimvoet, een kantelvoet, een afstandvoet, een bovenfreesvoet, een parallelgeleider, een spantang van 6 mm, een spantang van 8 mm, een Mbox nummer 4, een kopieerring van 10 mm, een steeksleutel van 13 mm, een afzuigadapter en een steeksleutel.

Dankzij de verschillende toebehoren kun je bijvoorbeeld je houten werkstukken van het begin tot het einde afwerken met de Makita RT0700CX3J. Je kunt bovendien zelf bepalen met hoeveel kracht je aan de slag gaat. Dat komt doordat deze freesmachine een variabel toerental heeft. Je hebt met deze freesmachine, die dienst doet als zowel een trimmer, bovenfrees als kantenfrees, dus een nog breder toepassingsbereik. Wanneer je eenmaal aan de slag gaat met dit gereedschap, dan merk je al gauw dat het zeer gebruiksvriendelijk is. Hij beschikt namelijk over zowel een softgrip als een bodygrip. Daarnaast zijn de hals en de voeten van dit apparaat vervaardigd uit gegoten aluminium. Hierdoor is de freesmachine niet alleen duurzaam maar ook licht. Hij weegt namelijk slechts 1,8 kg. Je kunt er dus gedurende langere tijd mee doorwerken zonder te vrezen dat je armen moe worden. De freesmachine heeft zelfs een lang snoer van 4 meter!

Makita RT0700CX3J

Voordelen van de Makita RT0700CX3J

Wanneer je een recensie leest over een bepaald product, dan wil je niet alleen meer te weten komen over de functies van het desbetreffend product. Je wil ook te weten komen welke voordelen en nadelen hij met zich meebrengt. Daarom vertellen we je nu over de voordelen van de Makita RT0700CX3J:

 • Verschillende toepassingen
  Bij veel freesmachines is het belangrijk om van tevoren goed na te gaan wat je precies met het apparaat wil doen. De verschillende modellen hebben namelijk vaak specifieke toepassingen. Echter, als je dit model in huis hebt, dan heb je 1 apparaat met 3 toepassingen. Deze multifrees is namelijk te gebruiken als zowel een trimmer, kantenfrees als bovenfrees.
 • Constant toerental
  In sommige gevallen, wanneer je een freesmachine gebruikt, kan het voorkomen dat het toerental bij belasting afneemt. Dit probleem behoort tot het verleden als je gebruik maakt van deze freesmachine. Bij belasting blijft het toerental van de bovenfrees namelijk constant.
 • Gecontroleerd werken
  Als je gebruik maakt van een freesmachine, dan doe je dit, omdat je wil zorgen voor een resultaat met prachtige details. Daarom beschikt dit model over een softstart. Deze start zorgt ervoor dat de motor langzaam op gang komt. Hierdoor kun je gecontroleerd te werk gaan.
 • Variabel toerental
  Zoals je intussen weet, hebben verschillende freesmachines verschillende toepassingen. Aangezien je dit model voor verschillende klusjes kunt gebruiken, is het belangrijk dat je het toerental kunt aanpassen. Daarom beschikt deze multifrees over een variabel toerental. Hiermee kun je de frees perfect afstellen voor verschillende materialen en toepassingen.
 • Zo stofvrij mogelijk
  Niemand vindt het leuk om morserij te maken tijdens het werken, omdat je de werkruimte na afloop weer moet opruimen. Dat begrijpt de fabrikant van deze freesmachine. Daarom beschikt het apparaat over stofafzuiging zodat je zo stofvrij mogelijk kunt werken.

Nadelen van de Makita RT0700CX3J

Voordat je een apparaat aanschaft is het belangrijk om er meer te weten over te komen. Daarom lees je immers reviews. In een review wil je niet alleen lezen over de positieve eigenschappen van het apparaat, maar ook de negatieve. Dat begrijpen we. Daarom vertellen we je ook over de eigenschappen die je als minder prettig kunt ervaren. Je kunt op die manier een goed geïnformeerde keus maken. We vertellen je nu over de minder aantrekkelijke eigenschappen die de Makita RT0700CX3J met zich meebrengt:

 • Niet bijzonder diep
  Met sommige freesmachines kun je zeer diep gaan. Bij dit model is dat niet het geval. Hij heeft namelijk een maximale freesdiepte van 35 mm, wat niet bijzonder diep is.
 • Geen led verlichting
  Vaak, wanneer je gebruik maakt van een bovenfrees, zie je dat het apparaat beschikt over led verlichting. Je kunt hierdoor ook gemakkelijk werken op donkere plekken. Deze multifrees heeft echter geen led verlichting. Dit kun je als minder prettig ervaren als je er vaker op donkere plekken mee wil werken.

Conclusie van deze recensie over de Makita RT0700CX3J

We zijn aan het einde gekomen van deze recensie over de Makita RT0700CX3J. In de review hebben we je verteld dat dit apparaat een multifrees is, dus je kunt hem voor verschillende klusjes gebruiken. Om exact te zijn, kun je hem gebruiken als kantenfrees, trimmer en bovenfrees. Daarnaast heeft hij een variabel toerental. Hierdoor kun je de frees altijd perfect afstellen voor diverse materialen en toepassingen. Bij belasting blijft het toerental van de bovenfrees echter wel constant. Voor nette afwerkingen en gecontroleerd werken, is dit apparaat zelfs voorzien van een softstart die ervoor zorgt dat de motor langzaam op gang komt. Je kunt met deze frees zelfs zo stofvrij mogelijk werken, omdat hij beschikt over stofafzuiging. Hoewel hij slechts een maximale freesdiepte van 35 mm heeft en de bovenfrees geen led verlichting heeft, vinden wij dat de Makita RT0700CX3J, vanwege de vele toepassingen een aanrader is.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>