Een Makita UH4570 Kopen? Bekijk Deze Review!

Heb je een heg? Dan is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Je kunt jouw heg weer in topconditie krijgen door gebruik te maken van een heggenschaar. Voor optimale prestaties is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen over jouw type heg. De beste heggenschaar voor de een is namelijk niet het beste model voor de ander. Dit komt doordat er kleine heggen, middelgrote heggen en zelfs grote heggen zijn. Er zijn voor hoge heggen bovendien speciale heggenscharen. Vervolgens is het belangrijk om de dikte van de takken in je heg te bekijken. Hierna bepaal je op welke manier je jouw heg wil snoeien. Denk hierbij aan de typen heggenscharen en de soorten mechanismen. Sommige modellen worden zelfs geleverd met diverse accessoires. Als een lichtgewicht elektrische heggenschaar goed bij je past, dan is de Makita UH4570 dé heggenschaar voor jou!

Als je weleens vakmensen hebt ingeschakeld om een werkje voor je uit te voeren, dan heb je vast wel Makita producten gezien. De apparaten van dit merk worden namelijk wereldwijd door miljoenen vakmensen gebruikt. Dit komt doordat deze artikelen van topkwaliteit zijn. Er wordt daarnaast dagelijks gewerkt aan verbetering van de reeds superieure artikelen. Hierdoor worden er steeds nieuwe producten ontworpen die stuk voor stuk berekend zijn op hun zware taak. Als je een kijkje neemt in het assortiment van deze fabrikant, dan kom je allerlei gereedschappen tegen. Denk bijvoorbeeld aan boormachines, schroefmachines, elektrisch gereedschap, zaagmachines, boorhamers en zelfs heggenscharen. Kies dus voor topkwaliteit en efficiëntie tijdens het uitvoeren van je tuinwerkzaamheden en schaf de Makita UH4570 heggenschaar aan!

Review over de Makita UH4570

Om jouw heg optimaal te onderhouden, schaf je de Makita UH4570 heggenschaar aan. Deze heggenschaar is een elektrisch model, waardoor je oneindig lang door kunt werken. Bij het ontwerpen van dit model heeft de fabrikant er rekening mee gehouden dat er zowel links- als rechtshandige mensen zijn. Daarom is er bij deze heggenschaar gezorgd voor een handgreep met een slim ontwerp. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de heggenschaar gemakkelijk is te gebruiken, ongeacht je links- of rechtshandig bent. Deze heggenschaar is bovendien ideaal voor kleine tot middelgrote heggen. Hij heeft namelijk een zwaardlengte van 45 cm en kan takken aan met een maximale dikte van 18 mm. Dergelijke takken worden met gemak gesnoeid waardoor je ervoor zorgt dat je heg weer gaat stralen. Wanneer je gebruik maakt van een heggenschaar, dan wil je ook niet teveel tijd kwijt zijn. Daarom maakt deze heggenschaar 1600 snijbewegingen per minuut.

Dankzij de vele snijbewegingen die de Makita UH4570 heggenschaar per minuut maakt, ga je vlot door je snoeiwerk. Toen dit model bovendien werd ontworpen, heeft de fabrikant ook rekening gehouden met veiligheid. Je wil natuurlijk niet aan de slag gaan met het snoeien van je heg en dan verwond raken. Daarom beschikt dit apparaat over een handige veiligheidsslipkoppeling. Deze koppeling voorkomt dat de machine vastslaat. Als ander voorzorgsmaatregel op het gebied van de veiligheid beschikt dit apparaat over een elektrische rem. Deze rem heeft als doel om ervoor te zorgen dat de messen snel tot stilstand komen wanneer je de 2-handsschakelaar loslaat. Er is bij dit model zelfs rekening gehouden met een veilige opberging. Daarom wordt hij geleverd met een mesbeschermhoes. Wanneer je het mes in deze hoes zet, dan kun je de heggenschaar met een vermogen van 550 Watt veilig opbergen.

Makita UH4570

Voordelen van de Makita UH4570

Als je van plan bent om een apparaat te kopen, dan ga je natuurlijk eerst na over welke functionaliteiten hij beschikt. Vaak kijken we ook naar het design en de unieke specificaties van het apparaat. Echter, als je een compleet beeld wil hebben over het desbetreffende product, dan moet je ook nagaan wat zijn voordelen en nadelen zijn. We vertellen je daarom nu over de voordelen die de Makita UH4570 heggenschaar met zich meebrengt:

 • Continue stroomvoorziening
  Misschien heb je al eerder gewerkt met een heggenschaar. Je weet dan ook wel dat er verschillende soorten heggenscharen zijn. Heb je al eerder gewerkt met een model dat werkt op benzine? Als je antwoord op die vraag “ja” is, dan weet je dat het vervelend is wanneer je bezig bent en de benzine opraakt. Wat dat betreft, is het prettiger werken met een elektrisch model. Met een heggenschaar met een elektrische aandrijving werken, betekent namelijk dat je geniet van continue stroomvoorziening. Deze Makita heggenschaar beschikt daarom over een elektrische aandrijving.
 • Voor zowel links- als rechtshandigen
  Als je linkshandig bent, dan valt het je waarschijnlijk vaker op dat veel apparaten gericht zijn op rechtshandigen. Deze apparaten kun je als linkshandig persoon ook gebruiken, maar het vergt enige moeite. Dit probleem heb je niet bij deze heggenschaar. Hij beschikt namelijk over een 3-voudige handgreep. Deze handgreep zorgt ervoor dat de heggenschaar gebruiksvriendelijk is voor zowel links- als rechtshandigen.
 • Veilige werking
  Bij het ontwerpen van deze heggenschaar is er op verschillende vlakken rekening gehouden met jouw veiligheid. Daarom beschikt dit apparaat over een veiligheidsslipkoppeling, die voorkomt dat de machine vastslaat. Er is ook gezorgd voor een elektrische rem. Deze rem zorgt ervoor dat zodra je de 2-handsschakelaar loslaat, de messen snel tot stilstand komen. Het apparaat wordt zelfs geleverd met een mesbeschermhoes voor een veilige opberging.

Nadelen van de Makita UH4570

Wanneer je onderzoek doet over verschillende apparaten, dan zie je dat elk model uniek is. Je hebt waarschijnlijk ook gezien dat elk product gepaard gaat met bepaalde voordelen en nadelen. Dit geldt ook voor deze heggenschaar. We hebben je intussen verteld over de voordelen die dit model met zich meebrengt. Om je een compleet beeld te geven over het apparaat vertellen we je daarom ook over de mogelijke nadelen. De eigenschappen van de Makita UH4570 heggenschaar die wellicht als minder prettig ervaren kunnen worden zijn:

 • Alleen voor relatief dunne takken
  Bij het kiezen van de ideale heggenschaar is het belangrijk om te kijken naar de takken van je heg. Sommige heggen hebben namelijk relatief dikke takken en weer andere hebben juist dunne takken. Als je een heg hebt met dunne takken, dan is deze heggenschaar perfect voor jou. Echter, hij is minder geschikt als je heg beschikt over takken met een dikte van meer dan 18 millimeter.
 • Gewicht
  Als je iemand bent die zijn tijd neemt om zijn heg te snoeien, dan kan het gewicht van dit apparaat tegenvallen. De heggenschaar weegt namelijk 3,5 kg.

Conclusie van deze review over de Makita UH4570

Als je het bovenstaand artikel hebt gelezen, dan heb je gezien over welke unieke eigenschappen de Makita UH4570 heggenschaar beschikt. Je hebt ook gezien welke voordelen en nadelen hij met zich meebrengt. Nu kun je beslissen of de heggenschaar bij je past of niet. Als je een heg hebt met relatief dunne takken, dan raden wij je aan om dit apparaat snel aan te schaffen. Hij is namelijk een elektrisch model, waardoor je profiteert van een continue stroomvoorziening. Daarnaast is dit apparaat ideaal voor zowel links- als rechtshandigen. Er is zelfs rekening gehouden met jouw veiligheid. Aarzel dus niet en haal de Makita UH4570 heggenschaar snel in huis!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>