Medisana BS475 Kopen? Check deze Review!

Ben je op zoek naar een goede weegschaal? Als je kiest voor een model dat alleen je gewicht weergeeft, dan kun je een vertekend beeld krijgen. Je gezondheid hangt namelijk niet alleen af van hoeveel je weegt. Gebruik daarom de Medisana BS475 weegschaal om niet alleen je gewicht, maar ook je BMI, vetpercentage en spiermassa te berekenen. Wanneer deze waarden zijn berekend en weergegeven, onthoudt het apparaat deze gegevens zodat je ze als referentiewaarde kunt gebruiken wanneer je de volgende keer gaat wegen. Deze digitale personenweegschaal is een must-have in huis als je op de hoogte wil blijven van je gezondheid.

Medisana begrijpt dat niets belangrijker is voor mensen dan hun gezondheid. Dankzij dit feit is deze fabrikant al gedurende vele jaren gemotiveerd om apparaten te ontwikkelen die je gezondheidsstaat kunnen meten. Ze zijn niet voor niets een toonaangevende gezondheidsspecialist. Medisana opereert in de thuistherapie markt en doet er continu alles aan om duurzame gezondheidsproducten te ontwikkelen, produceren en op de markt te brengen. Je kunt bij Medisana terecht voor producten die je helpen om je gezondheid te controleren, maar ze vervaardigen ook sportproducten, wellness artikelen en producten voor de lichaamsverzorging. Je verdient het om je gezondheidsstaat te kennen, dus haal vandaag nog je Medisana weegschaal in huis!

Review over de Medisana BS475

Als je een weegschaal koopt, dan doe je dat in de meeste gevallen om in de gaten te houden hoe zwaar je bent. Soms kun je een weegschaal ook gebruiken om een gezondheidsproces bij te houden. Denk bijvoorbeeld aan een periode waarin je intensief sport of wanneer je dieet. Om een compleet beeld te krijgen van je gezondheid, zijn er echter meer factoren dan alleen je gewicht in het spel. Daarom gebruik je de Medisana BS475 om je gewicht, vetpercentage, BMI en spiermassa te berekenen. De verschillende meetwaarden worden in het intern geheugen opgeslagen zodat je altijd een referentiewaarde hebt.

Hoewel het confronterend kan zijn om achter de verschillende gezondheidsparameters te komen, is het wel goed om op de hoogte te zijn hiervan. Daarom gebruik je deze weegschaal ook om je lichaamsvocht en lichaamsvet te berekenen. Je weet dan waarop je moet letten en kunt deze waarde gericht aanpakken. We willen toch allemaal gezond zijn? Kom er daarom zo snel mogelijk achter wat de verschillende waarden zijn, zodat je er, indien nodig, snel aan kunt werken. Deze personenweegschaal heeft op vrijwel al je gezondheidsvragen een antwoord.

Misschien vraag je je af hoe de Medisana BS475 zonder een bloedtest of iets dergelijks achter de gezondheidswaarden komt. Hij maakt gebruik van geborstelde RVS-elektroden die de weerstand door beide voeten meten. Op die manier stellen ze nauwkeurig het vet- en vochtpercentage vast. Ook wordt op dezelfde manier de spier- en botmassa vastgesteld. Met deze gegevens kom je te weten of je moet afvallen of dat je op gewicht kunt blijven. Je kunt de gegevens uiteraard ook als stimulans gebruiken om de voortgang van je work-out schema te monitoren. Door te trainen kan namelijk je spiermassa toenemen en je vetpercentage dalen, waardoor je gewicht ongeveer hetzelfde blijft.

Medisana BS475

Voordelen van de Medisana BS475

Voordat je een product aanschaft, ga je eerst na of hij beschikt over de functionaliteiten die jij belangrijk vindt. Aangezien je dan toch al een onderzoek doet, is het verstandig om meteen na te gaan welke voor- en nadelen het desbetreffend product met zich meebrengt. Je beschikt op die manier over alle relevante informatie. Hierdoor is het gemakkelijk om te concluderen of je het product wel of niet wil kopen. Wij vergemakkelijken je onderzoek, door je meteen te voorzien van alle relevante informatie. De voordelen zijn:

 • Meerdere meetmogelijkheden
  Deze weegschaal weegt behalve je gewicht ook je vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte en botmassa. Hierdoor hoef je je, als je regelmatig traint, geen zorgen te maken dat je in gewicht toeneemt, omdat het apparaat je duidelijk aangeeft of je extra gewicht wordt veroorzaakt door een toename aan spiermassa.
 • Calorieën meten
  Als je actief sport of je bent bezig met een work-out schema, dan kun je je wellicht afvragen hoeveel calorieën je mag innemen per dag. Je lichaam heeft namelijk aan de hand van je gewicht, vetpercentage, enzovoorts een bepaald aantal calorieën nodig per dag. Deze weegschaal laat je precies weten hoeveel calorieën je nodig hebt, zodat je je dieet daarop kunt baseren.
 • BMI meten
  Door je BMI te meten, krijg je een schatting van hoe gezond je gewicht is voor je lichaamslengte. Als je dus lang bent, dan kan het dat je meer weegt dan een korter persoon, maar dat jouw gewicht gezonder is dan van de andere persoon.
 • Voortgang bijhouden
  Dankzij de geheugenfunctie van deze weegschaal, kun je ook eerdere metingen terugzien. Hierdoor kun je gemakkelijk de voortgang van je dieet of work-out bijhouden. Het is misschien zelfs een goed idee om de voortgang op te schrijven. Hierdoor kun je over een langere periode je voortgang volgen.

Nadelen van de Medisana BS475

Je bent nu op de hoogte van de voordelen die de Medisana BS475 met zich meebrengt. Echter, om een compleet beeld te vormen over dit apparaat, is het ook belangrijk om te weten wat de mogelijke minpunten zijn. We hebben daarom ook voor je onderzocht welke aspecten van deze weegschaal wellicht als minder prettig ervaren kunnen worden:

 • Geen anti-sliplaag
  Als je het prettig vindt om direct nadat je uit de badkamer komt, te wegen, dan is het handig als je weegschaal beschikt over een anti-sliplaag. Ook gewoon voor de veiligheid is het handig wanneer een weegschaal beschikt over een anti-sliplaag Je kunt er dan veilig op en af stappen. Echter, dit model is niet voorzien van een anti-sliplaag.
 • Meetgegevens verdwijnen snel
  Deze weegschaal berekent relatief veel factoren voor een zo compleet mogelijke analyse. Echter, de verschillende meetgegevens verdwijnen relatief snel, waardoor het soms moeilijk kan zijn om alle gegevens te noteren. Gelukkig beschikt de weegschaal over een geheugenfunctie, zodat je de laatste meetgegevens toch terug kunt vinden.

Conclusie van de review over de Medisana BS475

Als je een goed beeld wil krijgen over je gezondheid, dan kun je gebruik maken van deze weegschaal. Hij meet namelijk verschillende factoren voor een complete analyse. Dit apparaat kan je zelfs aangeven hoeveel calorieën je lichaam per dag nodig heeft aan de hand van je gewicht, lengte, enzovoorts. De Medisana weegschaal meet tevens je BMI zodat je kunt zien of er een gezonde verhouding is tussen je lengte en gewicht. Houd dankzij de geheugenfunctie je voortgang bij om te zien of je inspanningen goede resultaten met zich meebrengen. Hoewel dit apparaat niet over een anti-sliplaag beschikt en de meetgegevens relatief snel verdwijnen, wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Wij vinden daarom dat de Medisana BS475 een aanrader is.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>