Melitta Caffeo Solo Kopen? Lees snel de Review!

Voor puur koffiegenot, kies je voor de Melitta Caffeo Solo. Dit koffiezetapparaat heeft een strakke vormgeving en is eenvoudig te bedienen. Daarnaast kun je hem dankzij de compacte afmetingen gemakkelijk opbergen. Je maakt er heerlijke koffie mee van hele bonen. Bovendien wordt je kopje koffie bedekt met een zachte schuimlaag. Waarom zou je dan niet kiezen voor deze koffiemachine?

Melitta maakt al geruime tijd verschillende huishoudelijke apparaten, waaronder koffiemachines. Daarnaast kun je ook bij hen terecht voor filterzakjes. Dit bedrijf weet dat een lekker kopje koffie onmisbaar is om de dag goed te beginnen. Daarom vervaardigen zij koffiezetapparaten van uitstekende kwaliteit. Kies je ook voor de koffiebonen die deze fabrikant op de markt brengt, dan ben je verzekerd van koffie van de beste kwaliteit. Er wordt namelijk een selectie gemaakt aan de hand van de lekkerste koffiebonen. Kies voor Melitta en haal een koffiezetapparaat en koffie van topkwaliteit in huis!

Melitta Caffeo Solo: de review

De Melitta Caffeo Solo is een compact koffiezetapparaat dat garant staat voor koffiegenot. Het apparaat maakt gebruik van een unieke zettechnologie. Voordat de koffie wordt bereid, worden de bonen met water besprenkeld. Hierdoor komt de smaak van de gekozen bonen optimaal tot uiting. Je kunt bovendien zelf de sterkte en temperatuur van de koffie bepalen om dagelijks te genieten van koffie naar eigen smaak.

Daarnaast is dit apparaat zodanig ontworpen dat je hem zeer eenvoudig kunt bedienen. Hij beschikt namelijk over een intuïtief ontwerp. Draai aan de knop om de hoeveelheid koffie en de sterkte in te stellen. Verstel de koffieuitloop daarnaast in hoogte om ervoor te zorgen dat je kopje er perfect onder past. Dit apparaat ondersteunt zowel kleine als grote koppen. Bovendien hoef je de koffie niet alleen te drinken, want je kunt met deze koffiemachine twee kopjes tegelijk zetten.

Een punt waarvan velen niet houden is het schoonmaken van een koffiezetapparaat. Met de Melitta Caffeo Solo in huis, heb je hier geen problemen mee. Dit apparaat laat je namelijk weten wanneer hij gereinigd moet worden. Je neemt voor het reinigen van de machine de zetgroep uit en spoelt hem af onder de kraan. Om de binnenkant van het apparaat schoon te maken heb je daarnaast alleen een vochtige doek nodig. Gemakkelijk toch?

Melitta Caffeo Solo

Melitta Caffeo Solo: de voordelen

We zijn ook nagegaan wat de voordelen van de Melitta Caffeo Solo zijn:

 • Snelheid
  Als je weinig tijd hebt, is dit koffiezetapparaat perfect voor jou. Hij maakt namelijk binnen een mum van tijd een heerlijk kopje koffie.
 • Afmeting
  Dit apparaat is slechts 32,5 cm hoog, 45,5 cm diep en 20 cm breed. Hierdoor kun je hem gemakkelijk opbergen. Hij is ook ideaal voor een kleine keuken.
 • Instelbare sterkte
  Een voordeel van dit apparaat is dat je zelf de sterkte van je koffie kunt bepalen. Hierdoor hoef je hem nadat hij is gemaakt niet aan te lengen met water. Je drinkt dus dagelijks koffie naar eigen smaak.
 • 2 kopjes tegelijk
  Sommige koffiezetapparaten maken slechts één kopje tegelijk. Dit is niet het geval bij de Caffeo Solo. Deze koffiemachine maakt namelijk 2 kopjes tegelijk. Je kunt dus ’s morgens, voordat je naar het werk gaat, samen met je partner genieten van een heerlijk kopje koffie. Samen van een kopje koffie genieten wanneer je van het werk komt is uiteraard ook een optie!
 • Gebruiksgemak
  Dankzij de intuïtieve bediening weet je al gauw hoe dit apparaat werkt zodat je optimaal kunt genieten van een lekker kopje koffie.

Melitta Caffeo Solo: de nadelen

Als we kijken naar de voordelen, is het belangrijk om ook naar de nadelen te kijken:

 • Geluid
  Deze koffiemachine is geoptimaliseerd voor het gebruik en de smaak van de koffie. Hij is daarom niet de stilste machine. Dit kun je als minpunt ervaren als je vroeg ’s morgens, wanneer iedereen nog slaapt, een kopje koffie wil maken.
 • Grootte reservoirs
  De reservoirs van dit apparaat zijn door het compacte formaat vrij klein. Bij veelvoudig gebruik zal je dus het bonen- en waterreservoir vaker moeten bijvullen.

Melitta Caffeo Solo: onze conclusie aan de hand van deze review

De Melitta Caffeo Solo doet wat hij moet doen: hij maakt lekkere koffie. Hij beschikt over verschillende functies die ervoor zorgen dat je koffie kunt drinken naar eigen smaak. Daarnaast kun je hem gemakkelijk schoonmaken. Dankzij het gebruiksgemak, de snelheid, de afmeting en de smaak, vinden wij hem zeker een aanrader. Houd er wel rekening mee dat je de reservoirs bij veelvoudig gebruik regelmatig zal moeten aanvullen en dat hij niet de stilste koffiemachine is.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>